Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Halife Ebu Bekirin Müslüman oluşu

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Halife Ebu Bekirin Müslüman oluşu

Asıl garip olan ise yalnız Aişe'nin rivayet ettiği bir (ahad) habere İbn Kesir, nasıl meşhur diyebiliyor?
    Görülüyor ki, gerçek olan, Peygamber (s.a.a.)'in gece vahiy evinden çıkıp tek başına hicret ettiği ancak Ebu Bekir'in, bir süre sonra, Allah Resûlü’nün hicret ettiği haberini öğrenmesi üzerine Resûlullah'ın peşinden koşup O'na kavuştuğudur. Burada şöyle denilebilir: Mademki peygamber, tek başına hicret etmeyi uygun gördü, peşinden koşup kendisine yetişen Ebu Bekir'i niçin geri çevirmedi de yanına alıp yoluna devam etti? Şüphesiz eğer Peygamberimiz, Ebu Bekir'i geri çevirseydi, müşrikler onu yakalar ve zorla da olsa Peygamber'in yerini ona söyletirlerdi. Bu nedenle Allah Resûlü, Ebu Bekir'i Mekke'ye geri göndermek yerine, onu yanına alıp, Sevr mağarasına girmeyi en sağlıklı yol olarak gördü.
    ...
    burada aklıma şöyle bir soru takıldı. ebubekir, peygamberimizin saa hicret edeceğini nerden duymuş olabilir. bu olay gizli değil miydi ve gece karanlığında olmuyor mu? bilenler aydınlatırsa seviniriz.
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Bir burda yazan kaynaklarda ki Ebu Bekir'e bakıyorum. Birde Hatipoğlunun, Dögeloğlunun Ebu Bekirine bakıyorum sonra kendi kendime bazen soruyorum bunlar Hangi Ebu Bekiri anlatıyor? Bu Kaynaklarda geçen Ebu Bekir mi? Yoksa farklı bir gezegende yaşayan Ebu Bekir mi? Yoksa kendi Hayal dünyalarında kurguladıkları Ebu Bekir mi?

Yorum

hayırdır Mufaddal forumda tartışacak sunni kalmayınca herhalde sunnilerin mukaddesatına laf edelyimde biraz konular hortlasın foruma canlılık gelsin diye, halifelerin dosyalrını teker teker açmışsın, ne oldu yani bunları yazdında muslumanlar zulumdenmi kurtuldu, vahdetmi oldu, siz de hikayesiniz vahdetinizde...

sen bu konuları acacagına iranda rafsancanin oglu ile kızı tutuklanmış onlarla alakalı konu aç, zaten sizin haber postası şahıs sadece işlerine geleni goruyor, haberlere bile sansur var..

he bu forumda mukaddesata haram mış yok yasakmış felan hepsi hikaye, hepsi, gostermelik işte, neyin ne oldugunu burdaki şiilerde biliyor ama herkes polyannayı oynuyor, en azından nusayri olan nickiler kadar cesur olunda imanınızın ne oldugunu anlayalım.. vallahi acıyorum size butun omrunuz bunlar olmuş...

Allah razı olsun abbasiler zamanında rafizilikle itham edilen imam şafinin guzel bir şiiri var,

Ali'yi ovsek Rafiziyizdir cahillerin zannında
        Ebu Bekir'in faziletlerini anacak olsak
        Ehli Beyt'e düşmanlık ediyor derler.
        Her ikisini de sevecegim omrum oldukca
        Toprağın altına girene kadar
        Ehli Beyt düşmanı da Rafizi de deseler..
        En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:18.
        http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

Salim agam sövme olmadığı müddetçe bir araştıma vede ilmi yazıda bir şakınca olmadığını düşünüyorum.Zaten hep öyledir yazsan olmuyor,yazmasan olmaz...
          Haktır Allahım Muhammed mahım
          Ali'dir şahım efendim Allah eyvallah

Yorum

buradakilerin bir öyle polyannacılık oynadığını da kimsenin mukaddesatına laf atma hazzına sahip olduklarını da sanmıyorum. kaldı ki öyle bile olsa farzı mahal, bu durumda bile siz söylenenlerin doğruluğu ya da yanlışlığıyla ilgilenmelisiniz. eğer yazılanlar sizi rahatsız ediyorsa bunun iki nedeni vardır:

1- yazılanlar iftiradır, bundan dolayı hakikatin tersyüz edilmesi ve doğrulara değerlilere sataşılmış olması sizi üzer
            2- yazılanlar doğrudur siz de vicdanınızla bunu görüyorsunuzdur ancak inanç ve yaşam ilkelerinizde köklü değişime gidecek cesareti kendinizde göremiyorsunuzdur bu yüzden bu hakikatleri duymaya, vicdanınızı uyarmaya bir türlü tahammül edemiyorsunuzdur.

