Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Mufazzal link=topic=10860.msg117104#msg117104 date=1296745258]

Ali ben seni seviyorum Ama Muaviyeden de vazgeçemiyorum.
    Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştırandan da vazgeçemiyorum.
    Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştıranın putlaştırmasını kamufle edenleri de seviyorum.

[/quote]

Rabbim senin iftiralarından İslam İnkılabına bağlı samimi müslümanları korusun.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip bu çağın yezidlerinin ve onların kurdukları rejimlerin uşağı olanlara Rabbim lanet eylesin.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip onların neslinin sağlamaya çalıştığı vahdeti kendi akıllarınca(!) dışlayan ve ona darbe vurmaya çalışıp büyük şeytanın ekmeğine yağ sürenlere (ki imam Humeyninin sözüdür) Rabbim lanet eylesin.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip İslam İnkılabına dostmuş gibi görünüp o İnkılabın kurucularının ve velayeti fakihin tüm uyarılarını hiçe sayanlara Rabbim lanet eylesin.
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 01:29.
    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

mufazzal abiyi tanırım kendisi rejim uşağı değildir
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 05.08.2020, 01:28.

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=10860.msg117130#msg117130 date=1296758350]
        [quote author=Mufazzal link=topic=10860.msg117104#msg117104 date=1296745258]

Ali ben seni seviyorum Ama Muaviyeden de vazgeçemiyorum.
        Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştırandan da vazgeçemiyorum.
        Ali ben seni seviyorum ama Muaviyeyi putlaştıranın putlaştırmasını kamufle edenleri de seviyorum.

[/quote]

Rabbim senin iftiralarından İslam İnkılabına bağlı samimi müslümanları korusun.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip bu çağın yezidlerinin ve onların kurdukları rejimlerin uşağı olanlara Rabbim lanet eylesin.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip onların neslinin sağlamaya çalıştığı vahdeti kendi akıllarınca(!) dışlayan ve ona darbe vurmaya çalışıp büyük şeytanın ekmeğine yağ sürenlere (ki imam Humeyninin sözüdür) Rabbim lanet eylesin.

Ali'den, Hüseyinden bahsedip İslam İnkılabına dostmuş gibi görünüp o İnkılabın kurucularının ve velayeti fakihin tüm uyarılarını hiçe sayanlara Rabbim lanet eylesin.
        [/quote][quote author=Musavi link=topic=10860.msg117131#msg117131 date=1296758431]
        Hattı imam lanetlerin bize mi ?
        [/quote]

nasıl görmezsin Musavi bizim günlerdir etmediğimiz laneti hattı imam, İmam Humeyni hattında kalıp şii sünni çatışmasını günümüzde milyonlarca insana taşıyan Saide lanet ediyor..

Çünkü şii sünni ihtilaflarını çıkarıp milyonlara okutan biz değiliz bizden evvet bu işi Said yapmış...Mufazzal kardeşim nerede böyle bir ihtilafı başlatmış ki?.. Zavallı şiiler hayır biz Said'in dediği gibi değiliz diye kendilerini savunmak için bile konuşamayacak mı?..

Yorum

[quote author=hatt-ı imam link=topic=10860.msg117130#msg117130 date=1296758350]

[/quote]

güzel üslubdan bahsedene bakın hele..

saidi kürdi için inkılap kardeşlerine neler diyo..

bu tiplerin gerçek yüzünü gösteren Allah'a hamd olsun.

Yorum

Hayır yanılıyorsunuz..

bizim İnkılapçı kardeşlerimizle ve özellikle Velayeti fakihe bağlı olanlarla kavgamız düşman üzerine giderken birbirleriyle tatbikat yapan iki kardeş gibidir.. düşmana karşı bir alıştırma gibidir..

Çünkü velayeti fakihe bağlı olan iki kardeşe yukarıdan biri durun niye kavga ediyorsunuz dese hemen çocuklar gibi: biz kavga etmiyoruz ki deyip birbirleriyle kucaklaşırlar..

Elhamdülillah...

Yorum

birbirine lanet okuyup, ahirette hesaplaşıcaz diyip, olmadık hakaretlerde bulunup sonrada kucaklaşmak zaten sadece ve sadece size yakışır.. .,.edit...

Yorum

Elhamdülillah.. biz kimseye lanet etmedik.. sizin çok yaptığınız ölçüye kızmak burda tekrar edildi anlamamanız ilgin..

ben samimi olarak dostuma gülebiliyorsam ve onu affedebiliyor hatalarını görmezlikte gelebiliyorsam o da düşündüğünü yüzüme söylüyor ama yeri geldi mi tek yumruk olabiliyorsak.. böyle takiyyeye can kurban..

arkadan birbirimizin çukurunu mu kazalım.. bunu mu istiyorsunuz..

insanlar konuşa konuşa anlaşırlar... kızgınlık anında söylenen bir çok sözler hukuksal hakları düşürmez bilmiyor musunuz? yeter ki bunlar düzeltilebilsin daha sonra..

