Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Musavi link=topic=10860.msg117074#msg117074 date=1296739943]
    abi bende geçmişte iktibasçılarla beraber oldum...ama bugun ercüment coşkundna teberri ederim...yani onunla geçmişim var dşye hala onu savunmam...geçmiş geçti artık onun yanlış oldugunu anladım
    [/quote]

Kardeş bunun geçmişte birliktelikle bir alakası yok. Siz Bediüzzamanı olduğu gibi anlayamıyorsunuz olay bundan ibaret. Biz de zaten bütün görüşlerine doğru deyip yanlışlarını savunmuyoruz.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10860.msg117063#msg117063 date=1296738868]
      Bizim nerede sünni müslümana kafir dediğimizi gördünüz delil lütfen.. yoksa iftiracısınız..
      O manayı verdikten sonra a lafzı kullanmamak marifet mi şimdi? Gerçekten öyle inanmıyor musunuz? Lafzen dememiş olmanız mana ile öyle olmadığı anlamına mı geliyor. Sizinle tartışıp ayrılan sünniler öyle düşünmüyorlar mı? İnsanlarda o intibaı bırakmıyor musunuz? Hangisine isterseniz sorun.

Adeta şunu demek istiyorsun: " bEN SANA KAFİRSİN DEMİYORUM, AMA SEN BİR KAFİR OLDUĞUNU ANLA" Tıpkı böyle bir sonuca sokuyorsunuz insanları.
      [/quote]

hayır biz her zaman şia düşmanları bozguncularla her şeyden habersiz saf samimice dinini yaşayanları birbirinden ayırdık.. Sizin üstadınız Said saf samimi halk gurubuna girmez. o bildiği halde bildiğine sırt dönmüş ve mustazaf konumundan çıkmış biridir.. Delillerini gördüü halde şiaya saldırmıştır.. onun hükmü ayrıdır halkın hükmü ayrıdır.. Halk mustazaftır.. her zaman bunu dedik. Rabbimiz dilerse onlara azap eder dilerse affeder imamete inanacak deliller kendilerine ulaşmamıştır der.. Sözlerimizi çarpıtmayınız..

burdan gidenler gerçekte şia ile sünnilik arasındaki farkı gördüler.. vicdanlarında zaten kendilerini bırakmayan hak hangisi sünnilikteki falan falan uygulamalar nasıl hak olabilir biribrine zıt mezhepler nasıl hep beraber hak olabilir gibi var olan eleştiriler su yüzüne çıktı. kendileriyle hesaplaşamadıkalrından gittiler..

kalanlar da kaldı ve şiayı seçtiler.. Ne mutlu onlara.. diğerleri ise gittikleri yerde de Ehlibeyti nasıl unuttuklarını yetkili olanların Ehlibeyt olduğu halde kendileirnin yetksiizliğini göre göre mezhep imamlarına sarıldıklarını sürekli hatırlayacaklar ve daha da rahatsız olacaklar..

bu bizim sorunumuz değil.. yangın var diye bağıran insanlar ne zamandan beri suçlu oldu.. yoksa kül olacak her yer...

siz iftiranıza delil bulun.. ya da özür dileyin.. biz kimseye kafir demedik.. İmam da bu konuyu açıklarken kendisini anlamayan (ki bu şiidir) kimseye kızıyor.. biz kafir demedik demeyiz diye..

Yorum

Said'i unutturmak için saldırmadığınız ne şia kaldı ne müctehidler kaldı şimdi de bize mi sıra geldi.. ama Saidin saldırıları hala ortadadır onlardan dolayı ne Saidden beri olduğunuzu ilan ettiniz ne de onların zararlarını milyonlarca insanı bize düşman ettiğini itiraf ettiniz..

o zaman biz sizin velayeti fakihi hangi çıkarınız uğruna Saidin hangi projesi için kullandığınızı merak ediyoruz...

Yorum

Gönderdiklerinizi tebliğde hata ederek gönderdiyseniz, maalesef sevap değil ceza göreceksiniz, bunu da biliyorsunuz değil mi?

Özre gelince, güzel kardeşim, ben sizin Üstad Bediazaman Said Nursi hakkındaki kanaatine katılmıyorum ki, ya da lafzen sünni müslümanlara kafir demeseniz bile o manada ifadeler kullandığınızı da gördüğüm için gerek görmüyorum. Benim için zor olmasa bile özür dilenecek bir şey ortada. Aslında tebliğ yönteminizi gözden geçirmekle sizin daha hayırlı bir iş yapmış olursunuz.

