Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

...EDİT...
    Hayat iman ve cihadtır. İmam Hüseyin as.

Yorum

Allah razı olsun Cuheyman_el_Uteybi baya güldürdün beni..

Ancak bizim tartışmalarda taraf olmamız başka, bizi de tutsa yanımızdaki birinin karşı tarafa hakaret etmesi başka.. Biz Ufukalple birbir gidiyoruz. durun bakalım bir daha hesaplayayım bir bir mi?

Said Şiaya bidat ehli ve kötülüklerinin kaynağı inançları diyor burdan bizim de Saide Ehli Bida deme hakkımız var.. ama demiyoruz sırf Saidi sevenler var diye..

burdan bir sıfır alacağımız var..

Şiayı sevdiğini kesin olarak söyleyen ve hatta şii olduğunu ima eden Ufukalp abimiz bir hakaret edebileceğimiz ve ehli bida diyebileceğimiz Said'e üstad diyor, hadi olsun diyoruz.. yine bunu da idare edelim. Vahdettir kardeşliktir.. Hatta kişisel tercihidi diyoruz. yine hesaba yazmıyoruz.. onunla dirilsin ve kendi hesabını üstadı gibi versin diyoruz ona bırakıyoruz. Ama bir de Zamanın En bilgilisi, yani (Saidin kendi zamanı değil bu zamanı da kapsıyor) anlamında bediuz zaman demiyor mu!

işte o zaman benim sigortalar atıyor ve bıçak kemiğe dayanıyor.. hadi gitsin istediği yerde desin. Ama söver gibi burda bana sapık diyen bir adam şii sitede zamanın en bilgilisi diyecek ben susacağım.. Sormaz mı şiayı tanımak isteyen birisi bu ne biçim site zamanın en bilgilisi biriniz Said diyor biriniz Mehdi a.f. diyor diye...

işte biz burada inançlarımıza ve ilkelerimize sinsi bir saldırı hissediyor ve iki sıfırken bir hakaret de biz ediyoruz iki bir oluyor..

buna karşılık Ufukalp alacaklıymış gibi bize cehli aşk diyerek bir hakaret daha ediyor.. ama biz yine şahsına abimiz diyoruz..

ve Cuheyman gibi kardeşin dedikleriyle moral buluyoruz..

ancak yine de üyelerin hakaret etmesi yasak kardeşim sizi sitede devamlı görmek istiyoruz inşaAllah..

Yorum

ufukalp ve hattı imam forumdan ayrıldı

Yorum

beklemiyor değildim..

Yorum

böyle olacağı belliydi. ne diyeyim. iyi olmadı hiç...
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

...EDİT...

Yorum

hamd alemlerin RABBİNE(CC) selat ve selam Aziz Peygambere(saa) ve pak aline(as) olsun. kardeşlerimi bir bir kucaklar muhabbetle sevgi ve saygılarımı iletirim. sözlerimizde insaf ,izan , adalet nasib eylesin MEVLA(cc). kendi evlatlarından önce muhammedin(saa) karnını doyuran , kendi evlatlarından önce muhammedin(saa) saçını temizleyip tarayan , yokluğunda başına bi zarar gelir diye mekke dışına bile onsuz çıkmayan, kaybolduğunda çılgına dönen kılıcını kuşanan, mekke kodamanları ambargo uyguladığında dahi bir an olsun yanından ayrılmayan, hayatı tepeden tırnağa fazilet ve şerefle dolu EBU TALİBE SELAM OLSUN. sorarım vicdan sahibi kardeşlerime ....hayatında hiç defosu olmayan bu zata cehennemi yakıştırmak ne derece insaflı ne derece adaletli olur??? sizler nasıl böyle bir ticarete pervasızca girersiniz? kim karşısındaki kişiyi imansızlıkla suçlarsa, ve suçlanan kişi gerçekte iman ehli ise suç döner dolaşır suçlayanı bulur...aziz peygamberin(saa) bu hadisini bilmenize rağmen nasıl imanınızı riske edersiniz. yeri geldiğinde muaviyeye bile sahip çıkarken, amr ibnul aslara sahip çıkarken , ebu hureyrelere sahip çıkarken, her türlü edebsizliği haddi aşmalarına rağmen ,meydanlarda esameleri bile okunmayan nice kusurlu sahabilere HAZRET derken RAZIYALLAHU ANH derken sevab ve fazilet kazandığını zannederek , sohbet mekanlarına konu ederken vicdanınız , adaletiniz , insafınız nerede sorarım sizlere ? ebu talib cennet ehlidir dersem benim zararım ne olur ? ebu talib cehennem ehlidir derse birileri zararı ne olur ?

Yorum

Kimse hz.ebu talipe kafir demedi said nursinin sözleri paylaşıldı.

