Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yeniden Merhabalar

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Yeniden Merhabalar

[quote author=Ali Faruk date=1393829828 link=topic=25408.msg172760#msg172760]
    Muhterem kardeş, ilmî münazaralarda karşı tarafı ikna etmek için elbette onların kitaplarından delil sunmak en doğru olandır. Ama sizin bunu yapamayacağınızı bildiğim için irfaken kendi kitaplarınızdan da sahih hadisleriniz varsa onları getirebilirsiniz. İbn-i Teymiye veya İbn-i Kayyım gibilerin sözleri bizi bağlamaz, Hz. Peygamber'in sözleri bizi bağlar. Peygamberlerin faziletlerini nakletmek onları yarıştırmak olmadığı gibi halifelerin faziletlerini nakletmek de onları yarıştırmak değil. Eğer onların faziletini nakletmek onları yarıştırmak olsaydı, o zaman Hz. Peygamber (s.a.a) onların faziletlerini beyan etmezdi..
    Filan halife filan halifeden daha üstündür dediğimizde bunu bir delile dayandırmamız gerekir değil mi?
    Savaşta kahramanlık küçümsenecek bir fazilet değil. Amr b. Abduved müslümanlara meydan okuduğunda, birçok müslüman Hz. Peygamber'in (s.a.a), onları Amr'ın karşısına göndermemesi için saklanıyorlardı.. Hz. Peygamber (s.a.a); kim bu kafirin karşısına çıkıp onun cevabını verebilir buyurduğunda Hz. Ali dışında kimse onun karşısına çıkmamıştı. Hz. Peygamber (s.a.a), Hz. Ali Amr'ı öldürdüğünde şöyle buyurmuşlardı: "Darbetu Aliyyin fî yevmil hendek efdal min ibadetis seqaleyn"
    "Ali'nin Hendek günü (Amr'a vurduğu) darbesi, cin ve insanların ibadetinden daha üstündür."
    Yeri geldiğinde bunları kaynaklarıyla birlikte aktaracağım. Demek istediğim savaşta kahramanlık ve cesaret öyle küçümsenecek bir durum değil. Bu kafirler için de bir onların açısından bir fazilettir ama Allah için olmadığı için bizim açımızdan bir değeri yoktur..
    İlim de çok büyük bir fazilettir. Kur'an; bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? diye buyuruyor. Hz. Peygamber de; alimlerin (ilim sahiplerinin) kalemi, şehitlerin kanlarından daha üstündür, buyurmaktadır.
    Velhasıl; ilmin büyük bir fazilet olduğunda kimse şüphe edemez. Biz halifelerin hangisinin daha üstün olduğunu bilmemiz için onlardan hangisinin ilminin daha çok olduğuna bakmamız gerekir. Bu üstünlük alametlerinden sadece bir tanesidir, elbette fazilet sayılacak birçok konu vardır ki , onları da yeri geldiğinde ele alacağız inşaAllah. Şimdilik halifelerin ilim açısından hangisinin daha üstün olduğunu ele alıyoruz. Bunun için özel bir sayfa açsak veya başlığı değiştirebilsek iyi olacak diye düşünüyorum..
    [/quote]
    Sevgili kardeşim;
    İkimiz arasındaki bu münazarayı akşama doğru Sahabeler bölümünde açıyorum;
    Siz Ehl-i Sünnet kaynaklarına göre Halifelerin ilim mukayesesini istediniz ben de bunu size detaylı olarak sunacağım..Umarım tartışmanın seyri bizim kaynakları yalanlamak kolaylığına dönüşmez..(Bizim kaynaklar tarafsızdır..İlim adamlarımız mezhep tassubuyla değil ilim aşkıyla ve hakikatı bulma ve açığa çıkarma saikiyle hareket etmişlerdir..)Ama eğer harcıyacağım emeğin karşılığı ucuz bir yalanlama olacaksa bunun 2 tarafa da faydası olmayacağını zaten burada söylemiştim..Ona rağmen bilgi istediğine göre niyetinizin olumlu olduğunu düşünüyorum..

Yorum

[quote author=ahmed.nazif date=1392728072 link=topic=25408.msg172467#msg172467]
      şiaya göre 3 halife başlığında..Eğer ben yalancıysam Allah beni kahretsin sen yalancıysan Allah seni kahretsin...Ver mısın mülaaneye?
      [/quote]
      davetin muhatabı ben değilim. ama diyorum ki sizinle tartışalım size hakikatleri ileteyim eğer sonuçta inat eder iftria ve yalanlarınızı sürdürürseniz o zaman mülaaneye varım... ama sizi önce tanımam ve delilleri iletmem lazım. aslen böyle bir kopmaya taraftar değilim ama mesele mektebin hak batıl gibi algılanması ise bunu çekinmeden yaparım bi iznillah...

Yorum

Kardeşim her konuyu lanete, mübahaleye getirmeyin.
        Selam ve Tanışma için konu bile açılırken Tanışma bölümü değil, Münazara bölümü kullanılmış.
        Bu, hiç şık bir davranış değil.
        Öyle ki bu konuda ileti yazan 2 Forum üyesi ceza bile almış...
        http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X