1-. durum doğruysa bu halde sizin buradakilere acımanız gerekir ve delilleriyle hayır o öyle değil şöyle deyip çarpıtılan hakikatlerle değerleri yerine koymanız gerekirdi. ancak bunu yapmamışsınız

2- görünen o ki kızgınlıkla genel atmalar olmuş. yazılan onca bilgi ve gösterilen onca kaynak sizde hiç bir etki yapmamış. Bu durumda ikinci seçeneğin doğru olması dşında başka şans kalmıyor.

Sizi şafi de kuratarmaz bu kez. çünkü hakikat bir kere vicdanınıza damlamıştır. ateş bacayı sarmıştır tabiri caizse. belki şafi'de de bu oldu ve o da şiayanın cazibesi ve hak havuzuna girmemek için çabaladı bu sözü o yüzden söyledi. kendini kandırmak için ve bunu başardı da umarız şimdi mutludur. Ona Ehlibeyte rağmen fetva vermenin ne demek olduğunu şimdi gösterirler! Rabbim bizim sonumuzu hayır etsin.

Siz de eğer vicdanınız doğrultusunda size inandığınız kaynaklardan gösterilen delilleri incelemez yaşamınızı yeniden Ehlibeyt merkezinde dizayn etmezseniz sonunuz farklı olacak değildir...

Ehlibeyte gelin, Şafinin Ehlibeyti sevdiğini falan sanmayın. Kendinizin de!

Yorum

[quote author=salim link=topic=6779.msg161893#msg161893 date=1348515817]
              hayırdır Mufaddal forumda tartışacak sunni kalmayınca herhalde sunnilerin mukaddesatına laf edelyimde biraz konular hortlasın foruma canlılık gelsin diye, halifelerin dosyalrını teker teker açmışsın, ne oldu yani bunları yazdında muslumanlar zulumdenmi kurtuldu, vahdetmi oldu, siz de hikayesiniz vahdetinizde...

sen bu konuları acacagına iranda rafsancanin oglu ile kızı tutuklanmış onlarla alakalı konu aç, zaten sizin haber postası şahıs sadece işlerine geleni goruyor, haberlere bile sansur var..

he bu forumda mukaddesata haram mış yok yasakmış felan hepsi hikaye, hepsi, gostermelik işte, neyin ne oldugunu burdaki şiilerde biliyor ama herkes polyannayı oynuyor, en azından nusayri olan nickiler kadar cesur olunda imanınızın ne oldugunu anlayalım.. vallahi acıyorum size butun omrunuz bunlar olmuş...

Allah razı olsun abbasiler zamanında rafizilikle itham edilen imam şafinin guzel bir şiiri var,

Ali'yi ovsek Rafiziyizdir cahillerin zannında
              Ebu Bekir'in faziletlerini anacak olsak
              Ehli Beyt'e düşmanlık ediyor derler.
              Her ikisini de sevecegim omrum oldukca
              Toprağın altına girene kadar
              Ehli Beyt düşmanı da Rafizi de deseler..
              [/quote]

Arkadaş her şeyin bir zamanı vardır. Ve her şey İlmi deliller ile güzel üslup ile konuşulabilir. Ve Vahdet'den dolayı bildiklerimiz inancımızdan taviz vermemizi beklememelisiniz. Aslında teşekkür etmelisiniz ki sizin kaynaklarınızdan alınmış bu sözleri bizler vasıtası ile öğreniyorsunuz. İslam dünyasının bu hale gelmnesine sebep olanlar dünkülerdir. Mukaddesatınıza hakaret etmediğim sürece bu sözlerinizin benim yanımda hiç bir değeri yoktur. Şayet sizin bu vahdet anlayışınızı kabul etsem size gelin Şii camisinde Eli açık ve Toprağa secde ederek namaz kılın, gelin İmam Huseyn a.s'ın mersiyesinde sine vurun göz yaşı dökün derim. Ama sizlerin bunu yapacağına inanmıyorum. Zaten böylesi bir Vahdet Israrıda olmaz.
              En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 01.08.2020, 20:18.

