Ynt: Sakife Sonrası
hoşgeldin Aykutum. ne zamandır seni özlemiştik. ibni Seba ordusu nasıl? inan ki, Ebu Sufyan ordusunu bir defa bile görmüş değilim ama şu var ki, senden daha "ilimli" olan vehhabiler Efendi, Ebu İbrahim buna cevap vermedi. neden diye düşündünmü?
benim ehli sünnete geçmem meselesine gelince, bu nasıl olacak? ehli sünnet olmam için kör olmam gerekir. ehli sünnetin en mutber hadis, tefsir ve tarih kitapları bizim dediklerimizi ıspatlarken, bizim sözlerimize delilken, sizin alimlerin yalan, iftira ve utanmazlıklarını görürken böyle yalancıların olduğu bir tarafa nasıl geçerim? temeli emeviler tarafından atılmış ve Ehli Beyt a.s düşmanlığını esas almış bir tarafa nasıl geçerim? Rasulullahın s.a.a "Allahım Aliye düşman olana düşman ol" duası karşısında ben nasıl Ali a.s düşmanları için "Allahım ondan razı ol" derim? Rasulullah s.a.a "ey Ali, seninle savaşan benimle savaşmıştır", "ey Ali, sana söven bana sövmüştür" dediği halde imama a.s söven ve imamla a.s savaşan yani direk Rasulullaha s.a.a söven ve Rasulullahla s.a.a savaşan kimseleri nasıl seve bilirim? Allah onların hepsine lnet etsin
geçelim. bende Ebu Hanife "Ebu Bekir için kafirdir dedi" demiyorum. sadece Ebu Hanifenin sözüne dayanıp şu soruyu soruyorum "Ebu Bekir ile Şeytan aynı imandamı?"
sen işi nerelere götürdün kardeşim. olurmu öyle şey? Ebu Hanife ve diğer mürcie taifesnin "iman artmaz ve azalmaz" sözü müslümanlar arasından geçerlidir. yani onların "iman artmaz ve azalmaz, sabittir" sözü bizleri kapsıyor. onlara göre adı müslüman olna bir kimse annesi ile zina bile etse imanı nebi ve rasullerin imanı ile birdir. Şeytan ise kafirdir, kafirde iman varmı ki artmasın ve ya azalmasın? evet.
bak işte bu konu beni ilgilendirmiyor. eğer ona iftira atılmışsa bunu yapan sizin alimleriniz. malum Süfyan es Sevri, Süfyan b. Uyeyne, Buhari ve diğerleri hepsi Ebu Hanifeyi zındık olarak görüyorlardı. sonuç olarak her iki halde durum sizin aleyhinize. ya iftiracı alimleriniz yine iftira atmış ve yahutta Ebu Hanife ....
[font=Georgia][size=12pt]Elmeddin Hocan Ebu sufyan şimdi bunu mu eline verdi git oraya kopya et http://313news.net/forum/index.php?/topic/1001/ İnaniyorum samimi sözüm Allah (cc) seni Ehli Sünne akidesi edecek.
benim ehli sünnete geçmem meselesine gelince, bu nasıl olacak? ehli sünnet olmam için kör olmam gerekir. ehli sünnetin en mutber hadis, tefsir ve tarih kitapları bizim dediklerimizi ıspatlarken, bizim sözlerimize delilken, sizin alimlerin yalan, iftira ve utanmazlıklarını görürken böyle yalancıların olduğu bir tarafa nasıl geçerim? temeli emeviler tarafından atılmış ve Ehli Beyt a.s düşmanlığını esas almış bir tarafa nasıl geçerim? Rasulullahın s.a.a "Allahım Aliye düşman olana düşman ol" duası karşısında ben nasıl Ali a.s düşmanları için "Allahım ondan razı ol" derim? Rasulullah s.a.a "ey Ali, seninle savaşan benimle savaşmıştır", "ey Ali, sana söven bana sövmüştür" dediği halde imama a.s söven ve imamla a.s savaşan yani direk Rasulullaha s.a.a söven ve Rasulullahla s.a.a savaşan kimseleri nasıl seve bilirim? Allah onların hepsine lnet etsin
geçelim soruna
Ebu Bekir'den hem sıddık diye bahsedip hem de ona kafir diyecek değil
Ebu Bekir'den hem sıddık diye bahsedip hem de ona kafir diyecek değil
aşağıdaki satırları da okursan "Adem'in imanı ile iblisin imanı da birdir" şeklinde bir ifade olduğunu da görürsün
Ebu Hanife bunu Adem'i tekfir için söyledi ise- ki öyle değil- kendisi kafirdir
kendisi kafir olanın Ebu Bekir hakkındaki şahidliği geçersizdir
Ebu Hanife o cümleyi Adem'i tekfir için kurmadı ise - ki doğru olan da budur- Ebu Bekir'i de tekfir etmedi demektir
Zannedersem bu Ebu Hanife'nin "iman artmaz ve eksilmez. yer ehli ile gök ehlinin imanları aynıdır. birinin fazla diğerinin eksik değildir." mealindeki görüşünü desteklemek için söylemiş olduğu bir söz olabilir
Ebu Hanife bunu Adem'i tekfir için söyledi ise- ki öyle değil- kendisi kafirdir
kendisi kafir olanın Ebu Bekir hakkındaki şahidliği geçersizdir
Ebu Hanife o cümleyi Adem'i tekfir için kurmadı ise - ki doğru olan da budur- Ebu Bekir'i de tekfir etmedi demektir
Zannedersem bu Ebu Hanife'nin "iman artmaz ve eksilmez. yer ehli ile gök ehlinin imanları aynıdır. birinin fazla diğerinin eksik değildir." mealindeki görüşünü desteklemek için söylemiş olduğu bir söz olabilir
Aslında Ebu Hanife'nin böyle bir cümle kurduğunu da sanmıyorum
muhalifleri onu tahkir etmek için aleyhinde çok iftiralar atmışlardır
bu onlardan biri de olabilir
Allahu Alem
muhalifleri onu tahkir etmek için aleyhinde çok iftiralar atmışlardır
bu onlardan biri de olabilir
Allahu Alem
Yorum