Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehl-i Sünnetin mukaddesatına hakaret etmek haramdır

[quote author=Murtazaali link=topic=4726.msg147861#msg147861 date=1334902550]
    Taberi kardeşim, Forumumuzda Müçtehitlerimizden, Seyyid Ali Hamanei'den aldığımız fetva ve örneklerle Ehl-i Sünnetin Mukaddesatına hakaret etmek yasaktır. Kim olursa olsun kim bu yasağı delerse gerekeni yaptık. Yalnız Forumda Müminlewrin Annesinin Namusuna HAŞA söz eden mi oldu? Gözümüzden kaçabilir? Veya Mukaddesata Lanet eden mi oldu? Ki adres verin gerekeni yapalım.

Ayrıca ilmi, Ahlaki ve Edebi anlamda kaynaklar ışığında bazı tarihi meselelerin konuşulması Hakaret olarak da algılanmamalıdır. Ki Sorulursa, cevap verilir, açılırsa konu açılır.
    [/quote]

Hz. Aişeye hakaret kimse edemez öyle birşey olsa daha farklı olaylar olur. ama incitici yorumlar yazılıyor mesela http://www.velayet.com/index.php/topic,22767.100.html şu sayfada meşedi ali enisin yazdıkları size gerçekten ne yansıtıyor ondan bir önceki sayfada yazdıkları vs. vs. vb. vb. ...
    Hakaret sadece sövmek değildir, uslub o kadar önemli ki, okuyun hak verirsiniz.
    “Ashâbım yıldızlar gibidir; hangisinin arkasından giderseniz gidiniz doğru yolu bulursunuz.”

Yorum

taberi verdiğin sayfayı inceledim de nedense ben aişe hakkında nerde söz etmişim göremedim.

dikkat et, hakaret etmişim demiyorum nerde söz etmişim diyorum.

gözteremezsen yalancı ve iftiracı olacaksın.

Allah'ın laneti yalancıların ve iftiracıların üzerine olsun mu?

hadi sözünü ıspatla
      [center]
      ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
      [center]
      Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
      Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=4726.msg147897#msg147897 date=1334917225]
        taberi verdiğin sayfayı inceledim de nedense ben aişe hakkında nerde söz etmişim göremedim.

hadi sözünü ıspatla
        [/quote]

Yazdıklarımı açıklayarak anlatayım başka türlü seninle anlaşamıyacağız.

[quote author=Taberi link=topic=4726.msg147871#msg147871 date=1334906287]

Hz. Aişeye hakaret kimse edemez öyle birşey olsa daha farklı olaylar olur. [/color]ama incitici yorumlar yazılıyor mesela [/color]http://www.velayet.com/index.php/topic,22767.100.html[/color] şu sayfada meşedi ali enisin yazdıkları size gerçekten ne yansıtıyor ondan bir önceki sayfada yazdıkları vs. vs. vb. vb. ...[/color]Hakaret sadece sövmek değildir, uslub o kadar önemli ki, okuyun hak verirsiniz.
        [/quote]

Evet ilk olarak ne yazmışım bakalım =
        Hz. Aişeye hakaret kimse edemez öyle birşey olsa daha farklı olaylar olur.

Demek ki Hz. Aişeye hakaret ettin dememişim dikkat ettiysen edilse olay olur zaten diyorum. ve sende zaten mesajında hakaret değil sözden bahsediyorsun orayada geliyorum...

İkinci cümleye geçelim.
        ama incitici yorumlar yazılıyor mesela http://www.velayet.com/index.php/topic,22767.100.html şu sayfada meşedi ali enisin yazdıkları size gerçekten ne yansıtıyor ondan bir önceki sayfada yazdıkları vs. vs. vb. vb. ... Hakaret sadece sövmek değildir, uslub o kadar önemli ki, okuyun hak verirsiniz.

İncitici nedir ? Sana göre söylediğin sıradan olabilir ama bana göre incitici umarım bunuda anlatabilmişimdir.

