Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=4726.msg57719#msg57719 date=1256046154]
    "siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız. Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir. onların mukaddeslerine hakaret haramdır. Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.

onlara hakaret edilmez. velev ki bizimle aynı mukaddesleri olmasa da...
    [/quote]

Bu senin açıklaman mı?

Yoksa Hamanei'nin yaklaşımı mı?

Onların mukaddeslerinin çoğu bizimle aynıdır.
    O ki aynısınız ya siz Şiiliğinizden vazgeçin ya onlar sünniliğinden

Şiilik ile sünnilik aynı şey mi?

Mukadesleriniz aynı mı gerçekten?

O ki mukadeslerinize kadar aynısınız birinizden biriniz tutunduğu yol ve gerçeklerden vazgeçmesi ideal olur

Sünniler kaldı ki tekfir ettiğimiz kimseler değildir.
    Sünniler başka iş, sünnilik başka iş

Sünni kişiyi anlatır, sünnilik bir inancı

Sorduğum soruma cevap alamadım, şöyle ki ben Hamanei'nin açıklamasını merak ediyordum,Haram işi Allah'a masus olan bir iş diye biliyorum, yanılıyorsam Kuran bilen düzeltsin

Belki de haram kelimesini kullanmamıştır , çeviri böyle yapılmış

İş küfür etmeyi aklamaya girişmek değil, Haram kelimesine takılı kalıyorum, Allah'a has bir iş olduğu için, belirlemiştir Kuran ile helal ile haram'ı

"siz onların putlarına sövmeyin ki, onlar da cahillik edip sizin Allah'ınıza sövmesinler" ayetini bu konu için anlamaz mısınız.

Evet konuya uygun ama ben senin açıklamanı birinci derecede merak etmiyordum, Hamanei'nin açıklamasını merka ediyordum, ve açıklamasını bu ayete mi dayandırmış, başka işe mi, onu merak ettim

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Hz. Rehberin (k.s.) açıklamasında dayandığı delilleri bilmiyorum

Yorum

Rehberin makamı Velayeti Fakih makamıdır. Naibi İmamdır. Velayeti Fakih 12 İmama niyabeten yönetim görevini sürdürmektedir. 12 İmam adına Ululemr makamındadır. Bu yüzden Ululemre ittat farzdır. Ululemrin emirlerine muhalefet ise haramdır.
        Ululemrin ümmete emri farzdır. Bu emir helal bir şeyi bile geçici yasaklama şeklinde bile tezahür edebilir. Mesela İmam kese ki bu gün oruç tutacaksınız kime söylemişse o gün oruç tutması ona farz olur. Zaten ululemre itaatin farz oluşuda Allahın emri gereğidir. Yoksa Allah Teala her konuda her yeni konuda insanlara ayet indirmiyor ki, her meseleyi Allaha soralım.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=4726.msg57977#msg57977 date=1256191807]
          Rehberin makamı Velayeti Fakih makamıdır. Naibi İmamdır. Velayeti Fakih 12 İmama niyabeten yönetim görevini sürdürmektedir. 12 İmam adına Ululemr makamındadır. Bu yüzden Ululemre ittat farzdır. Ululemrin emirlerine muhalefet ise haramdır.
          Ululemrin ümmete emri farzdır. Bu emir helal bir şeyi bile geçici yasaklama şeklinde bile tezahür edebilir. Mesela İmam kese ki bu gün oruç tutacaksınız kime söylemişse o gün oruç tutması ona farz olur. Zaten ululemre itaatin farz oluşuda Allahın emri gereğidir. Yoksa Allah Teala her konuda her yeni konuda insanlara ayet indirmiyor ki, her meseleyi Allaha soralım.
          [/quote]

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=4726.msg57977#msg57977 date=1256191807]
            [/quote]

----------------------------------------------------------------------------------
            Sağolasın açıklaman için

Bu emir helal bir şeyi bile geçici yasaklama şeklinde bile tezahür edebilir.
            Tehlikeli bir iş bana göre, helal olan bir işi geçici de olsa haram saymaya durması oldukça tehlikelidir

Öne sürülen hangi iş olursa olsun Kuran ile uyuşma şartına tabidir, Kuran'ın helal kıldığı işler geçici olarak haram sayılamaz bildiğim kadar, gerçi alan menun satan memnun pek karışmam neyi nasıl çeviriyorlarsa ama bu yaklaşım bana göre tehlikeli

Mesela İmam kese ki bu gün oruç tutacaksınız kime söylemişse o gün oruç tutması ona farz olur.
            Sayın can verdiğin örnekelri Kuran terazisiyle düşün bi,Allah'ın hükümleri dışında hüküm koyulmaz, örnek verdiğin için işin üstünde fazla durmicam, ama isabetli bir örnek değil, oruç işini Allah öğüt olarak indirmiş, bunu kimse kimseye şart koşamaz oldukça tehlikeli iş olur, ama örnek olduğu için işin üzerinde durmayacağım

