Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ÖMER B. HATTAB’IN HAL DOSYASI

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ÖMER B. HATTAB’IN HAL DOSYASI

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8408.msg55062#msg55062 date=1254173818]
    söz konusu hikayeleri eklememek için kendimi zor tutuyorum ama buna rağmen eklemicem, forumum ahlakına uygun düşmez
    [/quote]Eğer Mevlana ile Şems ilişkisi üzerine yapılan yakışıksız yorumlardan bahsetmiyeceksen benim için mesele yok.Sonuçta bu siteye girenler belli bir seviye`nin üstüne çıkmış kişilerdir.

Yorum

[quote author=Çeri link=topic=8408.msg55070#msg55070 date=1254175131]
      [quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8408.msg55062#msg55062 date=1254173818]
      söz konusu hikayeleri eklememek için kendimi zor tutuyorum ama buna rağmen eklemicem, forumum ahlakına uygun düşmez
      [/quote]Eğer Mevlana ile Şems ilişkisi üzerine yapılan yakışıksız yorumlardan bahsetmiyeceksen benim için mesele yok.Sonuçta bu siteye girenler belli bir seviye`nin üstüne çıkmış kişilerdir.
      [/quote]

Bu konu bu topicte burada sonlanabilir mi? Nedense Halife Ömer ile ilgili yorumlar hep başka taraflara kaydırılıyor. Varsa anlatılacak doğruları yanlışları o tartışılmalı, bilgiler dökülmeli.
      Eğerki Mesnevi, Mevlana - Şems ilişkisi tartışılacaksa başka topic açılmasından yanayım.

Konu: Halife Ömer'in hataları ve doğruları. Gerçekte kimdir bu Ömer?
      Sunnilerin anlattığı gibi mi? Şiaların anlattığı gibi mi?

Hilalnur Kardeşim, gerçekten sizin ne istediğinizi pek kavrayamadım. Özür dilerim.
      Zannettiğiniz gibi pc'imde kopyala - yapıştır tarzı bir arşive de sahip değilim.

Diğer rivayetlere gelince; bu kıssalarda anlatılan yukarıdaki maddelerden hangisini çürütüyor ki bu?
      Hem bu verdiğiniz ingiliz kaynakta pek tuhaf geldi bana Sizin salih saydığınız kaynaklardan olsun. Sunni kaynaklardan ve eski yazılmış kitaplardan mümkünse. Şimdi uydur uydur yaz, hiçbirşeyin kanıtı olamaz. Sizin riayet ettiğiniz kaynaklardan olmalıki, bizde doğruluğunu araştıralım.
      "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

ÖMER B. HATTAB’IN MÜNAFIK SENDROMU

Malum olduğu üzere, Kur’anî bir kavram olan “münafık”, zahiren Müslüman göründüğü halde kalbinde küfrünü gizleyenlere denir. Asr-ı Saadette, ashabdan sayılan ancak gerçekte ise münafık olan çok sayıda kişinin var olduğu bilinen bir gerçektir. Nitekim Kur’an’da “( Ya Muhammed!) Çevrenizdeki bedevi Araplardan ve Medine halkından münafıklıkta ısrar edenler var. (Haklarında vahiy nazil olmadıkça Sen (bile) onları(n) münafık olduklarını bilmezsin, onları biz biliriz” buyrulur. Tevbe Suresi: 101

Öyleki Tebük seferi dönüşünde (631), gece, ashabdan bir grubun, Hz. Peygamber (s.a.a)’i hedef alarak O’na suikast yapmaya kalkıştıkları bilinmektedir. İbn Kesir, El-Bidaye, c. 5, s. 88- 89

