Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bir Şii Ramazanda sünni iftarında ne yapmalı ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Bir Şii Ramazanda sünni iftarında ne yapmalı ?

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1400188915 link=topic=25525.msg173491#msg173491]
    İmamların Hz.Muhammed (saa) hariç tüm peygamberlerden üstün olması..heleki Hz.İbrahim ,Hz.Musa ,Hz.İsadan bile üstün olması engel..
    [/quote]

Bismih-i Teala,
    Konu ile alakalı aşağıda vermiş olduğum kaynaklardan cevaplarınızı temin edebilirsiniz.

http://www.islamquest.net/tr/archive/question/fa6067
    http://www.kevsernet.com/s_ve_c/424.htm
    [justify]http://aliyyenveliyullah.com/pesaver4.htm#_Toc485401410[/justify]
    Allah'ım Muhammed ve Âline salat eyle ve beni insanların gözünde bir derece yükselttiğinde kendi gözümde bir derece düşür. Bana insanlar arasında açık bir izzet verdiğinde kendi yanımda aynı ölçüde gizli bir zillet ver.

İmam Zeynelabidin (a.s)

Yorum

Sayın Ehlibeyt
      İbrahim (a.s)'a imamet makamı ne zaman verildi? sıralama nasıl oldu? İmamet ona en son verilen ve peygamberlikten üstün makam (rütbe) değil midir? İmam Ali (as) Peygamberin hadislerine göre sadece Hz. Muhammed (s.a.a) döneminde ortaya çıkan İmam değildir. önceden de vardı hatta Allah'ın ilk yarattığı Nur'un bir parçası Ali'dir. bu konuda Hadisleri inceleyin Adem'in tövbesi niçin kabul edildi. araştırın bu konuda hadis isterseniz paylaşırız. o zaman neden Hz. Ali'nin makamının bu kadar yüksek olduğunu anlarsınız...
      Sünni kaynaklardan paylaşırsanız sevinirim zira sünniyim ben.benim için şia kaynaklarından anlatmanız doğru değil.Sünnilerin meşhur kitaplarından getiriniz dinleyelim

_Ehli Beyt_ rumuzlu kardeş, sorunuzun cevabı şu hadislerde verilmiştir:
      malesef verdiklerinizin bir tanesi hariç hepsi şia kaynakları.ben sünniyim bana şia kaynaklarından anlatmanız ne kadar doğrudur

Bismih-i Teala,
      Konu ile alakalı aşağıda vermiş olduğum kaynaklardan cevaplarınızı temin edebilirsiniz.

http://www.islamquest.net/tr/archive/question/fa6067
      http://www.kevsernet.com/s_ve_c/424.htm
      [justify]http://aliyyenveliyullah.com/pesaver4.htm#_Toc485401410[/justify]
      verdiklerinizden ilk 2 link açılmadı.sonki açıldı ordakilerde malesef tatmin edici değil çok değişik yönlerden yorumlanmış.kaynak gördüğüm kadarıylada yok.
      sadece İmama soru soran kişinin ehlisünnet kaynaklarında adil güvenilir olduğu yazıyor o kadar.konuşma hangi kaynak belirtili değil

Yorum

Ehlibeyt nicki almanız ama Ehlibeyt'in sözlerini kabul etmemeniz çok garip ve üzücü.
        "Ümmetimin alimleri Beni İsrail peygamberlerinden daha üstündür" hadisi sizin için yeterli değil mi?

Yorum

Ehlibeyt nicki almanız ama Ehlibeyt'in sözlerini kabul etmemeniz çok garip ve üzücü.
          Nerden emin olabilirimki Ehlibeytin sözleri olduğuna ? ben Ehlisünnettim şia kaynaklarında geçenler delil olamaz.aynı şekilde bizdekilerde size delil olamaz.

