Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

sözlerim maksadımı aşmış anlaşılan...
    ben elbette kafirlerle sünnileri bir tutmam onları onlara benzetmem sitede kim bunu yaparsa hep uyardım...
    cümlemdeki "kafirlerin BİLE...." burdaki bile kelimesini boşuna kullanmadım.. böyleyse sünninin mukaddesatına sövmenin kötülüğünü düşünün demektir...
    ama bu şekilde anlaşılacağını bilseydim hiç yazmazdım incinenlerden özür diliyorum....

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg40677#msg40677 date=1246566456]
      ben elbette kafirlerle sünnileri bir tutmam onları onlara benzetmem sitede kim bunu yaparsa hep uyardım...
      cümlemdeki "kafirlerin BİLE...." burdaki bile kelimesini boşuna kullanmadım.. böyleyse sünninin mukaddesatına sövmenin kötülüğünü düşünün demektir...
      ama bu şekilde anlaşılacağını bilseydim hiç yazmazdım incinenlerden özür diliyorum....
      [/quote]

Duyarlı bir kardeş olduğunuzun farkındayım. Mesele anlaşılmıştır, üzmeyin kendinizi. Allah razı olsun.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=4726.msg40704#msg40704 date=1246595692]
        [quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg40677#msg40677 date=1246566456]
        [/quote]

Duyarlı bir kardeş olduğunuzun farkındayım. Mesele anlaşılmıştır, üzmeyin kendinizi. Allah razı olsun.
        [/quote]
        Kullarıma, sözün en güzel olanını söylemelerini söyle. Çünkü şeytan aralarını açıp bozmaktadır. Şüphesiz şeytan insanın açıkça bir düşmanıdır.(İsra-53)

Yorum

Bu yazıları okumak Beni Sevindriyor...
          HAK yarattı alemi, Aşkına Muhammed'in
          Ay ü günü yarattı, Şevkine Muhammed'in

Yorum

erman kardeşim hoş gelmişsiniz üyeliğiniz bize ve size hayırlar getirsin...

Yorum

Sağol'un Arkadaşım.
              Aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.

HAK yarattı alemi, Aşkına Muhammed'in
              Ay ü günü yarattı, Şevkine Muhammed'in

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg27241#msg27241 date=1242291285]
                çok gzl konu ama sadece sünniliğin mukaddesatına mı hakaret haramdır konu bu yönüyle çok güzel ancak bir yön daha var tebliğ ve insan ilişkileri için onun da gözardı edilmemesi lazım...
                kafirlerin bile putlarına sövmemek lazım ki onlar da cahillik edip bizim taptığımıza hakaret etmeye kalkışmasınlar

[/quote]

kafirlerin bile putlarına sövmemek lazım ki onlar da cahillik edip bizim taptığımıza hakaret etmeye kalkışmasınlar
                Senin söylediğin iş Kuranda yer alan bir ayettir,üyelerden biri buna karşı gelmekte ayeti inkar etmiş oluyor ki,olası ki söylediğin işin Kuran ayeti olduğüunu ne sen ne o biliyor ,ama bunu böyle emreder esasen ayettir

enam 108 Allah'tan başka çağırıp dua ettikleri şeylere sövmeyin ki sonra bilgisizlikle onlar da Allah'a söverler. İşte biz, böylece her topluluğa, yaptıklarını süsleyip güzel gösterdik, sonra da dönüp varacakları yer, Rablerinin tapısıdır ve o da, ne yaptıklarını bildirir onlara.
                İki grubun yaptığı da şeran haramdır ve kanuna karşı gelmektir..."
                Liderinizin dayandığı ayet,emir bu olmalı,ve güvenlik hasasiyetleri

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

eleştirilerinizin hiç birinden hiç bir şey anlamadım

Yorum

Senin Kuran bilmedigini ayetlerden bihaber oldugunu söylemis,tabii herseyi kendisi biliyor baska kimde birsey bilmiyor burda AliekberBabacana göre.
                    Allah Bize Yeter!
                    O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Sayın can,görmek istediğini görmeye odaklanacağına,ne yazdığımı gör

ki,olası ki söylediğin işin Kuran ayeti olduğüunu ne sen ne o biliyor ,ama bunu böyle emreder esasen ayettir
                      Koskocaman olsı kelimesini kullanmışım,olası demek bilmiyor mu demek? yoksa olası mı demek

************************************************** ***************
                      ehlibeytin_izinde

eleştirilerinizin hiç birinden hiç bir şey anlamadım
                      sen bir söz söylemişsin

demişsin ki:

ben de bu sözünden yola çıakrak demişim ki:

Senin söylediğin iş Kuranda yer alan bir ayettir,üyelerden biri buna karşı gelmekte ayeti inkar etmiş oluyor ki,olası ki söylediğin işin Kuran ayeti olduğüunu ne sen ne o biliyor ,ama bunu böyle emreder esasen ayettir
                      hangi ayet olduğunu arayıp bulup bildirmişim

enam 108 Allah'tan başka çağırıp dua ettikleri şeylere sövmeyin ki sonra bilgisizlikle onlar da Allah'a söverler. İşte biz, böylece her topluluğa, yaptıklarını süsleyip güzel gösterdik, sonra da dönüp varacakları yer, Rablerinin tapısıdır ve o da, ne yaptıklarını bildirir onlara.
                      Burdan sonra demişim ki ,liderinizin sözünden alıntı yaparak

İki grubun yaptığı da şeran haramdır ve kanuna karşı gelmektir..."

