Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

"size fetvayı İmam Hamaney mi verdi yoksa bu memleketteki bir alimimiz mi verdi? eğer bir alimimiz verdiyse neden İmama Hamaneyin emrettiğini ona bağlı olanlardan saklasın ki?"

bize fetvayı Hz. Rehber verdi.. Burdaki alimlerimizle alakası yok.. Eğer bir alimimiz verse Rehberin aksine hareket etmez.. ve saklamaz..

biz saklasak size söylemeyiz. burda da yazmayı. Ama içeriği kişiye özeldir. bu yüzden umum yerde yayınlayamayız..

lanetin hesabını biz vereceğiz de Said diye hitabın hesabını siz mi vereceksiniz ki karşı duruyorsunuz. biz de sizin gibi kutsallaştırmak zorunda mıyız?..

Yorum

bana özel mesaj atsana abi o fetvayı

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=10860.msg116804#msg116804 date=1296564634]
        bana özel mesaj atsana abi o fetvayı
        [/quote]

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=10860.msg116774#msg116774 date=1296555025]
          bilindiği gibi Şii-Sünni bölünmesinin bir çok sebebi var. bunların en başlıcası ise imamet meselesidir. Şiiler imametin ilahi tayin ile olduğunu, Rasulullahın s.a.a 12 halifesinin a.s olduğunu ve bunların ilkininde -Kuran ayetleri ve mütevatir hadislere binaen- Hz. imam Ali a.s olduğunu söylüyor. ehli sünnet ise bir tayin olmadığını, hilafetin seçimle olduğunu ve ilk halifenin Ebu bekir olduğunu idda ediyor. Said Nursi bu olayı ele alıp incelerken şunları söylüyor:

Ehl-i Sünnet ve Cemaat der ki: "Hazret-i Ali (r.a.) Hulefâ-i Erbaanın dördün-cüsüdür. Hazret-i Sıddık (r.a.) daha efdaldir ve hilâfete daha müstehak idi ki, en evvel o geçti."

Şîalar derler ki: "Hak Hazret-i Ali’nin (r.a.) idi. Ona haksızlık edildi. Umumundan en efdal Hazret-i Ali’dir (r.a.)." Dâvâlarına getirdikleri delillerin hülâsası: Derler ki, Hazret-i Ali (r.a.) hakkında vârid ehâdis-i Nebeviye ve Hazret-i Ali’nin (r.a.) "Şah-ı Velâyet" ünvanıyla, ekseriyet-i mutlaka ile evliyanın ve tariklerin mercii ve ilim ve şecaat ve ibadette harikulâde sıfatları ve Hazret-i Peygamber Aleyhissalâtü Vesselâm ona ve ondan teselsül eden Âl-i Beyte karşı şiddet-i alâkası gösteriyor ki, en efdal odur. Daima hilâfet onun hakkı idi, ondan gasp edildi.

Elcevap: Hazret-i Ali (r.a.) mükerreren, kendi ikrarı ve yirmi seneden ziyade o hulefâ-i selâseye ittibâ ederek onların şeyhülislâmlığı makamında bulunması, Şîaların bu dâvâlarını cerh ediyor. Hem hulefâ-i selâ-senin zaman-ı hilâfetlerinde fütuhat-ı İslâmiye ve mücahede-i a’dâ hadiseleri ve Hazret-i Ali’nin (r.a.) zamanındaki vakıalar, yine hilâfet-i İslâmiye noktasında Şîaların dâvâlarını cerh ediyor. Demek Ehl-i Sünnet ve Cemaatin dâvâsı haktır.

Said Nursi, "Risalei Nur", Lemalar, 4-cü lema, 4-cü nükte

bunu söyleyen kimse Şiamıdır?

[/quote]

Yorum

Eba Müslim Horasanide, Tağuta, Zalime ve Zalimlere başkaldırmıştır. Yüzlercesini katletmiştir. Öyleki hatta Katliam yaptığı dönemde Ali Şiileri biraz rahatlamıştır denir. Şimdi ne yapalım. Eba Müslim-i Horasani yad edip, övüp göklere mi çıkaralım?

