Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi r.a.

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118506#msg118506 date=1297752517]
    Bizzat tanıdığımz milliyetçi ve de hafız birisi vardı İHL de okurken. Bu alçak m. kemal hayranı ve imamın düşmanı idi. Sonra duydukki trafik kazası geçirdi ve iki topal kaldı. Duyduk ki meğer bu adi yaratik İmam Humeyniye küfretmiş miş, belayı da bu yüzden bulmuş.[/quote]

Ben küfretmem. HAŞA... Sadece Sevmiyorum diyorum. Küfrü ise ne kendime nede başkalarına yakıştırmam.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=7402.msg118507#msg118507 date=1297753426]
      insanın izanını ve insafını kaybetmesi ve bu şekilde kalbini kin ve nefretle mühürlemesi ya çarpılmadır ya da çarpılmanın ön hazırlığıdır.[/quote]

Hayal kurmayın. Demek şimdi elime iğne batsa "aha üstadı sevmediği için iğne battı diyeceksiniz" Valla bu senaryolarınıza ne diyeceğimi artık bilmiyorum.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118510#msg118510 date=1297754215]
        Said Nursiyi sevmememe rağmen şiddetle ve rencide edici bir şekilde hakkında konuşulmasınada razı değilim. Seyyid Ali Hamenei ne diyordu? "ilimle, munazara adabı ile oturup konuşmalı, meseleye duygusal yanaşmamlıyız" ben Said Nursiyi eleştirenlerinde duygusal davrandıklarını söylemiyorum ama en azından her şeyi bir çerçive içinde, sakince yapılması gerektiğini söylüyorum[/quote]

Teşekkürler kardeş. İnşaallah buna artık riayet etmek için göstereceğim. Uyarın için tekrar teşekkürler.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118519#msg118519 date=1297758359]
          [quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118510#msg118510 date=1297754215]
          bu tartışmaların uzamasına taraftar değilim ama Mehmet abim ve hattı imam nicki ile yazan abilerimin tavırlarını gerçekten anlamıyorum. bakın, siz imameti, velayeti fakihi, şianın hak olduğunu kabullendiğinizi söylüyorsunuz. Said Nursinin de bu konular hakkında görüşü belli. öyle ise bu konularda Onu eleştirenleri, sevmeyenleri ne diye kınıyorsunuz? hakkın mihveri Said Nursimi yoksa Sakaleynmi? hele şu çarpılma meselesini hiç anlamadım. eğer böyle bir kıyasa kalakcak olsak Said Nursiyi eleştirenlerin değil imameti kabullenmeyenlerin çarpılması gerekir. lütfen ne söylediğinize, nasıl eleştiri yaptığınıza dikkat edin.

Said Nursiyi sevmememe rağmen şiddetle ve rencide edici bir şekilde hakkında konuşulmasınada razı değilim. Seyyid Ali Hamenei ne diyordu? "ilimle, munazara adabı ile oturup konuşmalı, meseleye duygusal yanaşmamlıyız" ben Said Nursiyi eleştirenlerinde duygusal davrandıklarını söylemiyorum ama en azından her şeyi bir çerçive içinde, sakince yapılması gerektiğini söylüyorum

[/quote]

Size katılıyorum Elmeddin kardeş. Kimse Üstad Bediüzzamanı sevmek zorunda değil. Bunu biliyoruz. Ancak vicdanınıza danışarak Allah rızası için söyleyin. Qumu aşk Bediüzzamanı sevmiyor, biz seviyoruz.

Peki Qumu aşk ın said, said demesi sayfgısızlık değil mi, üslup arızası, maraz, illet, hastalık değil mi? Ne olduğuna karar verin ona göre biz de tavrımızı belirleyelim.[/quote]

Kumi Aşkın Said demesi ile benim Saidi Nursi demem arasında ki fark ne acaba?

Sizin birilerini, ajan, casus, şucu, bucu, cehennemlik, zalim, zalime destekçi ilan etmeniz münazara adabının veya üstaddan öğrendiğiniz ahlakın neresine sığar.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118521#msg118521 date=1297758751]
            Said Nursi ve Hz. Ebu Talib a.s:

"Diyorsunuz ki: "Amcası Ebu Talib'in imanı hakkında esah nedir?"