Yorum

Musavi biz de üzüldük Mehmet abiyle hattı imamın gitmelerine.. kendilerine kapımız her zaman açık.. biz onları rahatsız etmedik. ya da amacımız uzlaşmaz bir şekilde onları sitede fazlalık ya da zararlı gördüğümüzden değil.. böyle bakmıyorduk. ben Ufukalpin yazılarının çok faydalı olduğunu defalarca dile getirdim.. Yeri belki de dolmayacak.. gitmelerine üzüldüm tabi ki.. Ufukalp bana cehli aşk derken bile ben ona Mehmet Abi diyordum.. kendilerine hiç bir zaman hakaret etmedim..

Ancak bunda en çok dahili olan ben olduğumu düşünüyorum. ve kendimi savunma ihtiyacı hissediyorum.. takip edenler bileceklerdir..

ben tarafsız kardeşlerimiz sus dediğinde susmasını da bildim.. ben yazmadığım zaman onların kaç tane mesaj yazdıklarını da gördüm.. bana cevap sadedinde..

ve en önemlisi madem bu konuların konuşulmasından rahatsızlık duyuyorsunuz o halde kapatalım, madem ortak noktamız Velayeti Fakih o zaman onda buluşalım ve Said ile ilgili konuları siteden temizleyelim.. dedim.. Hatta ondan önce de siz saide üstad ya da bediuzzaman demeyin bizim de onun şiaya sapık demesindenn dolayı olumsuz düşüncelerimiz depreşmesin dedim.. ama uzlaşmadılar

Said konusunda yaptığımız tüm teklifleri geri çevirdiler. istediler ki biz susalım onlar Saidi allayıp pullasınlar ve bilmeyenlere sunsunlar.. bizim de çizgilerimiz olmalı değil mi.. biz hiç mi saygıya layık değiliz?..

Yorum

[quote author=Cüheyman_el_Uteybi link=topic=7402.msg118618#msg118618 date=1297796781]
                      ...EDİT...
                      [/quote]

Allah ta seni güldürsün emi

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=7402.msg118637#msg118637 date=1297809492]
                        [quote author=Cüheyman_el_Uteybi link=topic=7402.msg118618#msg118618 date=1297796781]
                        ...EDİT...
                        [/quote]

Allah ta seni güldürsün emi
                        [/quote]
                        ecmein

Yorum

Bu site gırgır, şamata ve alay sitesi değildir. Lütfen Yazışmalarınızı gayet ciddi ve alaysız yapmaya özen gösteriniz.

Yorum

Demokrat Parti için Anadoluda oy avcılığına çıkan bir Üstadınız olduğu kesin...

Yorum

Hattı İmam olduğunu iddia edip Kürt Saidi takip edenlerin kafa karışıklğı kesindir...Demokratik yolları kesin reddetmiş İmam ve Sivas yollarında Oy avcılığına çıkmış bir adam buyrun buradan...İki farklı anlayış ve yol...

Yorum

Said'in siyasi düşüncesi sağlıklı değildir. Klasik sünni anlayıştan farksızdır. Yani yönetime ilişkin kural ve inançlar dini değildir. Din yönetime yönelik imamet türü bir inanç getirmiş değildir bu anlayışa göre. O yüzden siyasetten yüz çevirmek gerekir.. Said hayatını ikiye ayırıyor. Eski Said yeni Said diye.. Eski Said siyasete karışmış birisi.. Yeni Said ise ondan tevbe etmiş ve uzaklaşmış siyasetten Allah'a sığınırım diyecek kadar İslamı siyasetten arındırmaya çalışmıştır. Bu da zalimler için bulunmaz bir nimet idi.. Ve bu yüzden Said okurları ve izleyiciler, Seyyid Kutup ve Mevdudi gibi İslam'ın siyasi boyutunu kavramış sünni alimlere şiddetle karşı çıktılar ve çıkmaktadırlar.. Oysa Seyyid Kutup ve Mevdudi gibi yazarlar Kur'ana ve sahih sünnete dayanarak geleneksel sünni anlayışı terk edip siyasi dini kavramlara yeniden hayat verdiler. Müslümanların siyasi bilinçlerini oluşturarak bir nevi sünniliği şiaya yakınlaştırdılar. İnanç alanında masum imam inancı dışında yöneticinin adil olması ve adil olmayan yönetimin meşru olmayacağı ve müslümanlara tasarruf hakkının bulunmadığını Kur'an'ı kavramlarla verdiler ve müslümanlara yeninde kıyam ve mücadele azmi kazandırdılar..

Türkiye'de bu akıma nurcular (risale okurları) süleymancılar tarikatçılar şiddetle karşı çıktılar ve bir nevi bu ekolün savunan Mustafa İslamoğlu ve benzerlerine şiddetle karşı çıktılar..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X