Şüphesiz Ömer b. Hattab, aceleci ve fevrî davranışlarından birini de tanınmış münafıklardan Abdullah b. Ubey b. Selül’ün cenaze namazında sergilemiştir. Bu olayı Abdullah b. Ömer şöyle anlatır: “Abdullah b. Ubey öldüğünde oğlu Abdullah, Nebi (s.a.a.)’ye geldi ve “Ya Resûlullah! Mübarek gömleğini bana versen de babamı onunla kefenlesem. Lütfen namazını da kılsanız ve ona istiğfar buyursanız” dedi. Allah Resûlü, gömleğini Abdullah’a verdi ve “(Cenaze hazırlanınca) bana haber veriniz, namazını kılayım” buyurdu. Abdullah, Hz. Peygamber’e, cenazenin hazırlandığını arz etti Allah Resûlü, İbn Ubey’in cenaze namazını kılmak üzere iken Ömer b. Hattab, Resûlullah’ın ridasını (eteğini) çekti ve “Ya Resûlullah! Allah, Sizi, münafıklar üzerine namaz kılmaktan yasaklamadı mı?” dedi. Hz. Peygamber “Bırak Beni, ey Ömer! Ben, istiğfar etmekte ve etmemekte serbest bırakıldım. İbn Kesir, El-Bidaye, c. 5, s. 118

Allah, “Habibim, onlar için ister af dile, ister dileme, onlar için yetmiş defa af dilesen, yine Allah onları affetmez” ( Tevbe: 80) buyurmuştur, cevabını verdi. Ve Resûlullah, Abdullah b. Ubey’in cenaze namazını kıldı. Bunun üzerine, “Ve onlardan ölen birinin üzerine asla namaz kılma, onun kabri başında durma. Çünkü onlar, Allah’ı ve elçisini tanımadılar ve yoldan çıkmış olarak öldüler” (Tevbe: 84) mealindeki ayet nazil oldu.” Sahih-i Buhari,Tecrid-i Sarih Tercemesi, c. 4, s. 341- 342 3. baskı, Diyanet İşleri başkanlığı, Ankara- 1972

Abdullah b. Ömer’in rivayetinde geçen Tevbe: 80 ayetinin Sa’lebe b. Hatıb hakkında nazil olduğu zikredilir. Tabatabaî, El- Mizan, c. 9, s. 352- 353

Mescid-i Dırar’ı inşa edenler arasında yer alan Sa’lebe , Ensar’ın münafıklarındandı... Zengin olması için ısrarla Hz. Peygamber’den dua etmesini isteyen Sa’lebe, “Eğer Allah bize verirse elbette Muhammed’i tasdik eder ve zekât verenlerden oluruz” der. İbn Hişam, Siret-i İbn Hişam, c. 2, s. 198-199

Hz. Peygamber’in duası üzerine kısa sürede zengin olan Sa’lebe, Mescid’e uğramaz olur, Allah Resûlü’nün gönderdiği memurlara zekât vermekten imtina eder. Ve “Bu cizye değilse de cizyenin benzeridir” diyerek küstahça bir tavır içine girer. Tabatabaî, El- Mizan, c. 9, s. 352 İbn Hacer Askalani, El-İsabe, c. 1, s. 198

Abdullah b. Ömer’in rivayet ettiği haberi adeta tashih eden El- Kummî ise şöyle der: “Tevbe Suresinin 80. ayeti, Hz. Peygamber Medine’ye döndüğü sırada nazil olur. Bu arada Abdullah b. Ubey b. Selül hastadır. Allah Resûlü, oğlu Abdullah’ın ricası üzerine, babasını (İbn Übey’i) ziyaret eder. Abdullah, “Ya Resûlullah, babam için istiğfarda bulunsanız” deyince, Ömer, “Ya Resûlullah, Allah, Sana, münafık için dua etmeyi veya onun üzerinde namaz kılmayı yasaklamadı mı?” diyerek engel olmaya çalışır. Ömer’in bu yersiz müdahalesinden rahatsız olan Allah Resûlü, ondan yüz çevirir ve “Başına bela gelsin senin, gerçekte Ben, onlar için istiğfar edip etmemekte serbest bırakıldım” buyurur. Tabatabaî, El- Mizan, c. 9, s. 356

