Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Saygı çerçevesinde, takiyye yapmadan bu soruya cevap bekliyorum

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Saygı çerçevesinde, takiyye yapmadan bu soruya cevap bekliyorum

Selamun aleykum. Ne Şii ne Sünniyim sadece Müslümanım. İki mezhebi de iyi bilirim ancak pek açık konuşulamayan hususlarda hiçbir mezhebin günahını almak da istemem. Burada Şia hakkında bir soru soracağım. Takiyye yapmadan açıkça cevap verilmesini rica ederim. Saygılarımla.

Hz.Aişenin, Hz.Hafsanın ve babalarının Hz. peygamberi zehirlediği konusu Şia içinde ittifakla kabul edilen bir görüş müdür? Yoksa bu rivayetler ihtilaflı mıdır? (Bir gayrimüslim yazarın kitabında da karşılaştım bu iddiayla. İsmini yazmıyorum reklam olmasın diye.)

Ynt: Saygı çerçevesinde, takiyye yapmadan bu soruya cevap bekliyorum

[quote author=Hanif_89 date=1386510524 link=topic=25315.msg171633#msg171633]
    Selamun aleykum. Ne Şii ne Sünniyim sadece Müslümanım. İki mezhebi de iyi bilirim ancak pek açık konuşulamayan hususlarda hiçbir mezhebin günahını almak da istemem. Burada Şia hakkında bir soru soracağım. Takiyye yapmadan açıkça cevap verilmesini rica ederim. Saygılarımla.

Hz.Aişenin, Hz.Hafsanın ve babalarının Hz. peygamberi zehirlediği konusu Şia içinde ittifakla kabul edilen bir görüş müdür? Yoksa bu rivayetler ihtilaflı mıdır? (Bir gayrimüslim yazarın kitabında da karşılaştım bu iddiayla. İsmini yazmıyorum reklam olmasın diye.)[/quote]
    Kıymetli Hanif_89;
    Bu konu hakkında bazı rivayetler var ve alıntıda belirttiğiniz gibi sadece Ümmil Müminin Aişe'nin adı geçmekte. Ehlibeyt Mektebi İttifakla bu görüşü kabul etmez. Ama aşağıdaki ihtimalin de değerlendirilmesini tüm ayrıntılarıyla yapar. Bu hassasiyetle incelenmeli Kur'an ve Alemlerin Sahibi bizlere Ali-İmran 144 te çok açık bir ifadeyle Peygamber(saa)'in akıbeti ile ilgili bir yanıt vermekte...

Ali İmran 144:"Muhammed ancak bir peygamberdir. Ondan önce de nice peygamberler gelip geçti. Şimdi o, ölür veya öldürülürse, siz gerisin geriye mi döneceksiniz? Her kim geri dönecek olursa, kesinlikle Allah'a bir zarar veremeyecektir. Fakat Allah, şükredenleri yakında mükafatlandıracak."

Aklı ve vicdanı özgür her müslüman düşünmeli ki Alemlerin Rabbi, Alemlere Rahmet olarak gönderdiği son Nebisi'nin öldürülmesi(katledilmesi) durumunun olduğunu bizlere haber vermekte.

Dikkatle edeceğin en önemli husus her nefis ölümü tadacaktır. Fakat Yaratılanların En önemlisinin katledilmesi Kur'an'da neden ifade bulmuştur. Bu bilgi bize ne için gelmiştir. Ne anlamalıyız? Soruları beni hala derinden etkilemekte ve sizlerinde hak vereceği gibi bu tartışmaların son bulacağı güne biz ezelden hasretiz...

Ehlibeyt Mektebi'nin ittifakla kabul ettiği rivayette der ki;

İmam Hasan b. Ali'nin (as) ve İmam Cafer-i Sadık (as):

"Bizden hiç bir kimse yoktur ki katledilerek , yahut zehirlenerek şehit olmasın"

Bu rivayet ve Ali-İmran 144. ayetinin ışığında Peygamber(s.a.a) zehirlenmiş yani katledilmiş olabilir.

