Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

bunda sakınca yok. bizim dediklerimize ters bir yön de..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=4726.msg135171#msg135171 date=1320875462]
      bu konu hakkında tavrımızın nedenini açıklamış ve İmam Ali a.s. ile Ebuzer arasındaki sorumluluk farkından kaynaklanan yöntem ayrılığını örnek vermiştik..

değişen bi şey yok.. Ebuzer ayrıntıları işleyen ve sizin deyiminizle düşman kazanan biri iken, Ali a.s. sorumluluğu nedeniyle Rehber gibi birleştirici mesajlar veren biri idi.

[/quote]

daha önce çok tartışılmıştı ama madem yine konu açılmış tekrar sorayım;

Ebu zer yönetimle mi yoksa halkla mı çatışma ve mücadele içine girmişti? Şam da iken halka saldırmış mıydı yoksa halkı etrafına toplamaya çalışıp yeşil saray sahiplerine karşı uyarma görevini mi ifa etmişti?

peki siz sünni olduğu için bu inancın sahibi halkla mı çatışma içindesiniz ve bütün saldırılarınızla onları mı hedef alıyorsunuz yoksa ebu zer gibi bu halkı bu duruma getiren sistemle mi mücadele ediyorsunuz?

oysa biz daha önceki sayfalarda özellikle suriye konusunda bu rejimin başındakileri temize çıkarma gayretinizi görmüş ve sizi uyarmıştık. (Thank you Mr. Erdoğan başlığında özellikle. nedense link yapıştıramıyorum. Güncel haberler bölümünde)

şimdi sizler ısrarla az zararlı(?) dediğiniz ve hatta yaptıklarını mazur göstermek için bin dereden su getirdiğiniz çağın muaviyelerine oy vereceksiniz ve sonra da Ebu zer tavrı göstermiş olacaksınız öyle mi?

sizler zaten inkılabı anlamamışsınız onu biliyoruz da dostunuzu düşmanınızı tanıyamayacak hale gelmenizi yadırgıyoruz ki bu da aslında zaten İslam İnkılabının sürdürdüğü Öz Muhammedi İslam çizgisinden sapmış olmanızdan ve inkılabı ümmet içerisinde yalnızlaştırmaya çalışanlara bilinçli veya bilinçsiz hizmet etmenin tadına varmış olmanızdan kaynaklanıyor. Seyyid Nasrullah boşuna İmam Ali Hamaney'in İnkılapta bile tam olarak anlaşılamadığını beyan etmemiştir.

velhasıl siz nere Ebu zer nere. Ebu zer'in basireti, izzeti, direnişi nere...

KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

doğru Ebuzer siyasi rejimi ve halkı saptıran emperyalist sömürgecileri hedef alıyordu. toplum içinde zenginleşmiş tröstleri hedef seçiyor eleştiri oklarını onlara fırlatıyordu. halkı onlara karşı kışkırtıyor isyana teşvik ediyordu.

bizse inanç ve yaşam ilkeleri konusunda halkı saptıran güç odaklarının rantlarına işaret ediyor ve bunların halkı saptırmalarına dikkat çekiyoruz. onların dinde yetkisizliklerini ayetler ve hadislerle açıklıyoruz. tıpkı peşaver geceleri yazarı ve diğer şii sünni tartışmalarındaki tebliğciler gibi.. size kalsa Rehber bu kitaplara da izin vermemeli..

Ebuzer o zaman öyle davrandı. çünkü o Ehlibeytin faziletini ve imameti bilen bir sahabe toplumunda yaşıyordu. onlara bu konuda vaazler vermesi etkili olmazdı onun yerine bu inançları etkisiz yapıp hurafe ve bidatları çıkartan odakların ekonomik hedefleri ve sömürgecilikleri ifşa edilmeliydi.. ve o da öyle yaptı.

aradan 14 asır geçti. arttık bidat ve hurafelerle din farklı bir kisveye büründü. itikattan olanlar itikattan çıkarıldı, ibadetlere bidatlar hakim oldu. helaller haram haramlar helal kılındı. dinde yetkisizler iş başına geçti..

bu noktada artık dinin etkili olabilmesi için yeniden kalplere işlemesi lazım. yoksa bu hurafeler ve bidatlar arasında ve din duyguları, sahteleriyle doldurulmuş insanların vicdanlarının harekete geçmesi ve doğruyu görebilmesi imkansız...

biz bu yüzden vahye dikkat çekiyor İsrail ulemasının Kur'anca bol bol eleştirilen dini tahrif ve yetkisizlerce tebliğ edilmesi noktasına parmak basıyoruz..

bırakalım da yetkisizler hükümranlığına devm mı etsinler?.. size şaşırıyorum.. şii olun o zaman bu takıntılarınız geçer...