Elcevap: Ehl-i teşeyyu'(Şia olanlar), imanına kail; Ehl-i Sünnetin ekserîsi imanına kail değiller. Fakat benim kalbime gelen budur:

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi. Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten halk edebilir. Kışta bazı yerde baharı halk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete çevirebilir. Ve'l-ilmü indALLAH. Lâ ya'lemu'l-ğaybe illâllah"

Mektubat, s.387

[/quote]

Hele şu açıklamaya bakın. Bakın ve sevgi nazarı ile bakmaya çalışın.

Elmeddin sen yanılıyorsun. Üstad aslında Ehl-i Sünnetin tecridinden korktuğu için böyle demiştir. Takiyye yapmıştır. Aslında o Ebu Talibi Müslüman bilir kafir olarak ölmediğine inanır cennete gittiğine iman eder.

Yorum

Kumi Aşkın Said demesi ile benim Saidi Nursi demem arasında ki fark ne acaba?

Sizin birilerini, ajan, casus, şucu, bucu, cehennemlik, zalim, zalime destekçi ilan etmeniz münazara adabının veya üstaddan öğrendiğiniz ahlakın neresine sığar.

Doğru, bir fark yok. ...EDİT... Biz gördüğümüzü, yaşadığımızı, tespit ettiklerimizi, yaşanan hadeseleri hepsini bir potada değerlendirip öyle karar veriyoruz. Yoksa falanın filanın rejim işbirlikçisi gibi gösterilmesi meraklısı değiliz.

Bilmiyorum bu durum sizi neden bu kadar ...edit.... Rejim işbirlikçisi, muhbiri, ajanı gibi kelimeler sizi niye rahatsız ediyor. Yoksa bünyenize böyleleri sızmışta bunları tespit edememenin sıkıntısını mı yaşıyorsunuz.

Bizim tecrubelerimiz var. Çünkü islami davayı canlı hareket halinde yaşamaya çalıştık, isteyen kardeşlerimizle tecrubelerimizi paylaşırız, tabı usul ve adabınca, öyle ulu orta değil.

Eğer bizler delillerimiz rejime, ela aleme, fasit dünya ehline meze olmayacağından çekinmeseydik bizden delil isteyenlerin gözüne sokardık o delilleri. Biz her şeyde yine İslamın İslam İnkılabının maslahatını düşünüyoruz. Bunu bilmeyenler anlamaz. Ancak ortaya konsa bile kabul etmeyecekleri delilleri ister dururlar. Biz delillerimizi sergilese idik, bizden delil isteyenlerden suçların sahiplerinin yüzleri kararır girecek delik bulamazlardı. Bırakın orası öyle kalsın.

Sizler için hiç bir şeyin önemi yok. Zaten üslup ve tavırlarınızdan nelere dikkat edip nelere dikkat etmediğinizi sergilemiş bulunuyorsunuz.

İslam dünyasının kıyama rudduğu böyle bir vakitte, İslam İnkılabının binbir tehlike ile karşı karşıya olduğu böyle nazik bir günde şii olarak, İnkılaba sadık insanlarla girdiğiniz şu polemik bile size günah olarak yeter. Allah Teala, şiaya hizmet zannettiğiniz bu yanlışların hesabını tez zamanda sorar sizden inşallah.
              Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
              Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Cevap yazmıştım. Ama cevabımı Qom-i Aşk silmiş. Saygı duyarım. Artık yazmama gerek yok. Ama son olarak şunu diyeyim. Ben sizin hiç bir şeyinize inanmıyorum. Ves selam.

Yorum

[quote author=Murtazaali link=topic=7402.msg118546#msg118546 date=1297766723]
                  Cevap yazmıştım. Ama cevabımı Qom-i Aşk silmiş. Saygı duyarım. Artık yazmama gerek yok. Ama son olarak şunu diyeyim. Ben sizin hiç bir şeyinize inanmıyorum. Ves selam.
                  [/quote]

Misli ile karşılık bulursunuz efendim. Eksik olmayın.
                  Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118532#msg118532 date=1297763485]
                    [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118530#msg118530 date=1297762535]
                    Ehli sünnette tasvvuf evliyasının çoğunluğu, karikatlerini ehlibeyte bağladığı gibi Hazreti Ebu Talibin iman üzere vefat ettiğini de söylerler.[/quote]
                    bir kaçının ismini örnek olarak vere bilirmisiniz?

