Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Aişe binti Caferi Sadık (Seyyidet Aişe) hakkında bilgi

Sevgili kardeşim neden ümmü ferve, rukayye, zeynep, asiye, hatice, hacer olmuyor da, Aişe oluyor. Allah'ım Ali'ye düşman olana düşman ol" hadisi gereği bir müslüman ne yapmalı? Saygı ise evet, peygamber efendimizin hatırı için saygısızlık yapmayız, yapmamalıyız. Hz. Ali (a.s.), Aişe annemize en büyük saygıyı göstermiştir. Savaşta yenik düşen annemizi 50 tane kadınla göndermiştir. Bize de bunda Hz. Ali (a.s.)'dan ders vardır.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Nasıl neden oluyor demekki Aişe ki ondan oluyor ümmü ferve aişe .
      Kahiredede türbesi var.böyle bir kişi var.
      Ben şahsen buğz ettiğim nefret ettiğim bi kişinin adını çocuğuma vermem

Yorum

peki Ümmü gülsüm'ün mezarında farklı bir isim mi yazıyor? Ümmü Seleme'nin, Ümmül Benin'in v.s.
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

_ehlibeyt_ ve aliosman , ummulbenin kim

Yorum

peki Ümmü gülsüm'ün mezarında farklı bir isim mi yazıyor? Ümmü Seleme'nin, Ümmül Benin'in v.s.
            alaka nedir ? en çok neyle tanınmışsalar o yazar.biz ümmül benini fatıma binti hizam olarak bilmedik ümmül benin olarak bildik onu böyle daha iyi tanırız.

selmancan : Ümmül Benin Gerçek Adı Fatıma olan,Ebulfazl Abbas'ın Annesidir.İmam Alinin eşlerinden biridir.

Yorum

hani şiiler sadece aişe adını gizliyorlardı? Ümmül Benin'in adı Fatıma, ve bu zat hep ümmül benin olarak geçiyor kitaplarda...

demek ki Fatıma adını da gizleyebiliyorlarmış, demek ki dediğiniz doğru değilmiş.

Allah fırsat arayan garazlı kimselerin saptırma ve yalanlarından, doğruyu arayan zihinleri korusun

Yorum

Fatıma binti Hizam en çok Ümmül Benin olarak tanınmıştır müslümanlar arasında.Fatıma binti hizam denilse kimler bilcek bu kişinin meşhurr Ümmül Benin olduğunu ?
                ama Aişe binti Caferi Sadık ,Seyyidet Aişe olarak tanınır daha çok

Yorum

Peki Ehl-i Beyt kardeşim siz Amr bin As'ın mezarının Karaköy'de olduğuna inanıyor musunuz?

Yorum

Konuyla alaka nedir ?

Yorum

hayir eger iddian aiseyi gizliyorlar fatimayi gizlemiyirlarsa bu yalan siilerde ummul benini ben hic fatima olarak duymadim gormedim .

diger yandan siilerin aise ismini de verdiklerini biliyor muydun

Yorum

Ehl-i Beyt kardeşim o mezarın dışında iddia delillendirebileceğin başka bir deli varsa lütfen sunar mısın? Örneğin eğer Şiiler imam Ali'nin eğer Osman ismindeki çocuğunun ismini gizlememişlerse ben ce bunu da gizlemezler. Ama sen iddianı ispatlasan bile bu bizi bir yere götürmez. Buna emin ol.

Yorum

Hayır ben kesin ve genel konuşmadım.Bizim ehlisünnet bu kişiyi Seyyidet Aişe olarak tanır.Ümmü Ferve binti Caferi sadık olarak değil.Şianın bu kişiyi Seyyidet Aişe olarak tanımaması garip geldi Ali Osmanın demesi gibi sanki bi gizleme gibi bişey hissettim ??? ümmü ferve pek çok karışıklığa yol açar zira İmamın anneside Ümmü Ferve..neden Esma ve Fatıma lakapları ile değil peki

diger yandan siilerin aise ismini de verdiklerini biliyor muydun
                          Hiç duymadım görmedimmm.umarım duymuşsundur görmüşsündür ?

Ehl-i Beyt kardeşim o mezarın dışında iddia delillendirebileceğin başka bir deli varsa lütfen sunar mısın?
                          Sizin kaynaklarda anlaşılan bu kişi bilinmiyor tanınmıyor.lakin Ehlisünnet kaylarında bu kişi bilinir tanınır .Sizin deyiminizle ÜMMÜ FERVE dir bu kişi.Adıda Aişe dir.Seyyidet Aişe.tabi siz tanımıyorsanız o ayrı kabul etmiyorsanız o ayrı

Yorum

şiilerde aişe adına ilk kez iran kanalında rastladım hayret ettim ve sordum, evet dendi şiiler ayşe adını koyarlar. başka bir zaman ığdırlı birine sordum dedi bizde ığdırda ayşe çok. biz şiiler koyarız. ömer osman ebubekir var mı dedim, yok onları koymayız dedi.

kötü bir anısını da anlattı.

sünni biriyle tartışıyorlarmış, o demiş siz ayşe adını ona hakaret ettiklerinde aişeye gitsin diye koymuşsunuzdur, biz de ali hasan hüseyin adını onun için koyoruz!!!

şok oldum ve dedim hayır bunu seninle kavga eder gibi tartışdığı için öyle demiştir sünniler onun için koyar mı şiiler de koymaz. insan hakaret edilsin diye çocuğuna isim koyar mı dedim. o ığdırlı abim de doğruladı... kavga etmiştik diye...

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X