Yorum

Sayın gumuaşk, sadece şiz mi şiisiniz, İmam Humeyni şii değil mi? İnkılabi ulema şii değil mi? Neden İslam Ümmeti onları dinlerken şiaya ehlibeyte ısınıyor da sizin gibilere kulak verince uzaklaşıyor.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=4726.msg135253#msg135253 date=1320994603]
            Sayın gumuaşk, sadece şiz mi şiisiniz, İmam Humeyni şii değil mi? İnkılabi ulema şii değil mi? Neden İslam Ümmeti onları dinlerken şiaya ehlibeyte ısınıyor da sizin gibilere kulak verince uzaklaşıyor.
            [/quote]
            Bismillahirrahmnanirrahim..

Geçenlerde bir haber okumuştum , gerçi epey zaman geçmiş o haber üstüne ama okumak geçen gün nasip oldu..

Haberde Lübnanda Selefi bir alimin şia düşmanı olduğu şia aleyhine sürekli propangandalar yürüttüğünü bu selefi alim

kendi açıklıyordu.. Nedeni Aşırı giden bazı zihniyetlerin sürekli sahabelere ve ehli sünnet inancına hakaret etmesi idi..

Lakin İmam Hamei'nin Vahdet, ehli sünnet , sahabe fetvalarını duyduktan sonra Şia yı anlamış ve bu düşmanlığı sona

erdirerek ehli beyt mektebine sevgi duymaya başlamış.. İşte aradaki fark budur ..!
            La Şii , La Sunni , İlla Vahdeta İslami..!!

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=4726.msg135253#msg135253 date=1320994603]
              [/quote]

bu yöntemin ya da benim anlattıklarımın batıl olmasından değil. sadece benimle o yüce insan arasındaki farkla ilgili. ben günahkar ve ilmi az olan biriyim İmam Hamenei ile nasıl kıyaslanırım. O İmamı Zaman a.f.'ten direk nasiplenen biri iken bizim O'nu görme imkanımız bile yok.. biz hakikati güzel anlatamayız ama onlar daha güzel anlatırlar.. ve anlatmışlardır da.. ama ben de kendi çapımda samimiyim insanların telafisi imkansız olduğu zamanda zarar görmemeleri için hakikati açıklamaya çalışıyorum. sadece bu..

[quote author=Fadlullah link=topic=4726.msg135257#msg135257 date=1320995585]
              Bismillahirrahmnanirrahim..

Geçenlerde bir haber okumuştum , gerçi epey zaman geçmiş o haber üstüne ama okumak geçen gün nasip oldu..

Haberde Lübnanda Selefi bir alimin şia düşmanı olduğu şia aleyhine sürekli propangandalar yürüttüğünü bu selefi alim

kendi açıklıyordu.. Nedeni Aşırı giden bazı zihniyetlerin sürekli sahabelere ve ehli sünnet inancına hakaret etmesi idi..

Lakin İmam Hamei'nin Vahdet, ehli sünnet , sahabe fetvalarını duyduktan sonra Şia yı anlamış ve bu düşmanlığı sona

erdirerek ehli beyt mektebine sevgi duymaya başlamış.. İşte aradaki fark budur ..!
              [/quote]

olayı biliyorum ve hiç de sizin görmek istediğiniz gibi değil, iç yüzü farklı. yıllardır şiilere karşı saldırgan olan bu lider, hep emperyalizmin kendilerine gösterdiği şartlanma ile dinliyor ve direk şiilerle muhatap olmuyordu. hep üçüncü ağızdan dinlediğinden şiilerin saf ve samimice tebliğleri bulanıklaştırılıyor iftiralara büründürülüp aslından farklı dağılmasına neden oluyorlarıd. şiilerin bu iftiraları temizleyecek derecede propaganda ve duyuru araçları yoktu. ama İmam Hamenei'nin hiç de farklı olmayan fetvası kendisine ulaşınca onun yanıltılmış vicdanı doğruyla buluştu, iftiralar aradan çekildi ve şiilere saygı duymaya başladı..