Bizim de dedelerimiz, yol büyüklerimiz İmam soyundan geldikelri için Hz Hüseyin makamındalar diye bakarız, ama bizde her dilediğini buyuramaz, yol/Kurana uyum içinde olma şartı aranır bizde

İnsan oğlu bildiğimiz gibidir dolayısıyla sağlığı dengesi bozulsa, veya bir türlü düşman güçlerinin eline geçse , her buyurduğuna uymak helal olan işi haram saysa bile oldukça tehlikeli iştir

Ki bana göre bu bakış 12 imamların makamını iyi idrak edememe sonucu erişmiş bir iştir, şöyler ki Hz Muhammed bile "ben kendimden bir söz bile zikretmemekteyim,Allah ne bildirdi ise onu tebliğ etmekle mükkelefim" demiştir

Hiç bir makam yoktur ki Hz Muhammed ve 12 imamalrın makamını aşa, Allah'ın koyduğu helali haram bildirebilecek olan da yoktur oldukça tehlikeli bir inanç

nahl 35 ...Peygamberlere apaçık tebliğden başka ne vazife var ki?

Yasin 17 Ve bize düşen vazife, ancak apaçık tebliğden ibaret.

senin öne sürdüğün iş nisa 59 dur, liyakat sahiplerine ittat edin denilir

59 Ey inananlar, Allah'a, peygambere ve içinizden emredecek kudret ve liyakata sahip olanlara itaat edin. Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız bir şeyde ihtilafa düştünüz mü o hususta Allah'a ve Peygambere müracaat edin; bu hareket, hem hayırlıdır, hem de sonu pek güzeldir.

Bu iş koşulsuz bir iş değil, Kurana uyum sağlama şartı esastır yoksa liyakat işi düşer

Kimse kendinden yola çıkıp helal haram eriştiremez, bu Kurana terstir, gereken haramları Allah bildirmiştir bunların dışında haram bildirmek yanlış bir iştir, hele ki senin iddia ettiğin gibi yerine göre Allah'ın helal kıldığını ible haram kılabilir diyorsun ki bu iş tümden yanlış, Hz Muhammed bile bu tür işe durmamış

Liyakat makamına kim oturursa otursun, Allah'ın helal bildirdiği işelri haram bildirmek için oturamaz,ki Hz Muhammed'e bile yüklenen görev sadece "ancak" Allah'ın bildirdiklerini açıklamak olduğu halde, kimse Hz Muhammed'in makamından yüce bir iş iddiasında bulunamaz

Usul i kafiden de bunu anlarız, Neçhul Belaga'dan da "hangi söz veya rivayet olursa oslun Kuran ile uyuşma, uyum içinde olma şartı aranır

"Kuran ile uyuşmayan iş batıldır, bizden değildir " denir

Ki bunu akıl da kabul eder mantık da, tersi şüpheli bir iştir

Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati

Yorum

Müslümanlar ancak kardeştir. Önemli olan kişinin Şii veya Sünni olmasımı yoksa Adil, Merhametli, Cömert, İyi vs. olmasımı. Eğer bu islami özellikler bir müslümanda yok ise mezhep'inin ne önemi var. Ehli Beyti, Sahabeyi çok sevmesi ne ifade eder. Peygamberlerin en önemli görevleri Tevhit İlkesini bütün Yeryüzüne hakim kılmak değilmi.

Yorum

Haklisin...
                Allah Bize Yeter!
                O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

bunların ikisi de önemli. biri olmadığında diğeri bi işe yaramaz. imama bu soru sorulur:

başkalarına bakıyorum, güvenilir, emanete riayet eder merhametli cömert... ama şii değil, sizin şiilerinize bakıyorum kötülükleri var ..

İmam buna bu insanın yaratılışındaki farklı unsurlardandır cevabını verir. şiiler iyi mayadan olup, arada az miktarda kötü mamul bulunur bu kötü mamul sebebiyle onlar bu kötülükleri yapar. oysa diğerlerinin arasında az miktarda iyi mamul vardır. onlar onun sayesinde iyilik yaparlar.. diyor.. hadisi anlam olarak aktardım, hafızamdan..

Yorum

Sayın "Ehli Beytin izinde" İmam'ın bu hadisi hangi kaynakta yazabilirmisiniz.