Korkmayın kötü bir şey önermiyorum. Hattı İmam Humeyniyi öneriyorum.
          Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=10860.msg117084#msg117084 date=1296742666]
            Said'i unutturmak için saldırmadığınız ne şia kaldı ne müctehidler kaldı şimdi de bize mi sıra geldi.. ama Saidin saldırıları hala ortadadır onlardan dolayı ne Saidden beri olduğunuzu ilan ettiniz ne de onların zararlarını milyonlarca insanı bize düşman ettiğini itiraf ettiniz..

o zaman biz sizin velayeti fakihi hangi çıkarınız uğruna Saidin hangi projesi için kullandığınızı merak ediyoruz...
            [/quote]

Söyleyeyim hangi çıkarımız uğruna olduğunu. İslamın çıkarına. Başka da hiç bir şey değil.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=10860.msg117084#msg117084 date=1296742666]

[/quote]

İnsanları siz kendinize düşman ediyorsunuz kardeşim. Müslümanlara yaklaşımınızda İnkılabi İslami kültürünü değil, geleneksel yapıyı tercih ediyorsunuz. Hata ettiğiniz nokta da burası zaten.

Yorum

Ya da sizin şiasız İslam inkılabı bakışınızdan kaynaklanan ve asla göremeyeceğiniz yönlerden..

İnkılabı inkılap yapan şiadır.. siz bunu görmediğiniz için bizi anlamanız mümkün değildir. Şayet Hattı İmam sizin dediğinzi gibi olsaydı orada şia diye bir şey kalmazdı..

İnkılap da Rehber de Hz. Humeyni de hepsi birer şia hizmetçisi idiler.. Onlar hiç bir zaman şiayı anlatan imameti reddedenlerin çıkmazlarını onlara gösterenlere engel koymadılar.. bunu defalarca söyledik.. Eğer öyle olsaydı o zaman şiilik sünnilik tartışması olan bir sürü esere izin vermezlerdi.. şiilerce yazılmış ve her zaman neşredimekte olan bir sürü ihtilafları ele alan eserlere...

siz Said gibiler iftira atsın şiaya sapık desin biz de susalım böylece şia bitsin inkılap şiasız sünni uyduruk bir şey olsun diyorsunuz..

bu haliyle ABDnin desteklediği şiayı kullanan şahtan farklı bir yapı çıkmaz ortaya... şia bittikten sonra inkılabın ayakta kalacağını mı sanıyorsunuz.. ya da inkılaptan önce şia yok muydu?.. sizce Humeyni evveli olmayan bir türedi mi?..

Yorum

bu haliyle ABDnin desteklediği şiayı kullanan şahtan farklı bir yapı çıkmaz ortaya... şia bittikten sonra inkılabın ayakta kalacağını mı sanıyorsunuz.. ya da inkılaptan önce şia yok muydu?.. sizce Humeyni evveli olmayan bir türedi mi?..
                  Yine aynı terane. Kardeşim İmam Humeyni şii değil mi? Neden sizlerin yaklaşımı ile farklı peki. Neden İmam Humeyni ehli sünnetin veladet olarak Rebiülevvel ayının 12 ile şianın 17 rebiülevvel arasını vahdet haftası ilan etmiştir.

Neden İmam Humeyni şiicilik ve sünnicilik yapan bizden değildir demiştir. Siz neden bizi şiadan ayırmaya çalışıyorsunuz ki.

Biz şiayı tartışmıyoruz ki, Şiayı sizden de alimlerinizdende daha iyi anlayan, bilen yaşayan İmam Humeyni ve İnkılabi ekibi var ortada. İmam Humeyninin Hattı, mektebi var. Siz bunlardan hiç mi hiç bahsetmiyorsunuz. İşte bizim sizleri davet ettiğimiz konu budur.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=10860.msg117092#msg117092 date=1296743645]

[/quote]

emin olun ki abd sizin gibi herkesi dışlayan ve birlik olunmasını engelleyenlerden çok daha hoşnuttur.

imam da bunu anlatmıştı zaten. sizlerin bilerek veya bilmeyerek düştüğünüz oyunu zaten İmam ta ozamanlardan haber vermişti.

bu siteye girdiğimde çevremdeki sünni bağnazlarla uğraşıyordum. bu istede gördümki sizler onlardan daha az bağnaz değilmişsiniz. velayti fakihten bahsedip onun hilafına sözleri söyleyecek kadar aşırı giden sizler ne şiaya ne de inkılaba faydası olmayan kendi kendine bile vahdeti sağlayamayacak bir düşüncenin mağdurlarısınız.

oysa sizin bağlı olduğunuzu söylediğiniz alimlerin tümü sünnileri dışlamak yerine ortak yönleri vurgulayarak kalpleri ısındırmak ve gerçek düşmana karşı birleştirmek derdinde.