O birisinin Şia hakkında ki düşüncesini anlamamak çocukça bir davranış olur. Onun şia'ya bakış açısını, düşüncesini okuyanlar bilmektedir. Sadece bir tanesini Elmeddin kardeş açıkça sundu. Bunun karşısında yok takiyye yaptı yok şöyle yaptı yok böyle yaptı diyerekten o birisini temize çıkarmaya çalışmayalım. O birisinin fikirleri yüzünden İnsanlar, gençler bir heykel haline geldi. Kuru bir kalabalık ve Namazdan ziyade, sohbetten risale okumaktan başka bir şey bilmeyen kupkuru bir kalabalık. Öyle ki okuduklarını okumayan Şia gibilerine tahammülleri bile yok. Dünya yansa bir gıkları çıkmaz umursamazlar bile. Yanlarında ki komşuya İsrailli tecavüz etse yine umursamaz bir çokları ve gömülürler risaleye..Umurlarında mı dünya. Onlara göre varsa yoksa hakaiki imaniye...

Yorum

Alıntı:

"Şiiler Peygamber Efendimize Gadir-i Hum denen yerde Hz. Alinin hilafetinin bildirildiği yer olduğunu ve Allahın emri olduğunu söylüyorlar. Bu meselenin aslı nedir?
              Soru

Şiiler Peygamber Efendimize Gadir-i Hum denen yerde Hz. Alinin hilafetinin bildirildiği yer olduğunu ve Allahın emri olduğunu söylüyorlar. Bu meselenin aslı nedir?
              Kullanıcı: anonim | Tarih: 12-Ocak-2007, Saat: 22:39:44

Cevap
              Değerli Kardeşimiz;

Şiiler, halifeliğin Hz. Ali’nin hakkı olduğunu iddia ederlerken başka deliller getirmeye çalışırlar. Bunlardan biride Gadir Hum hadisesidir. Şöyle ki: Veda Haccı dönüşüydü. Peygamberi-miz beraberindeki Sahabelerle birlikte Mekke ile Medine arasında bulunan Gadir Hum mevkiinde mola verdiler. Orada bir müddet istirahat edip öğle namazını kıldıktan sahabelere hitaben konuşma yapıp sonunda: “Ben kimin dostu isem Ali’de onun dostudur. Allahım ona dost olana dost ol; düşman olana da düşman ol. Ona yardım edene yardım et”1

Bu hadisi Şiiler yanlış aksettiriyor ve farklı şekilde yorumluyorlar. Peygamber’in (a.s.m.) Gadir Hum’da sözünü ettiği “velayet” Şiilerin kastettiği halifelik manasında değil “dost” manasındadır. Nitekim Hz. Ali’nin torunu Hasan el Müsenna bu hususta şöyle der: “Resulullah (a.s.m.) bununla halifeliği ve sultanlığı kastetmedi. Öyle demek isteseydi bunu açıkça söylerdi. Çünkü Resulullah (a.s.m.) Müs-lümanların en fasih ve en açık konuşanıdır.”2

Yine Hz. Ali’nin, Basra’da kendisine “Halife olman için Resulullahın halifeliği sana bıraktığına dair bir ahdi ve selahiyeti mi var, yoksa kendi görüşüne göre mi hareket ediyorsun?” şeklindeki bir soruya: “Hayır, yoktur. Vallahi ben Resulullah’ı ilk tasdik ve iman den kimseyim, onun adına ilk yalan söyleyen kişi olamam. Eğer Resulullah’ın halifeliği bana bıraktığına dair bir ahdi olsaydı, Ebubekir’in de Ömer’in de onun minberine çıkmasına izin vermezdim. Onlara karşı koyacak hiçbir gücüm olmasa, ellerimle mücadele ederdim.

Şiilerin bir iddiaları da, Hz. Ali’nin Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’e biat edip onlara yardımcı olmasının onlardan korkmasına bağlamaları ve onu riyakarlıkla itham etmeleridir. Bu konuda Bediüzzaman Lem’alar isimli eserinde:

“Amma Şia-i Hilafet ise Ehl-i Sünnet ve Cemaate karşı mahcubiyetinden başka hiçbir hakları yoktur. Çünkü bunlar Hz. Ali’yi (r.a.) fevkalade sevmek davasında oldukları halde tenkis ediyorlar ve su-i ahlakta bulunduğunu onların mezhepleri iktiza ediyor. Çünkü diyorlar ki. ‘Hz. Sıddık ile Hz. Ömer haksız oldukları halde Hz. Ali onlara mümaşaat etmiş. Şia ıstılahında takıyye etmiş, yani onlardan korkmuş, riyakarlık etmiş.’ Acaba böyle kahraman-ı İslam ve ‘Esedullah’ ünvanını kazanan ve sıddıkların kumandanı ve rehberi olan bir zatı riyakar ve korkaklık ile sevmediği zatlara tasannukârane muhabbet göstermekle, haksızlara tebaiyeti kabul etmekle muttasıf görmek, ona muhabbet değildir. O çeşit muhabbetten Hz. Ali teberri eder.

