Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg57719#msg57719 date=1256046154]
"siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız. Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir. onların mukaddeslerine hakaret haramdır. Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.
onlara hakaret edilmez. velev ki bizimle aynı mukaddesleri olmasa da...
[/quote]
Bu senin açıklaman mı?
Yoksa Hamanei'nin yaklaşımı mı?
O ki aynısınız ya siz Şiiliğinizden vazgeçin ya onlar sünniliğinden
Şiilik ile sünnilik aynı şey mi?
Mukadesleriniz aynı mı gerçekten?
O ki mukadeslerinize kadar aynısınız birinizden biriniz tutunduğu yol ve gerçeklerden vazgeçmesi ideal olur
Sünniler başka iş, sünnilik başka iş
Sünni kişiyi anlatır, sünnilik bir inancı
Sorduğum soruma cevap alamadım, şöyle ki ben Hamanei'nin açıklamasını merak ediyordum,Haram işi Allah'a masus olan bir iş diye biliyorum, yanılıyorsam Kuran bilen düzeltsin
Belki de haram kelimesini kullanmamıştır , çeviri böyle yapılmış
İş küfür etmeyi aklamaya girişmek değil, Haram kelimesine takılı kalıyorum, Allah'a has bir iş olduğu için, belirlemiştir Kuran ile helal ile haram'ı
Evet konuya uygun ama ben senin açıklamanı birinci derecede merak etmiyordum, Hamanei'nin açıklamasını merka ediyordum, ve açıklamasını bu ayete mi dayandırmış, başka işe mi, onu merak ettim
[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg57719#msg57719 date=1256046154]
"siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız. Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir. onların mukaddeslerine hakaret haramdır. Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.
onlara hakaret edilmez. velev ki bizimle aynı mukaddesleri olmasa da...
[/quote]
Bu senin açıklaman mı?
Yoksa Hamanei'nin yaklaşımı mı?
Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.
Şiilik ile sünnilik aynı şey mi?
Mukadesleriniz aynı mı gerçekten?
O ki mukadeslerinize kadar aynısınız birinizden biriniz tutunduğu yol ve gerçeklerden vazgeçmesi ideal olur
Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir.
Sünni kişiyi anlatır, sünnilik bir inancı
Sorduğum soruma cevap alamadım, şöyle ki ben Hamanei'nin açıklamasını merak ediyordum,Haram işi Allah'a masus olan bir iş diye biliyorum, yanılıyorsam Kuran bilen düzeltsin
Belki de haram kelimesini kullanmamıştır , çeviri böyle yapılmış
İş küfür etmeyi aklamaya girişmek değil, Haram kelimesine takılı kalıyorum, Allah'a has bir iş olduğu için, belirlemiştir Kuran ile helal ile haram'ı
"siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız.
Evet konuya uygun ama ben senin açıklamanı birinci derecede merak etmiyordum, Hamanei'nin açıklamasını merka ediyordum, ve açıklamasını bu ayete mi dayandırmış, başka işe mi, onu merak ettim
Yorum