"Ümmetimin alimleri Beni İsrail peygamberlerinden daha üstündür" hadisi sizin için yeterli değil mi?
          Bu hadis, kaynaklarda haber-i meşhur olarak geçmektedir. Bazı alimler bu rivayetin zayıf veya aslının olmadığını söylemelerine rağmen, bir çok alimin bu rivayetin Peygamberimize (asm) ait bir hadis olarak kabul ettiğini görmekteyiz. (bk. Razi, Tefsir, VIII/302; Neysaburi, Tefsir: I/264; Keşfu’l-Hafa: II/64)
          Yani her asırda gelen büyük müceddid alimler, insanları fitne ve fesattan kurtarmaları ve dinin o asrın ihtiyacına göre ihya edilmesi ve meselelerin halledilmesi gibi vazifeler üstlendikleri için, İsriloğullarının kendilerine yeni bir kitap ve şeriat verilmeyen peygamberlerinin vazifelerine benzetilmiştir. Çünkü bir peygamber bir şeriatla geldiği zaman, belli aralıklarla insanları uyaracak nebiler gönderilmiştrir. Bu nebiler yeni bir din getirmemiş, mevcut olan hak dindeki yanlış anlamaları ve unutulan hükümleri hatırlatmış ve düzeltmişlerdir.
          Peygamberimiz (asm)'den sonrada başka peygamberler gelmeyeceği için, bu vazifeyi deruhte edecek her asırda büyük alimler gönderilmiştir. Hadiste bu mana kastedilmektedir. Yoksa hiç bir evliya makam olarak bir peygambere yetişmez. Burada vazife itibari ile benzerlik kastedilmiştir.
          kendisine yeni şeriat verilen Kitap verilen bir kişiden üstün olurmu hiç imam..

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1400941868 link=topic=25525.msg173683#msg173683]
            Nerden emin olabilirimki Ehlibeytin sözleri olduğuna ? ben Ehlisünnettim şia kaynaklarında geçenler delil olamaz.[/quote]
            Ehlibeyt nicki aldıysanız sünni olmanız bir başlı başına garabet zaten. çünkü sünniliğin bel kemiğini oluşturan şahıslar Ehlibeyle savaşmış onları yönetimden uzaklaştırmış toplumdan tecrit etmiş hatta şehit etmişlerdir. Örnek mi istiyorsunuz:

Ebubekir Ömer ve Osman, Ehlibeytten olan Ali a.s'ı yönetimden tecrit ettiği gibi
            Ebubekir'in Ehlibeytten olan Fatıma s.a'ya işkence ettiği gibi
            Muaviye'nin İmam Ali ve İmam Hasan a.s'ı şehit ettiği gibi
            (Muaviyenin sünniler için değerli ve büyük olmadığını iddia edeceksiniz ama sünnilerin en temel kitapları olan Buhari ve diğer hadis kitaplarında Muaviye'nin fazileti babı var mı yok mu?.. bu bile yeter)
            Sünni 4 Mezhep liderlerinin Ehlibeyt İmamlarının fetvalarını tecrit ettiği, onları unutmaya terk ettiği gibi
            Sünni Emevi Abbasi krallarının Ehlibeyt İmamlarını katletmeleri gibi
            Sonraki sünni yönetimler şayet İmam Zaman a.f gaybette olmayaydı onu da katledeceklerdi. nitekim İmam Zaman takipçisi şiilere ve alevilere etmediklerini bırakmamışlardı.

Eğer bu zalimler sünni değilse sünniler kim?
            Siz bu zalimlerin sünni olduğunu biliyor musunuz bilmiyor musunuz?
            Biliyorsanız siz nasıl sünnisiniz?
            Bu zalimlerin rivayetlerini bizim sahih bilmemizi mi bekliyorsunuz?
            Bu zalimlerin rivayetlerini siz sahih biliyor ama bunların, sırf Ehlibeyt taraftarı olduğu için zulmettiklerinin rivayetlerine sahih değil diyorsunuz ha!
            Allah'tan korkmuyor musunz?
            Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

EĞER Şİİ RİVAYETLER EHLİBEYTE AİT DEĞİLSE O ZAMAN SİZ SÜNNİ OLARAK EHLİBEYTE AİT BU KONUDAKİ RİVAYETİ SÖYLEYİN.. BUYRUN!!!