“İşte, ehli hakkın mezhebi hiçbir cihette Hz. Ali’yi tenkis etmez, su-i ahlak ile itham etmez. Öyle bir harika-i şecaate korkaklık isnat etmez ve derler ki: ‘Hz. Ali Hulefa-i Raşidin’i hak görmeseydi, bir dakika tanımaz ve itaat etmezdi. Demek onları haklı ve racih gördüğü için, gayret ve şecaatini hakperestlik yoluna teslim etmiş”3

Bütün bunlardan anlaşılacağı gibi Hz. Ali’ye Peygamberimizin bir vasiyeti olmadığı gibi Hz. Ali’de kendinden önceki halifelere onlardan korktuğu için biat etmemiş, Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’i halifeliğe kendinden daha layık gördüğü, Hz. Osman’a da itaat edeceğine söz verdiği için karşı çıkmamıştır. Ve Hz. Ali kendinden önceki bu üç halifeyi ciddi olarak sevmiş, bunu her yerde söylemekten çekinmemiştir.

Hz. Ebubekir’e biat etmeyenlerden bazıları Hz. Ali’ye biat etmek istediler. Fakat Hz. Ali hayatı boyunca Müslümanların birlik ve beraberliği için mücadele etmiştir. Fitne kapısını hiçbir zaman açmayacaktı. Böyle diyenleri sert bir şekilde yanından uzaklaştırdı. Mesela Hz. Ali’ye biat etmek isteyenlerden biri de Hz. Süfyan idi. Ona şöyle cevap vermişti:

“Biz halifelik makamına Ebubekir’i (r.a.) yeterli görüyor ve layık buluyoruz. Biz onu bu işte baş başa bıraktık. Araya girmedik”4 Hz. Ali, Hz. Ebubekir’in halifeliği müddetince onun en büyük yardımcılarından oldu. Hz. Ebubekir vefat ettiğinde şu mealde bir konuşma yaptı:

“Sen, fırtınaların ve en şiddetli kasırgaların kımıldatamadığı bir dağ idin. Resulullah’ın buyurduğu gibi sen bedeninde zayıf, Allah’ın dilinde kuvvetli, mütevazi, Allah’ın yanında ve yeryüzünde makamı yüce, mü’minlerin yanında büyüktür. Hiç kimsenin sana kini yoktu. Hiç kimsenin sende değersiz bulduğu bir vasıf yoktu. Kuvvetli olan, zayıfın hakkını alıncaya kadar senin yanında zayıftı. Zayıf olan da hakkını alıncaya kadar kuvvetliydi. Allah senin sevabından bizi mahrum etmesin. Bizi senden sonra saptırmasın.”5

Hz. Ali kendi halifeliği müddetince Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer aleyhinde bir şey söylenmesine izin vermezdi. Bir defasında şöyle diyor: “İşittiğime göre bazıları beni Ebubekir’den ve Ömer’den üstün tutuyorlarmış. Daha önce bu hususta bir şey söylemiş olsaydım şimdi böyle söyleyenleri cezalandırırdım. Söylemediğim için bunu yapmıyorum. Kim bundan sonra böyle bir şey söylerse o iftiracıdır. Allah’ın Resulünden sonra insanların en üstünü Ebubekir sonra Ömer’dir. Allah ikisinden de razı olsun.

“Kuru tohumları yeşerten, cansız varlıklara can veren Allah’a yemin ederim ki, Ebubekir ve Ömer’i mü’minlerin üstün ve faziletli olanlarından başkası sevmez. Günahkâr insanlardan başkası da onlara kötü gözle bakmaz, düşmanlık etmez.”6

Hz. Ali, Hz. Ömer’e olan sevgisinden dolayı kızı Ümmü Gülsüm’ü ona nikahlamıştı.7 Hz. Ömer vefat ettiğinde Hz. Ali naşının başına gelmiş ve ona olan sevgisini ifade eden şöyle bir konuşma yapmıştır:

