Ehlisünnet kitaplarında bu kişiden bahsediliyor kabri mısırdaymış. bu kişiyi şia tanıyormu tanıyorsa hakkındaki bilgiler nelerdir şiada ?
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Daraltma
X
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Ben İmam Cafer-i Sadık (a.s.)'ın Aişe isminde bir kızı olduğuna dair bir beyana ulaşmadım. Şu bilgilere ulaştım.
Çocuk Sayısı: İmam Sadık ‘ın aleyhisselam 7 erkek 3 kız toplam10 çocuğu vardır.
Erkekler: 1- imam Kazam aleyhisselam2- İsmail 3- Abdullah 4- Muhammed 5- İsak 6-Abbas 7-Ali
Kızları: Ummu Ferve 2- Esma 3-Fatıma
Türkiye'de de bir sürü sahte mezar ve isimler var. Örneğin Kraköy'de Muaviye'nin mezarı. Veya falanca şehirde isimini hatırlamadım İmam Zeynul Abidin (a.s.)'ın mezarı diye. Oysa bunlar yalandır.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
İnsanlar manaen uygun istediği isimleri verebilirler çocuklarına. Genelde, Müslümanlar, Peygamber, Ehl-i Beyt, suleha ve sahabe isimlerini seçer. Ama bazen, kimisi, hatalı hatasız her selefin ismini uygun görür. Kimisi ise daha dikkatli olur veya olduğunu düşünür, ve sahabe olmayan ya da sahabe olup da hatadan beri olmayan kişilerin ismini vermekten sakınır. Bu ikisinde bir beis yoktur. Çünkü her ikisi de içtihad edip, İslamca uygun olanı-olmayanı araştırıp bu karara varmıştır. Ama birisi kalkıp "neden çocuğuna falanca şahsın veya şahısların ismini vermiyorsun?" diye soramaz, bu abestir.
İmamların çocuklarına isim vermelerine gelince, bazı rivayetler doğrudur, bazıları uydurma. Mesela "Ebubekir" isminin verilmesi uydurmadır. Çünkü "Ebu" (Babası) lakabı o dönemde, 1-) Erkek oğlu olan adamlara ilk erkek çocuklarına nisbeten verilirdi. Ebul-Kasım (Hz Muhammed), Ebul-Hasan (Hz Ali), Ebul-Fazl (Hz Abbas) gibi. 2-) Künye olarak, isim takma, adlandırma olarak sonradan verilirdi. Ebu Turab (Hz Ali), Ebu Cehil, Ebu Hureyre, gibi. Ki, her iki durumda da bir kişinin doğduğunda babasının kendisini "EBU filan" (filancanın babası) diye isimlendirmesi söz konusu olamazdı. "Ebu" lakabı zamanla (ya erkek çocuk sahibi olduklarında, ya da ileride, davranışlarıyla bir şeye ilişkilendirilip takma isim vermeyle) kazanılırdı. Yani, İmamlar çocuklarına "Ebu"lu isim verdi demek hata olur. Arap tarihini bilenler bu gerçeği göz ardı edemezler.
Ömer ismine gelince, Arapçadaki "Amr" [(uzun) ömür] isminin farklı telaffuzunun (yani Umar'ın) Türkçeleştirilmiş versiyonudur. Ki, "İki AMR'dan birisi" niyazında, Hz Peygamber'in (s.a.a) Amr bin Hişam (Ebu Cehil) ve Umar bin Hattab'ı kasdettiği bilinmektedir. Ve mümkündür ki İmamlar uzun ve salih ömürlü olsun babında çocuklarına "Amr" ismini vermişler. Yalnız, bir Ehl-i Beyt aşığı bugün, bu ismi çocuğuna uygun görmeyebilir. Bunun sebebi de bu ismin "manayı harf"den "manayı ism"e dönüşmesi, tabiri caizse, ismin anımsattığı kavramın bazı şahısların sanki parsellemiş olması, ve bu şahısları (mesela, fitne öncüsü Amr bin As, veya, Yezid'in komutanı Amr/Ömer bin Sad, gibi) onaylamamadan kaynaklanabilir. Ve olabilir ki bu isimler, İmamlar döneminde, manasına göre verilebiliyordu, ama bugün -isimler parsellenmişçesine- şahıslara nisbeten veriliyor. Bu durumda, bir Ehl-i Beyt taraftarının, Ehl-i Beyt düşmanı ve katillerinin isimlerini (mesela, Ebu Süfyan, Muaviye, Yezid, Velid, Muğire (bin Şube), Ömer (bin Sad), Sinan, Haccac, gibi..) isimlerden kaçınması tuhaf değildir.
