Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Çamran link=topic=7402.msg118050#msg118050 date=1297409669]
    Bazı insan olduğunu iddia eden değersiz kişiler, değerli kişilere ulaşamayınca; onları kendi seviyesine indirmeye çalışmaktadır.
    Ama unutmamak gerekir ki güneş balçıkla sıvanmayacağı gibi, güneş de göz kapamakla yok olmaz!
    İslam için, İslam Dünyası için, İman için, İmani Hakikatler için bir kuruşluk faydası olmadığı halde, bir de ABD ve uşaklarını sevindirecek tarzda fitne yapmaya devam eden geçmişi karışık-kafası karışık-soyu karışık kişileri gördükçe değerli insanların kıymetini bir kez daha idrak ederek, bu tür kişilere ise bir ayetle cevap vermekle yetiniyorum:
    "...De ki «Kininizle geberin»" (Ali İmran,119)
    vesselam.
    [/quote]

biz kınayıcının kınamasından korkmadan sırf Allah için kutsal şia mektebini önemsediğimiz için, bildiğimiz doğruları söyleriz. bu konuda basiretinizi örten Said'in tanımlamadığı tağutlardan korkmadığımız gibi sizden hiç korkmayız...

Şiayı kendi siyasi emellerine alet edebileceğini sanan Said şaşkınlarına geçit yoktur..

Önce Said'in siyaset anlayışının Kur'an'i olup olmadığına, inkılapçı olup olmadığına, inkılaba inanıp inanmadığına bakın Kur'an'ın siyasetinin "S"sini görürseniz bize de söyleyin..

Siyaseti Kutsal Mekteb Şia'nın İslam inkılabından öğrenen ama bunu Said'e yamamaya çalışan zihniyetin önce Patent sorunu vardır. O borcunuzu Şiaya bir vefa borcu olarak ödeyin.. Sonra konuşalım..

Biz Saidle ilgili somut ilmi akli eleştiriler getiriyoruz. Onu bırakıp sizlerle uğraşıyor değiliz.. Şiaya aykırı inançların yayılmasıyla vahdet oluşmaz.. Hele gözleri kör eden şia düşmanı sevgisiyle hiç...

Sizden bu coğraftada çok var biri beşikte kardeşini boğazlatan saltanatçıları aşığı ondan gözü görmez biri tarikatine takılmış ondan gözü görmez... Siz de bizim somut eleştirilerimize cevap veremeyince hakaretlerinizle bizi yıldırmaya çalışıyorsunuz.. Ama biz hiç bir kınayıcının kınamasından korkmadan girdik bu yola..

Rabbim biliyor ve ben ona bu hakaretlerinizi havale ediyorum..

Yorum

Cehli aşk kardeşim, umarım bir gün yaptığın tahribatları farkeder de bu yaptıklarından pişman olursun. Şianın hak olması, başkalarının illa da batıl olmasını gerektirmiyor. Cahil cesur olur cinsinden taklit merciinden izinsiz incilerine devam ediyorsun. Hani bir şii taklit merciine göre amel edecekti. Acaba bu ifrazat babından söylediklerinizi taklit merciine onaylatmışmısınız ki, fütursuzca konuşuyorsunuz. Halbuki bir şeyler söylerken bir şiinin daha dikkatli olması gerekir ki taklit merciine göre amel etmeye sözleşmişsiniz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Üzüldüğümüz nedir biliyor musunuz? Bakın bu gün İran İslam İnkılabının 33. yıl dönümü. Böyle bir günde bu halde olmak hiç hoşumuza gitmiyor. Siz daha velayeti fakihe bağlı müslümanlara karşı bu denli art niyetli, kusur arar bir ruh hali içerisinde tartışırsanız, Allah aşkına kiminle vahdet edebileceksiniz acaba? ya da vahdet ne kadar umurunuzda acaba? İmam Humeyninin İmam Hamanein ısrarla üzernide durduğu ve bütün ümmeti davet ettiği vahdetten bahsediyorum.

Sizin batıl diye nitelediğiniz bir günü İmam Humeyni Vahdet haftası ilan etmiştir. İmama bu kadar açık ve net çeliştiğinin farkında mısınız? 12 Reiülevvel-17 rebiülevvel arası vahdet haftası ilan edilmiştir İmam Humeyni tarafından. Size göre 12 rebiülevvel ehli sünnetin belirlediği bir gün olduğu için sadece batıl bir tarihtir öyle değil mi?

