Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Mehdi beklemeyen bir Şii"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Mehdi beklemeyen bir Şii"

Biliyorum desem ne diyceksin merak ediyorum ..

Yukarıdaki yazımı tam okumamış bir daha oku belki anlıyabilirsin .
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171049#msg171049 date=1380530742]
      Biliyorum desem ne diyceksin merak ediyorum ..

Yukarıdaki yazımı tam okumamış bir daha oku belki anlıyabilirsin .
      [/quote]

"Eğer iddianızda sadık iseniz, delillerinizi getirin." (Bakara / 111)

Güzel kardeşim, "yapsam ne yapacaksın"larla değil, yaptıklarınla konuşmamız gerekiyor. Ortaya 'afedersin' uyduruk bir iddia atarak bir toplumu eleştirmek, sonra da bunun delili sorulduğunda "söylesem ne olacak" demek, akıllı bir insanın ve bir müslümanın yapacağı bir iş değildir.

Öncelikle sen Mehdi'yi beklemenin yanlış olduğunu iddia ettin. Sonra bu bekleyişin yanlış olmadığı ispat edildiğinde bu defa ilk iddianı unutup, "sadece beklemekle olmaz" dedin. Bu beklemenin nasıl bir bekleyiş olduğu anlatıldığında ikinci iddianı da unutup "sözünüzle ameliniz birbirini tutmuyor dedin", sonra sana bunun delili soruldu; bu sefer belki diyecek bir şey kalmadığı için "desem ne olacak" dedin; ki bu ancak faydasız ve amaçsız bir şeydir.

İkinci olarak, bizler ve dünyadaki bütün insanlar, sözde Allah adına cinayetler ve tecavüzler işleyen tarikat ve çeşitli mezheplerin nerelere ait olduklarını görüyor ve acı şekilde tecrübe ediyoruz. Delil olarak onların kendi elleriyle çektikleri görüntüler dünyaya yeter. Belki sizin onlara söyleyecek bir şeyiniz yoktur, fakat Allah'a şükürler olsun ki zalimlerin karşısına Hizbullah gibi dikilenler vardır; ki sadece bu, sizin "sözle amel birbirini tutmuyor" iddianızı çürütmeye yeterlidir.

Üçüncü olarak, siz belki desteklemediğinizi söyleyeceksiniz, fakat bu grupların uydurduğu "cihadî İslam"a bir eğiliminiz var; her şeyi savaştan ibaret zannediyorsunuz. Dikkatinizi çekiyorum, "İslamî cihad" demiyorum, "cihadî İslam" diyorum; bunlar din adına savaşmıyorlar, savaş dini olarak yeni bir din uydurmuşlar ve tek bildiklerini zannettikleri cihaddır, o da gerçekte tecavüz, cinayet ve yağmadan başka bir şey değildir. Şimdi bunların uydurduğu bu din, İslam düşmanlarının bir elindeki bir kukla iken, diğer elindeki kukla da biz mi olalım istiyorsunuz? Fitneye karşı savaşmak, o fitnenin içine girilerek değil, karşısında durularak olur. Bu sebeple sizin belki bilmeden arzuladığınız gibi İslam aleminin birbirine girmemesi için inananlar ellerinden geleni yapacaklardır. Bunun da yöntemi, El Kaide'nin yaptığı şekilde İsrail'in güdümünde kudurmuş köpek gibi masumlara saldırmak değil, sadece gerektiğinde savunmak için İslam düşmanlarına ve münafıklara karşı savaşmaktır. Ferasetli, ölçülü, gerçekçi ve akli olmaktır.

Bu senin eleştirinin cevabıdır. Kabul etmiyorsan, Allah'ın yukarıda buyurduğunu zikrettiğim ayetindeki gibi, "hetu burhanekum" öyleyse. Yine de kabul etmiyorsan, üzgünüm, fitne Ehl-i Beyt'ten ve onların dostlarından uzaktır; dileyen onları dilediği gibi burunlarından tutup fitnenin içine çekemez.

Yorum

cihandar ve garipturab kardeşim, burda "fitne EhliBeyt ve dostlarından uzaktır" sözünü birbirinize söylemek yerine, hanif nickini kullanan, yıllardır aynı şeyleri ısıtıp ısıtıp sunan, "ara sıra doğruları hatırlatmakta fayda var" gibi bir sözün arkasına sığınmış, utanmasa hepimizi birden tekfir edecek biri varken birbirimizle uğraşmamalıyız kanaatimce. bu konuda kendini hanif diiye tabir edilen arkadaşın cevabı verilse, "mehdilik" konusu ayrı olarak açılsa, münazaranızdan herkes faydalansa daha iyi olmazmı acep?

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحٖيمِ

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Selam Olsun Korkmadan Ben De Varım Diyebilenlere!!

Yorum

Tekrar yazımı oku anlamamışsın.Ben Mehdiyi beklemeyin demedim ki

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171053#msg171053 date=1380564881]
            Tekrar yazımı oku anlamamışsın.Ben Mehdiyi beklemeyin demedim ki
            [/quote]

Allah'tan kork cihandar

Ehlibeyt düşmanlarına zerre sevgin olmasın

Fatıma s.a'nın yüzüne nasıl bakacaksın! Onun şefaati olmadan sıratı geçeceğini mi sanıyorsun! avatarınla ilgili diyorum...

