Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Iğdırlı Oğuzhan kardeş

hoş gelmişsiniz kendinizi tanıtmak istr misinz sizi merak ediyoruz.

aramıza böylesine şuurlu bir şiinin daha katılması bizi sevindirdi. Ali a.s.'ın birbirinizle konuşun tanışın çünkü insan dilinin altında saklıdır biçiminde yada buna benzer sözü gereği sizi tanımak isteriz.. buna uygun başlıklarımız da var...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=4726.msg100572#msg100572 date=1282224101]
      Iğdırlı Oğuzhan kardeş

hoş gelmişsiniz kendinizi tanıtmak istr misinz sizi merak ediyoruz.

aramıza böylesine şuurlu bir şiinin daha katılması bizi sevindirdi. Ali ((a.s.)).'ın birbirinizle konuşun tanışın çünkü insan dilinin altında saklıdır biçiminde yada buna benzer sözü gereği sizi tanımak isteriz.. buna uygun başlıklarımız da var...
      [/quote]Hos bulduk degerli Ehl-i Beyt dostum.Oncelikle hem Igdir´liyim hemde soy adim Igdir.Bu siteyi bir arkadasim sayesinde tanima firsati buldum.Acikcasi tanidigimdan beri gecmiste yapmis oldugunuz ozellikle munazaralar bolumunu okumakla mesgulum.Sizler kadar bilgi ve donamimim olmasada,birseyler ogrenmeye ve bilgilenmeye calisiyorum.Kendimi Ehl-i Beyt yolunda tam adamis olmasam bile,en azindan buna gayret etmeye calisiyorum.Kendim Avrupa da ve Turkiye de tekstil isi ile ugrasiyorum.Yaradan´imin bugune binlerce sukurler olsun ki,gecmis gunahlarimizi temizleyebilmek icin,inandigim seyleri daha fazla anlama ve yasamaya calisiyorum,ozellikle bu tur bilgi alisverisleri ile.Araniza katilmaktan oldukca mutlu ve huzurluyum.Umarim bir cok eksik ve yanlis bildigimiz seyleri,burda tamamlama ve dogrulama firsatini bulurum sizlerin vasitasi ile.Benim tek amacim ki ozellikle din ile alakali,mantigim ile kalbimin ayni paralelde ilerlemesini saglamak ki bunu basardigim zamanda Rabbimin razi oldugu kullardan birisi olmak yolunda bir adim daha atacagima inaniyorum.Tekrardan hos bulduk degerli Ehl-i Beyt dostlari.Selametle.

Yorum

Değerli oğuzhan kardeş öncelikle ehlibeyt dostlarının buluşup kaynaştığı,güzide formumuza hoş geldiniz.
        Bizlerde tıpkı sizin gibi ehlibeytin yolunu hak yol olarak bilmiş ve buradaki değerli kardeşlerimizi kendimize yol arkaşı olarak bilmişiz.
        Amacımız Allah'ın c.c bizlere gönderdiği hak din olan islamı,resul ve ehlibeytinin öğretileri doğrultusunda anlayabilmek ve yaşayabilmektir.
        Dikkat ederseniz bu formun sakinleri genelde ilmi,akli,ve ahlaki bir düzeyde paylaşımlarda bulunuyor ve ahlaki sınırları aşmadan münazaralarda bulunmağa gayret ediyorlar.
        Bu forma üye bazı velayet-i fakih çizgisinde,ehlibeyt mektebine muhabbeti olan,ve şia'ya düşman unsurlara mücadele eden muhammedi sünni kardeşlerimizde mevcuttur.
        Bizim en önemli kriterlerimizden biriside islam kardeşliğini esas alan vahdet anlayışıdır.
        imam humeyni(r.a)ve seyyid ali hamaneyinde önemle üzerinde durduğu konulardan biriside Ehlisünnetin içerisinden temiz fıtratlı ve halis niyetli olanlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde olmak ve dünya küfrünün karşısında tek yumruk olarak durmaktır.
        sizin linkini verdiğiniz siteler gibi daha nice siteler var.bunlar müslümanları bölüp parçalamak isteyen şer güçlerinin işidir.
        Bizim için ölçü bunlar olmamalıdır bizim bunlarla zamanımızı harcayarak asıl hedefimizden uzaklaşma lüksümüz yoktur.
        özellikle islam inkilabından sonra Ehlisünnet aleminde tarihde hiç olmadığı kadar bir uyanma, gerçekleri arama,ve yanlışlardan dönme durumu hasıl olmuştur.
        Tabiki şia içerisindede bir kısım gaflette olanlarında gözleri açılmıştır.
        Bize düşen ise bu rüzgarı iyi değerlendirip hakka ve hakikatlere giden yolda islam kardeşliğini tesis etmek olacaktır.