yazdıklarımız işine gelmeyince silebilirsiniz ama hakikat birgün gün yüzüne çıkacaktır.

kusura bakmayın bu aralar giremiyorum siteye. sünni misafirlerim var. şimdi söyleyin onlara ne yapayım. evden mi kovayım, yoksa direkt sapık fırka olduklarını söyleyip bir daha bana selam vermelerini bile engelleyip hak bildiğimi onların kabulleneceği bir şekilde zamana yayarak anlatmak gibi bir sıkıntıya girmeyeyim ve yalnız başıma kalıp düşmanlarımı mı arttırayım.

benim bildiklerim bana yeter deyip kimsenin kalbini mektebim doğrultusunda kazanmayayım mı?
                    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

sn Ufukalp;

siz önce Rehberin ilmihalini alın uygulayın onu taklit edin sonra onlara uyduğunuzu söyleyin...

yoksa şiayı da onları da anlayamazsınız.. bizi hiç anlayamazsınız...

Çünkü hadislerde belirtilen şia vasıflarından sizde hiç eser yok.. Ben onca şiayı tercih eden arkadaşlarda bu özelliği görüyor hissediyorum.. ama sizde asla..

Yorum

Bizim derdimiz şiaya sapık diyen, dediklerini de Allah katından ilham diye garantiye almaya çalışan Said gibi bağnaz sünnilerle..

cahiller onlardan çok daha iyi... çünkü onlar samimi.. onlarla insani ilişkilerimiz de kardeşliğimiz de devam eder. misafirliğe gider geliriz. sorarlar cevaplarız biz sorarız onlar cevaplar.. biz sünni sitelerde de yazıyoruz.. ama Said gibi bize saldıran olmuyor..

O yüzden Saidden nefret ettiğimz gibi hiç bir sünniden nefret etmeyiz merak etmeyin...

Yorum

niye şiaya sapık diyen Said'den nefret ettiğimi bilmiyorlar mı ki... O (Said) ayrı misafirlik ayrı burdakiler ayrı...

Yorum

O birisini Ehl-i Sünnetten bile bir çokları kabul etmez. O birisinin talebelerini, Müritlerini o birisinin fanatikleri olan bir çokları bile sevmez. O birisi arkasında öyle bir topluluk bırakmış ki Adeta bir heykel. İran İslam İnkılabı sayesinde çok azı canlanmış gibi gözüküyor. Ama ne yardan geçiyorlar ne de yar olmayandan.

Ali ben seni seviyorum Ama Muaviyeden de vazgeçemiyorum.
                            Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştırandan da vazgeçemiyorum.
                            Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştıranın putlaştırmasını kamufle edenleri de seviyorum.

Humeyni ben seni seviyorum ama senin İmamın olan Alinin düşmanı muaviyeyi seven o birisinide seviyorum.

Bu nasıl bir sevgi Ya Rabbim!

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10860.msg116962#msg116962 date=1296713646]
                              Bunda samimi olduğunuzu sanmıyorum. Çünkü size göre sünnilik yanlışlık ve sapıklıktır. Bundan dolayı birisinin süni alim olması sevmemeniz için size yeterlidir. Bunca burada kendi indi değerlendirmelerinizle de bu gayet iyi anlaşılmaktadır.

Sevdiğimiz dediğiniz sünni alim kimdir, söyleyebilir misiniz?[/quote]
                              Abdurrezzak Sanani, Nesai, Hakim, Ferhan Maliki, Kunduzi ve bu gibi insaf Ehli olan sırf insaf ehli oldukları içinde, hakkı örten perdeleri kaldırmaya çalıştıkları içinde RAFİZİ, Şİİ ve SAPIK ilan edilmiş ve ya öldürülmüş kimseler. Allah hatalarını bağışlasın

Yorum

sayın abilerim, kardeşlerim bir yönetici olarak öncelikle talep ediyorum, küçük bir kardeşiniz olarakta rica ediyorum: konuyu saptırmayın. bakın konu Said Nursinin Risalelerde bazı ayetleri -ki, bunlar imamet ile ilgilidir- nasıl tefsir ettiğini öğrenme merakı üzerine açıldı. ama bakıyorum ki, konu Şii-Sünni tartışmasına dönmüş, hakaretler baş almış yürümüş, bir-birimizi tekfir edecek dereceye kadar irerlemiş. şu andan itibaren konuyu takibe alıyorum -ki, zaten bu bölümde görevli ebnim- ve konu dışı yazılacak her yazıyı sileceğim. lütfen konu hakkında konuşun.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X