Yorum

Uzun bi aradan sonra bu hadisin yerini araştıracak fırsatım doğdu bu gecikmeden dolayı özür diliyor ve hadisin tam metnini buraya yazıyorum:

5) (1446)... Osman b. Yusuf, şöyl rivayet etmiştir:
                      Bana Abdullah b. Keysan anlattı: Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s.)'a dedim ki: Sana feda olayım, ben senin dostun Abdullah b. Keysan'ım.
                      Bana dedi ki : "Soyunu tanıdım, ama seni tanımadım."
                      Dedim ki: Ben, el-Cebel(kuhistan)de doğdum ve Fars (şiraz) bölgesinde büyüdüm. Ticaret ve benzeri işlerden dolayı insanların arasna karışmak durumunda kalıyorum.
                      Bazen bir adamla karşılaşıyorum, güzel bir üslubu, iyi bir ahlakı olduğunu ve emanete sıkı sıkıya ağlı kaldığını görüyorum. Sonra bu adamı biraz kontrol ettiğimde size düşman olduğunu ortaya çıkarıyorum.
                      Bazen de bir adamla karşılaşıyorum, kötü ahlaklı, emanete çok az riayet eden ve hırçın olduğunu görüyorum. Bu adamı biraz kontrol ettiğimde size dost biri olduğunu alıyorum. Bu nasıl olur?
                      Bana dedi ki: "Bilmez misin, ey ibn Keysan! Allah Azze ve Celle, bir tıyneti cennetten, birini de ateşten aldı, bunları birbirne karıştırdı. Şunu bunda, bunu ondan çekip çıkardı. Dolayısıyla o adamda gördüğün emanete bağlılık, güzel ahlak ve iyi üslub, cennet tıynetinin dokunduğu yerde bıraktığı izin etkisiyledir. Onlar yartıdıkları tıynete doğru dönüşmektedirler.
                      Öbüründe gördüğün emanete riayet etmeme, kötü ahlak ve hırçınlık da onlara dokunan ateş tıynetinin bıraktığı izin etkisidir. Onlar da yaratıldıkları tıynete doğru dönüşmektedirler."

Usulü Kafi Cilt 2. sayfa 5. Darül Hikem yayınları. İman ve küfür kitabı, Mü'min ve Kafirin Tıyneti (yaratılış) Babı.

Yorum

Gülistan İki sünni Milli degerlerine hakaret Haram oluşunu imamınız dahi söylüyor...
                        Kaynagı ne olursa olsun hakarette bulunmak yanlıştır...

Yorum

hakaret ile gercegin gün yüzüne cikarilmasi, hak ve hakikatin üzerine örtülmeye calisilan örtüleri kaldirilmasi cok farkli seyler!

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=4726.msg89373#msg89373 date=1276521867]
                            hakaret ile gercegin gün yüzüne cikarilmasi, hak ve hakikatin üzerine örtülmeye calisilan örtüleri kaldirilmasi cok farkli seyler!
                            [/quote]

İslami vahdete engel olmak isteyen hainlerin de çok rahat kullanabileceği bir argüman, şu gerçeklerin açığa çıkarılması düşüncesi.

Zaten samimi veya hain hiç kimse, bizim niyetimiz ehli sünnete hakaret etmektir demiyor ki.

Bu konuda ölçü Rehber ve İslam İnkılabıdır. Bu tür konularda eğer kullanılan üslupla insanlar şiadan uzaklaşıyorlarsa hakaretin söz konusu olduğu anlaşılır.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Sayın ehlibeytin_izinde teşekkür ederim. Çevremizde de görüyoruz bu tip insanları. Daha öncede yazmıştım " ben müslümanlardanım " diyebilen bir insan adil, merhametli, cömert, dürüst, iyi vs. olmadıktan sonra, İman ettiği değerlerden bu islami ve insani olan şeyleri alamamışsa, yaptığı diğer ameller pek inandırıcı olmuyor. Kaynağını veremiyeceğim ama bir hadiste Peygamberimize (saa) " müslüman kimdir " diye sormuşlar ' Peygamberimizde (saa) " Müslüman iyi insandır" demiş. Yani insanda iman, ahlak ve ibadet birlikte olmalı, bunlardan bir tanesi eksik olusa kamil manada iman edilmiş olmaz diye düşünüyorum. Vesselam.

Yorum

mehmetufukalp kardesim....hak ve hakikat insanin fitratina islenmis bir nakistir....bazen bir güruh gelir motiften bir parcayi söker....insan daha sonra bu motifin parcasini baska bir yerde gördügünde, kimin elinde olduguna bakmaksizin alir ve gergefine isler! bu kadar basit

birde su var:
                                gercegi kabul etmek istemeyen her insanin kullandigi argümandir "siadan kaciriyorsunuz insanlari" veya "vahdet adina susunuz"

yokmu bunun orta yolu?

ayrica siz güzel bir örnek olabilirsiniz
                                sia degerlerini oldukca güzel savunmaniza ragmen sia degilsiniz? acaba bu "hakki insan ile ölctügünüzden"mi yoksa, "insani hak ile ölctügünüzden"mi???

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X