Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yasir el Habis'in iftiraları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yasir el Habis'in iftiraları

Yotube'da videolarını izledim. Şii alim! Yasir el Habib (Habis) takiyye yapmadan Şianın kendi kaynaklarından aldığı uyduruk bilgileri ve iftiraları anlatıyor. Vahdet vahdet vahdet demeye hiç gerek yok. Bizim kutsallarımıza hakaret edenlerle vahdetin v'si bile olamaz. Sünni Müslüman olarak biz Şia'nın kutsal bildiği hiçbir sahabiye dil uzatmayız (uzatamayız zaten çünkü bizim için sahabe değerlidir)

Ynt: Yasir el Habis'in iftiraları

Bismihi Teala;

Selamun Aleykum Sayın Ali osman bey;

Hoş geldiniz sizin idda ettiğiniz SAHABE anlayışı Hz. Peygamber (s.a.a) ile çelişmekte...

Kuzman'ın Hikayesi

Âsım b. Ömer b. Katâde anlatıyor :

İçimizde Kuzman adında tanımadığımız bir adam vardı; kim olduğu tam bilinmiyordu. Bu kişinin adı anıldığında Cenâb-ı Peygamber (S.A.A),

"Şüphesiz o cehennemliklerdendir."
    buyururdu.

Uhud Savaşı vuku bulunca bu zat kıyasıya savaştı, tek başına müşriklerden yedi sekiz kişiyi kırdı geçti. Bedenen güçlü biri idi. Nihayet, savaşırken aldığı yaralardan hareket edemez hale geldi. Zaferoğullarının mahallesine götürüldü. Müslümanlar:
    "Vallahi ey Kuzman, bugün büyük bir imtihan verdin, sana müjde!"
    dediler. Kuzman:
    "Neden müjdeleniyorum? Ben sadece kavmimin şanı ve şerefi için savaştım, yoksa ben savaşmazdım ki!"
    dedi.

Yarası ağırlaşınca Kuzman, sadağından çektiği bir okla kendisini öldürdü. (1)

1: İbn Kesîr, el-Bidâye, 4/36
    Kaynak : Hayatu's Sahabe - Muhtasar-, M. Yusuf Kandehlevi, Işık Yayınları 2006, 1. Cilt sayfa 285

Allah resulu'nun (s.a.a) zevcesi aişe'nin anlayışında da sahabe çelişkili değil mi? Allah Teaala;

Ahzab Suresi 33. ayet: "Evlerinizde oturun, eski cahiliye âdetinde olduğu gibi açılıp saçılmayın. (...)

buyruğuna karşı çıkarak sahabe olan aynı zamanda Halife olan Hz. İmam Ali (a.s) savaşmasına ne demeli?

BAŞKA BİR TASRİHİ ÖRNEK DE OLDUĞU GİBİ;

[justify][img width=100 height=150]http://nasibiler.files.wordpress.com/2014/02/melun-amr-b-as-hakim.jpg?w=100&h=150[/img][img width=103 height=150]http://nasibiler.files.wordpress.com/2014/02/melun-amr-b-as-hakim1.jpg?w=103&h=150[/img][/justify]
    [justify]resimde gördüğünüz ehli sünnet alimi Hakim en-Nişaburi’nin “el-Müstedrek” adlı kitabıdır, işaretlediğim yerde şu ifadeler var (gerekli kısmı çeviriyorum):[/justify]
    [justify]أخبرنا أبو إسحاق إبراهيم بن محمد بن يحيى و محمد بن محمد بن يعقوب الحافظ قالا : ثنا محمد بن إسحاق الثقفي ثنا قتيبة بن سعيد ثنا جرير عن الأعمش عن أبي وائل عن مسروق قال : قالت لي عائشة رضي الله عنها : إني رأيتني على تل و حولي بقر تنحر فقلت لها : لئن صدقت رؤياك لتكونن حولك ملحمة قالت : أعوذ بالله من شرك بئس ما قلت فقلت لها : فلعله إن كان أمرا سيسوءك فقالت : و الله لئن أخر من السماء أحب إلي من أن أفعل ذلك فلما كان بعد ذكر عندها أن عليا رضي الله عنه قتل ذا الثدية فقالت لي : إذا أنت قدمت الكوفة فاكتب لي ناسا ممن شهد ذلك ممن تعرف من أهل البلد فلما قدمت وجدت الناس أشياعا فكتبت لها من كل شيع عشرة ممن شهد ذلك قال ؟ : فأتيتها بشهادتهم فقالت : لعن الله عمرو بن العاص فإنه زعم لي أنه قتله بمصر
    …Mesruk dedi ki: Aişe şöyle dedi: “Allah Amr b. As’a lanet etsin.”[/justify]
    [justify]hadisten sonra hadisi kitabında aktaran Hakim en-Nişaburi ve daha sonra bu kitabı tahkik etmiş olan ez-Zehebi şu notu düşüyorlar:[/justify]
    [justify]هذا حديث صحيح على شرط الشيخين و لم يخرجاه
    تعليق الذهبي قي التلخيص : على شرط البخاري ومسلم
    Hakim: bu hadis Şeyhayn (Buhari ve Müslim)’in şartına esasen sahihtir fakat rivayet etmemiştirler.
    ez-Zehebi: Buhari ve Müslim şartlarına esasen sahih[/justify]
    [justify]Hakim en-Nişaburi, “el-Müstedrek”, 4/14, hadis 6744[/justify]

Yoksa siz kendi düşüncenizde bir din yaratarak insanları aldatma düşüncesindemisiniz?

Allah'ın hidayeti üzerinize olsun...

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X