Şimdi bunu açıklayayım. Hakaret bir insana sövmek lanet etmek değildir, ve ayrıca ben cümlede senin hakaret ettiğini söylemiyorum yazdıklarından incindiğimi yazdım bu bir. (zaten dediğim gibi sende mesajında hakaret değil sözümü göster diyorsun oraya geliyorum şimdi.)
        Uslub nedir anlatış biçimi tamam, anlatış biçiminin önemini vurgulamışım.

Keza sende zaten hakaret etmiş demiyorsun söz söylemişsin diyorsun şimdi söylediğin sözü göstereyim.....

Şimdi senin söylediklerine gelelim...

[quote author=meşedi ali enis link=topic=4726.msg147897#msg147897 date=1334917225]taberi verdiğin sayfayı inceledim de nedense ben aişe hakkında nerde söz etmişim göremedim.

hadi sözünü ıspatla
        [/quote]

Nerde söz ettiğini hemen gösteriyorum.
        [quote author=meşedi ali enis link=topic=22767.msg147757#msg147757 date=1334829715]

lütfen bırakta Resulullah'ın s.a.a namusu kimdir kim değildir kendisi karar versin.
        ömer'in vasiyete karıştığı gibi buna da siz karar vermeyin bir zahmet.
        [/quote]

Sence burda hz. osmandan mi bahsediyorsun Hz. Aişeden mi . ben senin bu sözüne incindiğimi yazdım... Bir insandan bahsederken İLLAHİM adını kullanmaya gerek yok, neden çünkü ben soruda yazmıştım ki hatta geçen dialogu yazayım.

Alıntı<blockquote>

Ben demişim ki =
        Cübbeliye bu kadar kindar olman bazı sapık şiilerin Resulûllahın (s.a.v.) mübarek eşi Mü'minlerin Annesi Hz. Aişeye (ki bir insanın eşi onun namusudur, hz. Aişe ve diğer annelerimizde Resulûllahın namusudur) sövmelerine lanet etmelerine karşı çıktığı için mi
        </blockquote>

Sende şöyle cevap vermişsin =

lütfen bırakta Resulullah'ın s.a.a namusu kimdir kim değildir kendisi karar versin.

Evet şimdi ben sana soruyorum, ben sana soruda diyorum ki hz. Aişe ve diğer annelerimiz sende cevabını yazıyorsun isim vermesende gizli özne olarak Hz. Aişeyi kast ediyorsun bunu çocuklar dahi anlar senin şuan yaptığın demogojiden başka birşey değil.

Bir insana sorarsın dersin misal ya meşedi ali enis nasıldır.
        adam cevap verirken senin adını kullanması gerekmeksizin iyidir veya kötüdür der değil mi.

neden soru direk seni içeriyor.....

Umarım anlatabilmişimdir derdimi.

Yoksa sen değil kimse zaten Hz. Aişeye hakaret edemez ettirmeyiz... Şimdi gelelim şu lanetleşme bahsine...

Şimdiye kadar çok yazıştık ben her defasında sana hakkımı helal ettiğimi yazdım. bakalım sen ne yazmıssın.

hadi sözünü ıspatla

ben yukarda ıspatladım mesajını alıntıladım. madem SEN LANETİ BAŞLATTIN DEDİĞİN GİBİ OLSUN. ancak ben bir müslümana lanet etmem, yalnız bu saniyeden sonra bir zerre dahi hakkıma girmemeye çalış. Ben şuandada hakkımı helal ediyorum. ama bu saniyeden sonra en küçük bir hakkıma girişinde ahirete sevk ediyorum ama BEN LANET etmem... Ben sözümü ıspatladım. Bu saniyeden sonra bana tek cevap yazma, beni içeren tek bir konuşma yapma ben mümkün olduğunca yazdıklarımdan bu saniyeden sonra senin adını kullanmamaya özen göstereceğim, seni kast etmemeye özen göstereceğim... Sende ister hakkını helal et, ister lanet et. Şunu unutma, eğer ettiğin lanette haksızsan o lanet ve iki misli seni bulur.