Yorum

Degerli Ehl-i Beyt dostu.Yazdiklarinizi tum samimiyetim ile dogruluyorum muhakkak.Fakat suda bir gercek ki daha oncede belirttigim uzere,kalbimin mantigim ile uyum sagladigi konularda cok daha huzur ve mutluluk duyuyorum.Din ogretileri uygulama metodu degil,ogretileri kalbinle hissetme metodu olmali ve bu metodun nihayetide bizi arzu ettigimiz sonsuz saadete goturmeli.Tum inanclara sevgi duymasamda saygi duymak yasamin politikasi olsa gerek.Fakat soyu bozuk Ebu Sufyan´a lanet karisi Hind´e,kardesi Yezid bin Ebu Sufyan´a,oglu Muaviye´ye ve torunu Yezid´e saygi duyup,inanclarimiz bizim onlari yargilamayacagimizi soyluyor diyip ustune birde Hz sifatini koyanlara karsi,asla ve asla ne saygi nede hosgoru gosterilmemesi gerektigini dusunuyorum.Bu ve bunun gibi benzer forumlarda saygi olcusunde konusulsa dair.Her sey saygi ve tahammul sinirlari ile olsaydi eger, inandigimiz ve yolunda gittigimiz ehl-i Beyt yolu ve o yolu acanlarin tumu,sehit olarak degil,ecelleri ile olurlerdi. Selametle.

Yorum

[quote author=Rehbere_Sevdali link=topic=4726.msg99712#msg99712 date=1281639983]
            ‎20. yy'ın en büyük fakihi ve arifi şöyle buyuruyor...

"Bizler namaz kılarken ellerimizi indirerek mi kılsak yoksa göbeğimize mi koysak diye kavgaya tutuşurken, zalimler bu kolları nasıl kessek diye düşünüyor..."

İmam Humeyni (ra)
            [/quote]
            Kaynak???
            nokta koymuyoruz artık cümle sonlarına
            noktayı koyacak olan sensin anlasana
            ...

Yorum

Bu forma üye bazı velayet-i fakih çizgisinde,ehlibeyt mektebine muhabbeti olan,ve şia'ya düşman unsurlara mücadele eden muhammedi sünni kardeşlerimizde mevcuttur.

Oğuzhan kardeşim zaten islam kardeşliğinin tesis edilebileceği kardeşlerimizin özelliklerini belirtmiş olmamla birlikte,sizinde endişelerinize hak veriyorum.
              Tabiki peygamber ve ehlibeyt düşmanlarına karşı öfkemizden kinimizden ve düşmanlığımızdan taviz vermemiz söz konusu olamaz.
              Ama bazı sünnü kardeşlerimiz bunun farkındadır ve ehlibeytin düşmanlarına saygı duymaları ve sahiplenmeleri söz konusu değildir.
              ehlibeyt düşmanlarının sevilip sayılması bizim kırmızı çizgilerimizdir her kim bu çizginin dışına çıkarak bu gaflete düşerse ondan teberri etmek vazifemizdir.
              Bizlerin en önemli vazifelerinden biriside temiz fıtratlı ehlisünnet kardeşlere hakikatleri tebliğ etmek ve ehlibeyti zahiren değilde amelen benimsemelerine vesile olmaktır.
              Bunu gerçekleştirmenin yoluda vahdeti güçlendirmekten geçiyor.inşaAllah mücadelemiz bu yöndedir.

Yorum

[quote author=OGUZHAN IGDIR link=topic=4726.msg100509#msg100509 date=1282169255]

Ehl-i Beyt ´i yerden yere vuran bir sunniye rastlamadım o büyük bir ihtimal müslüman değildir ajandır. yani sünnî doktrine göre de Ehl-i Beyt mukaddesat sayılır bunu herhangi bir sunniye sorup da öğrenebilirsin.
                [/quote] Ben Ehl-i Beyt inancini yerden yere vuran bir cok sunni tanidim ve taniyorum.Ozellikle adresini verdigim o sitedeki kisilerinde din egitimlerini yeterince aldiklarini gorebiliyorsunuz.Ehl-i Beyt ´in varligini somut olarak kabul etmek demek,soyut anlamdaki manasini yasamak veyada yasayanlara hos goruslu davranmak anlamini tasimiyor,ozellikle bir cok Ehl-i Sunnet icin.Selamatle...
                [/quote]

kardeş ehlibeyti senin anladığın şekilden kabullense sunni olmaz zaten, sadece kendi açından olayı değerlendirme, istiyorsunki adam benim inandığım gibi inansın o zaman onu otomatikman caferi yaptın!? yani elbette senden farklı inanacak ama tekrar diyorum hiçbir müslüman/mü'min ehlibeyte dil uzatmaz bak bunda ısrar ediyorum, ama bu dil uzatma olayını:"benim inandığım gibi inanmıyor" şeklinde yorumluyorsan çok yanlış yorumluyorsun demektir.