Yorum

Ahmed el-Kezzab hakkında:

http://velayet.wordpress.com/tag/ahmed-el-katib/
              http://www.velayet.com/ahmed_elkatib...-t24367.0.html
              http://www.velayet.com/seyh_hasan_el...-t24985.0.html
              http://www.velayet.com/Forum/ahmet_e...-t23416.0.html

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25254.msg171054#msg171054 date=1380570290]
                Allah'tan kork cihandar

Ehlibeyt düşmanlarına zerre sevgin olmasın

Fatıma s.a'nın yüzüne nasıl bakacaksın! Onun şefaati olmadan sıratı geçeceğini mi sanıyorsun! avatarınla ilgili diyorum...
                [/quote]

Kanat taktırcam uçarak geçicem.. Böyle soruya ancak böyle cevap verilir.Ne zamandan beri inançlara saygısızlık başladı burada anlamış değilim.

Yorum

sizin şii olduğunuzu sanıyordum pardon yanlış hatırlamışım. özür dilerim.

gerçi sünni kitaplar da Halife Ömer'in Fatıma'yı (s.a) incittiğini ve Fatıma'nın (s.a) onlarla şehadetine kadar konuşmayıp küs olduğunu vasiyetinde ise o ikisinin cenazesine katılmaması için gece gizlice defnedilmeyi istediği yazılıdır.

Ama Fatıma'nın (s.a) hatırı ve küsmesinin sizin indinizde ne değeri var ki değil mi! Çünkü O (her ne kadar kitaplarınızda Peygamber s.a.a'ten bir parça olduğu yazılıysa da) güç sembolü olan iktidarda ya da ondan tarafta değildi değil mi! Haklı olmayı güce bağlayan güce tav olmuşlar nezdinde onun küsmesinin ne önemi var ki değil mi!

Yorum

selmancan kardeşim, acizane tavsiyemdir, açılan konulardan tünel kazıp başka konulara geçmeyelim, herkesin dini, inancı, itikadı fıkhı kendinedir, özel konulardır, burda konuşulmasın istersen

Kim Allah’ı, O‘nun peygamberini ve inananları dost edinirse, bilsin ki şüphesiz Hizbullah galiplerin ta kendileridir.

Yorum

[quote author=ŞehiD link=topic=25254.msg171073#msg171073 date=1380879448]
                      selmancan kardeşim, acizane tavsiyemdir, açılan konulardan tünel kazıp başka konulara geçmeyelim, herkesin dini, inancı, itikadı fıkhı kendinedir, özel konulardır, burda konuşulmasın istersen
                      [/quote]
                      neyden konuşulsun peki ? havadan sudanmı

Neden ehlibeyt aleyhisselamdan bahsedilince bazılarının zoruna gidiyor bu anlamıyorum.
                      aslında anlıyorum ama neyse
                      "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

Ne sünniyim ne şiiyim..Öyle bir yazmışsın ki cevap verebilmek için mezhep arıyorsun.Ben bu forma ilk geldiğimde bu avatar vardı sonra cafer süphani hocanınkini koydum kaldırılmış olan resmimi tekrar koydum.

Yorum

Halife Ömer'in Peygambere asi olduğunu, Ebubekirle O hazretin huzurunda seslerini yükselttiği için Hucurat suresindeki Rasülün huzurunda seslerinizi yükseltmeyin yoksa amelleriniz boşa gider uyarısına muhatap olduktan sonra, Hudeybiyede Peygamberi hesaba çeker gibi sesini yeniden yükselttiğini, ve Rasülün ölüm hastalığı sırasında vasiyetini engellemek üzere kargaşa çıkararak o hazretin sesini yine kestiğini, Fatıma'yı (s.a) küstürdüğünü okudun mu okumadın mı bu sitede? Okudunsa hala bu muhabbetin nedenini ve kaynağını öğrenebilir miyim?

Yorum

kerrar14: bende bana böyle saçma sapan denmesinden hoşlanmıyorum. arkadaşım;

ehlibeyt'ten bahsetmek neden zoruma gitsin, sadece konu içinde başka konu olmasın diyorum, bu konu başlığında, bu konuşulsun, başka konular başka konu açılıp orada konuşulsun, konular dağılmasın.

bunu söyleyince "aslında anlıyorum" diye imalı imalı laf sokmana gerek yok. yanlışsa yanlıştır deyp geçersin olur biter

Yorum

[quote author=selmancan link=topic=25254.msg171076#msg171076 date=1380920731]
                              Halife Ömer'in Peygambere asi olduğunu, Ebubekirle O hazretin huzurunda seslerini yükselttiği için Hucurat suresindeki Rasülün huzurunda seslerinizi yükseltmeyin yoksa amelleriniz boşa gider uyarısına muhatap olduktan sonra, Hudeybiyede Peygamberi hesaba çeker gibi sesini yeniden yükselttiğini, ve Rasülün ölüm hastalığı sırasında vasiyetini engellemek üzere kargaşa çıkararak o hazretin sesini yine kestiğini, Fatıma'yı (s.a) küstürdüğünü okudun mu okumadın mı bu sitede? Okudunsa hala bu muhabbetin nedenini ve kaynağını öğrenebilir miyim?
                              [/quote]

Böyle inanmak istiyorum kaynağım bu.

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171078#msg171078 date=1380963107]
                                Böyle inanmak istiyorum kaynağım bu.
                                [/quote]

Zaten o yüzden sizinle aramızdaki diyalog bir yerde bitmek zorundadır. Çünkü biz Allah'a teslim olmak istiyoruz, siz ise kendi nefsinize. İşte o yüzden siz gönlünüzden geçeni seviyorsunuz, biz ise Allah'ın bize sevmemizi emrettiklerini seviyoruz. Bizim İslam'dan anladığımız "böyle inanmak istiyorum"un karşısında olmaktır. Ve Allah'ın ahirette "hetu burhanekum" sorusuna "ben öyle istedim öyle yaptım" cevabı asla bir delil olmayacaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X