siz de burada beni emperyalizmin şiaya attığı iftiralarla dinliyor ön şartlanmalarla yanlış anlıyorsunuz.. ben kimseye kafir demedim. hiç bir sünniyi tekfir etmedim, hiç bir sünniyi cehennemlik demedim..

dediğim öğreti ve mezheplerle ilgili. bakın sünniler mezhebi kişisel yorum ve farklılık diye tanımlıyorlar. dinin neresinde kişisel görüşleri batıl nitelediği için suçlu olan birini görebilirsiniz. tüm hadislerde demiyor mu dini kişisel görüşuyle açıklayanın vay haline diye... bizim dediğimiz bundan farksız..

adamlar Peygambere iftira atıyorlar iki emanet olark Kur'an ve sünnet bırakıldı diyorlar. şimdi Kur'an'ın hep dediği, eğer doğru sözlüyseniz hani getirin kitaptan deliliniz.. şeklinde. ee ben farklı bi şey mi diyorum. Peygamberler yetkili kişilere itaat edin, yetkisizlerin maskesini topluma düşürüp onları ifşa edin demedi mi?

hakkı söylemek ne zamandan beri fitnecilik ve vahdet karşıtlığı oldu? gerçeği söyleyenler sadece kendilerine zarar veren bedel ödeyen fedakarlar olmuştur bunu tarihten görmüyor musunuz?

herkesle iyi geçinmek diye bir sorumluluğumuz mu var..

elbette dinde yöntem ve tedricilik var. ben de bunlara bağlıyım. hiç kimseyi tekfir etmiyorum kişi olarak kimseyi rencide etmiyorum. ama biri benden bidatlara ses çıkarma onları işaret etme batılı hakka karıştır gizle herkese kafa salla diyorsa bunu hiç bir zaman yapmayacağım bi iznillah...

Yorum

Kardeşim, din başka, insanların din algısı ve onu yansıtma biçimi başka bir şeydir. İnsanlar hiç bir zaman kendi algılarına din şia ehlibeyt adını vererek onu kutsallaştıramazlar. Çünkü masum olmadığın için dini ehlibeyti yansıtırken de masum değilsin ve pekala hatalar yapıyorsun. Sizin yanlışlarınıza karşı çıkılırkan bunu sanki şiaya ehlibeyte karşı çıkılıyormuş gibi yapmanın alemi yok.

Her şeyde bir plan program, yer zaman, mekan ve her şeyden önemlisi Veliyyiemri müsliminin genel prensiplerinin esas alınması gerekiyor.

Ameller zamanında yapılır ne gerekiyorsa o yapılır. Şimdi senin mantığınla İslam İnkılabı mes' ullleri Venevüella devlet başkanı ile amerikan emperyalizmini durduracak çaba üzerinde mi konuşmalı, yoksa o bir kenara bırakılıp, Hugo Chavezi şii yapmakla mı uğraşmalı, ne kadar sığ düşünüyorsunuz anlamıyorum.
                Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

herkesin görevi ve ilgi alanı ilgilendiği insanlar farklı

biz hugo çaveze konuşmuyoruz. bizim konuştuklarımız insanlar yönetimde değiller. biz insanlarla bireylerle konuşuyoruz. onların inançları yaşamları ve sorgulanacakları meselelerle ilgili konuşuyoruz..

ben de lider olsam ülkeler arasında öyle yaparım. İmam Hamenei de benim gibi birey olsa benim gibi şia ilkelerini tanıtır..

Yorum

Genel mantıktan kaçmak için dala budağa sarılma kardeşim.

Yorum

evet buna da örnek verdik.. İmam Humeyni r.a. her şeyi bırakıp gorbaçocu islama davet etmişti.. Böylece İmam müslüman olmanın her şeyin üzerinde olduğunu göstermiş oldu. kafirlerle ilişkimiz bu ise, müslüman ama farklı mezhepten olanlarla ilişkimizde de en önemli mesele onların Ehlibeyte itaatleri ve boyun eğmeleri anlamına gelen imamet inancını kabul etmeleridir..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=4726.msg135266#msg135266 date=1321002652]
                        herkesin görevi ve ilgi alanı ilgilendiği insanlar farklı

biz hugo çaveze konuşmuyoruz. bizim konuştuklarımız insanlar yönetimde değiller. biz insanlarla bireylerle konuşuyoruz. onların inançları yaşamları ve sorgulanacakları meselelerle ilgili konuşuyoruz..