Şii olduğunu sanıyorsun ama kalıplar hala vahhabi. Kalıpları aynen şiaya taşımışsın maşaallah.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118069#msg118069 date=1297417606]

Şii olduğunu sanıyorsun ama kalıplar hala vahhabi. Kalıpları aynen şiaya taşımışsın maşaallah.
          [/quote]

ne yalan söyleyim ben de bunu düşündüm. birebir aynı tavrı ve yaklaşımı görüyorum. tekfir etmekten ve dışlamaktan haz alan, sapık deyince içsel bir rahatlama yaşayan ve kimsenin ne dediğini umarsamayan başkalarına kulaklarını tıkayan vahhabi zihniyet ve hareket metoduyla bazı tavırlar ne kadar çok benzeşiyor.
          KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

Ya yaşlı başlı adamlarsınız. Nasıl cümleler kuruyorsunuz öyle ben utanıyorum. Lütfen yapmayın böyle zarar veriyor iki tarafa da bu mektebe de. Bu konunun kilitlenmesini istiyorum. Çünkü benim gibi başkaları da bu seviyesiz tartışmadan rahatsız oluyor, şii olmak isteyen yeni kardeşleri de soğutuyor. Gidin başka yerde siyaset yapın.
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

bizim derdimiz sizin bize hakaretleriniz değil.. bizim derdimiz sizin kullandığınız ilkeler:

1- Eğer Velayeti Fakihe inanıyorsanız onun kararına/fetvasına uyunuz. (dedik uyarız diyemediniz!)

2- Said ile ilgili düşüncelerinizi şia ölçülerine göre mi belirliyorsunuz yoksa sünni ilkelere göre mi yoksa popülist yaklaşım mı sergiliyorsunuz?

3- Saidle ilgili sorduğumuz onca sorular hala cevapsız.. Bunlardan özellikler sizinle ortak olduğumuz konularda soruları seçtik. Örneğin Siyasi konularda Tağuta karşı olma ilkesinden yola çıkarak Said'in siyasi düşüncesi nedir, bunu Kur'ani kavramlarla ifade etmiş, Kur'an'i siyasi kavramları tanımlamış mı dedik?

cevap yok..

ama şahsımıza saldırmak çok..

Konuyu Saidin eleştirilmesinden çevirebilmek için sataşmadığınız ilke kalmadı değil bizim şahsiyetimiz.. Alimlerimizi reddettiniz. Velayeti fakih konusunda Saide karşı çıkan fetva varsa biz ona uyarız Saidi üstad olarak bilmez onun reklamını yapmayız diyemediniz..

Yığınla sorularımız ve objektif eleştirilerimiz ortadadır.. Bunlar cevapsız kaldığı sürece bizim sizin samimiyetinize inanmamız mümkün görünmüyor.

Said uğruna şiayı bile parçalanmış gösterme gibi gaflete düşen bu kadar hırslı olanlarla işimiz elbette mahşere kalacağa benzer..

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=7402.msg118081#msg118081 date=1297429063]
                Ya yaşlı başlı adamlarsınız. Nasıl cümleler kuruyorsunuz öyle ben utanıyorum. Lütfen yapmayın böyle zarar veriyor iki tarafa da bu mektebe de. Bu konunun kilitlenmesini istiyorum. Çünkü benim gibi başkaları da bu seviyesiz tartışmadan rahatsız oluyor, şii olmak isteyen yeni kardeşleri de soğutuyor. Gidin başka yerde siyaset yapın.
                [/quote]

sitede şii düşmanlığı ve hakarete karşılık mislince hakaret dışında benim hakaretimi gördünüz mü kardeşim? eğer varsa ben razıyım ağzımı açmayacağım..

ancak site yönetiminden bize hakareti zirveye taşımakla rahatlayan Çamran'a hakkını verecek bir yönetici buraya uğramadı mı merak ediyorum...

Yorum

Ben şia sitesinde şiaya sapık diyen ve hala bu satırların dünyada milyonlarca kimsenin okuduğu Saidi eleştiremeyeceğim sitede olmayan vahhabilerin arkasından şia düşmanlığı yapıyorlar diye atıp tutacağım öyle mi? üç beş vahhabi gelse o zaman vahhabilerin liderlerine de mi ağa paşa diyeceğiz!..

Saidden alıntılar yaptık şiaya söven pasajlar.. Ehlibeyt kavramlarını tahrif eden alıntılar.. Şiilerin hiç umruna değil mi..

benim umruma ve canım yanıyor feryadım bu yüzden...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7402.msg118082#msg118082 date=1297429363]
                    bizim derdimiz sizin bize hakaretleriniz değil.. bizim derdimiz sizin kullandığınız ilkeler:

1- Eğer Velayeti Fakihe inanıyorsanız onun kararına/fetvasına uyunuz. (dedik uyarız diyemediniz!)

2- Said ile ilgili düşüncelerinizi şia ölçülerine göre mi belirliyorsunuz yoksa sünni ilkelere göre mi yoksa popülist yaklaşım mı sergiliyorsunuz?