Abdullah b. Übey öldüğü zaman oğlu Abdullah, tekrar Hz. Peygamber’e gelir ve babasının cenazesinde bulunmasını rica eder. Abdullah’ın isteğini kabul eden Allah Resûlü, İbn Übey’in cenaze namazını kıldıracağı sırada Ömer b. Hattab yine itiraz eder ve “Ya Resûlullah, Allah, onlardan birinin cenaze namazını kılmanı ve kabirleri başında durmanı ebediyen yasaklamadı mı?” der. Yüce Nebi, “Başına bela gelsin senin, ne dediğimi anladın mı? Gerçekte Ben, Allah’ım, kabrini ateşle doldur ve ateşten bir vadi yap, dedim” buyurur. Tabatabaî, El- Mizan, c. 9, s. 356

Yorum

DEĞERLENDİRME

Abdullah b. Ömer’den gelen rivayete bakılırsa Ömer b. Hattab’ın haklı ikazına(!) rağmen Hz. Peygamber’in, İbn Übey’in cenaze namazını kılması ve kabri başında durması nedeniyle, “Ve onlardan ölen birinin üzerine asla namaz kılma, onun kabri başında durma” ayetinin nazil olduğu iddiası ileri sürülmektedir. Bu ise Allah ve Resûlü’ne iftiradır. Tevbe Suresi, ayet: 84

Zira El- Kummî’nin tefsirinde görüldüğü gibi, Tevbe Suresinin 84. ayeti, Ömer’in sözde ikazı üzerine değil, İbn Übey’in hastalığından çok önce nazil olmuştur. Şöyle ki mezkur ayet, hicretin sekizinci yılında nazil olurken Abdullah b. Übey, hicretin dokuzuncu yılında ölmüştür. Başka bir ifade ile söz konusu ayet, İbn Übey’in ölümünden yaklaşık bir yıl önce, Hz. Peygamber Tebük seferine çıkarken nazil olmuştur. Tabatabaî, El- Mizan, c. 9, s. 367

Esasen Tevbe Suresinin 81- 84. ayetleri incelendiğinde bu ayetlerde daha çok çeşitli bahanelerle Tebük seferinden geri kalan ashabın hedef alındığı anlaşılmaktadır. Bk El- Mizan, c. 9, s. 367, İbn Kesir, El-Bidaye, c. 5, s. 63

Şüphesiz Allah Resûlü, kendisine vahiy yoluyla nazil olan yüce Kur’an’ın emir ve yasaklarını Ömer’den daha iyi bilmektedir. O, heva ve hevesinden konuşmaz, O’nun konuştuğu vahiydir. Bk Necm Suresi, ayet: 2

Dalalette olan Ömer b. Hattab’a doğru yolu gösteren de O’dur...

Bu nedenledir ki İbn Übey’in cenaze namazının kılınıp kılınmaması konusunda, Ömer’i sözde haklı göstermeye çalışan çevreden beri olduğumuzu ve bu gibi cahilî iddialardan Allah’a sığındığımızı beyan ediyoruz.
          Esasen burada sorgulanması gereken eylem, Ömer’in fevri tavrıdır. O, Hz. Peygamber’in ridasını arkadan çekip namaz kılmasını engellemekle, Yüce Nebi’nin eğitim atölyesinden geçmiş bir sahabinin metanetini değil, kaba bir bedevinin tavrını sergilemiştir. Kainat Efendisinin elbisesini arkadan tutup çekiştirmenin, O’na ‘fıkıh’ dersi vermeye(!) kalkışmanın mazur ve makul bir gerekçesi olamaz... Ne yazık ki, aslında cürüm olan Ömer’in bu tavrını, cüretmiş gibi lanse edenler, “Sırat-ı Müstakim”den sapmalara sebebiyet verdikleri gerçeğinin farkına varamamışlardır.

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=8408.msg55081#msg55081 date=1254203839]

[/quote]

Bence Ne sünnilerin ne de siilerin anlattigi bir sahsiyet.Ikisininde ortasinda olan biri.

