Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

ehlibeytin_izinde şuan demagoji yapıyor.

Adminlerin bu sözü neden editlemediğini anlamadım!
    Ehli Sünnet içinde geniş bir kitle tarafından değer verilen, sevilen bir alime bu sözü söyleten forumun adaletinde şüphe etmeye gerek var mı!
    hayat akşamlıdır...

Yorum

[quote author=Seyyah link=topic=7402.msg59112#msg59112 date=1256858730]
      ehlibeytin_izinde şuan demagoji yapıyor.

Adminlerin bu sözü neden editlemediğini anlamadım!
      Ehli Sünnet içinde geniş bir kitle tarafından değer verilen, sevilen bir alime bu sözü söyleten forumun adaletinde şüphe etmeye gerek var mı!

[/quote]

özürümü diledim bundan da gücenmedim.. tüm Said Nursi sevenlerinden özür diliyor, tartışmanın o anki harareti nedeniyle maksadımı aşan söz olduğunu kabul ediyorum... daha önce de bunu söylemiştim ama ısrar akıllara başka şeyleri de getiriyor... izin verirseniz ben mesajımı değiştiririm yönetimin editine gerek yok ben diretmiyorum ki hatamda...

Yorum

sayın sünni kardeşler sorum hepinizedir: Said Nursi Hz. imam Aliyi (a) ilk halife ve Rasulullah (s) hariç herkesden üstün kabul ediyormu? eğer kabul ediyorsa bunun delilini yazın

Yorum

Üstad Bediüzamanın yaşadığı dönem, Osmanlının yıkılmaya, cumhuriyet rejiminin kurulmaya başladığı, batılı ülkelerin islam ülkeleri üzerinde tüm güçleri ile istila hareketlerinde bulunduğu, halkın minadna uzaklaşmış bir cehalet içerisinde olduğu bir zaman dilimidir.
          Her şeyde olduğu gibi insanlığı eğitmede de merhaleler vardır. Alfabeyi bilmeyene gramer kitapları okutulmaz. Her şeyin bir sırası vardır. Her öğretilmek istenen konu için birde muhatabın durumu söz konusudur. Karşı taraf almaya müsait değilse, kapasitesi yoksa hakikati alması için zorlamanın bir anlamı yoktur. İnsanların kalplerinin hakikatleri alması için ön hazırlıkların olması gerekir. Hakikati adamın kafasına sopa gibi sunarsan ona bile karşı çıkmaz mı?
          Peygamberimizin Mekke fethine bakılmaz mı? Mekkeyi savaşarakta alabilirdi. Azılı islam düşmanlarını Kabenin yanında kılıçtan geçirebilirdi. Neden yapmadı bunu. Hak ve hakikat insanlara yargıç edası ile sunulmaz, tabib tavrı ile sunulmalıdır.
          Üstad Bediüzzamanın gönlündekilerle kitaplara akseden risalelerdeki tıpatıp aynı değildir. Çünkü toplum onun gönlündekini anlayacak algılayacak seviyede değildi. O imanını bile kaybetmeye yüz tutmuş insanları Allaha peygambere imana davet ediyordu. İnsanlar müslüman olup olmama noktasına gelmişlerdi. Bir taraftan içeride hakim olan ladini islam düşmanı bir rejim, dışarıda ise emperyalist hristiyanlık ve din düşmanı komünizmin en güçlü zamanında, islam içi meselelere ne kadar zaman ayırabilirdi ve ne kadar anlatabilirdi.
          Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ehli sünnet alimlerinin icinde en cok ehli beyt'e yer veren Said Nursi'dir.Sii'ler bunu hic görmuyor ama.Görmemelerine sebeb de muaviye'ye hazret demesi sanirim.
            Mehmet Ufukalp kardesim,senin Said Nursi hakkindaki anlatiklarini düsünüyorum ama senin ulastigin sonuca ulasamiyorum.Bir insan ilham ile kalici eserler yaziyor ise sadece o günün insanlarini degil bugunun insanlarini da düsünmüstür.Said Nursi belki cogu fikrini acik etmemistir ama eserlerinden farkli bir düsünceye sahip oldugunu da sanmiyorum.Bu olsa olsa bizim onun hakkindaki inancimiz olabilir.
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=7402.msg59161#msg59161 date=1256903415]
              Ehli sünnet alimlerinin icinde en cok ehli beyt'e yer veren Said Nursi'dir.Sii'ler bunu hic görmuyor ama.Görmemelerine sebeb de muaviye'ye hazret demesi sanirim.
              Mehmet Ufukalp kardesim,senin Said Nursi hakkindaki anlatiklarini düsünüyorum ama senin ulastigin sonuca ulasamiyorum.Bir insan ilham ile kalici eserler yaziyor ise sadece o günün insanlarini degil bugunun insanlarini da düsünmüstür.Said Nursi belki cogu fikrini acik etmemistir ama eserlerinden farkli bir düsünceye sahip oldugunu da sanmiyorum.Bu olsa olsa bizim onun hakkindaki inancimiz olabilir.
              [/quote]

