Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şiaya Göre İbni Abbas ve Veysel karani ?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Şiaya Göre İbni Abbas ve Veysel karani ?

Şiaya göre ibni Abbas ın ve veysel karanin yeri nedir ? olumlumudur bu ikisine karşı ? bu 2 si hakkında neler bilirsiniz

Ynt: Şiaya Göre İbni Abbas ve Veysel karani ?

Veysel karani harika bir insandır sıffin savaşı na giderken imam ali aleyhisselam onun gelişini beklemek için orduyu tutuyor ibni abbas'ın rivayetleri iyi olsa da kendisi hakkında kafamda olumlu birşey yok s imam ali aleyhisselam ın yanında şehit olma şerefine nail olmuştur veysel karani.meviler karşısında yeterince dik duramıyor ama çok güzel rivayetler var Muaviyenin aleyhine rivayette bulunuyor

Yorum

hımm Veysel karani kesinlikle olumlu bakıyorsunuz onu anladım ama İbni Abbas hakkında tam net birşey anlamadım .ibni abbas hakkında şia alimlerinin bi kesin kararı yokmu ? şiada ibni abbastan rivayet yokmu kendisini güvenilir görürmüsünüz ?
      al nebras el alamam filminde İbni Abbas ı imam Alinin komutanlarından olarak görmüştüm Malik eşter ile birlikte

Yorum

İbni Abbas hakkında bi cevap alamadık ...severmisinz sevmezmisiniz nasıl bilirsiniz

Yorum

Ibni abbâs abbas'ın oğlu demektir ablasının oğlu olarak birkaç kişi vardır bu hadisci olan ibni abbas iyi birisidir ali taraftarıdır bol hadis nakletmiştir hem şiiler hem sunniler kendisini güvenilir bulmuştur imam ali'nin yanından ayrılmamıştır peygamberimizden 3- 5 hadis duysa da hepsini peygamberimize bağlayarak nakletmiştir o aradaki zikretmedigi ravi imam ali aleyhisselam dır sitemizde üye olan hudeyfe bana bu bilgileri verdi birde ubeydullah ibni abbâs var imam Hasan s in ordu komutanlarından iken muaviye tarafından satın alınmıştır bu o değil farklı

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X