Size göre sünni kaynaklar güvenilir kaynak olmadigi icin Ömer ile ilgili rivayetleri buraya aktarmayi uygun görmuyorum.Emegime yazik olur.Nedense hep sünni raviler uydurmus sii raviler ise yalan yanlis katmadan bugüne kadar en dogrusunu aktarmis?? Sonradan sii olup bu zamana kadar gecen inancinizin acisini cikartiyorsunuz anliyorum ama yinede cok kaptirmayin kendinizi bence.Öfke zararlidir biliyorsunuz

Bir tane bile iyi haline örnek istiyorsunuz oysa ben bir tane örnek vermistim size.Oglunun cezaya carpirilmasi bence iyi bir örnektir.Sizce degilmi? Yoksa size göre onun altinda baska bir amacmi var ?
            Allah Bize Yeter!
            O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8408.msg55123#msg55123 date=1254228589]
              Size göre sünni kaynaklar güvenilir kaynak olmadigi icin Ömer ile ilgili rivayetleri buraya aktarmayi uygun görmuyorum.[/quote]

Değerli kardeşim! Bazı rivayetleri kabul etmesek bile ben sizin bunları sunmanızdan yanayım. Sünni kaynaklarda müşterek, güvenilir hadislerde mevcuttur.

Nedense hep sünni raviler uydurmus sii raviler ise yalan yanlis katmadan bugüne kadar en dogrusunu aktarmis??[/quote]

Bizler öyle düşünmüyoruz. Şii eserlerin tamamı, tastamam sahihtir diyemeyiz. senedi zayıf rivayetler olacağı gibi, yalancı ravilerde vardır ve olabilirde.

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=8408.msg55081#msg55081 date=1254203839]

[/quote]

Bence Ne sünnilerin ne de siilerin anlattigi bir sahsiyet.Ikisininde ortasinda olan biri.

Size göre sünni kaynaklar güvenilir kaynak olmadigi icin Ömer ile ilgili rivayetleri buraya aktarmayi uygun görmuyorum.Emegime yazik olur.Nedense hep sünni raviler uydurmus sii raviler ise yalan yanlis katmadan bugüne kadar en dogrusunu aktarmis?? Sonradan sii olup bu zamana kadar gecen inancinizin acisini cikartiyorsunuz anliyorum ama yinede cok kaptirmayin kendinizi bence.Öfke zararlidir biliyorsunuz

Bir tane bile iyi haline örnek istiyorsunuz oysa ben bir tane örnek vermistim size.Oglunun cezaya carpirilmasi bence iyi bir örnektir.Sizce degilmi? Yoksa size göre onun altinda baska bir amacmi var ?
                [/quote]

Eskiden bir oyun oynardık hani, ya şundadır ya bunda... O aklıma geldi...

Sunni kaynaklardan aktarmazsanız şia kaynaklarda ancak "Hz.Ömer'in Faziletleri" adlı yazısı gibi Mufazzal abimin aktardığı gibi rivayetler bulursunuz. Bu da sizin işinize gelmez. Şialar yalan yanlış katmadan aktarmış kısmı da nerden çıktı. Hehe alemsiniz. Bahsettiğimiz yazılar sunni kaynaklardan. Demekki onlar doğru aktarmış 8) Bizde alıp kullanmışız haliyle. Diyoruzki; bakın kendi ellerinizle yazmış ve sahih olduğunu aktarmışsınız. Fakat bu zincirde yanlış olan birşeyler yok mu? Haddinden fazla Ömer'i övmemiş misiniz? Yerlere göklere sığdıramamışsınız. Velevki gelin görün, yanlışları açıklıyoruz ey ahali.
                Açıklıyor ve açıklıyorsunuz. Yazıyorsunuz inkar edilmeyecek noktaya gelindiğinde de;
                - Ama bu Ömer'in çok faziletli olduğunu gösterir. O Cennet'le müjdelenmiştir. Eskisi bizi alakadar etmez. Halife ikende yaptıysa bir bildiği vardır diyerek kendi yorumunuzla kurtarmaya çalışıyorsunuz.

