Umman da yaygın mezhep olan İbadilik hakkında ne düşünüyor şia ? Haklarında ne bilirsiniz
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
İbadilik mezhebi
Daraltma
X
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Ben şahsen hiç ilgilenmiyorum. İlk defa da senden duydum. Ve biraz googleden baktım. Ne diyeyim Ehl-i Beyt kardeşim. Hani peygamber (s.a.a) kendi sağlığında hiç bölünme olmamasına rağmen ümmetinin 73 fırkaya bölüneceğini bildirmiş. Bu O'nun (s.a.a.) peygamber olduğunun başka kanıtıdır.
O halde bu hak fırka kimse kesinlikle bu fırkanın liderinin peygamberden Kuran ilmini alması gerekir ki, zerrece sapmasın. Ve bu kişinin bu ilmi kendisinden sonra ki kişiye olduğu gibi bırakması gerekir ki bu yol dosdoğru devam etsin ve kıyamete kadar mutlaka yeryüzünde hak olan bir yol olsun.Aynı zaman da bu ilme sahip olanların masum da olması gerekir ki, ilim tek başına bu yolu korumaz, aynı zamanda amel de gerekir. Hiç bir zaman zerrece yanlış yapmaması gerekir. Başka bu yol nasıl korunur?Ben bu hak fırka şudur veya budur demiyorum. Başka hiç bir metod bu yolu koruyamaz. Bunun başka bir yolu olamaz. Yani bir kişi 70'den fazla Ali olmasaydı Ömer helak olurdu" derse, bu kadar hata yapan bir insan bu dosdoğru yolu koruyabilir mi? Veya "2 yıl olmasaydı, Numan helak olurdu" diyen kişinin metodu doğru yolu koruyabilir mi? Biz bu yolu sadece 12 imam'da görüyoruz. Yoksa peygamber efendimizden 150-200 yıl sonra dünyaya gelenler Kuran'ın ve Sünnet'in ne kadarına hakim olabilirler ki? Eğer hakim oldularsa aralarında neden yüzlerce ihtilaf var? Dosdoğru yolda ihtilaf olur mu?Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Doğru evet öylede yani
bu mezhebi şia kafirmi görüyor ne diyor merak ettim
bide şöyle bi haber var
http://www.incanews.com/dosya/3445/h...esini-konusmus
Yorum
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Hadiste üç çeşit kimse vardır hepsini inkar eden hepsini sahih bilen ve hepsini tahkik eden
tahkik eden hak taife gerisi batıldır bu hadisin tahkiki hakkında ise alimlere müracaat etmek gerekir isnaaşeriyye dışında tüm mezheplerin ateşte olduğu hadisler mutevatir iken bu hadisin onun aksini buyurması imkansızdır.Muhaddislere başvurunuz.
Yorum
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Benim de merakimi uyandirdi bu konu. Eger fadlallah betriyye ise, müctehitler onun betriyye oldugunu söylemeleri gerekmiyor mu? az önce bir yazi da okudum, bir kac sia hadisleri örnek verilerek, betriyyelerin aslinda cok tehlikeli oldugunu ve hatta imam zamana af. karsi geleceklerini yaziyordu. Bu yüzden diyorum, birileri betriyye ise, ilk önce müctehitler onlari bizlere tanitmalari lazim degil mi?
Yorum
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Arkadaşlar lütfen rica ediyorum. Bunlar çok çok çok ağır ithamlar. Söz konusu bırakın bir müçtehidi, bir müminse eğer onun hakkında öyledir, böyledir dememeliyiz. Hangi müçtehidmiz, Seyyid Fadllallah hakkında bu iddialarda bulunmuş. Sonra bunlar telafisi zor olan şeylerdir. Bir şey yazarsınız, sonra yanlış olduğunu anlarsınız, ama okuyan kişileri bir daha bulamazsınız Ki hatanızı düzeltesiniz.Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)
Yorum
-
Ynt: İbadilik mezhebi
Eğer dünyadaki tüm mezhepleri, fırakları ve dinleri araştıracak olsaydık, asla ömrümüz yetmez ve hiçbir şey bulamadan ölür giderdik. O yüzden bu konuda ben hangi dinden olursa olsun veya hatta dinsiz de olsa bir kişi için en güzel ilkeyi İmam Ali'nin açıkladığına inanıyorum. Yani şia olmadan önce sadece bu sözü duysaydım en çok bunun üzerine giderdim.
Adamın birinin "sen mi haklısın Muaviye mi haklı" sözü üzerine buyurur; "Hakkı tanı, haklıyı tanırsın."
Esas olan budur; "kim haklı, hangisi doğru"diye sormak yerine ilk önce "hak nedir, doğru nedir" diye sormak gerek. Kırmızı rengi tanımadan hangi cismin kırmızı renkte olduğunu anlayabilir miyiz? Acı nedir bilmeden, yiyeceklerin hangisinin acı olduğunu sormak anlamsız değil midir? Ben acizane diyorum ki, ne aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Düşün ki sen bir misket arıyorsun, yüz milyon tane çakıl içinde kaybolmaz mısın? Ve misketin ne olduğunu bilmiyorsan, onu milyonlarca çakıl taşı arasında nasıl ayırt edebilirsin? Onu bulsan bile tanımadığın için onu da taş zannedip atıverirsin.
Bu noktadan bakıldığında, o mezhep nasıldır bu mezhep nasıldır diyerek hakka uymayan fıraklar üzerinde ömür tüketmek, büyük bir israf olacaktır.
Yorum
Yorum