Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=10860.msg117043#msg117043 date=1296731066]
    Rehber de aynen böyle demiştir.. Ona tam itaat ettiklerine mukallit hükmünde seslenirler ve şiilerimiz derler.. Onlar tüm dünya insanlarını muhatap aldıklarından Kendilerini tam anlayamamış sempati duyanlara ey müslümanlar derler ikinci sınıfa koyarlar diğer kafirlere ise insan olmaları hasebiyle diğer bir kategoride seslenirler..

Bu İKİNCİ SINIF lafı size ait değil mi? Neden Rehberin beyanlarını bulandırıyorsun. Rehberimiz sünni müslümanları ikinci sınıf müslüman mı görüyor.

Öyle ya, İslam İnkılabının yıkılması için Tahranda amerikan ve israil uşaklığına soyunan yeşil hareket mensubu şiiler birinci sınıf müslüman, İnkılaba canını vermekten çekinmeyen, şiayı seven sünni müslümanlar da ikinci sınıf.

Bu taksimi kurt yapmaz be, kuzular şah olsa. der ya necip fazıl.
    [/quote]

Rehber İmam Hamanei sizce şiilerle sünnileri aynı mı görüyor?

o zaman onun da yaptığı hak mezheplerin sayısını 5'e mi çıkarmak.. böyle mi diyorsunuz yani..

Yorum

Rehber İmam Hamanei sizce şiilerle sünnileri aynı mı görüyor?

o zaman onun da yaptığı hak mezheplerin sayısını 5'e mi çıkarmak.. böyle mi diyorsunuz yani..
      Velayeti Fakih çizgisine uygun hareket eden, şiayı seven inkılabı seven sünni müslümanları, Velayeti Fakihe karşı yürüyen, abd nın israilin oyununa gelip inkılaba zorluk çıkaran şiilerden daha fazla sevdiğini söyleyebiliriz.
      Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
      Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=vehhabi link=topic=10860.msg117267#msg117267 date=1296834639]
        muaviye putuna tapanlar mı biz selef allahtan gayrısına tapmayız ne aliye ne muaviyeye...
        [/quote]

Siz amerika ile israile tapıyorsunuz arkadaşım. Eğer vahhabiliğinizde samimi iseniz. Kıyafetinize ve selef değişinize ve isminizi vehhabi olarak belirlemenize göre söylüyorum. Bakınız, Mısırda müslüman halk kıyam etmiş, sizin suud kralına tapan, amerikaya israile tapan suudlu şeyhulislamınız Mısırlı müslümanları günahkarlıkla suçluyor. Tağuti rejimlere kıyam eden müslümanları günahkar olmakla suçluyor.
        Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
        Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Ynt: Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

beyler Said Nursî Hz.lerinden konuyu sunni-şii tartışmasına çevirdiniz. Ne kadar İmamlarınıza ve Hz. Ali'ye bağlı olduğunuz ortada. Said Nursî Şiaya hiçbir şekilde hakaret etmemiştir. sadece yanlışlarını beyan etmiştir. aynı beyanda sunnilerin Hz. Ali R.A ve Ehl-i Beytte yapılan haksızlığı da beyan etmiştir. Yani sadece şiaya yüklenip sunnileri savunmamış. iki tarafın haksızlığını beyan edip orta noktayı göstermiştir. sizler ise atgözlülükle mevzulara bakıyorusnuz...
          Allah herşeyi görüyor ve gücü herşeye yeter....

Yorum

Said Nursi kim oluyormuş da Şia'nın (varsa tabi) yanlışlarını beyan ediyor.. Şia İmam Zaman a.f.'in gözetiminde bir mekteptir. İslam'ın değişmeden günümüze gelmesini sağlayan tek ekoldür. Bunu baştan sona herkesle tartışabilirim..