Üstad Bediüzzaman bu tür konularda, kendi görüşünü değil, ehli sünetin görüşünü yine ılımlılaştırarak, mevcut düşüncenin değişimine yol açmasına çalışarak belirtmiştir. Ehli sünnet böyle diyor demiştir. Ben de ehli sünnet gibi düşünüyorum dememiştir. Burasını sadece risaleleri satırlarda görenler anlayamazlar. Üstadla birlikte yaşyayıp, yaşadığı zaman mekan v eşartları bilenler bilmektedirler.

Elcevap: Ehl-i teşeyyu'(Şia olanlar), imanına kail; Ehl-i Sünnetin ekserîsi imanına kail değiller. Fakat benim kalbime gelen budur:

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi.
                    Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten halk edebilir. Kışta bazı yerde baharı halk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete çevirebilir. Ve'l-ilmü indALLAH. Lâ ya'lemu'l-ğaybe illâllah"

Mektubat, s.387
                    [/quote]

m.ufukalp burda çelişmiyor musunuz? önceden de dediğim gibi eğer bu tartışmaların bitmesini istiyorsanız said nursi ile ilgili akıllara takılanları sizin samimice açıklamanız gerekiyor. gördüğüm kadarıyla s. nursi hakkında en bilgili olaan sizsiniz. birbirimize hakaret ederek hiçbir yere varamıyoruz..
                    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

m.ufukalp burda çelişmiyor musunuz? önceden de dediğim gibi eğer bu tartışmaların bitmesini istiyorsanız said nursi ile ilgili akıllara takılanları sizin samimice açıklamanız gerekiyor. gördüğüm kadarıyla s. nursi hakkında en bilgili olaan sizsiniz. birbirimize hakaret ederek hiçbir yere varamıyoruz..

Değerli arkadaşım, tekrara gerek olmayacak şekilde biz Üstad Bediüzaman hakkında kendi bildiklerimizi aktardık ve bu bizce yeterlidir de. Bizi yeterli bulmayanlar Risalelere müracaat edebilirler.

Biz kimseden Üstadı benimseyin, taklit mercii yapın, üstadın mezhebine girin de demiyoruz. Biz, m.kemalden bile esirgenmeyen saygıyı üstadımız için istiyoruz, çok mu? Biz Üstad Bediüzzaman Said Nursi diyoruz. Sevmeyipte saygısızlık yapmayanların da en azından Said Nursi demesi gerekmiyor mu? Ki said ismindre binlerce insan var. Said denince tanınmaz anlaşılmaz zaten. Ha bu sitede said denince tanınıyorsa, demek oluyor ki, said diyenler bu sagısızlıklarını bize karşı kullanmış oluyorlar.

Bizim Velayeti Fakihe bağlı oluşumuzun, şiayı hak bilişimizin sizler nazarında hiç bir değeri yok mu ki, kardeşçe edeb ve adab dahilinde güzel üslupa uyar tarzda bir ifade düzeltmesini yapamıyor beyler. Bu kadar nefisperestlik olur mu?

Allaha şükür ediyoruz ki, İslam İnkılabı ve şiayı öğrenmek için şu sitedeki siyaset, diploasi, psikolojiden anlamayan düz yolun düz kervanı ölçüsüz kardeşleri görmemişiz. Bunlar değil insanı şii yapmak, ancak ondan uzaklaştırır, sonucu da Allaha bağlarlar, kendi günahlarının suçunu. Nasip değilmiş şii olmamış derler.

Üstelik biz şiimiyiz, değilmiyiz gibi gereksiz bir polemikle vakit kaybetmiyoruz. Lisani Hal ile bizim ne olduğumuz neye hizmet ettiğimiz ortadadır. Biz burada kimseden patent alma durumunda değiliz.