İnsanlar manayı bırakıp lafızlara takıldı mı olacağı bu.Üstad Bediüzzaman İmam Ali ile muaviyenin savaşını Din ve Milliyetin savaşı olarak görüyor. Buradan anlaşılıyor ki, dinin karşısında ne olursa olsun batıldır. Muaviyeye puanını burdan veriyor. Hazreti demesindeki maksat ise, muhatabının sünni mutaassıpların olmasından başka bir şey değil. İmam Ali ile muaviye arasındaki savaşın din ile milliyetin savaşı olduğunu beyan etmesi için hazret kelimesinden istifade ediyor. Yoksa bu gün bile müslümanların ihtilafına neden olan ciğer yiyenin oğlunun cehennemin dibinde olduğunu Üstadda biliyor zaten.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bu konuda sizinle neden çoğunluk risale takipçileri aynı fikirde değil mehmet ufukalp ?
                sebebi nedir ? nasıl çözülür bu mesele sizce?
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=7402.msg59166#msg59166 date=1256905981]
                  Bu konuda sizinle neden çoğunluk risale takipçileri aynı fikirde değil mehmet ufukalp ?
                  sebebi nedir ? nasıl çözülür bu mesele sizce?
                  [/quote]

Çünkü biz Üstadın hakikaten Üstadı idrak eden, üstadın gerçek talebesi Üstad Hizbullah Hakverdinin öğrencileriyiz.
                  Rejimin ajanları tarafından saptırılmış teslim alınmış, yozlaştırılmış değiştirilmiş olan talebelerinden değiliz de ondan muhterem.

Yorum

Eğer Saidi Nursi gerçekten Ehli Beyte, Şiiliğe o derece yakın olsaydı.Çok yakını olan güvendiği talebelerinin kulağına bu konu hakkında mutlaka bir şeyler fısıldaydı.Saidi Nursi Ehli Beyti bir Sünni ne kadar ve nasıl sevmesi önem vermesi gerekiyorsa o kadar sevmiş ve önem vermiştir.

Yorum

Bugün neden Ehl-i Beyt sevgisini sadece Şia'nın içerisine sınırlamak istiyorsunuz anlamış değilim.
                      Bir Sünni olarak Ehl-i Beyt'i bir çok Şii'den daha fazla sevdiğime inanıyorum.
                      Ayrıca bu kadar imkansızlıklar içerisinde Ehl-i Beyt'i seven Sünni kardeşlerinize bu denli sert yaklaşıma da anlam veremiyorum.
                      Ehl-i Beyt kimsenin tapulu malı değil. Herkes sevebilir. Ayrıca gerçek seven, sevdiğinin daha çok sevilmesi için çaba gösterir.
                      Bugün Üstad Said-i Nursi, İslami Vahdet eksenli olmayıpta, Şia kafirdir eksenli bir çizgide izleyebilirdi. Bu faideli mi olurdu acaba?
                      Bugün Üstad'ın miras bıraktığı Cevşen Duası az bir miras mı zannediyorsunuz.
                      Ben dersimi İmam Zeynel Abidin kanalıyla İmam Ali'den aldım demek basit mi zannediyorsunuz?
                      Önyargısız, okuyup araştırırsanız nasıl bir Sünni kaynaklarla Ehl-i beyt'i ve İslam İnkılabını bulmuşuz; siz de Üstad Said Nursi'nin Ehl-i Beyt mektebinin önderlerinden olduğunu anlayacaksınız.
                      Vesselam.
                      Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                      Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                      Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                      Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

sayın Mehmet Ufukalp kardeşim yazdıklarını okudum. zahmetin için teşekkür ederim. senin ve senin gibi düşünen şahıslar islami vahdet için güzel örnekdir, Allah razı olsun. şimdi izninle sana birkaç soru soracağım. dediklerinden anladığım Said Nursinin imam Aliyi (a) hak halife olarak kabul ediyor olmasıdır. senin samimiyetine inanıyorum ama ortada bir problem var. Said Nursi 7-ci Lemada sünni şii ihtilafını ele alıyor ve kendine göre birtakım delillerle şiayı batıl çıkarıyor. lütfen samimi ol çünkü ben risaleyi okudum. 7-ci lemada Said Nursi şianın akidesini redd etdikden sonra "ey hakk olan ehli sünnet ve ehli beytin aşığı aleviler hemen bir araya gelin" diyor. buna bir açıklaman varmı? eğer ehli sünnet haksa ki, Said Nursi böyle diyor Hz. imam Aliyi (a) nasıl hak halife kabul ediyor?