DERDİNİZ EHLİBEYTİN HADİSİNİ BULMAKSA ŞAYET, DALGA GEÇMEK DEĞİLSE!

ÇÜNKÜ ALLAH SİZE SÜNNİSİNİZ DİYE EHLİBEYT RİVAYETİNİ BULAMAMANIZI(!) MAZUR GÖRMEYECEK

Yorum

Ehlibeyt nicki aldıysanız sünni olmanız bir başlı başına garabet zaten
              Nesi garabet ? Sünnilikte Ehlibeyti sevmek Farz iken ?
              Ebubekir'in Ehlibeytten olan Fatıma s.a'ya işkence ettiği gibi
              Sünni kaynaktan delil getirirseniz sevinirim...
              Muaviye'nin İmam Ali ve İmam Hasan a.s'ı şehit ettiği gibi
              Muaviyenin İmam Ali yi şehit ettiğine dair deliliniz vardır umarım (sünni kaynaklar)
              Sünni Emevi Abbasi krallarının Ehlibeyt İmamlarını katletmeleri gibi
              bu çok alakasız.kişisel şeyler bunlar.ozaman şii melik krallarında yaptıklarını şiiliğe atalım...
              Eğer bu zalimler sünni değilse sünniler kim?
              Siz bu zalimlerin sünni olduğunu biliyor musunuz bilmiyor musunuz?
              Her sünniyim diyen sünnimi ? sünnilikte Ehlibeyt zülummü var ? aksine sevgi zorunludur.kim ne yapıyorsa kendinedir .bağlamaz mezhebi
              Bu zalimlerin rivayetlerini siz sahih biliyor ama bunların, sırf Ehlibeyt taraftarı olduğu için zulmettiklerinin rivayetlerine sahih değil diyorsunuz ha!
              Allah'tan korkmuyor musunz?
              Bizimle dalga mı geçiyorsunuz?

EĞER Şİİ RİVAYETLER EHLİBEYTE AİT DEĞİLSE O ZAMAN SİZ SÜNNİ OLARAK EHLİBEYTE AİT BU KONUDAKİ RİVAYETİ SÖYLEYİN.. BUYRUN!!!

DERDİNİZ EHLİBEYTİN HADİSİNİ BULMAKSA ŞAYET, DALGA GEÇMEK DEĞİLSE!

ÇÜNKÜ ALLAH SİZE SÜNNİSİNİZ DİYE EHLİBEYT RİVAYETİNİ BULAMAMANIZI(!) MAZUR GÖRMEYECEK
              Şüphesiz kaynaklarınızda geçen rivayetlerin gerçekten Ehlibeytten olduğunu bilsem kesinlikle kabul ederim lakin emin değilim...biz sünnilere sünnilerden kaynak getirirn.kendi rivayetlerinizle kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.biz nerden emin olalım onların sahih olduğuna ? hep dersiniz sünniye sünni kaynaktan şiiye şii kaynaktan getirin diye ama biz bu kuralı isteyince böyle laflara maruz kalıyoruz..! Nerde görülmüş karşı tarafa kendi kaynaklarınızdan kabul ettirmek !

Yorum

1- biz kimseye hakikati ispat zorunda değiliz böyle bir görevimiz yok

2- herkesin hakikate ihtiyacı var onu bulmak zorunda, herkes ondan sorgulanacak

3- Ehlibeytin hak olduğunu kabul ettiğinize göre neden Muaviye safındasınız? Ehlibeyt düşmanları safındasınız, o rivayetler sahih mi ki!