Her şeye rağmen Velayeti Fakihe bağlılığınız bizi sizden ayırmıyor. Ama bizi çok incitiyor üzüyorsunuz.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=7402.msg118532#msg118532 date=1297763485]
                        [quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118530#msg118530 date=1297762535]
                        Ehli sünnette tasvvuf evliyasının çoğunluğu, karikatlerini ehlibeyte bağladığı gibi Hazreti Ebu Talibin iman üzere vefat ettiğini de söylerler.[/quote]
                        bir kaçının ismini örnek olarak vere bilirmisiniz?

Üstad Bediüzzaman bu tür konularda, kendi görüşünü değil, ehli sünetin görüşünü yine ılımlılaştırarak, mevcut düşüncenin değişimine yol açmasına çalışarak belirtmiştir. Ehli sünnet böyle diyor demiştir. Ben de ehli sünnet gibi düşünüyorum dememiştir. Burasını sadece risaleleri satırlarda görenler anlayamazlar. Üstadla birlikte yaşyayıp, yaşadığı zaman mekan v eşartları bilenler bilmektedirler.

Ebu Talib, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâmın risaletini değil, şahsını, zâtını gayet ciddî severdi.
                        Onun o gayet ciddî, o şahsî şefkati ve muhabbeti, elbette zayie gitmeyecektir. Evet, ciddî bir surette Cenâb-ı Hakkın Habib-i Ekremini sevmiş ve himaye etmiş ve taraftarlık göstermiş olan Ebu Talib'in, inkâra ve inada değil, belki hicab ve asabiyet-i kavmiye gibi hissiyata binaen makbul bir iman getirmemesi üzerine, Cehenneme gitse de, yine Cehennem içinde bir nevi hususî cenneti, onun hasenatına mükâfaten halk edebilir. Kışta bazı yerde baharı halk ettiği ve zindanda, uyku vasıtasıyla, bazı adamlara zindanı saraya çevirdiği gibi, hususî cehennemi, hususî bir nevi cennete çevirebilir. Ve'l-ilmü indALLAH. Lâ ya'lemu'l-ğaybe illâllah"

Mektubat, s.387
                        [/quote]

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=7402.msg118554#msg118554 date=1297768704]

Değerli arkadaşım, tekrara gerek olmayacak şekilde biz Üstad Bediüzaman hakkında kendi bildiklerimizi aktardık ve bu bizce yeterlidir de. Bizi yeterli bulmayanlar Risalelere müracaat edebilirler.

Biz kimseden Üstadı benimseyin, taklit mercii yapın, üstadın mezhebine girin de demiyoruz. Biz, m.kemalden bile esirgenmeyen saygıyı üstadımız için istiyoruz, çok mu? Biz Üstad Bediüzzaman Said Nursi diyoruz. Sevmeyipte saygısızlık yapmayanların da en azından Said Nursi demesi gerekmiyor mu? Ki said ismindre binlerce insan var. Said denince tanınmaz anlaşılmaz zaten. Ha bu sitede said denince tanınıyorsa, demek oluyor ki, said diyenler bu sagısızlıklarını bize karşı kullanmış oluyorlar.

Bizim Velayeti Fakihe bağlı oluşumuzun, şiayı hak bilişimizin sizler nazarında hiç bir değeri yok mu ki, kardeşçe edeb ve adab dahilinde güzel üslupa uyar tarzda bir ifade düzeltmesini yapamıyor beyler. Bu kadar nefisperestlik olur mu?

Allaha şükür ediyoruz ki, İslam İnkılabı ve şiayı öğrenmek için şu sitedeki siyaset, diploasi, psikolojiden anlamayan düz yolun düz kervanı ölçüsüz kardeşleri görmemişiz. Bunlar değil insanı şii yapmak, ancak ondan uzaklaştırır, sonucu da Allaha bağlarlar, kendi günahlarının suçunu. Nasip değilmiş şii olmamış derler.

Üstelik biz şiimiyiz, değilmiyiz gibi gereksiz bir polemikle vakit kaybetmiyoruz. Lisani Hal ile bizim ne olduğumuz neye hizmet ettiğimiz ortadadır. Biz burada kimseden patent alma durumunda değiliz.