Ömer’in oğullarından Zeydu’l- Asğar (küçük Zeyd) da Sıffin’de Muaviye’nin yanında, İmam Ali’ye karşı savaşmış ve öldürülmüş , oğlu Ebu Şahme ise Ubeydullah gibi içki içmek suçundan sopa cezasına çarptırılmış ve ölmüştür. Tabakatu’l Kübra, c. 3, s. 265 İbn Kuteybe, El-Maarif, s. 129 Demirî, Hayatu’l Hayavan, c. 1, s. 314

Bakın burda iki tane oğul söz konusu. Biri Halife'ye karşı savaştığı için öldürülmüş. (bunu es geçmişsiniz)
                Diğeri ise sopa cezasına çarptırılmış ve öldürülmüş. Ömer öldürmüştür diyor mu? Hayır.
                Hem bizim kanunlarımızda içki içen öldürülmelidir diyor muydu ya :

-İşte sunnilerin yaptığı hatalardan biri de bu. Yukarıda misal atıyorum 20 rivayet varsa, hangisinden kurtarabilirsem ona saldırmalıyım politikası çiziyorlar. Fakat yine de açık ve net olan birşey için boğuşmak anlamsız gibi geliyor.

Kimseden birşeyin acısını çıkardığım yok.Siz bunu nereden çıkardınız :P
                Kendi yaptığım hataları başkasına yüklemiyor tam aksine gördüğüm hataları gün yüzüne çıkarmaya çalışıyorum.
                En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 06.08.2020, 01:30.
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Şialar yalan yanlış katmadan aktarmış kısmı da nerden çıktı. Hehe alemsiniz. Bahsettiğimiz yazılar sunni kaynaklardan. Demekki onlar doğru aktarmış Karizmatik Bizde alıp kullanmışız haliyle.
                  Bende bunu diyorum iste,sünni kaynaklardan isinize geleni aktariyorsunuz,oldugu gibi aktarmiyorsunuz.Size uyanlar dogrudur uymayanlar yalan.

Fakat bu zincirde yanlış olan birşeyler yok mu? Haddinden fazla Ömer'i övmemiş misiniz? Yerlere göklere sığdıramamışsınız. Velevki gelin görün, yanlışları açıklıyoruz ey ahali.
                  Açıklıyor ve açıklıyorsunuz. Yazıyorsunuz inkar edilmeyecek noktaya gelindiğinde de;
                  - Ama bu Ömer'in çok faziletli olduğunu gösterir. O Cennet'le müjdelenmiştir. Eskisi bizi alakadar etmez. Halife ikende yaptıysa bir bildiği vardır diyerek kendi yorumunuzla kurtarmaya çalışıyorsunuz.
                  Bu sizin Zan'iniz.Maalesef yaniltmak zorunda kalacagim sizi cünkü ben böyle düsünenlerden degilim.

İşte sunnilerin yaptığı hatalardan biri de bu. Yukarıda misal atıyorum 20 rivayet varsa, hangisinden kurtarabilirsem ona saldırmalıyım politikası çiziyorlar.
                  Evet yeri gelince ayni politikayi siilerde uyguluyor ama

Kimseden birşeyin acısını çıkardığım yok.Siz bunu nereden çıkardınız Dil çıkaran
                  Bana öyle geldi demekki.

Ömer’in oğullarından Zeydu’l- Asğar (küçük Zeyd) da Sıffin’de Muaviye’nin yanında, İmam Ali’ye karşı savaşmış ve öldürülmüş , oğlu Ebu Şahme ise Ubeydullah gibi içki içmek suçundan sopa cezasına çarptırılmış ve ölmüştür. Tabakatu’l Kübra, c. 3, s. 265 İbn Kuteybe, El-Maarif, s. 129 Demirî, Hayatu’l Hayavan, c. 1, s. 314

Bakın burda iki tane oğul söz konusu. Biri Halife'ye karşı savaştığı için öldürülmüş. (bunu es geçmişsiniz)
                  Es gecmek degil,siz iyi bir örnek istediniz bende bana göre iyi olanini sundum.Icki icen halifeler karsisinda icki icene ceza veren halifelerrin iyi örnegi iste.Tabii iyilik kavrami da herkese göre degisebilir.
                  Allah Bize Yeter!
                  O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

Bende onu diyorum, işimize gelmeyen ne olaki :-\ ekleyinizki bizde görelim. ( sadece size hitap değil )
                    Herkes delilini sunsun di mi ama?

