Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir Şii Ramazanda sünni iftarında ne yapmalı ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bir Şii Ramazanda sünni iftarında ne yapmalı ?

Sevgili Ehl-i Beyt sizce Ehli Sünnet kaynaklarında yer alan 12 halife ile ilgili hadislere Ehl-i Sünnet'in neden cevabı olmamış? Bu 12 halife kimlerdir?
    Elbette 12 imam
    ilki Hz.Ali(as) sonuncusu Hz.Mehdi(as)

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25525.msg173914#msg173914 date=1401900204] Elbette 12 imam ilki Hz.Ali(as) sonuncusu Hz.Mehdi(as) [/quote]

Peki değerli Ehl-i Beyt kardeşim, o halde eğer size göre Hz. Ali (a.s.) birinci imamsa ve Ehli Sünnet'e göre ise Hz. Ali (a.s.) dördüncü halife ise ve siz de sünni bir kardeşimiz iseniz bu durumu nasıl izah ediyorsunuz. Bu bana göre bir çelişki? saygılarımla..
      Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Peki değerli Ehl-i Beyt kardeşim, o halde eğer size göre Hz. Ali (a.s.) birinci imamsa ve Ehli Sünnet'e göre ise Hz. Ali (a.s.) dördüncü halife ise ve siz de sünni bir kardeşimiz iseniz bu durumu nasıl izah ediyorsunuz. Bu bana göre bir çelişki? saygılarımla..
        İmamet ile Halifelik birmidir aynımıdır ki..
        Halife islam devletinin başında bulunan yöneticidir
        İmam ise Peygamberin misyonunu devam ettiren,insanların dünya ve ahiret hayatlarım tanzim ettiren kişidir.
        Halifelik Beşeridir
        İmamet ise ruhanidir.herkes imam olamaz

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ link=topic=25525.msg173928#msg173928 date=1401961679] İmamet ile Halifelik birmidir aynımıdır ki.. Halife islam devletinin başında bulunan yöneticidir İmam ise Peygamberin misyonunu devam ettiren,insanların dünya ve ahiret hayatlarım tanzim ettiren kişidir. Halifelik Beşeridir İmamet ise ruhanidir.herkes imam olamaz [/quote]

Peki Ehl-i Beyt kardeşim İmam eğer peygamberin (s.a.a.) misyonunu devam ettiren kişi ise o zaman İmam'ın halife olması gerekmez mi?

Hz. Resulullah (s.a.a)'a "En yakın aşiretini uyar" [34] ayeti nazil olmuş ve Allah Teala Hz. Resulullah'ı kendi akrabalarını uyarmakla görevlendirmiştir. Bunun üzerine, Hz. Resulullah, Hz. Ali (a.s)'ı yemek hazırlayarak, yakın akrabalarını yemeğe davet etmekle görevlendirmiştir. O gün Hazret'in daveti üzerine, aralarında Ebu Talip, Hamza, Abbas ve Ebu Leheb'in de bulunduğu yaklaşık kırk kişi Hz. Ebu Talib'in evinde toplanmıştır.

[justify]

Hz. Resulullah (s.a.a), yemek yendikten sonra, kendisinin Allah tarafından peygamberlikle görevlendirildiğini onlara şöyle açıklamıştır: "Ey Abdülmuttalip oğulları! Andolsun Allah'a ki; ben Arap gençleri arasında kendi kabilesine benim getirdiğim şeyden daha hayırlı bir şey getiren bir genci tanımıyorum. Ben sizin için dünya ve ahiret hayrını getirmişim. Allah beni, sizleri O'na davet etmekle görevlendirmiştir. Sizlerden kim benim bu görevimde bana yardım etmeye hazırdır ki, benim kardeşim, vasim ve sizin aranızda halifem olsun?"[el müracaat]

[/justify]
          [justify]

[/justify]
          [justify]"Orada hazır bulunanların hiçbirinden bir ses çıkmaz ve yalnızca Hz. Ali (a.s) kalkıp "Ey Allah'ın Peygamberi! Sana yardım etmeye ben hazırım"der.

[/justify]
          [justify]

Hz. Resulullah (s.a.a) Hz. Ali'ye: "Ey Ali! Sen otur" der ve bu sahne üç defa tekrarlanır. Her üçünde de o Hazret'e icabet eden yalnızca Hz. İmam Ali (a.s) olur.

[/justify]
          [justify]

Bunun üzerine, Hz. Resulullah (s.a.a) mübarek elini Hz. Ali (a.s)'ın omuzuna koyarak: "Bu benim kardeşim, vasim ve sizin aranızdaki halifemdir, onu dinleyin ve ona itaat edin" [Taberi Tefsiri c.19 s. 68, Dürr-ül Mensur c.5 s.97, El-Mizan c.15 s.335

[/justify]
          [justify]]Ehl-i Sünnet kardeşlerimiz için de, şu kadarını belirtelim ki; bu hadisi, bir çok büyük Ehl-i Sünnet alim ve hadis yazarları kendi kitaplarında benzeri tabirlerle nakletmişlerdir. Bunlara örnek olarak, Ahmet bin Hanbel'i, İbn-i İshak'ı, İbn-i Cerir-i Taberi'yi, İbn-i Ebi Hatem'i, İbn-i Mürdeveyh'i, Ebu Nuaym'i, Beyhaki'yi, Salebi'yi, İbn-i Esir'i, İbn-i Kesir'i, Ebu-l Fida'yı, Ebu Cafer İskafi'yi, Tahavi'yi, Ziya Mukaddesi'yi, Said bin Mensur'u, Nesai'yi, Hakim'i, Zehebi'yi ve İbn-i Ebu-l Hadid'i zikredebiliriz[/justify]
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Ben hep geç gidiyorum.

Yorum

geçen gün iş yerini biri aradı ve bu konuyu sordu.

arkadaş da önce namaz kıl sonra iftira aç önce namaz kılmayı adet edindiğini söyle dedi.

ben de dedim namaz kılınıyor mu ki?

o demedi ama cevabını kendim verdim.

gerçi kaza ya da nafile olarak kılınıp sonra akşam vakti girince kılınabilir dedim.

Yorum

[quote author=selmancan date=1404634455 link=topic=25525.msg174545#msg174545]
                geçen gün iş yerini biri aradı ve bu konuyu sordu.

arkadaş da önce namaz kıl sonra iftira aç önce namaz kılmayı adet edindiğini söyle dedi.

ben de dedim namaz kılınıyor mu ki?

o demedi ama cevabını kendim verdim.

gerçi kaza ya da nafile olarak kılınıp sonra akşam vakti girince kılınabilir dedim.

[/quote]
                Allah razı olsun. Gerçekten hiç düşünememişim bu sayede kimsenin kızgın bakışlarına maruz kalmak zorunda kalınmaz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X