4- birinci maddeye rağmen bu site dediğiniz gibi sünnilere sünni deliller tüm inanç ve ibadetleri ispatlamış bulunmaktadır. dediğiniz konulara yığınla delil sunuldu. ama inat ehlinin basiretini Allah bağlamıştır biz ne yapabiliriz?

madem öyle nickinizi Muaviye yapın biz dediğinizi yapalım... biz sünnilere (ehlibet katillerine kanmışlara) sünni kitaplardan delil sunuyoruz Ehlibeyt nicki alıp Ehlibeytin hakkaniyeyetini kabul etmişlere değil...

Yorum

biz kimseye hakikati ispat zorunda değiliz böyle bir görevimiz yok
                  Zorundasınız diyen yok.lakin bişey kabul ettirmeye çalışıyorsanız o kişinin kaynaklarından getirilir..bunu çok iyi bilirsiniz
                  Ehlibeytin hak olduğunu kabul ettiğinize göre neden Muaviye safındasınız? Ehlibeyt düşmanları safındasınız, o rivayetler sahih mi ki!
                  Sizin imamları Büyük peygamberlerden bile üstün görmeniz sahih mi ki !
                  birinci maddeye rağmen bu site dediğiniz gibi sünnilere sünni deliller tüm inanç ve ibadetleri ispatlamış bulunmaktadır. dediğiniz konulara yığınla delil sunuldu. ama inat ehlinin basiretini Allah bağlamıştır biz ne yapabiliriz?
                  Bir imamı Koskoca büyük peygamber Hz.İbrahim (as) dan üstün görmekte neyin nesi ? hangi akla mantığa sığıyor bir imam tek bir imamet özelliği ile birçok özelliğe sahip olan Allahın elçisinden üstün oluyor ? bunu neyle açıklayabilirsiniz ?

madem öyle nickinizi Muaviye yapın biz dediğinizi yapalım... biz sünnilere (ehlibet katillerine kanmışlara) sünni kitaplardan delil sunuyoruz Ehlibeyt nicki alıp Ehlibeytin hakkaniyeyetini kabul etmişlere değil...
                  Nerde Sünni kitaplardan delil nerde ? şu açtığım konuda doğru düzgün sünni kaynaklardan getirildimi cevap ?

Yorum

Hz. Ali (as)’nin Önceki Peygamberlerden Üstünlüğü Hadisleri

1- Hurre bint Halimet es-Sa’diyye Haccac bin Yusuf es-Sakfi’nin yanına gelip onun huzuruna vardığında Haccac ona dedi ki: “Senin İmam Ali’yi Ebu Bekir, Ömer ve Osman’dan daha üstün tuttuğun haberi geldi.”

Hurre dedi ki: “Onu sadece yalnız bu üçüne üstün tuttuğumu söyleyen yalan söylemiştir.” Haccac sordu: “Başka kimlere üstün tutuyorsun?”

Hurre dedi ki: “Adem’e, Nuh’a, Lut’a, İbrahim’e, Musa’ya, Davut’a, Süleyman’a ve İsa bin Meryem’e (Allahın selamı onlara olsun) üstün tutuyorum.” Haccac dedi ki: “Vay haline! Sen onu hem sahabelere üstün tutuyorsun, hem de onlara ek olarak Ulul Azm (şanı büyük) peygamberlerden 8 peygamberi kattın, eğer bana dediklerinin açıklamasını yapmazsan senin boynunu vururum.”

Hurre dedi ki: Onu peygamberlere üstün tutan ben değilim. Allah (CC) Kuran’da onu o peygamberlere üstün kılmıştır: Allahu Azze ve Celle Adem hakkında buyuruyor ki: “Adem Rabbine karşı asi oldu” (Ta Ha 121. Ayet). İmam Ali hakkında ise buyurdu ki: “İyte bu, sizin bir mükafatınızdı, çalışmanız mükafat ile karşılandı.” (İnsan 22. Ayet).