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=10860.msg117161#msg117161 date=1296762077]
                  birbirine lanet okuyup, ahirette hesaplaşıcaz diyip, olmadık hakaretlerde bulunup sonrada kucaklaşmak zaten sadece ve sadece size yakışır.. takiyye / riya itikadı insanı bu hale getirir..
                  [/quote]

zeydiyye hanım siz bir köşede durmuş bekliyor ve bizim birbirimize düşmemizden(!) ne kadar da keyif alıyorsunuz.

bunu bu devrin yezidleri ve diğer zalimleri de yapıyor. niye aynı noktada buluşuyorsunuz ki?

kimden gelirse gelsin yanlışı onun yüzüne söylemekten çekinmedikki bugün de çekinelim. yukarıda yazdıklarımız bunların tezahürüdür. bize göre arkadaşlar bu memlekette oluşması gereken vahdete aykırı davranıyorlar. bunu anlatmak istediğimizde de bizi muaviye aşığı ve onu putlaştıranlar gibi lanse ettiler ve cevabımız buna oldu ki yine aynı cevabı veririz.

ama İslam İnkılabı Rehberi İmam Ali Hamaneye bağlı olan herkes bir şekilde bizim kardeşimizdir. kavgalı da olsak kavgamızdan zevk alanlara onu satmayız.

ne yazıkki Rabbim sizin gibileri sevindirmeyi bize nasip etti. bu günahın altından kalkmayı da inşaallah kalkmayı ve tevbe etmeyi de hepimize nasip eder.

Yorum

Qum-u aşk bizim yazdıklarımızı gördüğünüz ve sözlerinizde ısrar ettiğiniz gibi Mufazzalın yazdıklarını da görün ve onu değerlendirin ki insafınız olduğu noktasında hala ümitvar olalım.

ayrıca defaatle bu tartışmada ne siz ne de biz biribirimize faydalı olmayız dediğim halde işi buralara kadar getirmeniz ve birbirimize bu hitaplarda bulunmamızda olan katkınızı da düşünüp ona göre bizim hakkımızda karar verin.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=10860.msg117156#msg117156 date=1296761740]
                      Hayır yanılıyorsunuz..

bizim İnkılapçı kardeşlerimizle ve özellikle Velayeti fakihe bağlı olanlarla kavgamız düşman üzerine giderken birbirleriyle tatbikat yapan iki kardeş gibidir.. düşmana karşı bir alıştırma gibidir..

Çünkü velayeti fakihe bağlı olan iki kardeşe yukarıdan biri durun niye kavga ediyorsunuz dese hemen çocuklar gibi: biz kavga etmiyoruz ki deyip birbirleriyle kucaklaşırlar..

Elhamdülillah...
                      [/quote]

Kesinlikle.
                      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=10860.msg117099#msg117099 date=1296744363]
                        sn Ufukalp;

siz önce Rehberin ilmihalini alın uygulayın onu taklit edin sonra onlara uyduğunuzu söyleyin...

yoksa şiayı da onları da anlayamazsınız.. bizi hiç anlayamazsınız...

Çünkü hadislerde belirtilen şia vasıflarından sizde hiç eser yok.. Ben onca şiayı tercih eden arkadaşlarda bu özelliği görüyor hissediyorum.. ama sizde asla..
                        [/quote]

Güzel kardoeşim, ben ne yaptığımın farkındayım. Sen rahat ol. Ayrıca benim kimseye şii oluşumu ispat etmek, onaylatmak gibi bir derdim yok. Şiayı ise şiilerin çoğundan daha iyi anladığımı çok iyi biliyorum.
                        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=zeydiyye link=topic=10860.msg117161#msg117161 date=1296762077]
                          birbirine lanet okuyup, ahirette hesaplaşıcaz diyip, olmadık hakaretlerde bulunup sonrada kucaklaşmak zaten sadece ve sadece size yakışır.. .,.edit...
                          [/quote]

Biz birbirimize lanet etmedik. Etmeyiz de. Aynı Velayeti Fakihe tabi olanların birbirine lanet edebileceğini umuyorsan çok beklersin. Ayrıca kavga edip barışabilmek herhalde kötü bir şey olmasa gerek. Sizin arzunuz barışılmaması yönünde ya, size de demek öylesi yakışıyormuş.

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=10860.msg117118#msg117118 date=1296752473]
                            sayın abilerim, kardeşlerim bir yönetici olarak öncelikle talep ediyorum, küçük bir kardeşiniz olarakta rica ediyorum: konuyu saptırmayın. bakın konu Said Nursinin Risalelerde bazı ayetleri -ki, bunlar imamet ile ilgilidir- nasıl tefsir ettiğini öğrenme merakı üzerine açıldı. ama bakıyorum ki, konu Şii-Sünni tartışmasına dönmüş, hakaretler baş almış yürümüş, bir-birimizi tekfir edecek dereceye kadar irerlemiş. şu andan itibaren konuyu takibe alıyorum -ki, zaten bu bölümde görevli ebnim- ve konu dışı yazılacak her yazıyı sileceğim. lütfen konu hakkında konuşun.[/quote]
                            son kez uyarı yapıyorum eğer başlığa uygun olmayan yazılar yazılırsa hepsini sileceğim. ve başlık Said Nursinin bazı ayetleri nasıl tefsir ettiğini öğrenme merakı üzerine açıldı. eğer elinde ayetlerin tefsirleri olan varsa buyursun eklesin bizde okuyalım.

Yorum

muaviye putuna tapanlar mı biz selef allahtan gayrısına tapmayız ne aliye ne muaviyeye...
                              necdiyim ölümüne.

Yorum

[quote author=vehhabi link=topic=10860.msg117267#msg117267 date=1296834639]
                                muaviye putuna tapanlar mı biz selef allahtan gayrısına tapmayız ne aliye ne muaviyeye...[/quote]
                                siz vahhabiler Allaha değil, cism olan, geceler saat birde yere inen, yüzü tüysüz, kıvrım saçlı, belinde kızıl kemer, başında tac olan, uykulara giren bir puta tapıyorsunuz: nasibiler ve yühudlikten kaynaklanan bozauk Tevhid inançları

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X