Siz şiayı Said Nursi'den değil şii alimlerden okumalısınız. Akıl ve objektiflik ve hak bunu gerektirir. Şii olmayan Said Nursi'nin şia değerlendirmesi gerçekleri ortaya koymaz. Şiileri, muhalifleri kadar okumadıkça doğru değerlendirebilecek bilgiye malzemeye sahip olmanız mümkün müdür? biz her iki ekolü de araştırdık okuduk.. hem de bol miktarda arada kıyaslanmayacak bir fark var.. Şia ile Peygamber s.a.a.'in zamanındaki İslam aynıdır. hiç bir değişiklik yoktur.. Şianın fıkhı itikadı Peygamber s.a.a'in gösterdiğiyle aynıdır. Bunu her zaman ispatladık. Hem de her ekolün kendi kitaplarından.. burda da buna varız..

biz at gözlüğüyle baksaydık, Said Nursi hakkında sadece şii alimlerimizin, sadece şia ilkelerinden yola çıkarak yaptığı değerlendirmeleri alıp size aktarırdık. Ama burda Risalelerden alıntılarla Said'in şiaya nasıl iftira attığını gösterdik konuyu baştan incelediğinizde bunu göreceksiniz.. isterseniz aynısını yine paylaşırız..

Allah sizin (sadece şahsınızı demiyorum sünnileri kastediyorum) tek şii kitabı okumadan şia hakkında yanıltıcı beyanlarınızı da görmektetedir ve o adildir.. Tüm şii alimleri arapçayı mükemmel bilir, sünniliğin arapça temel eserlerini kaynaklarını didik didik bilirler evlerinde sünnilere ait temel eserlerin tamamı mevcuttur. Ama aynı şeyi sünni alimler için söyleyebilir misiniz? mesela sizin evinizde şiaya ait hangi temel eserler var da şia hakkında konuşma cesareti buluyorsunuz kendinizde?

yoksa şu ayete hiç rastlamadınız mı?

"Hakkında bilgin bulunmayan şeyin ardına düşme. Çünkü kulak, göz ve gönül, bunların hepsi ondan sorumludur." İsra 36

Yorum

Said Nursi hakkında hiçbir imamınızın dini liderinizin karşıt beyanı yoktur sen salıyıp duruyon... delilin yok bişeyin yok.... ispatını yayınla.. var diyon ama göstermiyon...

Yorum

said nursi aleyhinde yazı var demiyor ki , eğer rehbere uyan birisi said nursi diyorsa imam hamaneyden fetva almalı.

Yorum

[quote author=MEMOLİ link=topic=10860.msg122177#msg122177 date=1302291559]
                  Said Nursi hakkında hiçbir imamınızın dini liderinizin karşıt beyanı yoktur sen salıyıp duruyon... delilin yok bişeyin yok.... ispatını yayınla.. var diyon ama göstermiyon...
                  [/quote]

kardeş bizi yanlış anlamada direnirsen nasıl anlaşacağız?

Ehlibeyt İmamlarımız kıyamete kadar yaşayacak insanlar hakkında isim ve değerlendirme listesi mi tuttular ki biz tek tek bütün insanlar hakkında açıklama yapalım..

bu konudaki kural nedir? Peygamberimiz s.a.a. benden sonra iki emanet bırakıyorum onlara sarıldığınız sürece yolunuzu şaşırmazsınız Kur'an Ehlibeyt demiş mi demiş..

Said Nursi Kur'an mı oluyor Ehlibeyt mi?

Ehlibeytin de kim olduğu sünni kaynaklarda açıkça yazılı.. Peygamberimiz s.a.a. benden sonra 12 halife/imam/zat/emir gelecek buyurmuştur. Bu hadis de bu değişik adlarla sünni kaynaklarda mevcuttur. Ve Peygamberimiz yine bu imamların adılarını saymıştır. Said nursi bunların arasında yok..

Peki siz gösterin Said Nursiye uymanın caiz ve hatta onun doğru yolda olduğuna dair bir delil?

Yorum

siz demiyor musunuz alimlerimizden aldığımızı aktarıyoruz. alimlerinizde yoksa böyle bir beyan o zaman neden Said nursiye laf atıyorsunuz... Fetva almasına ihtiyaç yok sizin sıkıntınız var siz gidip alın... Qom_u_aşk sözlerinden çok dönüyorsun.... Alimlerinizin dediklerini aktardığını söylüyorsun hani nerde delilin saçmalayıp durma... delille konuşuyorum diyorsun ortada delilin yok... sen sunnilere yolladığın ilk soruda sana cevap verdim sen konuyu çarpıttın başka yöne çektin. Şimdide ÜStadım hakkında iftira atıp duruyorsun ve lafı çevirip duruyorsun.. Hz. Ali Adına yemin içerek Delil göster... fetvayı yayınlaaa