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu Nuh ve Lut’a karşı ne ile üstün tutuyorsun?” Hurre dedi ki: Allahu Teala onu onlara üstün kılmıştır: Allah buyuruyor ki: “Allah, inkâr edenlere, Nuh'un karısı ile Lut'un karısını misal verdi. Bu ikisi, kullarımızdan iki salih kulun (nikahı) altında idiler, onlara hıyanet ettiler. (Kocaları,) Allah'tan hiçbir şeyi onlardan savamadı. (Onlara): "Haydi girenlerle birlikte siz de ateşe girin!" denildi.” (Tahrim 10. Ayet). Ali Bin Ebi Talib’in eşi ise, Muhmammed (saa)’in kızı Fatıma’tüz Zehrâ’dır ki, Allah onun rızasına rıza ve onun gazabına gazap gösterir.

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu peygamberlerin babası ve Allah’ın dostu İbrahim’e ne ile üstün tutuyorsun?”
                    Hurre dedi ki: Allahu Teala onu Allah’ın bu buyruğu: “Hani İbrahim de şöyle yakarmıştı: ‘Rabbim, bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster?’ ‘İnanmadın mı?’ diye sordu. ‘İnandım, dedi, ancak kalbimin tatmin olması için’" (Bakara 260. Ayet) ile üstün kılmıştır. Mevlam Emir’ül Müminin Hz. Ali de öyle bir söz söyledi ki, müslümanlardan hiçkimse onda ihtilaf etmemiştir: “Şayet perde kalksa da benim bilincimde bir artış olmaz.”(1) Bu sözü de ondan başka ne öncekilerden ne sonrakilerden hiç kimse söylememiştir.

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu Kelimullah Musa ile ne ile üstün tutuyorsun?”
                    Hurre dedi ki: “Allahu Teala Musa hakkında buyuruyor ki: “Şehirde korku içinde, (etrafı) gözetleyerek geceledi.” (Kasas 18. Ayet). Ali bin Ebi Talib ise hiç korkmadan Resulullah (saa)’ın yatağına yattı, hatta bunun üzerine Allah da onun hakkında şu ayeti indirdi: “İnsanlardan öyleleri var ki, Allah’ın rızası için kendi nefsini satarlar.” (Bakara 207. Ayet).

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu Davut’a ve Süleyman’a karşı ne ile üstün tutuyorsun?”
                    Hurre dedi ki: Allahu Teala onu o ikisine üstün kıldı. Allahu Teala buyuruyor ki: “Ey Davud! Gerçekten biz seni yeryüzünde bir halife yaptık. Artık insanlar arasında hak ile hüküm ver. Keyfe, arzuya uyma ki, seni Allah yolundan saptırmasın.” (Sad 26. Ayet). Haccac sordu: “Onun hükmü ne üzere idi?” Hurre dedi ki: “İki şahıs hakkında idi. Birisinin üzüm bağı vardı, ötekinin de koyunları vardı. Koyunlar üzüm bağını otladı. Bu iki şahıs Davut’a gelip onlar hakkında hüküm vermesini istediler. Davut onlar hakkında şöyle hüküm verdi: Koyunlar satılsın ve parası ile bağ eski durumuna getirilsin, oğlu Süleyman onun hükmünü düzeltti. Dedi ki: hayır, zarar, sütünden ve yününden ödensin. Allahu Teala da buyurdu ki: “Onu Süleyman’a kavrattık” (Enbiya 79. Ayet).

Mevlamız Emir’ül Müminin Ali (as) de buyurdu ki: “Bana Arş’ın üstünden, arşın altından sorunuz.” (2) “Beni kaybetmeden bana sorunuz.”(3) O Hayber’in fethedildiği günde Resulullah’ın yanına geldiğinde Resulullah (saa) hazır olanlara buyurdu ki: “Sizin en üstününüz, en bilgininiz ve en iyi hüküm vereniniz Ali’dir.”(4)

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu Süleyman’a karşı ne ile üstün tutuyorsun?”