Her şeye rağmen Velayeti Fakihe bağlılığınız bizi sizden ayırmıyor. Ama bizi çok incitiyor üzüyorsunuz.
                          [/quote]

...
                          benim amacım kimseyi zan altında bıkrakıp yaftalamak değil. amacım öğrenmek risalelere başvurmam da bir şeyi değiştirmeyecek çünkü arapça ve farsça bilmiyorum.anlayamadığım şeyi okumanın ne faydası var? size soruyorum çünkü siiz bilgilisiniz bu konuda. ama samimice dediğim şu ben said nursi hakkında bir şey bilmiyorum, hakaret te etmiyoum, ve soruyorum kum abinin yukarıda said nursi'den yapmış olduğu alıntılar gerçekten doğru mu? doğru eğilse delilleri ile getirin siz açıklama yapın, bir kez daha açıklama yapmak kimseye bir şey kaybettirmez hatta kazandırır. biz de ona göre bir tavır takınalım. ama ben hala anlamış değilim hem şiayı seven hem de onu kötüleyen bir düşüncenin mantığı nerde?

siz şia ile said nursinin görüşlerini ortak potada eritmeye çalışıyorsunuz ve bizde bu konuda aklımıza takılanları size soruyoruz ama bir birimize hakarettin başka bir şey de yapmıyoruz. benim said nursi demem neden saygısızlık olsun yazılarımın hiçbirinde onn şahsıiyetine ne hakaret etmişiğim var ne de kötü bir cümlem. ben said nursinin mantığını anlamıyorum ve burdaki itirazların çıkış noktası da bu bence... size düşen de sabırla açıklama yapmak.
                          Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                          Hz.Peygamber (saa)

Yorum

siz şiayı hak kabul ediyorsunuz da neden savunduğunuz said nursi batıl kabul ediyor? mesela bu soru aklımı hep kurcalıyor. ve cevabını da sizden istiyorum ya da bu konuda bilgi kimse? siz de biliyorsunz ki gerekli açıklama yapılmazsa bu tartışma daha da sürüp gidecek...
                            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

[quote author=garib_i neyneva link=topic=7402.msg118573#msg118573 date=1297771077]

siz şiayı hak kabul ediyorsunuz da neden savunduğunuz said nursi batıl kabul ediyor? mesela bu soru aklımı hep kurcalıyor. ve cevabını da sizden istiyorum ya da bu konuda bilgi kimse? siz de biliyorsunz ki gerekli açıklama yapılmazsa bu tartışma daha da sürüp gidecek...
                              [/quote]

tartışma sürüp gitmeyecek meraklanmayın. son olarak biz daha önce kimin neye nasıl baktığını defaatle yazdık. şimdi bir de sizinle aynı şeyleri tekrar etmek konuyu uzatmak olacaktır.

bu arada anlamadığınız bir kitabı okumanın faydasız olduğunu söylemişsiniz. e biz de okuyun demiyoruz zaten. böyle bir tavsiyemiz dahi olmadı.

neyse kırdıklarımız (bize düşman gözüyle bakanlar hariç) haklarını helal etsin. kendi adıma bu konu bir daha açılmayacaktır.
                              KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=7402.msg118574#msg118574 date=1297771382]
                                [quote author=garib_i neyneva link=topic=7402.msg118573#msg118573 date=1297771077]

[/quote]

tartışma sürüp gitmeyecek meraklanmayın. son olarak biz daha önce kimin neye nasıl baktığını defaatle yazdık. şimdi bir de sizinle aynı şeyleri tekrar etmek konuyu uzatmak olacaktır.

bu arada anlamadığınız bir kitabı okumanın faydasız olduğunu söylemişsiniz. e biz de okuyun demiyoruz zaten. böyle bir tavsiyemiz dahi olmadı.

neyse kırdıklarımız (bize düşman gözüyle bakanlar hariç) haklarını helal etsin. kendi adıma bu konu bir daha açılmayacaktır.
                                [/quote]
                                ...
                                sorunun kökten çözülmesi açısından bence konunun uzaması hiç de önemli değil. bazı şeyler geçiştirmekle yok olmuyor sorunlar. gidin kitabına muracaat edin diyorsunuz (siz değil) türkçe yazılanı varsa söyleyin bakayım...
                                Hz.Peygamber (saa)

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X