Bakın bizim politikamız şu; doğru bilinen yanlışları kanıtlarıyla ortaya dökmek.
                    İsteyen nasiplensin.

Yoo hayır o yazı ehl-i sünnet kardeşlerimi kapsıyor. Siz ne şii ne ehl-i sünnet olduğunuz için sizi kapsamıyor. Üstünüze hem alınmanız hemde alınmamanız normal.Forumda dolaştım biraz zaman sessizce. Bu dediklerimi haklı çıkaran yazılarda gördüm savunmalarda gördüm hatta duydum

Yeri gelince değil ama fazla süslenmiş bir arabanın süslerini çiçeklerini atıp, sadece boyasına aldanmamasını içindekinin taksi çıkması olabileceğini, alt taraflara bakıldığında çürük olan kısımlarıyla size asıl olan arabayı göstermek için yapmışlar. Yeri gelince demişsiniz, hiçbir zaman böyle bir şeyin yeri olmazki gelsin.
                    Gerçek neyse "kaynakları" ile dökülür zaten.

Oradaki örnek hakkındaki açıklamam mevcut. Sorumda... Tekrar döndürmeye bir de ters açıyla bakmaya gerek yok. Yansıyan görüntü belli.

Yorum

Hz.Ömerin faziletleri (bana göre degil) hakkinda sitede bir sürü rivayet var onlara bakiniz.
                      Allah Bize Yeter!
                      O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8408.msg55142#msg55142 date=1254232502]
                        Hz.Ömerin faziletleri (bana göre degil) hakkinda sitede bir sürü rivayet var onlara bakiniz.
                        [/quote]

Baktık ve birçoğunu süslü püslü bulduk nedenlerini de açıkladık.
                        Muhalefet etmek istediğiniz özellikle arkasında durduğunuz bir konu varsa koyun.
                        Yoksa bütün ehl-i sünnet sitelerini dolaşmam mümkün değil.
                        Öyle anlamsız avare gibi dolaşmam beklenemez elbette.

Açıklamanız için teşekkür ederim.

Yorum

[quote author=SefaMerve link=topic=8408.msg55144#msg55144 date=1254232937]
                          [quote author=HiLaLNuR link=topic=8408.msg55142#msg55142 date=1254232502]
                          [/quote]

Baktık ve birçoğunu süslü püslü bulduk nedenlerini de açıkladık.
                          Muhalefet etmek istediğiniz özellikle arkasında durduğunuz bir konu varsa koyun.
                          Yoksa bütün ehl-i sünnet sitelerini dolaşmam mümkün değil.
                          Öyle anlamsız avare gibi dolaşmam beklenemez elbette.

Açıklamanız için teşekkür ederim.
                          [/quote]

Kardesim ben site site dolas demedim,bu sitede mevcutlar zaten ordan bak demek istedim.Hangi bölümde emin degilim ama sanirim sahabe bölümünde olabilir.Hz Ömer hakkinda yeterince munazara edildigi icin ben konuyu fazla uzatmak istemiyorum.Ben ilk yorumu yaptigimda da Ömerin Hakkinda yazdiginizdan cok sundugunuz rivayetlere yazmistim.

Mesela sünniler kendilerine uysun uymasin siilerin kaynaklarina hic basvurmazlar ama siiler sünni kaynaklari arayip tarayip kendilerine uyanlari güvenilir sayarlar.

Gerci sizde inanciniza göre davraniyorsunuz...o yüzden fazla birsey diyemiyorum.Ama Ömer bin Hattab ehli sünnet kaynaklarinda abartildigi gibi yüce bir sahsiyet olmadigi kadar sizlerin sandiginiz kadar alcak bir insan da degildi.Kafir degildil.Bunun en güzel kaynagi ise hz.Ali'dir.
                          Allah Bize Yeter!
                          O Ne Güzel Vekildir...