Hurre dedi ki: Allahu Teala onu Allah’ın bu buyruğu ile ona karşı üstün tuttu: “Süleyman: ‘Ey Rabbim! Beni bağışla ve bana öyle bir mülk ihsan et ki, ardımdan hiç kimseye yaraşmasın.’” (Sad 35. Ayet)

Mevlamız Emir’ül Müminin Ali (as) de buyurdu ki: “Ey dünya seni üç kere boşadım. Benim sana ihtiyacım yoktur.” (5) Bunun üzerine Allahu Teala şu ayeti indirdi: “İşte âhiret yurdu! Biz onu, yeryüzünde üstünlük taslamayanlarla bozgunculuk peşinde koşmayanlara veririz.” (Kasas 83. Ayet)

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, Peki onu İsa bin Meryem’e karşı ne ile üstün tutuyorsun?”

Hurre dedi ki: Allahu Teala onu Allah’ın bu buyruğu ile ona karşı üstün tuttu: “Allah şunu söyledi: "Ey Meryem oğlu İsa! Allah'ın yanında beni ve annemi de iki tanrı olarak kabul edin diye insanlara sen mi söyledin?" İsa dedi: "Hâşâ! Seni tespih ederim. Hakkım olmayan bir şeyi söylemek benim haddime değildir. Eğer onu söylemişsem sen onu elbette bilirsin. Sen benim içimde olanı bilirsin ama ben senin zatında olanı bilmem. Çünkü sen, evet sen, gaybları çok iyi bilensin!"
                    "Onlara, senin bana emrettiğin şu sözden başka bir şey söylemedim: 'Benim Rabbim ve sizin de Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin.'” (Maide 116-117. Ayetler).

İsa, onların hükmünü Kıyamet gününe kadar geciktirdi. Ali bin Ebi Talib (as) ise Hururiler olan Nehrivan ehli (Hariciler) onda iddia ettikleri şey hakkında iddia ettikleri zaman onlarla savaştı ve onların hükümlerini geciktirmedi. Bunlar onun faziletleridir ki, başka kimsenin faziletleri ile sayılmaz.

Haccac dedi ki: “Ey Hurre, iyi açıkladın, cevabından iyi çıktın. Açıklamayı cevaplayamasaydın, olan olacaktı.” Sonra onu ödüllendirdi ve ona güzel ikram yaptı ve onu güzel bir şekilde serbest bıraktı. Allah Hurre’ye rahmet etsin.

inşallah faydalı olur

Yorum

nefsimin burada yazilanlara dolu itirazi var. suphesiz o hep kotulugu emreder

Yorum

rivayetin kaynagi verilmemistir.
                        hz. ali hz. lut ve nuhtan (as.) daha faziletlidir deniliyor bu rivayette, cünkü onun hz. fatma gibi faziletli bir esi olmustur. soru: hz. lut ve hz. nuhun baska (faziletli) esleri olmadigini biliyormuyuz? ayrica bu karsilastirma batil olmuyor mu, zira peygamber saav. efendimizin esleri arasinda hem faziletli olani vardi, hemde cok elestirileni.. anlatabiliyormuyum?

Yorum

hayır ben burda yazılanların uydurma olduğun (haşa) söyleyemem. tamamen haktır. ama bu haklar anlaşılamayacağından çok sayıda itiraz gelecektir. açıklanmaya muhtaç dedim. istedim ki bu noktalar açılsın...

mesela muhammedin dediği nokta benim de nefsimin ilk itiraz ettiği nokta.

zaten bu bir başka kitapta yazıyor. Ali a.s'ın Peygamberimiz Muhammed s.a.a'te olmayan bazı özelliklere sahipti bunlar kabede doğması, hasan ve hüseyin gibi evlatlara sahip oluşu Fatıma gibi eşe sahip oluşu (Allah'ın selamı hepsinin üzerine olsun) ki bunlar doğrudur.