Ve sana son sözüm, bu saniyeden sonra sakın ama sakın, bana tek bir cevap dahi yazma. Ben bir müslümana laneti reva gören karakterde biriyle bırak konuşmayı selam dahi vermem. Herkes ahlakını gösterdi.

“Ashâbım yıldızlar gibidir; hangisinin arkasından giderseniz gidiniz doğru yolu bulursunuz.”

Yorum

[quote author=Taberi link=topic=4726.msg147871#msg147871 date=1334906287]

Hz. Aişeye hakaret kimse edemez öyle birşey olsa daha farklı olaylar olur. ama incitici yorumlar yazılıyor mesela http://www.velayet.com/index.php/topic,22767.100.html şu sayfada meşedi ali enisin yazdıkları size gerçekten ne yansıtıyor ondan bir önceki sayfada yazdıkları vs. vs. vb. vb. ...
          [/quote]

Kardeş Net bir link bekliyorum. Yazı olan konunun linkini...

Yorum

[quote author=meşedi ali enis link=topic=4726.msg147897#msg147897 date=1334917225]

hadi sözünü ıspatla

[/quote]

Meşhedi kardeş, şia alimleri Ümmülmüminin Aişe derken, sizin Ümmülmüminin kavramını kullanmamanız da hakaret değil mi? Hatalarına rağmen müminlerin annesi, Rasulullahın hanımı olması Ümmülmüminin denilmesini gerektirmez mi? Ne kaybedersiniz? Sünni müslümanlarla islami vahdet içinde olmasını mı? İslami vahdeti istemyor musunuz?
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

mehmet ufukalp abicim, ben aişe dememişim ki ümmül muminin de diyeyim.
              taberi alakasız birşeye küsmüş.

taberi: bu senin mesajın !
              [quote author=Taberi link=topic=22767.msg147751#msg147751 date=1334827009]
              Cübbeliye bu kadar kindar olman bazı sapık şiilerin Resulûllahın (s.a.v.) mübarek eşi Mü'minlerin Annesi Hz. Aişeye (ki bir insanın eşi onun namusudur, hz. Aişe ve diğer annelerimizde Resulûllahın namusudur) sövmelerine lanet etmelerine karşı çıktığı için mi yoksa Caferilikle ilgili açıklamaları dolayısı ile mi ? düşmanlığının sebebini bi zahmet izah et. Ben cübbelici olmadığımı yazmama rağmen sen hala cübbelici diye itham ediyorsun. harbiden senin türkçe bilginden şüpheleniyorum...[/quote]

bu da benim cevabım!

[quote author=meşedi ali enis link=topic=22767.msg147757#msg147757 date=1334829715]
              [/quote]

ben bu sözümün arkasındayım. yalan mı diyorum?

ömer bin hattabın "onun yazacaklarına ihtiyacımız yok, Allah'ın kitabı aramızdadır.helalini helal, haramını haram sayın" dediği ve incittiği gibi,

sizde şimdi kalkmış filan filan onun namusudur diyorsunuz.

konu cübbelinin videosunu delil getirmen olduğu halde lafı dolandırıp buraya getiriyorsun.
              ve bende sana "konumuz o değil. o ayrı konu şu anda başka konudayız" niyetiyle söylediğim(lütfen bırakta Resulullah'ın s.a.a namusu kimdir kim değildir kendisi karar versin)
              ithamımı, bir hakaret sayıyorsun ve kırılıyorsun.

eğer bu sözden kırılacak ve doğru bildiklerini anlatmaktan vaz geçeceksen vay hakk'ı bekleyenlerin haline ki bu sözden ötürü gerçeklerinizi savunmuyorsunuz.

