Selamun aleykum. Peygamberlerin ismet sıfatıyla ilgili başlık açmıştım ancak bu başlığı da açma gereği duydum. Tevrat'ta bazı olaylardan bahseder. Mesela Davut'un a.s. bir kumandanının hanımını damda yıkanırken gördüğü ve hoşuna gittiği, o kumandanı daha sonra savaşa gönderdiği ve onun ölümünden sonra eşiyle evlendiği, ayrıca Lut'un a.s. kızlarının babalarını sarhoş edip onunla cima ederek çoğaldıkları vs. Bu iddialar Tevrat'ta geçmektedir. Şimdi benim konuyla ilgili sorularım 2 tane
1- Yahudiler, kendilerince de peygamber ya da aziz olarak gördükleri bu şahısların bu işleri yaptığına dair neden iftira atsınlar? Yani ne çıkarları var da iftira atsınlar?
2- Bu iddiaların olmadığını nasıl ispat edebilirsiniz. Yani yukarıda Tevrat'tan alıntıladığım olayların olmadığını akli ve nakli olarak nasıl ispat edebilirsiniz?
1- Yahudiler, kendilerince de peygamber ya da aziz olarak gördükleri bu şahısların bu işleri yaptığına dair neden iftira atsınlar? Yani ne çıkarları var da iftira atsınlar?
2- Bu iddiaların olmadığını nasıl ispat edebilirsiniz. Yani yukarıda Tevrat'tan alıntıladığım olayların olmadığını akli ve nakli olarak nasıl ispat edebilirsiniz?
Yorum