“Ey Ömer, ben Allah’ın huzuruna senin istediğin bir amelle çıkmaktan çok hoşlanırım. Senden başka ameline imrendiğim kimseyi bulamadım.”8

Hz. Ali, Hz. Ömer’in şehadetinden sonra oluşan şura tarafından seçilen Hz. Osman'a hemen biat etti. Hz. Ali, Hz. Ebubekir ve Hz. Ömer’i sevdiği gibi Hz. Osman’ı da severdi. Hz. Osman’ın halifeliği döneminde onun en büyük yardımcısı oldu. Fitnecilere karşı müdafaa etti. Hz. Osman’ı azledip kendisine biat etmek isteyenlerin tekliflerini reddetti. Bozguncuların biatını Hz. Osman şehit edildikten sonra da kabul etmedi ve şöyle dedi:

“Osman’ın katillerinin biatını kabul etmekten Allah’a sığınırım”9

GADÎRU HUM konusunda detaylı bilgi almak için tıklayınız...

Dipnotlar:
              1. Ahmed b. Hambel, Müsned, IV, s. 368.
              2. İsmail Mutlu, Dört Halife Devri, s. 333.
              3. Lem’alar, s. 31.
              4. Dört Halife Devri, s. 340.
              5. a.g.e., s. 341.
              6. Hayatü’s-sahabe, III, s. 348, 349.
              7. H. İbrahim Hasan, İslam Tarihi, s. 317; Dört Halife Devri, s. 343.
              8. Dört Halife Devri, s. 343.
              9. a.g.e., s. 345.

Selam ve dua ile...
              Sorularla İslamiyet
              15-Ocak-2007 - 16:19:13

Okunma Sayısı: 4810"

İslamiyet hakkında her türlü sorularınızı sorabilir, üyelerimizin sorduÄŸu 150.000'den fazla sorudan siz de cevabınızı bulabilirsiniz.

Yorum

şimdi şu yazıya bakın 4810 kez görüntülenmiş..

yani binlerce kişi bu yazıyı okumuş.. ve bu site binlerce siteden sadece bir tanesi..

ve hepsinde Said'in bu saçmalıkları yayınlanıyor...

ben bunu hususi aramadım. nette özet olarak Gadiri hum meselesi nasıl geçiyor diye bir bakayım dedim ve tarafsız bir net kullanıcısı olarak ilk ulaştığım kaynak burası..

"şianın mahcubiyetinden başka bir hakkı yok"muş!!..

bu mu Said'in Ehlibeyti tanıtması..

dahası bu yazıları kitaplardan okuyan değil milyonlarca milyarlarca insan okuyor..

şimdi ben feryat etmeyeyim Said'e lanetten kendimi zor tutayım da ne yapayım.. ve biz de velayet.com da bu pislikleri temizlemeye çalışıyoruz.. kaç kişide temizleyebiliyoruz buyrun ortada işte..

Eğer burada Saidin yanlış tanındığını gerçekten onun Ehlibeyte hizmet ettiğini iddia edenler gözümüzün içine baka baka yalan söylemiyorlarsa o zaman gitsinler dünyanın neresinde ve her ne şekilde Said'in bu lanetlik saçmalıkları okunuyor yayınlanıyorsa hayır bu böyle değil Said burada bunu değil şunu söyledi şuna inanıyordu ama bunu şu ortamda söyledi diye düzeltsinler...

ama biz biliyoruz ki bunu yapmazlar yapamazlar.. Ama burada Saidin konu edinilmesi bizde şu düşünceyi uyarmakta: amaç şiilere, şia düşmanı olan Said'i yutturmak..

ve biz şunu da iyi anlamaktayız ki şiayı sevdiğini ve İslamın ana caddesi olarak gördüğünü iddia edenler bu yazıları göre göre hala daha Saidi savunabiliyorlar vicdanları yaralanmıyorsa... biz burda samimiyet görmek için kendimizi çok zorlamamız lazım..

bence bu kardeşlerimiz samimilerse o zaman hiç boş durmasınlar sevdikleri üstadlarının pisliklerini temizlemek ve zehirini dünyaya kusmasına müsade etmemek için bir teşkilat kursunlar:

Said'in Ehlibeyte attığı iftiraları temizleme derneği mi olur vakfı mı .. tez elden çalışmaya başlasınlar.. çünkü bu haliyle Said onların zannettikleri gibi İman kurtarmaya değil iman batırmaya cahil halkı hiç bilmedikleri şiaya ve Ehlibeyte düşman haline getirmeye hızla devam etmektedir...