3- Saidle ilgili sorduğumuz onca sorular hala cevapsız.. Bunlardan özellikler sizinle ortak olduğumuz konularda soruları seçtik. Örneğin Siyasi konularda Tağuta karşı olma ilkesinden yola çıkarak Said'in siyasi düşüncesi nedir, bunu Kur'ani kavramlarla ifade etmiş, Kur'an'i siyasi kavramları tanımlamış mı dedik?

cevap yok..

ama şahsımıza saldırmak çok..

Konuyu Saidin eleştirilmesinden çevirebilmek için sataşmadığınız ilke kalmadı değil bizim şahsiyetimiz.. Alimlerimizi reddettiniz. Velayeti fakih konusunda Saide karşı çıkan fetva varsa biz ona uyarız Saidi üstad olarak bilmez onun reklamını yapmayız diyemediniz..

Yığınla sorularımız ve objektif eleştirilerimiz ortadadır.. Bunlar cevapsız kaldığı sürece bizim sizin samimiyetinize inanmamız mümkün görünmüyor.

Said uğruna şiayı bile parçalanmış gösterme gibi gaflete düşen bu kadar hırslı olanlarla işimiz elbette mahşere kalacağa benzer..
                    [/quote]

sizin şerhiniz ve yorumunuz olmayan içinde üstadına adı geçen fetva varsa yayınlayın dedik yayınlamadınız.

bizim üstada bakışımız İslam İnkılabının tüm ümmete ve zulme başkaldıranlara bakışıdır. defaatle yazdık bizim için aslolan velayeti fakihtir diye oysa sizin bakışınız dostu düşman edecek bakıştır.

aslında hiçbir sorunuz cevapsız değil. sizin inadınız sınırsız. gözleriniz ve zihniniz inadınızın ve kininizin egemenliğine girince algınız zayıflamış. anlamak istemiyorsunuz.

siz bizim şahsımızı defaatle rencide edip ve hatta hakaret edenlerin hakaretlerini bile onların deyimiyle "tevilin belini kırarak" görmezden gelince ve tartışma adabından uzak olarak değer verilen kişiye hakaret edeince biz de misliyle mukabelede bulunduk.

samimiyetimizi sorgulamak samimiyetten nasiplenmemişler ve uyarılara kulaklarını tıkayanların harcı değildir. bu işin buraya geleceğini anlatmak için dilimizde tüy bitti de siz anlamamak ve inadınızda ısrar etmek için uğraştınız.

elbetteki hesabımız mahşere kalacak. bundan kimin şüphesi olur. kim bu mektebe zarar veriyorsa ve dost değil düşman kazanıyorsa hesabını mahşerde verecektir.

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=7402.msg118084#msg118084 date=1297429927]
                    Ben şia sitesinde şiaya sapık diyen ve hala bu satırların dünyada milyonlarca kimsenin okuduğu Saidi eleştiremeyeceğim sitede olmayan vahhabilerin arkasından şia düşmanlığı yapıyorlar diye atıp tutacağım öyle mi? üç beş vahhabi gelse o zaman vahhabilerin liderlerine de mi ağa paşa diyeceğiz!..

Saidden alıntılar yaptık şiaya söven pasajlar.. Ehlibeyt kavramlarını tahrif eden alıntılar.. Şiilerin hiç umruna değil mi..

benim umruma ve canım yanıyor feryadım bu yüzden...
                    [/quote]

kimin eleştirirseniz eleştirin ama hakka yüreğinizi kapatmayın. ve edebi elden bırakmayın. söylenenleri anlamaya çalışın eğer uzlaşılmıyorsa siz kendi yolunuza gidin biz kendi yolumuza gidelim. bu saldırganlık niye?

bu sitede birçok konuyu sizler gibi düşünelere değil içinde bulunduğunuz sisli ortamın müsebbibi olan bu sisteme karşı cihad ilen edin. böyle bir ülkede yaşayıp da içiniz bizden dolayı yanıyorsa sorun sizin içinizdedir.

hani bizi suçluyorsunuz ya sünni matıktan kurtulamadık diye. siz de daha önce taşıdığınız tekfirci zihniyetin lekelerinden temizlenin. o zaman bize değil ortak düşmanımıza karşı içiniz yanar.

Yorum

haklısınız..

siz zamanın cahili cühelasına üstad demeyi ve sitede onun reklamını bırakın ben ağzımı açmayacak ve yığınla sorularımın cevabımı beklemeyeceğim..

Saidi şia aleyhine yazdığı onca yazıların okunduğu ortamları düşünmeyecek, ve bize düşmanlık eken o ifadelerinden dolayı da Onu Allah'a bırakacağım..

tamam?

ha bu sitede Saidin üsad diye geçen şu başlık da dahil reklamlarını kaldıracağız bir de...