ben de lider olsam ülkeler arasında öyle yaparım. İmam Hamenei de benim gibi birey olsa benim gibi şia ilkelerini tanıtır..
                        [/quote]

Her müslümanın öncelikli isteği vahdet olmalı ama muhatabın inandığı değerleri küçümsemeden de hak ve hakikat anlatılmalı. gum-u aşk hocamın yukarıda verdiği Ali (as) ve Ebuzer (r.a) örneği çok açık ve net. Yeterki Resulullah'ın (saa) ve pak soyunun çizgisinden dışarı çıkılmadan yapılsın.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=4726.msg135275#msg135275 date=1321014518]
                          evet buna da örnek verdik.. İmam Humeyni r.a. her şeyi bırakıp gorbaçocu islama davet etmişti.. Böylece İmam müslüman olmanın her şeyin üzerinde olduğunu göstermiş oldu. kafirlerle ilişkimiz bu ise, müslüman ama farklı mezhepten olanlarla ilişkimizde de en önemli mesele onların Ehlibeyte itaatleri ve boyun eğmeleri anlamına gelen imamet inancını kabul etmeleridir..
                          [/quote]

Kardeşim bakınız, İmam Humeyni Gorbaçovu İslama davet ederken bile İslami Vahdete ne kadar özen göstermiştir. İmam Humeyninin mektubunu okuyan hiç bir kimse gorbaçovu şii olmaya çağırdığını iddia edemez. İmam Humeyni Gorbaçovu İslama davet ederken bakınız şii olmayan Muhyiddini Arabiyi bile tavsiye etmiştir.
                          Sizin mantığınızla örtüşmüyor İmamın mantığı, sizin yöntem ve üslubunuz yanlış.

Yorum

ben gorboçovu şiaya mı çağırdı dedim?..

siz vahdet zamanında, dini, mezhebi konu gündem edilir mi İmam Hamenei böyle mi yaptı dediniz, ben de bundan daha kritik zamanda hem de devlet yeni kurulmuş ve dış ülkelerde dost kazanmaya ihtiyacı olduğu dönemde İmamı Rahil gorboçova teşekkür mektubu yazacağına onu kazanmayı düşüneceğine size göre çatışma nedeni olacak ona kendini kafir hissettirecek mektup yazıyor onu İslam'a çağırıyor. böylece size göre dost kazanma yoluna gitmiyor İmamı Rahil..

İmam onu İslama çağırıyor ki Ona göre zaten islama girmek demek şii olmak demekti. İmam Humeyninin kafasındaki inanç bu idi. ayrıyerten ona şii ol demesine gerek yok. şii ol çağrısı sadece sünnilere yapılır.

Yorum

İbi Arabi de şiimiydi ki onu Gorbaçova öneriyordu? Bu gün gerçek İslamın adını Öz Muhammedi İslam, emevi islamının adını da amerikancı islam olarak nitelemek, bu kavramları kullanmak, insanları bu kavramlar kategorisinde değelendirmek İsamınimanın ehlibeytin mukaddes maslahatlarına uygun olduğu için İmam Humeyni ve İmam Ali Hamanei bu kavramlara vurgu yapmaktadır. Bu kavramları gözardı edenler ehlibeyte şiaya sadece zarar verirler.

Yorum

Gorboçova arabiyi önermesi arabi gibi bazı şahısların mezheplerin dışındaki evrensel değerlerle meşhur olmasından ve insanlara fayda verebileceğindendir. mevlana sünni sayılır fuzuli sünni sanılır. gerçekte öyle mi, şimdi biri mevlanayı önerse sünniliği mi önermiş olur?

o zaman sizin zihninize göre gorboçova dostluk içeren mektup yazması gerekirdi . emperyalist cepheye karşı eşitlik ve özgürlük gibi kominizmde de var olan kavramları ön plana çıkarmalıydı ki sömürgeci batılılara karşı birlik olabilsin. ama İmamı Rahil öyle yapmadı. Bu dünyada siyasetten ve dünya hakimiyetinden çok daha yüce şeylerin olduğunu bir kere daha hatırlattı insanlığa. Tıpkı İmam Sadık a.s. gibi. O da insanlığa siyasetin önemsiz olmadığını ancak ilmin ve siyasi tercihlere yön verecek olan değerlerin daha önemli olduğunu gösterdi. onları dönemin siyasi hırs ve akıntılarına karşı korudu.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X