Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şianın Davut a.s. ve Lut a.s. hakkında bahsedilen olaylara bakışı

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şianın Davut a.s. ve Lut a.s. hakkında bahsedilen olaylara bakışı

Selamun aleykum. Peygamberlerin ismet sıfatıyla ilgili başlık açmıştım ancak bu başlığı da açma gereği duydum. Tevrat'ta bazı olaylardan bahseder. Mesela Davut'un a.s. bir kumandanının hanımını damda yıkanırken gördüğü ve hoşuna gittiği, o kumandanı daha sonra savaşa gönderdiği ve onun ölümünden sonra eşiyle evlendiği, ayrıca Lut'un a.s. kızlarının babalarını sarhoş edip onunla cima ederek çoğaldıkları vs. Bu iddialar Tevrat'ta geçmektedir. Şimdi benim konuyla ilgili sorularım 2 tane

1- Yahudiler, kendilerince de peygamber ya da aziz olarak gördükleri bu şahısların bu işleri yaptığına dair neden iftira atsınlar? Yani ne çıkarları var da iftira atsınlar?

2- Bu iddiaların olmadığını nasıl ispat edebilirsiniz. Yani yukarıda Tevrat'tan alıntıladığım olayların olmadığını akli ve nakli olarak nasıl ispat edebilirsiniz?

Ynt: Şianın Davut a.s. ve Lut a.s. hakkında bahsedilen olaylara bakışı

Alekum selam Mert arkadaşım.

Örneğin sizin iddianızdan yola çıkarak şunu da sorabiliriz. Madem müslümanlar peygamberlerini çok seviyorlardı o zaman niçin Kuran "sizin için tebliğime karşılık herhangi bir ücret istemiyorum, sevgiden başka" demesine rağmen, imam Hasan'ı bu ümmet niçin zehirledi, İmam Ali'yi (a.s.) bu ümmet niçin katletti, İmam Hüseyin'i bu ümmet niçin Fıratın kenarında susuz bir şekilde başını kesip mızraklar ucunda şehir şehir dolaştırdı?

Bir bak bakalım peygamber efendimizi sevdiğini söyleyipte, ciğer parelerini katledenler varsa, eğer Davut (a.s.) yapılan bu iftirayı da normal karşılamak gerekmez mi? oysa ne onlar Davut peygamberi seviyorlardı, ne de İmam Hüseyin'i katledenler peygamberimizi (s.a.a.) seviyorlardı.

İmam Rıza (a.s.) diyor ki; Hz. Davud (a.s.) zamanın da bir kadının kocası öldüğü veya öldürüldüğünde o kadın artık hiçbir zaman evlenemezdi. Allah (c.c.)'ın ilk olarak kocası ölmüş kadınla evlenmesini mübah kıldığı kimse Hz. Davud (a.s.) idi. Urya öldürüldüğünde iddeti geçtikten sonra onun hanımıyla evlendi. Urya hakkında halka ağır gelen şey işte budur.

İnsan bir insana düşmanlık beslemesin. İftira da bu düşmanlıkların bir tanesidir. Birde bu uydurmaları yapanların peygamberlerini sevdiklerini nereden çıkardınız?

Tarihte din her zaman güçlülere hizmet etmiştir. Güçlü insanlar kendi hukuklarını yarattıkları gibi kendi dinlerinide yaratmıştır. Marks'ın alt yapı ekonomidir" sözü gerçekten bugün bir çok din için söylenmiş güzel bir değerlendirmedir. Bugün diyanet eğer gerçekten peygamberi seviyorlarsa (s.a.a.) Amerikan emperyalizminin karşısında olmalılardı, ezilenlerin, emekçilerin yanında yer almalılardı. Ama güçlüler kendi dinlerini yarattılar.
    Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Cevap için sağolun. Davud a.s. hakkında imamın görüşünü okudum. Peki bu konularda, Lut a.s. hakkında atılan iftira ya da diğer peygamberlere atılan iftiralara cevap veren imamların görüşlerini link olarak da olsa atabilir misiniz?

Yorum

sevgili mert selamun aleykum.

Değerli kardeşim şu iftira konusunda biliyorsun herhalde, peygamber efendimizin hanımına da yapılmıştı. Yani bir peygambere yapılan iftira ile, bir peygamberin hanımına, namusuna iftira etmek arasında ne kadar fark var onu da siz değerlendirin.

Şimdi değerli kardeşim Kuran bu iftirayı dillerinde dolaştıranlara ne diyor "dört şahit getirseydiniz ya"

Bir iddiayı yapan ispatlamakla veya şahit getirmekle yükümlüdür. Lut (a.s.) hakkında ki iddia Yahudilerindir. O halde onlar böyle bir şeyin olduğuna dair delil getirmeliler. İddia eden onlardır.

Örneğin ben mert bir hırsızlık yapmış diye, mahkemeye iddiada bulunsam, mahkeme senden o işi yapmadığın için delil istememeli, iddia eden ben olduğum için benden o Mert kardeşimin hırsızlık yaptığına dair delil istemeli.
        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X