Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

"Mehdi beklemeyen bir Şii"

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: "Mehdi beklemeyen bir Şii"

[quote author=garipturab link=topic=25254.msg171079#msg171079 date=1381005364]
    Zaten o yüzden sizinle aramızdaki diyalog bir yerde bitmek zorundadır. Çünkü biz Allah'a teslim olmak istiyoruz, siz ise kendi nefsinize. İşte o yüzden siz gönlünüzden geçeni seviyorsunuz, biz ise Allah'ın bize sevmemizi emrettiklerini seviyoruz. Bizim İslam'dan anladığımız "böyle inanmak istiyorum"un karşısında olmaktır. Ve Allah'ın ahirette "hetu burhanekum" sorusuna "ben öyle istedim öyle yaptım" cevabı asla bir delil olmayacaktır.
    [/quote]

Ne güzel işde boşver sen beni dert etme kendine bak..
    Haktır Allahım Muhammed mahım
    Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171080#msg171080 date=1381053552]
      Ne güzel işde boşver sen beni dert etme kendine bak..
      [/quote]

Ehlibeyti sevenler birbirlerine karşı sorumludurlar. velayet bağına sahiptirler aralarında. birbirlerini ciddiye alırlar severler birbirlerinin yanında olurlar düşünce ve eylem birliği içinde olurlar. çünkü hepsi birden tek bir canlı İmam İmam Mehdi a.f'e bağlıdırlar.

Ehlibeyete bağlı olmayanlar ise bireydirler. dinin hükümlerini kendileri tayin ederler. ben böyle düşünüyorum deyip başkalarıyla eylem ve inanç birliğini önemsemezler.

Allah Ehlibeyte bağlı olanları birbirleriyle kaynaştıkları birbirlerine değer verdikleri kardeşlik hukukunu tesis ettileri için ödüllendirirken, velayet bağını ciddiye almayıp hatta alaya bile alabilecek kadar etkisiz görenlerse bu ödüllerden mahrum kaldıkları gibi, bağlandıkları imamları olan nefisleriyle onları hesaba çağıracaktır. O zaman garipturab kardeşimin de dediği gibi zor bir hesap olacaktır.

ciddiye alınmak istiyorsanız ciddi olmak zorundasınız karşıdakini de ciddiye almak zorundasınız. biz sizinle iyi şeyler düşünmek sizi velayet bağıyla bize bağlı bir kardeşimiz olarak görmek arzusundayız. Eğer inanç olarak sıkıntı varsa deliller paylaşıldı onlarda açık yerleri yeniden sorun sorgulayın cevapları verilsin. yok eğer hakikati gördükten sonra bile bile inkar etmenin ayetlerde ne denli büyük azabı getirdiğinin geçtiğini siz de bilirsiniz. okumuşsunuzdur.

Selam hidayete tabi olanlara

Yorum

Eyvallah teşekkürler..
        Haktır Allahım Muhammed mahım
        Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

[quote author=Cihandar link=topic=25254.msg171078#msg171078 date=1380963107]
          Böyle inanmak istiyorum kaynağım bu.
          [/quote]
          Bu cümleyi kuran bir kişiye söylenecek başka bir şey yoktur.
          "Allah'ım, sen, (Resul ve Ehl-i Beyt'ine) ilk zulmedeni benim özel lanetime mazhar eyle.

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X