Fatıma s.a'ya sahip olmak Ali a.s'a elbette fazilet katıyor. katmıyor mu? Ali a.s Fatımaya, sahip olduğu faziletler nedeniyle eş olmadı mı? Ali olmasaydı Fatıma'ya eş olmazdı hadisi yok mu? Nuh ve Lut a.s'ın kötü kadınlara koca oluşları onların faziletlerini düşürmez eğer öyle olaydı Peygamber s.a.a'in de fazileti haşa düşerdi. ama Peygamber s.a.a'in fazileti eşe sahip olmaktan gelmiyor ki? ya da Peygamber s.a.a fazileti oranında eşle evlenmiş değil ki, çünkü ona denk eş yoktu. Ancak Ali a.s. öyle değil. ve eğer Ali a.s demişse ki Nuh ve Lut a.s'dan ben Fatımaya s.a sahip olmakla faziletli oldum, doğrudur. çünkü Fatıma gibi kimse yoktu. ve o Peygamberlerinn böyle eşe sahip olmaları imkansızdı.

Yorum

Forumda 2 hata çok yapılıyor.
                            1- Başlık ve konu dışına çok çıkılıyor.
                            2- Daha önce hem de defalarca açılmış, tartışılmış konular dururken, aynı konu farklı bir bölüm ve farklı bir başlık ile açılıyor.
                            Bu konuların tek bir Topicte toplanması bilgi öğrenilmesini kolaylaştıracaktır.

İşte Sünni ve Şii İftarı konusu ile ilgili açılmış daha önceki başlıklar :
                            Soru Cevap Bölümünde :http://www.velayet.com/index.php/topic,13057.msg83622.html#msg83622
                            Ramazan Özel Bölümünde :http://www.velayet.com/index.php/topic,7422.0.html
                            Münazara Bölümünde :http://www.velayet.com/index.php/topic,23714.0.html

Bu son adreste Rehber Seyyid Ali hamaney'in konu ile ilgili Net bir Fetvasını paylaşmıştım.
                            http://www.youtube.com/user/TarihinTozu/videos https://vimeo.com/user12861987/videos

Yorum

inşallah faydalı olur
                              kaynakta verilse hoş olur
                              rivayetin kaynagi verilmemistir.
                              hz. ali hz. lut ve nuhtan (as.) daha faziletlidir deniliyor bu rivayette, cünkü onun hz. fatma gibi faziletli bir esi olmustur. soru: hz. lut ve hz. nuhun baska (faziletli) esleri olmadigini biliyormuyuz? ayrica bu karsilastirma batil olmuyor mu, zira peygamber saav. efendimizin esleri arasinda hem faziletli olani vardi, hemde cok elestirileni.. anlatabiliyormuyum?
                              Katılıyorum yanlış bir karşılaştırma
                              Forumda 2 hata çok yapılıyor.
                              1- Başlık ve konu dışına çok çıkılıyor.
                              2- Daha önce hem de defalarca açılmış, tartışılmış konular dururken, aynı konu farklı bir bölüm ve farklı bir başlık ile açılıyor.
                              Bu konuların tek bir Topicte toplanması bilgi öğrenilmesini kolaylaştıracaktır.
                              Doğru.
                              Bu son adreste Rehber Seyyid Ali hamaney'in konu ile ilgili Net bir Fetvasını paylaşmıştım.
                              Anlaşılan bu konuda kesinlikle taviz yok erken açılamaz.

Ozaman yeni güzel taktikleri olan varsa paylaşırsa sevinirim

Yorum

Sevgili Ehl-i Beyt sizce Ehli Sünnet kaynaklarında yer alan 12 halife ile ilgili hadislere Ehl-i Sünnet'in neden cevabı olmamış? Bu 12 halife kimlerdir?
                                Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X