Bu tartışma ve kargaşanın önüne geçme gücüne ne bizler ne de sizler sahip değiliz , Bu hassasiyetle İmam M.Taki(as)'nin hadisi bizlere yol gösterir "Cahiller susarsa ihtilaf çıkmaz", selametle...
    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

[quote author=Hanif_89 date=1386510524 link=topic=25315.msg171633#msg171633] Selamun aleykum. [/quote]
      Aleyküm Selam Kardeşim, Foruma Hoş Geldiniz...

[quote author=Hanif_89 date=1386510524 link=topic=25315.msg171633#msg171633] Takiyye yapmadan açıkça cevap verilmesini rica ederim. [/quote]
      Sorduğunuz soru ile ilgili Takiyye yapma ihtiyacımız yok, doğrusu ne ise onu bulmaya ve açıklamaya çalışırız.

[quote author=Hanif_89 date=1386510524 link=topic=25315.msg171633#msg171633] Hz.Aişenin, Hz.Hafsanın ve babalarının Hz. peygamberi zehirlediği konusu... [/quote]
      Evvela Hz. Aişe ve Hz. Hafsa'nın gerek Peygamber Döneminde gerekse Efendimizden sonra bir çok hatalı ve üzücü davranışları olmuştur. Öyle ki Tahrim Suresi 4 ve 5. Ayetler, bu 2 Hanım Sahabe hakkında inmiştir.
      656 yılındaki Cemel Savaş'ında öldürülen 17.000 Müslümanın Kanında yine ikisinin kabahatleri vardır.
      Hz. Aişe zaten orduya komuta etmiş, Hz. Hafsa da açıkça kendisini desteklediğini söylemiş ve hatta Onunla beraber bizzat savaşa katılmak istemiştir. Ancak kardeşi Abdullah buna engel olmuştur.

Bu 2 rivayet Kuvvetli ve Mütevatirdirler.

[quote author=Hanif_89 date=1386510524 link=topic=25315.msg171633#msg171633] ... Şia içinde ittifakla kabul edilen bir görüş müdür? Yoksa bu rivayetler ihtilaflı mıdır? [/quote]
      Hayır Kardeşim, Ehli Beyt Mektebinde bu zehirlenme olayı ittifakla kabul edilen bir mesele değildir.
      Yukarıda örneğini verdiğim 2 örnek gibi Mütevatir de değildir.
      Bu rivayetler ihtilaflı ve doğrulanmaya muhtaçtırlar.

Peygamberimizin zehirlenmesi ile ilgili söylediğiniz şahıslar ile ilgili bazı rivayetler vardır.
      Bunun dışında kimin yaptığı belirtilmeden zehirleme olayının gerçekleştiğini yazan rivayetler de vardır.
      Bunlardan daha meşhur ve yaygın olanı ise, Hayber Fethi sırasında, Yahudi bir Kadın tarafında Peygamberimizin zehirlendiği iddiasıdır.

Ancak Hayber'den sonra Peygamberimizin 2 yıl daha yaşadığı düşünülürse en meşhur olan bu son rivayet bile şüphe ve kuşku uyandırmaktadır.

Dünyada en çok sevilen Önder olan Hz. Muhammed'in (saa) elbetteki sevmeyeni ve düşmanları da olmuştur.
      Ve onlar tarafından kendisine bir suikast yapılma ihtimali vardır.
      Ancak bu girişimler Şehadet ile sonuçlanmış mıdır? Burası net değildir!

Kısacası Peygamberin şehadeti meselesi Usuli Dinden değildir.
      Tarihi ve ilmi bir meseledir. Buna inanıp veya inanmamak Mümini dinden çıkarmaz.

Saygılar, Allah'a emanet olun...
      http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

Cevaplar için sağolun.

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X