Yorum

mukaddesata hakaret nasıl olur illa l.a yazmaklamı olur ?

mesela bende qum gibi yazayım ?

humeyniye fetva vermenin ne demek oldugunu şimdi gosterirler ? hoş oldumu ? bence hiç olmadı..

biz sizden gelin namaz kılın, kendınızı kan içinde bırakın demiyoruz, sadece hakaret etmeyin diyoruz inancından taviz vermenide beklemiyoruz bu kadar basit fazla bir şey istemiyoruz gerçi dogru sizin mezhebınız zaten bu temel ustune kuruldugu için bunlar olmasa mezhebiniz çoker siz surekli bunları gundemde tutmaya mecbursunuz bi an unuttum pardon..
                http://www.youtube.com/watch?feature...;v=JSmUw3OzKq0

NUSAYRİ YALANI

Yorum

salim kardeşim akıl vermek gibi olmasın ama ,gumu aşk denen şahsı takmayın , yazdıklarını okursanız ...edit... hakkında ipuçlar edinirsiniz .
                  bu yüzden yazdığı yorumların tahriklerine kapılmayın , kendisi bu dini yaşamak için değil tartışmak için kullanıyor.

Yorum

[quote author=evren link=topic=6779.msg161938#msg161938 date=1348604672]
                    salim kardeşim akıl vermek gibi olmasın ama ,gumu aşk denen şahsı takmayın , yazdıklarını okursanız ...edit... hakkında ipuçlar edinirsiniz .
                    bu yüzden yazdığı yorumların tahriklerine kapılmayın , kendisi bu dini yaşamak için değil tartışmak için kullanıyor.

[/quote]

senin inançlarını senden iyi bilirim bi iznillah... bir kaç kez denedin ama Ehlibeytin kat'i delilleri karşısında hiç bir şey diyemedin değil mi! Rabbim akıl fikir versin... Cehaletim varsa Ehlibeyte teslim olma sayesinde kurtulmayı umarım. Peki sen?

Yorum

[quote author=salim link=topic=6779.msg161923#msg161923 date=1348587799]
                      mukaddesata hakaret nasıl olur illa l.a yazmaklamı olur ?

mesela bende qum gibi yazayım ?

humeyniye fetva vermenin ne demek oldugunu şimdi gosterirler ? hoş oldumu ? bence hiç olmadı..

biz sizden gelin namaz kılın, kendınızı kan içinde bırakın demiyoruz, sadece hakaret etmeyin diyoruz inancından taviz vermenide beklemiyoruz bu kadar basit fazla bir şey istemiyoruz gerçi dogru sizin mezhebınız zaten bu temel ustune kuruldugu için bunlar olmasa mezhebiniz çoker siz surekli bunları gundemde tutmaya mecbursunuz bi an unuttum pardon..

[/quote]

sizin bu söylediğinize kargalar da güler :PP
                      Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                      Hz.Peygamber (saa)

Yorum

senin inançlarını senden iyi bilirim bi iznillah... bir kaç kez denedin ama Ehlibeytin kat'i delilleri karşısında hiç bir şey diyemedin değil mi! Rabbim akıl fikir versin... Cehaletim varsa Ehlibeyte teslim olma sayesinde kurtulmayı umarım. Peki sen?

senin ...edit... taasubunun karşısında konuşmak , intihar olur . sustum .
                        susmam senin yaptığın yorumlarının bir saplantıdan ibaret olmasındandır.1300 yılı aşkındır sürekli ,ebubekir , ömer ,osman şöyle yaptı böyle yaptı , yok 'ben kimin mevlasıysam ali onun mevlasıdır' bilmem kuranın şu şu ayeti aliden bahsediyor 'imam' geçen kelimeleri '12 imama' işarettir gibi gib.
                        tüm bu saplantılarınız ve uyduruk hikayelerinizi kurana mal ediyorsunuz ne ali bu insanlardan değerlidir , nede değersizdir.
                        nede kuranın kast ettiği imam , 12 imamdır.
                        ehli sünnetin saçmalıkları şianın saçmalıkları yanında devede kulak kalıyor.

ali uçmaz müridi irtifa ettirir.