Yorum

siz demiyor musunuz alimlerimizden aldığımızı aktarıyoruz. alimlerinizde yoksa böyle bir beyan o zaman neden Said nursiye laf atıyorsunuz...

bize düşen güzel öğüt ve hikmtli sözle beyan diyerek sabırla cevaplarımıza devam edelim.. Evet biz alimlerden aldıklarımızı aktarıyoruz. Ama siz daha çok yenisiniz. Alimlerimizi tanıyor musunuz? Sözlerimi hangi alimimizin sözüyle çelişkili gördünüz? Alimiz Musa Aydın'ın risaleler hakkında görüşünü ilgili başlık altında belirttik. kardeşlerimiz paylaşmıştı.. ordan bakabilirsiniz..

"Fetva almasına ihtiyaç yok sizin sıkıntınız var siz gidip alın...

evet sizin böyle düşündüğünüzü biliyorum. Yani biz size İmam Mehdi a.f.'ten bir fetva bile sunsak bu Said'e karşı diye siz onu reddersiniz.. Bu yüzden sizinle kimin fetvaya yetkili olduğu konusunda anlaşamadan bu aceleniz niye..

Qom_u_aşk sözlerinden çok dönüyorsun.... Alimlerinizin dediklerini aktardığını söylüyorsun hani nerde delilin saçmalayıp durma... delille konuşuyorum diyorsun ortada delilin yok...

kardeş biz bu tür provakaları çok gördük.. biz hep delille konuşmaktayız. Siteyi dolaşın tüm sorulan sorualara delillerle yanıt vermişizdir sadece ben deil tüm şii kardeşlerim böyle.. hangi konuda delil istediniz de sunmadık?.

"sen sunnilere yolladığın ilk soruda sana cevap verdim sen konuyu çarpıttın başka yöne çektin. Şimdide ÜStadım hakkında iftira atıp duruyorsun ve lafı çevirip duruyorsun.. Hz. Ali Adına yemin içerek Delil göster... fetvayı yayınlaaa"

ilk soruya daha geçemedik çünkü "hangi sorudan istersen başlayayım cevaplamaya" dediğiniz mesajınızda bize öfkeyle aşerei mübeşşereden söz ettiniz. daha onu halledemedik ki. o konuyla ilgili sorulara cevap vermediniz.. konu duruyor burda da paylaştık..

Fetvayı layık olanlara gönderiyoruz. Çünkü bu sorumluluk işidir. Bizde fetvalar uygulamak için vardır tartışmak için değil.. Fetva sahibini taklit edecek duruma gelirseniz fetvayı görürsünüz.. yoksa fetvanın içinde bize bu izin verilmiş değildir. Yani umuma açık yerlerde bu fetva yayınlanamaz.. benimle ilgili değil yoksa bana kalsa hemen açıklardım...

Yorum

yalan söyleme birinci sorudan başla dedin bana ve ekledin aynı mesaj da aşere-i mübeşşere'yi de sordun al gördediğin msj

senin sorduğun soru:

Qom_u_aşk
                        Moderatör

Puan +305/-293

Ynt: (Konu Yok)
                        « Alıcı: MEMOLİ : 30 Mart 2011, 15:28:04 » Alıntı Yanıtla Sil

--------------------------------------------------------------------------------
                        a slm kardeşim hoş gelmişsiniz üyeliğiniz hayırlı olsun..
                        sanırım şu soruları diyorsunuz:

Alıntı sahibi: Qom_u_aşk üzerinde 24 Şubat 2011, 00:05:20
                        sünnilikte cevabını VİCDANIMI VE AKLIMI doyuracak şekilde bulamadığım sorular:

1- Allah insanları birleştirmek için gönderdiği dinin mezheplere bölünmesini onaylamış mıdır? Mezheplerin hak olduğuna dair bir ayet hadis var mıdır? ayetlerde insanları birleştirmek için gönderildiği söylenen kur'an'ın ayrılık nedeni olması ondan farklı hükümlerin çıkarılması doğru mudur. mezhepler birbirinden zıt helal haram farz hükümlerine sahiplerse bu ayrılığa Allah'ın izin verdiğine dair delil var mıdır? Allah hanefilik şafilik gibi mezhepleri hak ilan etmiş onlara mezhep kurma hakkı vermiş, onların taklit edilebileceğini bildirmiş midir. bu konuda ayet hadis var mıdır?