Yorum

istediğiniz başlığı kaldırın. hele hele fitneye sebep olan tüm başlıkları kaldırın. eğer biz sizin anladığınız vahdete zarar veriyorsak ve bizden dolayı birileri Ehli beytten soğuyacaksa bizi de üyelikten çıkarın. tüm samimiyetimle söylüyorum.

biz kimsenin reklamını yapma derdinde olmadıkki bundan sonra reklam yapalım. burada islam düşmanlarından bazılarının dahi bazı sözlerinden alıntılar oluyorken bizler de faydalı olacağımız yerlerde alıntı yapmak istedik hepsi bu.

ne sizi sünni yapmak gibi bir derdimiz vardı, ne de kimseyi yolundan saptırmak gibi bir derdimiz oldu. tüm yazdıklarımızı bir daha okuyun. vurguladığımız iki temel var. biri velayeti fakihe tam bağlılık(sünni şii kim bağlıysa dostumuz kim değilse (bilinçli olarak) düşmanımızdrı) ikincisi vahdet ki bu da veleyati fakih makamının bu çağda üzerinde en fazla durduğu konudur.

ama gelinen noktaya bakın ki İnkılabımızın yıldönümünü bile gönül huzuru ile kutlayamıyoruz.

Yorum

sorularıma yine cevap yok..

sizce şia düşmanına şii sitesinde üstad demek rahatsızlık vermez mi? ve bu başlıklar durmalı mı?

ben yöneticiyim ama yöneticilik vasfımı tartışmalarda kullanmam beni küçültür.. ikide bir de bunu söylemenize gerek yok.. nerede böyle bir yetkimi kullandım?.. Velayet.com yönetimi başkadır bu konularda tartışma başkadır. buralarda tartışırken bir üyeyimdir siziinle eşit.. bunu görmediyseniz, tartışmalarda onca hakaretlere sadece bir üye gibi cevap verdiğimi görmediyseniz hatta yönetime şikayet ettiğimi okumadıysanız bir şey diyemem..

eğer öyle bir despotluğu doğru görseydim bu başlık şimdiye çoktan gitmişti.. ama biz anlaşmak taraftarıyız doğru ortaya çıksın taraftarıyız. bu yüzden elimizden geldiğince somut eleştiriler yazıyoruz..

ama sorular hep cevapsız kalıyor..

Yorum

yukarıyı okuyupta sorularım cevapsız kalıyor demek ve başlıkları sileyim mi silmeyeyim mi demek hüner ister.

silin istediğinizi silin. ne yapayım. daha ne söyleyeyim. benim şahsi fikrim bu. tartışacağıma sizinle başlık maşlık ortada bırakmayın.

ben eliniz rahat olsun gönül huzuru ile bizde çıkarabilrisiniz diye yazdım tüm samimiyetimle siz bunu da yanlış anladınız. artık farklı dilleri konuşuyoruz lisanımız farklı anlaşılan ki mesajlarımız hep aynı kalıyor.

üstad meselesine gelince size göre üsted değil bize göre öyle. bundan niye alınıyorsunuz. burada 4 mezhep imamlarına imam deniyor, hatta imamı azam deniyor veya başkalarına farklı ünvanlar takılyor birşey olmuyor da üstada üstad demekmi bu kadar tehlikeli oluyor.

siz demezsiniz olur biter. bizi niye engellemeye çalışıyorsunuz. burada hekesten bahsederken ünvanlarını ve lakaplarını kullanmayı yasakladınız mı ki üstada üstad dememizi yasaklamaya çalışıyorsunuz.

Yorum

yani devam..

zaten bu konular durup dururken çıkmadı.. sizin şiaya sapık diyen birine burda üstad ve zamanın en bilgilisi demenizle başladı.. yani sorumlusu sizsiniz.. ve hala bizim uzlaşma teklifimizi biz size söveni üstad görmeye devam ediyoruz şiaya sövülmesi umurumuza değil şia bizim içn önemli değil diyorsunuz..

öyle olacağı belliydi zaten..

Yorum

ya sabır. arkadaş okuduklarını anlamamak için ne kadar çok çabalıyorsun.

silme mi dedik? ne dedik. biz üstad diyorsak size ne? demeyin. biz İnkılaba bağlı olmayan alimlere de alim gözüyle bakmıyoruz. sizler övdüğünüzde niye ünvanlarıyla bahsediyorsunuz mu diyoruz?

haşa ki şiaya sövenlere ses çıkarmayalım. bizler aksine övüyormuş gibi görünüp düşman olanlara dahi burada ses çıkardık diye olmadık ithamlarla karşılaştık.

bu söz sadece sizin çıkarsamalarınız ve biz bunun yanlış olduğunu anlatmaya çalıştık. anlamadınız. zorlamanız niye?

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X