Yorum

[quote author=HiLaLNuR link=topic=8408.msg55187#msg55187 date=1254250627]
                            Ömer bin Hattab ehli sünnet kaynaklarinda abartildigi gibi yüce bir sahsiyet olmadigi kadar sizlerin sandiginiz kadar alcak bir insan da degildi.Kafir degildil.Bunun en güzel kaynagi ise hz.Ali'dir.
                            [/quote]

olayın özü bu ama anlayana..

Yorum

Süslü püslü bulduk - bu zaten sitedekiler içindi. Bende yeterince münazara olduğunu görmekteyim. Hala sonlanmış değiller.
                              Site site dolaşamam dememin sebebi - varsa savunduğunuz tarafları sizler yazın ona göre bizde görelim,bakalım dememdi.

Evet Hz.Ali ne güzel demiş;

- O, hilâfeti, düz ve düzgün olmayan çorak bir yere attı; sözü sertti, insanı yaralardı; onunla buluşup görüşeni incitirdi. Meselelerde şüphesi çoktu; özür getirmesinin sayısı yoktu. Onunla konuşan, arkadaşlık eden, serkeş bir deveye binmişe benzerdi; burnuna geçen yularını çekse burnu yırtılır, yaralanırdı; bıraksa üstündekini helâk olma çukuruna götürür, atardı. Allah'ın bekasına andolsun, halk, onun zamanında ne edeceğini şaşırdı; yoldan çıktı; renkten renge boyandı; oradan oraya yeldi-durdu.[5] ( dilerseniz kaynağınıda ayrıntısıyla eklerim )

Nechül Belağa'dan alıntıdır.

Bunun üstüne söz söyleyeyim mi? Gerçekten bilemiyorum. Fakat şunu diyebilirim; kafirse de kendine değilse de kendine.
                              Sonuçta ben onun kalbini açıp görmüş değilim. İmanını bilemem. Gerçekten şahadet etmiş midir onu da bilemem.
                              Yalnız bariz belli, tarihlerin, ister şia ister sunni olsun âlimlerin yazdığı bunca yanlış ortadadır. Örnekleri mevcuttur.
                              İşte bunlar için diyebilirimki Ömer kararlarında, bir mümin olarak çizdiği karakterde yanlış yapmıştır, örnek alınacak bir halife değildir, izi sürülecek bir önderde değildir.
                              İyi yönleri varsa da bilmek istiyorum. Bir sakıncası yok.

Yorum

[quote author=Mekteb-i Mülkiye link=topic=8408.msg55189#msg55189 date=1254250889]
                                [quote author=HiLaLNuR link=topic=8408.msg55187#msg55187 date=1254250627]
                                Ömer bin Hattab ehli sünnet kaynaklarinda abartildigi gibi yüce bir sahsiyet olmadigi kadar sizlerin sandiginiz kadar alcak bir insan da degildi.Kafir degildil.Bunun en güzel kaynagi ise hz.Ali'dir.
                                [/quote]

olayın özü bu ama anlayana..
                                [/quote]

Flood yapmak istemiyorum mesajlarda.
                                Fakat formlarda dikkatimi çekiyor; sadece bu site için konuşmuyorum.
                                Bazı arkadaşlar cümle kurmak istemiyor ya da cümle kurmaktan çekiniyorlar sanırım.
                                Onların aklındakini nasıl okuma mı bekliyorlar? Ben şaşıyorum. Henüz öyle bir ilme sahip olmadımki

Anlayana (!) derken; ben anladım hadi sende anla... demişsiniz resmen.
                                Cem Yılmazı izleyenler bilir. Grup olarak gidilen yerlerde gruptan biri gülmese de "Ben espriyi anladım. Gülüyorum, hadi sende gül" esprisi vardı. Tabir-i caizse kendimi o gruptan hissettim. Kaçırdığım bir espri mi var? :-\
                                Anlamam için hangi çabayı sarfettiniz ?

Olayın özünü anlayana burdan sevgilerimle...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X