Liderinizin dayandığı ayet,emir bu olmalı,ve güvenlik hasasiyetleri

Yani bilen bildiğini bildirsin babında idi,

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

evt haklısınız..
                        bazen yazdığım ayetlerin çok meşhur olduğunu herkesin bileceğini düşünerek ayet sure numarasına bakmaya zaman ayırmıyorum... tırnak içinde yazmayı tercih ediyorum.. ama dediniz gibi ayet olduğunu bilmeyenler vardır ve benim sözüm sanıp karşı çıktıklarında vahim durum ortaya çıkar...

buna sebep olmak büyük vebaldir. uyardığınız için Allah razı olsun ... babacan.. bundan sonra bu konuda daha hassas olacağım inşallah...

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=4726.msg26982#msg26982 date=1242217979]
                          İMAM HUMEYNİ(r.a.)

"İslam ülkelerinde, kirli eller, Şiiler ve Sünniler arasında ihtilaf yaratıyorlar.
                          Bunlar ne Şii ne de Sünnidirler. Bunlar emperyalizmin elleridir.
                          İslam ülkelerini
                          ellerimizden almak istiyorlar."

“Müslümanların temel sorunu Kur’an ve İslam’dan uzak olmalarıdır. Eğer Müslümanlar
                          Allah-u Teala’nın buyurduğu ‘Allah’ın ipine sımsıkı topluca sarılın bölünmeyin’ emrine
                          göre bu bir tek emr ve nehye doğrultusunda bile hareket etselerdi bütün sorunları;
                          siyasi, sosyal, iktisadi sorunlar hallolurdu. Hiçbir güç onlara karşı koyamazdı.”

"Bilinçli olarak ileri gidin. Kur’an, İslam ve ülke için hizmet edin. Bütün İran ve
                          İslam ülkeleri İslami bir topluluktur. Bundan dolayı hepimiz İslam için birlikte olmamız
                          gerekir.
                          "

[/quote]

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

[quote author=adem_toprak link=topic=4726.msg26982#msg26982 date=1242217979]
                            İMAM HUMEYNİ(r.a.)

"İslam ülkelerinde, kirli eller, Şiiler ve Sünniler arasında ihtilaf yaratıyorlar.
                            Bunlar ne Şii ne de Sünnidirler. Bunlar emperyalizmin elleridir.
                            İslam ülkelerini
                            ellerimizden almak istiyorlar."

“Müslümanların temel sorunu Kur’an ve İslam’dan uzak olmalarıdır. Eğer Müslümanlar
                            Allah-u Teala’nın buyurduğu ‘Allah’ın ipine sımsıkı topluca sarılın bölünmeyin’ emrine
                            göre bu bir tek emr ve nehye doğrultusunda bile hareket etselerdi bütün sorunları;
                            siyasi, sosyal, iktisadi sorunlar hallolurdu. Hiçbir güç onlara karşı koyamazdı.”

"Bilinçli olarak ileri gidin. Kur’an, İslam ve ülke için hizmet edin. Bütün İran ve
                            İslam ülkeleri İslami bir topluluktur. Bundan dolayı hepimiz İslam için birlikte olmamız
                            gerekir.
                            "

[/quote]

İnşALLAH Rahmetli İmamın dediği gibi İSLAMİ BİR TOPLULUK VE BİRLİK oluştururuz

Arzum ve temennim bu yönde

"İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                            "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır
                              Başlık dikkatimi çekmişti, soru işareti bırakmıştı kafamda,konuya vakıf bir can bize cevap vereceğinden şüphe etmiyorum

Elbette ki küfür iyi bir iş değil,

yine de haram kelimesi dikaktimi çekti, haram koymak Allah'a masus olmalı,dolayısıyla bu haramdır dediği yerde bunu Allah'a dayandırıyor olmalı

Konu hakkında bilgisi olan can açılım yapar mı?

Ama eğer ki haram işini kendi adına ilan ediyorsa bu vahim bir sonuç olur bana göre

Gerçek nedir, konuya vakıf biri bizi aydınlatabilir mi?

Ali Şeriati

Yorum

"siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız. Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir. onların mukaddeslerine hakaret haramdır. Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.

onlara hakaret edilmez. velev ki bizimle aynı mukaddesleri olmasa da...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X