Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İbadilik mezhebi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: İbadilik mezhebi

ehlisünnete en yakın demek batıla en yakın demektir. Ehlisünnet denilen şey Emevilerin tahrif ettiği dindir.
    ibadiliğin şiayla ne alakası var, o hariciliğin bir koludur. haricilikle şia en zıt kutuplardadır. niye yanlış bilgi veriyorsunz?

Yorum

[quote author=selmancan date=1404634061 link=topic=25591.msg174541#msg174541]
      ehlisünnete en yakın demek batıla en yakın demektir. Ehlisünnet denilen şey Emevilerin tahrif ettiği dindir.
      ibadiliğin şiayla ne alakası var, o hariciliğin bir koludur. haricilikle şia en zıt kutuplardadır. niye yanlış bilgi veriyorsunz?
      [/quote]

Yazdığım yazıyı iyi okusaydınız ikinci cümlede farklı bir konuya değindiğimi görürdünüz. İbadilik Şiayla alakalı demedim. Ehli Sünnete en yakın Harici kolu İbadiye, Ehli sünnete en yakın Şia kolu ise Zeydiye diyerek 2 ayrı bilgi verdim.

Bu arada "ehli sünnete en yakın demek batıla en yakın demek" demişsiniz. Çok boş bir iddia. Emeviler içlerinde iyisi de kötüsü de bulunan bir sülaledir. Kötü olan Emevi kralları zaten Ehli Sünnet alimlerine de eziyet çektirmiştir. Mesela İmamı Azam bunlardan biridir.

Yorum

sunniligin temeli de binasi da ehlibeyt dusmani emevi yardakcisi canak yalayicilarca kurulmustur

Yorum

[quote author=selmancan date=1404696009 link=topic=25591.msg174570#msg174570]
          sunniligin temeli de binasi da ehlibeyt dusmani emevi yardakcisi canak yalayicilarca kurulmustur
          [/quote]
          İftiranın da bu kadarı fazla. Ehli Beyti hakkıyla seven Ehli Sünnettir ne düşmanlığından bahsediyorsun. Emevi yardakçısı dediğin Sünniliğin alimleri içerisinde Emeviler tarafından işkence gören dahi var.

Yorum

ebu hureyre kim?

Yorum

[quote author=Ali Osman date=1404725621 link=topic=25591.msg174573#msg174573]İftiranın da bu kadarı fazla. Ehli Beyti hakkıyla seven Ehli Sünnettir ne düşmanlığından bahsediyorsun. Emevi yardakçısı dediğin Sünniliğin alimleri içerisinde Emeviler tarafından işkence gören dahi var.[/quote]

Ehl-i Beyti hakkıyla sevmek nedir? Ve Ehl-i Sünnetin Ehl-i Beyti hakkıyla sevmesinin nişanesi, ispatı nedir?

Yorum

[quote author=garipturab date=1404759948 link=topic=25591.msg174581#msg174581]
                Ehl-i Beyti hakkıyla sevmek nedir? Ve Ehl-i Sünnetin Ehl-i Beyti hakkıyla sevmesinin nişanesi, ispatı nedir?
                [/quote]
                Biz Ehlibeyti Allah'ın emrettiği sınırları aşmadan severiz. Onların ismet sıfatı olduğunu söylemeyiz. Ayrıca gaybı bildiklerini de iddia etmeyiz. Onlar hakkında tevhide aykırı inançlar beslemeyiz. İspat mı istiyorsun. İmamı Şafii "Ehlibeyti sevmek farzdır ve bu nedenle namazda tahiyyatta onlara salavat getirmek de farzdır" der.

Yorum

aliosman ebu hureyre emevi taraftarı değil mi?

Yorum

[quote author=Ali Osman date=1404764511 link=topic=25591.msg174582#msg174582]
                    Biz Ehlibeyti Allah'ın emrettiği sınırları aşmadan severiz. Onların ismet sıfatı olduğunu söylemeyiz. Ayrıca gaybı bildiklerini de iddia etmeyiz. Onlar hakkında tevhide aykırı inançlar beslemeyiz. İspat mı istiyorsun. İmamı Şafii "Ehlibeyti sevmek farzdır ve bu nedenle namazda tahiyyatta onlara salavat getirmek de farzdır" der.[/quote]

Burada sorumun cevabını göremiyorum. "Seviyor musun" diye sormadım, sevmenin nişanesi nedir? Neyle tanırız sizin sevginizi? Ve "hakkıyla sevmek nasıl olur" diye sormuştum.

İkinci olarak, "Allah'ım emrettiği sınırları aşmadan" severiz derken Allah onları sevmede nasıl bir sınır koymuştur? Peygamberi mesela hangi sınırlarda seviyorsunuz?