kardeş. şunu bil ki, şii'ler, sünnilerden daha fazla Resulullah'ın s.a.a namusuna sahip çıkarlar.ben bir şii olarak (haşa haşa) Resulullah'ın namusu olan kişileri küçük düşürecek yada o anlama gelecek bir söz söyler miyim?
              emin ol bunu söylediğimde şiiliğimden şüphe ederim.

ve lanet konusu.
              benim sürekli lafı lanet'e getirdiğime değiniyorsun ve diyorsun ki:
              ben bir müslümana lanet etmem,
              bak bu cümleyle benim müslümana lanet ettiğim manası çıkıyor.
              senin bu mesajını okuyan benim müslümanlara lanet ettiğimi düşünür.
              ama benim mesajım şöyle:

anladın mı şimdi. beni müslümanlara lanet ediyormuş gösterdiğin için hakkıma geçmiyor musun?ama bende helal ediyorum eğer varsa helal olsun.

[center]
              [center]

Yorum

[quote author=Taberi link=topic=4726.msg147903#msg147903 date=1334919333]
                Ve sana son sözüm, bu saniyeden sonra sakın ama sakın, bana tek bir cevap dahi yazma.
                [/quote]
                ha birde cevap yazma demişsin. ama bilmediğin birşey var.
                bu sitede kimsenin sorusu mesajı cevapsız kalmamıştır. o yüzden cevabı fazlasıyla yazdım.
                site kuralları gereği
                [center]
                [center]

Yorum

Ehl-i sünnet (sünnet ehli olan şiadır) derken Ehlibeyt (a.s) muhaliflerini kastediyorsan,mukaddesatına hakaret etmek,yüzlerine karşı yapmak haramdır dersen anlaşılır.yanlış bilgi vermeyin lütfen.
                  Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=4726.msg151268#msg151268 date=1336904843]
                    Ehl-i sünnet (sünnet ehli olan şiadır) derken Ehlibeyt (a.s) muhaliflerini kastediyorsan,mukaddesatına hakaret etmek,yüzlerine karşı yapmak haramdır dersen anlaşılır.yanlış bilgi vermeyin lütfen.
                    [/quote]

Sözünüz bize mi yoksa Ayetullah Hamaneiye mi?

Yorum

kim buraya yazdı ise ona.İmam Hamenei (r.a) görsem kendim sorarım zaten böyle olup olmadığını.Ayrıca öğrenmek istediğim bütün konuları sorarım.dolaylı yollardan müçtehid düşmanı olarak göstermene gerek yok.
                      Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=4726.msg151306#msg151306 date=1336909307]
                        kim buraya yazdı ise ona.İmam Hamenei (r.a) görsem kendim sorarım zaten böyle olup olmadığını.Ayrıca öğrenmek istediğim bütün konuları sorarım.dolaylı yollardan müçtehid düşmanı olarak göstermene gerek yok.
                        [/quote]

Tamam anladım anlayacağımı. Bu arada Ayetullah Hamanei'ye İMAM kelimesi kullandınız? Bunun sebebi nedir?

Yorum

[quote author=huge link=topic=4726.msg151306#msg151306 date=1336909307]
                          [/quote]

İmam Hamanein bu konudaki mesajları ortada, daha neyi soracaksın.
                          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Zaten iki tarafta gerek şii gerekse sünni Kuran'a inanıyor, hadisler bazısı ortak bazısı farklı. Onların peşinden gidiyorlar. Ben şahsen mezhep araştırma safında, doğru itikat peşinde olduğum şu günlerde biliyorum ki asıl suçlular uydurma hadisleri ortaya atanlardır vakti zamanında. Sorun burdan çıkıyor. İmam Ali zaten bunların kesin Münafık olduğunu da söylüyor Nehcul Belaga'da. Uzun lafın kısası 2 tarafta Müslüman'dır; ortak değerler üzerinden konuşulmalı mümkün mertebe.

Yorum

YUKARI ÇIK
                            Çalışıyor...
                            X