ben buna cevap olarak istediğin soruda başla diiynce verdiğin cevapta aşağıda

Qom_u_aşk
                        Moderatör

Puan +305/-293

Ynt: (Konu Yok)
                        « Alıcı: MEMOLİ : 01 Nisan 2011, 10:24:48 »
                        « Bu iletiyi yanıtladınız veya başka bir üyeye ilettiniz. » Alıntı Yanıtla Sil

--------------------------------------------------------------------------------

bunları genelde yazışsak da herkes de istifade etse hem de kalıcı olsa olmaz mı? çünkü özel mesajları zamanla siliyorum kalıcı olmuyor.. bu soruları bile silebilirdim ama hele ki silmemişim..

birinci sorudan başlayabiliriz. ama önce burda dediğinden başlayalım

cennetle müjdelenen sahabeler kimler ve hangi hadislerle mücdelenmişler

hadisi kaynağıyla gösterir misin? ancak bu kendini ve sünniliği savunmak içindir

eğer bizi ikna etmek istiyorsan bize şii kaynaklardan yani kendi inandığımız kaynaklardan deliller sunmalısın.. nasıl biz sünnilerle konuşurken onlara sünni kaynaklardan delil sunuyorsak..

akıl bunu gerektirir değil mi?..

o zaman öncelikle bize aşerei mübeşşere hadisinin (!) kaynağını kütübü sitteden hangisinde geçiyor açıkla . sonra da bizi ikna etmek istiyorsan şii kaynaklardan bunu göster ve bu konuda bizim sorularımız çok olacakk...

bn konuyu çevirmedim sen orda konuyu çevirdin...

Yorum

Siz Said Nursiye saygı gösterip inanmıyorsunuz bende Musa aydın adındaki şahsa inanma... benim İnandığım İmamınız ve Din Büyüğümüz Humeyni ve İrandaki Şia Liderleridir. Yoksa Türkiyedekilere Zerre kadar inanmam uymam da. bana kayak olarak Şia İmamlarını gösterin...

Yorum

musa aydın hoca çok tatlıdır tanırsan seversin.bizim gibi sert değildir.

Yorum

"o zaman öncelikle bize aşerei mübeşşere hadisinin (!) kaynağını kütübü sitteden hangisinde geçiyor açıkla . sonra da bizi ikna etmek istiyorsan şii kaynaklardan bunu göster ve bu konuda bizim sorularımız çok olacakk..."

biz daha seninle bu aşamadayız. yani birinci soruya geçmeden önce aşerei mübeşşere demişsin onu halledelim dedim..

hem "yalan söyleme" diye bana fırça atma. ben ne senin küçük kardeşinim ne asker arkadaşınım ne kan davalın..

başka sorunun varsa bunu başka şekilde görüşelim.. yok eğer burda ilim konuşacaksak bu cümleler ilime engeldir..

daha önce seni uyardım. yalan ve iftira ile itham edip duruyorsun... ben hiç bir zaman yalan söylemem.. ve bu durumda beni yalanla itham etmene de sessiz kalamam..

eğer bana güvenmiyorsan benimle yazışma. Sana bir şey ispalama zorunda değilim. Burda seninle konuşuyorsam sadece bu talep senden geldiğindendir.. senin de diğer tartıştığımız insanlardan hiç bir farkın yoktur.. onlar cevaplarını aldılar gittiler sen de öyle olursun..

ama bir daha beni yalancılıkla suçlayacaksan sabrım taşmış olur onu da bilesin.. biz burda her sözü kaldırıp yüzüne gülecek uyuz it değiliz.. her aklına eseni burda kullanamazsın..

umarım kendimi ifade edebilmişimdir..

Yorum

bn sana kaynak göster diyorum kaynak göstermiyorsun şahsi fikrini söyleyip imamlarımın fikrini aktarıyorum diyorsun... ama belgeyi isteyince gizli diyorsun... o zaman yalan değilse kaynağı ortaya çıkar.... benm sorunum iftira ve yalanların....

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X