Sitede yer yer Risale-i Nur ve Said Nursi hakkında yazılara rastlıyorsunuz. Savunanlar var karşı çıkanlar var. Ancak bu konu zaman zaman gündeme geldiğine göre demek hala kapalı kalan yönler bulunmakta. Ki taraftarları sitedekilerden Said'i sevip okuyacağı umudunu taşıyor olmalılar.
Böylece hem onlar için bir sonuç oluşur hem de site Said'i tanımış olur. Şia gözüyle bakalım Said nasıl birisiymiş. Şimdi ben Said'in bazı ayetleri nasıl yorumladığını merak ediyorum. daha doğrusu bir kısmını biliyorum ve burda paylaşılarak şii kardeşlerimin de öğrenmesini istiyorum.
Hani Risalei nur seven kardeşlerimiz Said'in yanlış tanıtılıp anlaşıldığını, onun takipçilerinin (özellikle Fethullah gurubu) Said için bir fikir olmayacağını iddia ettiler. ki kısmen de doğru olan bu savunma sonucu değiştirecek mi?
Said Nursi'den merak ettiğimiz şu ayetleri nasıl tefsir etmiş?
1- Maide 3,
2- Maide 55-56
3- Maide 67
4- Şura 23
5- Ali İmran 61
6- Ahzab 33
7- Maide 6
8- Bakara 189
9- Sa'd 26
10- Bakara 124
11- İsra 71-72
12- Hud 17
13- Bakara 180-182
14- Hud 12-13
Bunlarla ilgili alıntıları biz de ekleyebilirz ama işi ehline bırakalım..
Böylece hem onlar için bir sonuç oluşur hem de site Said'i tanımış olur. Şia gözüyle bakalım Said nasıl birisiymiş. Şimdi ben Said'in bazı ayetleri nasıl yorumladığını merak ediyorum. daha doğrusu bir kısmını biliyorum ve burda paylaşılarak şii kardeşlerimin de öğrenmesini istiyorum.
Hani Risalei nur seven kardeşlerimiz Said'in yanlış tanıtılıp anlaşıldığını, onun takipçilerinin (özellikle Fethullah gurubu) Said için bir fikir olmayacağını iddia ettiler. ki kısmen de doğru olan bu savunma sonucu değiştirecek mi?
Said Nursi'den merak ettiğimiz şu ayetleri nasıl tefsir etmiş?
1- Maide 3,
2- Maide 55-56
3- Maide 67
4- Şura 23
5- Ali İmran 61
6- Ahzab 33
7- Maide 6
8- Bakara 189
9- Sa'd 26
10- Bakara 124
11- İsra 71-72
12- Hud 17
13- Bakara 180-182
14- Hud 12-13
Bunlarla ilgili alıntıları biz de ekleyebilirz ama işi ehline bırakalım..
Yorum