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=7402.msg59172#msg59172 date=1256907547]
                          Eğer Saidi Nursi gerçekten Ehli Beyte, Şiiliğe o derece yakın olsaydı.Çok yakını olan güvendiği talebelerinin kulağına bu konu hakkında mutlaka bir şeyler fısıldaydı.Saidi Nursi Ehli Beyti bir Sünni ne kadar ve nasıl sevmesi önem vermesi gerekiyorsa o kadar sevmiş ve önem vermiştir.
                          [/quote]

Siz dostları mı düşmanları mı çoğaltmaya çalışıyorsunuz? Söylediklerizde de hakikkat payı maalesef hiç yok. Tiynet kötü olduktan sonra şii olsan ne, sünni olsan ne.
                          Bu gün İran İslam İnkılabını gönülden sevip destekleyen bir sünni İslam İnkılabına karşı olan bir şiiden daha faziletlidir.
                          Önemli olan şii sünni olmak değil, inkılabı olmaktır.

Yorum

Çamran kardeş, ben sizin hala Said nursi yi anlayamadığınız kanaatindeyim.

Mehmet ufukalp in [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg59165#msg59165 date=1256905603]
                            İnsanlar manayı bırakıp lafızlara takıldı mı olacağı bu.Üstad Bediüzzaman İmam Ali ile muaviyenin savaşını Din ve Milliyetin savaşı olarak görüyor. Buradan anlaşılıyor ki, dinin karşısında ne olursa olsun batıldır. Muaviyeye puanını burdan veriyor.
                            [/quote]

bakın bura M ufukalp anladığı şey ile
                            Cevşen Duasının verdiği mesaj aynıdır aslında.
                            Cevşeni bir araştırın bakalım ilk olarak said nursi mi dile getirmiş. yoksa o güne kadar sünni dünyasının bihaber oldğu o mübarek duayı Şia aleminden mi aktarmış .

bu mihvalde bakılırsa Said nursinin aslında işaret ettiği yer bellidir. "Ehli beyt yoluna gidin orada aradıklarınız var ben ancak bu kadar ipucu verebiliyorum bulunduğum şartlar içerisinde"

ee daha ne desin
                            Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

@mirzehan kardeşim,
                              Ben söylediklerinizi düşünüyorum zaten.
                              Cevşen Duası'nı öğreterek ve önemini vurgulayarak Ehl-i Beyt mektebine işaret etmiştir.
                              Ayrıca risalede de geçen Ehl-i beyt ile mevzularda benden daha açık ifade beklemeyin, zira bizi Rafezi diye damgalarlar demektedir.
                              Ahir Zaman Deccal sistemi ile uğraşırken onların eline fitne vermemek adına da yapılmış olabilecek bu tutumu dikkate almak gerekir.

Düştü Deşt-i Kerbela’ya Ol Can
                              Matem tuttu, ins-ü cin ve canan
                              Ruhlarda hep o, hicrandır yanan
                              Şahadetiyle destan yaratan

Mazlum Hüseyn Canım, Mazlum Hüseyn Canım...

Yorum

işte bu durumda benim kanaatim odurki
                                sizlere düşen şia ya said nursiyi sevdirme gayreti yerine saidr nursi talebesi oldğunu iddia eden ve Nurcu diye tabir edilen ve çok büyük bir grubunuda fetullahçıların oluşturduğu ve çok fazla tanıdığım olduğu için samimiyetle söylüyrumki içlerinde hakikaten çok temiz pırıl pırıl gençlerin olduğu insanlara Said Nursinin Asıl anlatmak istediğini anlatmaya çalışmaktır. "Ehlibeyti bizde seviyoruz" söyleminin ötesine geçen , ehlibeyt kavramını araştırıp sağlam bilgilerle donanan insanlar yetişmesine vesile olmanızdır.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X