Selametle
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Osman isminin de Hz. Ali (a.s.)'ın Osman b. Muaz isminde ki sahabeyi çok sevdiğinden dolayı taktığını söyleyenler var.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Evliyâ hanımlardan olan Âişe binti Câfer-i Sâdık bin Muhammed Bâkır bin Ali Zeynelâbidîn, lakabı Ümmü Ferve'dir. Seyyide olup, soyu Peygamber efendimize ulaşır.
Mûsâ Kâzım hazretlerinin kızkardeşidir. Doğum yeri ve târihi bilinmemektedir. 762 (H.145) senesi Mısır'da (Kahire) vefât etti. Karâfe kabristanlığına giderken sol tarafta Seyyidet Âişe
adını taşıyan mescid içinde medfundur.
Seyyidet Âişe edeb ve hayâ üzere yetişti. Emevî halîfelerinin sekizincisi, İkinci Ömer de denilen Ömer bin Abdülazîz hazretleriyle evlendi. Çok ibâdet ederdi. İbâdet ve mücâhedede, nefse zor gelen nefsin istemediği şeyleri yapmada çok ileri gitmiş, evliyâ bir hanım idi.
Seyyidet Âişe bir münâcâtında; "Yâ Rabbî! İzzet ve Celâlin hakkı için eğer beni Cehennem'ine koyacak olursan yine seni
tevhîd eder, var ve bir bilirim." dedi.
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Bende..Fark edilirse diğer kardeşler Esma ve Fatıma normal adları olarak geçmiş ama Aişe ise lakabı ile geçirilmiştir.
nette tam türbesini bulamadım ama evimdeki ehlisünnet yayını tarih kitabında türbesininin görüntüsüde buldum
daha net fotosu başka bir kitapta vardı ama o kitabın hangisi olduğunu unuttum tabi.anca bu eskiyi bulabildim
[img width=726 height=600]http://i.hizliresim.com/y2dLdL.jpg[/img]
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
Sevgili Ehl-i Beyt kardeşim. Ehl-i Beyt'i çok iyi araştıran bir alimimize sordum. Böyle bir bilgisinin olmadığını söyledi.Ben de bunun uydurma olduğunu düşünüyorum. Ama yine de araştırılsın.
Canım kardeşim imam Cafer-i Sadık (a.s.)'ın, kızının ismini Aişe koyması, ümmül müminin Aişe annemizin yapmış olduğu hataları, yanlışları düzeltir mi? Halife eğer peygamber efendimizi temsil ediyorsa ve halife ile savaşmak peygamber (s.a.a) ile savaşmak ise soruyorum size İmam Cafer-i Sadık (a.s.) kızının ismini Aişe koyarsa bu yanlışlar görmezden mi gelinecek. Aslında Aişe annemizin yaptığı hata değil. Sizde biliyorsunuz ki, peygamberimiz "Ali ile savaşan benimle savaşmıştır" sözünü Gadiri Hum'da buyurdu. Ali hak iledir, Ali Kuran iledir sözlerine karşı içtihat yapılmaz. Nassa karşı ihtihat yapılmaz. Aişe annemizin yaptığı hata değil düşmanlıktı. Siz peygamberin halifesine savaş açma cesaretinde bulunurmusunuz? İmanınız buna müsade eder mi?
Ben Aişe annemize yapılan en ufak bir saygısızlığa dahi karşıyım.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi
iyide sende Bahsettin Ümmü Ferve adında biri olduğuna.bilinirki bu ümmü ferve lakaptır.fervenin anası.bide asıl adı var işte ama asıl adını diğer kardeşleri gibi esma ve fatıma gibi belirtilmemiş.o asıl ad işte Aişe oluyor
Elbette koyması Hz.Aişe annemizin hatalarını düzeltmez .ama koyması ona aşırı bir nefret buğz kin beslemediğininde kanıtıdır..
Yorum
Yorum