Yorum

Degerli Ehl-i Beyt dostu.Eger yorumlarda biraz dikkat ettiysen,ben Ehl-i Sunnet´in inanclarini sorgulamiyorum.Hasa ne bana nede bir baskasina duser.Benim dikkat cekmek istedigim eski bir alintida denildigi gibi sudur.-Dost görünümlü düşmanla savaşmak düşman görünümlü düşmanla savaşmaktan elbette ki daha zordur-ben hic kimseyi Caferilige cagirmiyorum.Oyle bir niyetim yok hakikaten.Burada konu sadece mezhepler degil.Ehl-i Beyt-i bilmek ayri,ona caninin yanmasi ayridir.Eminimki gercek anlamda cani yanan,Asur´a gununu sadece komsulara asura dagitmaktan baska bir sey zannetmeyen cok degerli Ehl-i Sunnet arkadaslarimizda mevcuttur.Ayrica hangi pencereden bakarsa baksin o lanet soya Hz diyen bir musluman´i anlamakta hep zorluk cektim belliki cekecegim de.Dinde ve onu yasamada empati yapilmaz,empati bireysel bir algilama seklidir.Sadece hakikat vardir dinde.Benimle ayni gorusu paylasmayan insanlara bireysel olarak empati yapabilir,politik de olsa saygi gosterebilirim.Ama Hz gibi bir on sifati o lanet soya kullananlara o empatiyi yapamam ve o saygiyi gosteremem.Peygamber efendimizin gozumun nuru dedigi torunlarini hep zehirleyip,hem kafasini kesenlere Hz diyenleri,eger ben Caferi inancim ile yargiliyor ve elestiriyorsam Allah´in cehennemdeki kullarindan olayim.Ama bizde uzuluyoruz,onaylamiyoruz gibi, iki dudaginin arasinda gecistirenleride Allah´in yuce adaletine havale ediyoruz.O donemde yasamis hemen hemen tum sahabilerin soylediklerini ezbere bilen insanlarin,peygamber ogretisi ile bilgilenmis kisilerin ogretilerini dikkate almamalarini,almadiklari gibi almis gibi davranmalarini hangi akil ile izah edebiliriz ki?Peygamberin cekirdekten alip yetistirdigi, hocaligini yaptigi Imami ve onun soyunu yuzlerce yil lanetleyip,yapanlarada Hz diyenleri hangi vicdan ve hosgoruye sigdirabiliriz ki?Ehl-i Beyt´e gercek anlamda cani yanmayanlara,orda yasananlari tarihe birakanlara ve iki dudagi arasinda sadece bizde uzuluyoruz diyenlere Allah lanet etsin. O herseyi bilen ve gorendir.Selametle

Yorum

Allah razı olsun kardeşim. duygularımıza tercüman oldunuz. bu güzel dilekleriniz hep daim olsun ve Ehlibeytin şefaatine layık olasınız.

yazılarınızda paragraf yapsanız ve paragraf için iki defa enter'a bassanız biçim ve okuma olarak daha güzel olacak..

Yorum

MUAVİYEYE HAZRETI DIYEN YEZIDE HAK HALIFE DIYEN EHLIBEYTE DİL UZATMIŞTIR

Yorum

Allah cumlemizden razi olsun degerli Ehl-i Beyt dostu kardesim.Forumlarda yeni oldugum icin yavas yavas ogreniyoruz insaAllah.Daha dikkatli olmaya ozen gosterecegim.Selametle.

Allah razı olsun kardeşim. duygularımıza tercüman oldunuz. bu güzel dilekleriniz hep daim olsun ve Ehlibeytin şefaatine layık olasınız.

yazılarınızda paragraf yapsanız ve paragraf için iki defa enter'a bassanız biçim ve okuma olarak daha güzel olacak..
                        [/quote]