Yorum

[quote author=evren link=topic=6779.msg161958#msg161958 date=1348644074]

senin ...edit... taasubunun karşısında konuşmak , intihar olur . sustum .
                          susmam senin yaptığın yorumlarının bir saplantıdan ibaret olmasındandır.1300 yılı aşkındır sürekli ,ebubekir , ömer ,osman şöyle yaptı böyle yaptı , yok 'ben kimin mevlasıysam ali onun mevlasıdır' bilmem kuranın şu şu ayeti aliden bahsediyor 'imam' geçen kelimeleri '12 imama' işarettir gibi gib.
                          tüm bu saplantılarınız ve uyduruk hikayelerinizi kurana mal ediyorsunuz ne ali bu insanlardan değerlidir , nede değersizdir.
                          nede kuranın kast ettiği imam , 12 imamdır.
                          ehli sünnetin saçmalıkları şianın saçmalıkları yanında devede kulak kalıyor.

ali uçmaz müridi irtifa ettirir.
                          [/quote]
                          Allah islah etsin.
                          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

bizim dediklerimiz mütevatir olarak tüm kaynaklarda yerini almış bilgiler. bunları her yeri geldiğinde sorulduğunda ispatlıyoruz.

sense bu deliller karşısında ancak kişisel zannına uyuyorsun. ve sadece atıyorsun. Kur'an senin gibilere söylememizi emrettiği söz şudur: eğer doğru sözlüyseniz hani getirin delilinizi! Siz de atalarınız da ancak kuru addan ibaret ve Allah'ın hakkında hiç bir kanıt indirmediği kutsal sandıklarınıza inanıyorsunuz!

ve sizin gibilerin Kur'an'dan da haberi yok. bildiğiniz birkaç ümniy...ve ayetleri kendi reyinizle (hevanızla) tevil etmektesiniz.

Oysa hak gelince batıl yok olur. sizin hükmünüz hiç bir şeyden haberi olmayan cahiller arasında sürer, Ehlibeytin ışığı geldiğinde nutkunuz tutulur yarasalar misali inlerinize çekilirsiniz. devriniz kapandı ALlaha şükür ki bilgiye internetle herkes ulaşabiliyor. tekelci anlayışa mahkum değil kimse... Elhamdulillah.. yıllar yılı beni de kandırdılar ama hiç bir şii ulaşmamasına rağmen ben kendim şiilere ulaştım. internet sayesinde Ehlibeytin kaynaklarına ulaştım... gördüğümde de kabul ettim hemen

Yorum

kuranı kendi görüşümüzle değil kendi 'aklımızla' yorumluyoruz.
                              kur'anı kendi görüşü (şia) ile yorumlayan sizlersiniz . ben atalarımın bana nakl ettiğine inansaydım , ya şia , ya sünni olurdum .
                              atalarınızdan size gelenin hepsine(şia kaynaklı olanlar) MÜTEVATİR dediğiniz için atalarınıza uyan sizlersiniz. ya atalarınız / 12 imamınız yanılıyor olsalarda mı?
                              ihtimalini aklından geçirmeyen sizler onlara 'yanılmazlık' sıfatını vererek ilahlaştırdınız.

oysa binleri aşan imam vardır , sizin 12 kuruntunuz yahudilik kültüründen ileri gelmektedir . sonrasında ise '12 imam tevrattada geçiyor' sözüyle meşrulaştırıyorsunuz . oysa o bilgiyi görüp bu 12 imam uydurmasını red edeceğinize tevratla sabitleştiriyorsunuz.
                              kur'anda 12 imama işaret eden tek bir ayet bile yoktur . her imam gördüğünüz ismin altına 12 imamdan birine ilintili olarak montajlamanız sizin kuranı 'kendi reyinize' göre yorumladığının en açık nişanesidir.

Yorum

eğer yarıyolda kaçıp gitmeyeceksen tüm bu konularda senin hiç bir temel ve ilme sahip olmadığını, atalarının dinine uyduğunu Kur'an'ı reyinle yorumladığını, Şianın ise vahiyle hareket ettiğini ispatlayacağım ve sana da kabul ettireceğim var mısın? eğer doğru sözlüysen hadi getir delilini koy ortaya da tartışalım! Ama sen bunu yapacak kadar bir ilmi dayanağa ve delile sahip değilsin! biz senin gibi çok Kur'an'cı(!)ları gördük de tüm fikirlerinin kaynağı Kur'an kuru adının altında kendi zanları olduğunu görür görmez pır uçuverdiler.

çünkü batıl olan köpük gider hak kalır!Zaten batıl hep yok olmaya mahkumdur.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X