Yorum

bizim sunni saide ihtiyacımız yok onunda düşmanı olduğu kamalden farkı yok...

Yorum

Biz hiç bir şiiden Üstad Bediüzzamanı sevmesini beklemiyoruz. Bizim de Üstad Bediüzzamanı sevmemize karışmasını istemiyoruz. Olay bu kadar basit. Herkes anlattığını anlattı. Herkesin bu konudaki hatası sevabı kendisine.

Yetmiyorsa, Qumu aşk ve Musave kardeşlerim, başınıza bir taç yaptırın, üstüne de biz Said Nursinin düşmanlarıyız deyin ve istanbul sokaklarnda dolaşın. Bilmem anlatabiliyor muyum.

Yer, zaman, mekan olgularını dikkate alın ve hangi işle meşgul olduğunuza bir bakın.

Yetmiyorsa bu yaptıklarınızı not edin, alın İrana gidin. Biz böyle böyle yaptık ve şia düşmanı Said Nursinin şia düşmanlığını şöyle, böyle belgeledik deyin. Belki rehber size madalya takar.

Biz Rehberimizin, Veliyyifakihimizin emrine muhalif bir durumda değiliz. O bizden, şii ve sünni müslümanların islami vahdet içinde olmasını istemiştir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Siz ise, Ehlibeyte, 12 İmama inanmış, Velayeti Fakihe tabi olmuş müslümanları bile, kendinizden uzaklaştıracak şekilde davrandığınız halde, lafa gelince bizim gayemiz de vahdet demenizle başbaşa kalın.

Bütün bunları gördükten sonra, İranda İslam Devrimine katkıda bulunan şii müslümanların değerini daha iyi anlıyoruz. Çünkü maalesef sizin bu üslubunuzla ne devrim yapılır, ne de zulümle mücadele edilir.

Şunu çok iyi anlıyorum ki, eğer İslam Cumhuriyeti sizin anladığınız şekilde Şiayı Ehli Beyti anlasaydı, bu gün ne İslam Cumhuriyeti ortada kalırdı, ne de şia.

İmam Ali, Muhammedi İslamın kendi vücudu ile birlikte ortadan kaldırılmasından korktu ama, sizin öyle bir endişeniz yok.

Musavi, Üstad Bediüzzamanın M.kemalden farkı yok ise, senin de haricilerden bir farkın yoktur. Çünkü hariciler de bir zamanlar İmam Alinin tarafında idiler. Kimin sonunun ne olacağını en iyi bilen Allahtır.

Allah sizleri ıslah eylesin.
                    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Harici olmaktan allaha sığınırım.bu söylediğiniz büyük bir sözdür. şiaya sapık diyen adama kızdım diye beni harici ilan ettiniz.

Yorum

2-(508) ...Ebu Basir şöyle rivayet etmiştir:
                        Ebu Abdullah (Cafer Sadık aleyhisselâm) buyurdu ki:
                        «İmamlar, Allah Azze ve Celle'ye açılan kapılardır, bu kapılardan girilerek Allah'a varılır. Eğer imamlar olmasaydı, Allah Azze ve Celle bilinmeyecekti. Allah, Tebareke ve Teâlâ, onlar aracılığıyla kulları üzerindeki kanıtlarını tamamlar.»

l-(510) ...Ebu Halid el-Kabulî şöyle anlatmış:
                        Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)’a, "Allah'a ve Resulüne ve indirdiği­miz nura iman edin..." (Teğabün, 8) âyetini sordum.
                        Buyurdu ki: «Ey Ebu Halid! Allah'ın nuru, kıyamete kadar Muhammed (sallallahu aleyhi ve âlihi)'nin soyundan gelen imamlardır. Allah'a yemin ederim ki, onlar Allah'ın indirdiği nurdurlar. Allah'a yemin ederim ki, onlar Allah'ın göklerdeki ve yerdeki nurudurlar. Allah'a yemin ederim ki ey Ebu Halid! Mü'minin kalbindeki imamın nuru, gündüzün ortasında her tarafı aydınlatan güneşin ışığından daha par­laktır. Allah'a yemin ederim ki, onlar mü'minlerin kalplerini aydınlatırlar.
                        Allah Azze ve Celle dilediği kimseleri de onların nurundan yoksun bırakır, Böylece kalpleri karanlıklar içinde kalır. Allah'a yemin ederim ki, ey Ebu Halid! Bir kul bizi sevdiği ve bizi velî edindiği zaman mutlaka Allah onun kalbini arındırır. Kul bizimle ilgili samimi bir sevgiye sahip olup bizimle barışık olmadıkça Allah onun kalbini arındırmaz. Bizimle barışık olunca, Allah onu şiddetli hesaptan korur. Kıya­met gününün en büyük korkusundan emin kılar.»