Yorum

arkadas ucuncu kez soruyorum ebu hureyre kim?

garip turabin sorularina ek olarak ehlibeyte masumiyet atfetmeden kurana gore severiz demissiniz masimiyet atfetmemeyi kuran mi emrediyo

Yorum

Aşşağıdaki hadisleri kimsenin düşüncesine karşı yapıştırmıyorum. Sadece İmam Ali sevgisini dile getirdiği için okumanızı istiyorum. Bu sevgi ne kadar değerli bir sevgi

Ya Ali! Halk arasındaki misalin, Kur’ân’daki ‘Kulhuvallahu ahad’ (İhlas) suresine benzer; kim onu bir defa okursa, Kur’ân’ın üçte birini okumuş gibi olur; kim onu iki defa okursa, Kur’ân’ın üçte ikisini okumuş gibi olur; kim onu üç defa okursa, Kur’ân’nın hepsini okumuş gibi olur. Ya Ali, sen de böylesin! Kim seni kalbiyle severse, imanın üçte birini elde etmiştir; kim kalbi ve diliyle seni severse imanın üçte ikisini elde etmiştir; kim seni kalbi, dili ve eliyle severse imanın hepsini elde etmiştir. Beni hak olarak peygamber gönderen Allah’a ant olsun ki, eğer yeryüzünün ehli, gök ehli gibi seni sevmiş olsaydı, Allah onlardan hiç birini ateşle azap etmezdi.” el-Kunduzi el-Hanefi “Yenabi’ul- Mevedde” s.125; Enis Emir "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" ve “Kuran’da Ehli Beyt

Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem Ansar halkına şöyle buyurdu:

"Ey Ansar halkı, ona tutunduğunuz müddetçe benden sonra asla sapmayacağınız bir şeyi sizlere tavsiye edeyim mi? " Dediler ki: "Evet ey Resulullah" Bunun üzerine Resulullah (saa) onlara hitaben şöyle buyurdu:
                        "Bu, Ali'dir, beni sevdiğiniz gibi onu seviniz ve bana ikramda bulunduğunuz gibi ona ikramda bulununuz. Size söylediklerimi Cebrail vasıtasıyla Allah bana emretti

Ebu Naim "Hilyet'ül Evliya" c.1, s.63; el-Heysemi “Mecma'üz Zevaid” c.9, s.132; el-Künci eş-Şafii "Kifayet üt-Talip" s.210; el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ül Mevedde" s.313; el-Müttaki el-Hindi "Kenz'ul Ummal" c.15, s.126, Hadis No: 363; el-Tabari "Riyad'ul Nadara" c.2, s.233; el-Hamvini "Feraid es-Simtayn" c.1, s.197, Hadis No: 154; İbn-i Ebi Talha eş-Şafii "Metalib üs-Süül" c.1, s.60

Ashabın büyüklerinden Selman-ı Farisi'ye Hz.Ali ve Hz. Fatıma'yı sordular, kendisi dedi ki: Resulullah sallallah'u aleyhi ve âlihi ve sellem in şöyle buyurduğunu kendim duydum:

"Sizlere Ali bin Ebi Talib'i tavsiye ederim, kendisi sizin mevlanızdır ki onu seviniz, sizin büyüğünüzdür ki ona tabi olunuz, sizin bilgininizdir ki ona ikramda bulununuz, kendisi sizleri cennete götürendir ki ona saygılı olunuz, Ali, sizleri davet ederse icabet ediniz, sizlere emir verirse ona uyun, beni sevdiğiniz gibi onu seviniz, bana ikramda bulunduğunuz gibi ona ikramda bulununuz. Ben sizlere Ali hakkında ancak Allah’ın bana emretmiş olduğunu söyledim

Hatip Hüvarezmi el-Hanefi “Maktel-il Hüseyn” c.1, s.41 ve “Menakıb-ı Hüvarezmi” s.226; el-Hamvini “Feraid es-Simtayn c.1, s.78 Hadis No: 45

Peygamber efendimiz şöyle buyurdu:

“Ey Ali, sen havuzumun ve sancağımın sahibi ve kalbimin sevgilisisin. Sen benim vasim, ilmimin varisi ve benden önceki peygamberlerin mirasının emanetçisisin. Sen Allah'ın yeryüzündeki güvendiği ve insanlar üzerinde onun hüccetisin. Sen imanın rüknü ve İslamın direğisin. Sen, zifri karanlığın meşalesi, hidayetin nuru ve dünya ehli için yükseltilmiş nişanesin. Ey Ali, her kim sana uyarsa kurtulur, her kim senden yüz çevirirse helak olur. Sen aşikar, belli olan yol ve dosdoğru olan sıratsın. Sen ak yüzlülerin önderi ve müminlerin sultanısın. Ben kimin mevlası isem sen de onun mevlasısın. Ben ise her erkek ve kadın müminlerin mevlasıyım. Seni ancak temiz doğumlu bir kişi sever ve ancak kötü doğumlu olan kişi düşman olur. Miraç’ta Allah beni katına aldığında bana şöyle bildirdi: Ey Muhammed, Ali'ye benden selam oku ve bildir ki, kendisi evliyamın imamı ve bana itaat edenlerin nurudur. Ona bu keramet kutlu olsun.”

Hüsâmettin el-Mirdi el-Hanefi “Âli Muhammed” s.45; el-Kunduzi el-Hanefi "Yenabi'ul Mevedde" s.133; et-Tüsteri "İhkâk'ul Hak" c.20 s.407; Enis Emir "Fazilet-i Ehl-i Beyt-i Resulullah" s.346]
                        Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X