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=4726.msg100632#msg100632 date=1282243944]
                          MUAVİYEYE HAZRETI DIYEN YEZIDE HAK HALIFE DIYEN EHLIBEYTE DİL UZATMIŞTIR
                          [/quote]

tamam da kardeşim sunniler muaviyeyi ve onun oğlu yezidi halife olarak zikretmiyorlarki
                          adamlar 4 halifeden sonra durmuşlar, gerisini konuşmamışlar
                          yezidin hak bir halife olmadığı konusunda nerdeyse ümmet ittifak etmiştir (anne tarafım sunni olduğu halde ninem bana çocukken yaramazlık yaptığımda yezidlik yapma, kötü birşey yaptığımda da yezid misin sen diye kızardı)

yani şimdi bu ağır laf olur kardeş, ehlibeyte alenen dil uzatılmadıkça, onları bu şekilde itham etmek yakışmaz bu tür suçlamalar müslümanların arasını açar, birbirlerini huzursuz eder.

onlar muaviyeye, imam ali efendimizle savaştığı için hazret demiyorki, ben defalarca konuştum tartıştım, adamlar sahabe oldukları için ve ayrıyeten vahiy katibi olduğuna inanıyorlar muaviyenin, işte bu tür sebeplerden hazret diyorlar.
                          aynı zamanda hatalı olduğunu kabul ediyorlar yani muaviye haklıdır dediklerini bilmiyorum duymadım böyle birşey onlarda hz.ali hak halifeydi diyorlar
                          fakat işin ilginç yanı yani benim şaşırdığım nokta, birbiriyle savaşan iki orduya ashabın çoğu iştirak etmişti, kimi muaviye tarafına geçmiş kimi imam ali tarafına.yani sahabelerde birbiriyle savaşmış. bunu anlamakta güçlük çekiyorum işte...en doğrusunu Allah bilir

Yorum

KARDEŞ ANADOLU SUNNILIGI MUAVIYEYI ZATEN SEVMEZ.AMA GERCEK EHLI SUNNET SEVER.BEN AMERIKADAYKEN ARAPLAR ARASIDNA COK GORDUM.VE YEZIDE HAK HALIFE DIYENIDE AZ SONRA KOYACAGIM.

SAHABE TANIMI YANLIŞ ZATEN.YANI PEYGAMBERI GOREN ADILDIR ANLAYIŞI.OYSA ONLARIN SONR ANELER YAPTIKLARINI BILIYORUZ

Yorum

Babası Hazret Muaviye, Eshab-ı kiramdandı, Resulullahın kayın biraderi ve vahiy katibi idi, Onun zamanında İslamiyet geniş bir coğrafyaya yayıldı. İstanbul’u fethetmeye gelen ordunun başında Yezid vardı ve emrinde Hz. Halid bin Zeyd ve Mesleme gibi büyükler bulunuyordu. Hadis-i şerifte, “Ümmetimden İstanbul’a ilk sefer yapanları Allah mağfiret etti” buyurulmuştur. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri, “Yezid ve Velid meşru halife idi” buyurmuştur.

HAKIKAT KITABEVI

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=4726.msg100760#msg100760 date=1282311941]
                                Babası Hazret Muaviye, Eshab-ı kiramdandı, Resulullahın kayın biraderi ve vahiy katibi idi, Onun zamanında İslamiyet geniş bir coğrafyaya yayıldı. İstanbul’u fethetmeye gelen ordunun başında Yezid vardı ve emrinde Hz. Halid bin Zeyd ve Mesleme gibi büyükler bulunuyordu. Hadis-i şerifte, “Ümmetimden İstanbul’a ilk sefer yapanları Allah mağfiret etti” buyurulmuştur. Seyyid Abdülhakim Arvasi hazretleri, “Yezid ve Velid meşru halife idi” buyurmuştur.

HAKIKAT KITABEVI
                                [/quote]

Resmiyette meşru halife olabilir fakat ümmetin kalbinde gerçek halife değildir. Babası saltanat şekline dönüşecek olan tahtına yezidi geçirdiğinde belli kesimlerin biatını aldı. Devlet yönetimindeki etkili gruplar biat ettiler fakat yaptığı mezalim karşısında ümmet ona gerçek anlamda biat etmemiştir.

Ebu hanife nin hayatı emevilerle mücadele içinde geçmiştir. Yani ehli sünnet deyince dayanak kabul edilebilecek kişiler bunlardır. Hakikat yayın da kimdir, ebu hanifenin bıraktığı eserlerin yanında?! Yani bunlara itibar edilmez. Ehli sünnetten birkaç kişi böyle dedi diye onun sözü kale alınmaz. Ehli sünnet önderleri ne demiş ne yapmış bunlar referans alınır kardeş. Diğer türlü o kadar çok rivayet o kadar çok tarikat mezhep fırka varki..... hepsi ne diyor diye bakarsak işin içinden çıkılmaz.Kanaat önderlerinin sözü geçerlidir.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X