6-(537) ...Cabir el-Cu'fi, Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm)'dan şöyle rivayet etmiştir:
                        Resûlulah (sallallahu aleyhi ve âlihi) buyurdu ki:
                        «Benim hayatımı yaşamak, benim gibi ölmek, bana vaat edilen cennete gir­mek ve Rabbimin kendi elleriyle diktiği dala tutunmak, kimin hoşuna gidiyorsa, Ali b.Ebu Tâlib ve ondan sonraki vasileri velî edinsin. Çünkü onlar sizi sapıklık kapısın­dan içeri sokmaz ve hidâyet kapısından dışarı çıkarmazlar. Onlara öğretmeye kalkış­mayın; çünkü onlar sizden daha bilgilidirler. Ben Rabbimden onlarla Kitabı, havuz başına geri dönünceye kadar birbirinden ayırmamasını istedim. İşte böyle -peygam­berimiz iki elinin işaret parmağını birleştirdi- o havuzun genişliği San'a ile Eyle ara­sı kadardır ve içinde yıldızlar sayısınca altın ve gümüş kadehler vardır.»
                        7-(538) ...Fudayl b. Yesar şöyle rivayet etmiştir:
                        Ebu Cafer (Muhammed Bakır aleyhisselâm) dedi ki:
                        «Allah Azze ve Celle'nin rahmet ve huzur meltemi, zaferi, yardımı, kurtuluşu, bereketi, kerameti, bağışlaması, affı, kolaylığı, müjdesi, hoşnutluğu, yakınlığı, yardı­mı, egemen kılışı, umudu ve sevgisi Ali'yi veli edinen, onu imam edinip düşmanla­rından uzaklaşan, onun ve ondan sonraki vasilerinin üstünlüğünü kabul eden kimse içindir. Onları şefaatimin kapsamına almam, benim üzerimdeki bir haktır. Onlarla il­gili olarak benim duamı kabul etmek de Rabbimin üzerindeki bir haktır. Çünkü on­lar benim tâbilerimdir. Bana tâbi olan da bendendir.»

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10860.msg116886#msg116886 date=1296655159]
                          Biz hiç bir şiiden Üstad Bediüzzamanı sevmesini beklemiyoruz. Bizim de Üstad Bediüzzamanı sevmemize karışmasını istemiyoruz. Olay bu kadar basit. Herkes anlattığını anlattı. Herkesin bu konudaki hatası sevabı kendisine.

Yetmiyorsa, Qumu aşk ve Musave kardeşlerim, başınıza bir taç yaptırın, üstüne de biz Said Nursinin düşmanlarıyız deyin ve istanbul sokaklarnda dolaşın. Bilmem anlatabiliyor muyum.

Yer, zaman, mekan olgularını dikkate alın ve hangi işle meşgul olduğunuza bir bakın.

Yetmiyorsa bu yaptıklarınızı not edin, alın İrana gidin. Biz böyle böyle yaptık ve şia düşmanı Said Nursinin şia düşmanlığını şöyle, böyle belgeledik deyin. Belki rehber size madalya takar.

Biz Rehberimizin, Veliyyifakihimizin emrine muhalif bir durumda değiliz. O bizden, şii ve sünni müslümanların islami vahdet içinde olmasını istemiştir. Biz de bunu yapmaya çalışıyoruz.

Siz ise, Ehlibeyte, 12 İmama inanmış, Velayeti Fakihe tabi olmuş müslümanları bile, kendinizden uzaklaştıracak şekilde davrandığınız halde, lafa gelince bizim gayemiz de vahdet demenizle başbaşa kalın.

Bütün bunları gördükten sonra, İranda İslam Devrimine katkıda bulunan şii müslümanların değerini daha iyi anlıyoruz. Çünkü maalesef sizin bu üslubunuzla ne devrim yapılır, ne de zulümle mücadele edilir.

Şunu çok iyi anlıyorum ki, eğer İslam Cumhuriyeti sizin anladığınız şekilde Şiayı Ehli Beyti anlasaydı, bu gün ne İslam Cumhuriyeti ortada kalırdı, ne de şia.

İmam Ali, Muhammedi İslamın kendi vücudu ile birlikte ortadan kaldırılmasından korktu ama, sizin öyle bir endişeniz yok.

Musavi, Üstad Bediüzzamanın M.kemalden farkı yok ise, senin de haricilerden bir farkın yoktur. Çünkü hariciler de bir zamanlar İmam Alinin tarafında idiler. Kimin sonunun ne olacağını en iyi bilen Allahtır.

Allah sizleri ıslah eylesin.
                          [/quote]

e buyrun o zaman burda Saidin reklamını yapacağınıza onun vahdete engel olacak şiileri sünnileştirebileceğini sanan çağrılarını temizleyin. bu pislikler insanlara bulaştığı sürece vahdetin olmayacağı açıktır...

Yorum

reklamı da geçtik abi . bu nasıl bir şiiliktir ki şii kardeşine bir sunni alim yüzünden harici diyorsun ki o sunni alime de durup dururken laf söylemedik bizim kutsal mektebimize sapıklık dediği için kızdık...hak için kızdık ama harici olduk dünde ahbari olmuştuk...

Yorum

Selamun Aleykum.

Değerli arkadaşlar görüldüğü üzere ortam çok gerginleşmiş. Ben bu duruma üzülüyorum.

Mehmet Ufukalp ve Hattı imam'ın söylediklerini yahut ne söylemek istediklerini ben anlıyorum.

Bakın değerli arkadaşlar. Bir Alim Ehli sünnet diye onu sevmemek diye birşey asla olamaz.
                              Bütün dünya bir araya gelse beni Seyyid Kutubu Mevdudiyi Hasan el benna gibi Sünni alimleri sevmeme engel olamaz.

Ha açık konuşalım Mevdudi Seyyid Kutub Hasan el benna ilk üç halifeyi çok sever. Ben buna birşey diyemem. Mezhebsel bir mesele bu. Ama benim için önemli olan kendi zamanındaki Tağutlara boyun eğmedikleri ve Resulullah gibi direndikleridir.

Söyleyin Yoldaki İşaretler adlı kitaptan hangimiz etkilenmedik?

Hangimiz Müslüman Kardeşler cemaatine sempati ile bakmadık?

Değerli kardeşler Hattı imam ve Mehmet Ufukalp zaten Said Nursi Şia'dır demiyor. Vede onun Şia'lığını kanıtlamaya çalışmıyor. Ben o iki kardeşimin çabasını anlayabiliyorum.

Hattı İmam ve Mehmet ufukalp , zamanın tağutlarına boyun eğmediği için Said Nursi'yi savunmuşlardır. İşte bir Şia'da bu yönleriyle bakmalı.

Yahu arkadaşlar Bir Sünni alim zaten Hz Ali diğer halifelerden üstündür diyemez ki.

Bakın arkadaşlar, biz Hasan el benna'nın her dediğini kabul etmiyoruz. Şia'ya ters düşen çok meselesi vardır. Ama önemli olan onun zamanın tağutlarına boyun eğmemesidir.

Said Nursi bence bu Fethullahçıların anlattığı gibi bir adam değil. Olsaydı Fethullahçılarda Tevdih ehli olurlardı.

Said Nursi Şeriatçı bir adamdı. Yani Şeriatı istiyordu. Bugün hangi Fethullahçı şeriat istiyor? Yada bunun için çabalıyor?

Bakın sevgili arkadaşlar Tamam yezidi muaviyeyi amr bin as'ı eleştiriyorsunuz gözünüz kapalı. Ama onlar yerini zamanın tağutlarına bıraktılar şimdi bizim görevimiz zamanın tağutlarını eleştirmektir ve Şimdi müslümanlara tanıtmaktır.

Selamun Aleykum

Yorum

biz sunni alimleri rehber edinemeyiz samimiyetleri yaptıkları allah kalmıştır ama imamet ve velayeti kabul etmeyen ve kabul edilmemesi için yazılar yazan insanları asla rehber göremeyiz...mustazaf olmadıkça velayeti inkar eden kafirdir denmiştir...oysa siz insanları velayeti inkara çağıran insanlara rehber ve buyuk alim diyorsunuz...demek velayetin ne kadar önemli oldugunu anlamıyorsunuz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X