Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Ehlibeyt a.s.'a Delalet Olan Ayetleri Said Risalelerde Nasıl Tefsir Etti?

Sen şia kaynaklarına inanıyor musun ki?.. benim şahsi fikrim Alimlerimizin fikirleriyle aynıdır. Eğer aynı olmasaydı onu değiştirmeyi en önemli öncelik bilirdim..

Benim hiç bir yalanım olmadığı gibi iftiram da olmaz.. ama senin bana iftiraların sürüp gidiyor..

Yorum

Ben Şia kaynaklarına Kur'an-a, Hadis-i Şerife, Ehl-i Beyte ve ben tabi olduğum imamlarla uyuşan kaynaklara inanırım. ve İmam hamaney gibi büyük Şia imamlarına inanırım. senin şahsi fikrin asla imamlarınızla aynı değil olamazda. çünkü imamlarınız şahsi fikirle hareket etmez ilimle Hakkla hareket eder....

Yorum

sen sanırım şafisin ve şii değilsin. bu durumda Ehlibeyt imamlarına inanıyorsan onların fıkhına neden uymuyorsunu? Ve şii imamları kimler hala açıklama yapmadın

Yorum

Qom_u_aşk imamlarınızı sorduğun yer farklı konu orda cevap verdim git oku... kafamı dağıtmam için bana açılmış 5-6 yeri gösterdinki karıştırayım diye ama karıştırmam. soruyu sorudğun konuda git cevabı oku....

ben Hanifi ama şafiilik mehzebini de bilirim... şafiilik mehzebindeki bilgimi tamamlarsam ibadet konusunda sıra hanbeli ve malikiye de gelecek.. Ehl-i Beyte inanırım Fıkıhına da uyarım ama sizinle benim bakış çerçevem farklı.. ben Hakk olanı Abdulkadir Geylani, Mevlana, Said Nursi, İmam Gazali gibi alimlerinin izlediği yoldaki gibi Ehl-i Beyte tabiyim...

Yorum

imam gazali gibi ehlibeyt düşmanıda mı ehlibeytten oldu ? ben onların hepsinden bveriyim ve sonsuz uzağım.

Yorum

musavi bunlar ehl-i beyten demedim bu alimlerin izlediği yoldan ehl-i beyte tabiyim dedim.. Mevlana dışında diğerleri zaten ya Seyyid ya da Şerif'ten dolayı ehl-i beyt sayılır...

Yorum

Ehlibeyte nasıl tabi oluyor inanıyorsun? ehlibeyt kim ve sen hangisiyle görüştü? Görüşmediysen onların bilgilerini hangi aracılarla alıyorsun. Aracıların Ehlibeytten neler almışlar kaynaklarıyla yaz da biz de bakalım..

o dediğin bölümde yok. Senden şu ana kadar Ehlibeytin kimler olduğuna dair bir cevap okumuş değilim..

sana 5 -6 yerdeki başlığı Said Nursi konusunda senin dediklerin daha önce dendi ve biz onları cevapladık diye göstermek içindi. Ama sen bu 5-6 başlığı incelemedin.. aynı şeyleri tekrar edip duruyoruz..

Yorum

Ehl-i Beyt hakkındaki kaynaklarım Kur'an-ı Kerim, Hadis-i Şerif, Hz. Ali'nin Kadiseleri, 4 Büyük Mehzebin imamları ve büyük alimlerin bahsettiği kadarıyla biliyorum. Ehl-i Beyte tabi olmak için görüşmek şart değil ki? görmüş olayım...

Yorum

dört mezhebin imamlarının ehlibeytle zerre alakası yok ki...onların çağında imam cafer vardı.ehlibeytten olan imam cafer varken ebu hanifeye niye uyalım ?

Yorum

İmam Cafer R.A. Ebu Hanife hakkında karıştılığı var mıdır? Yok. yok ise neden kabullenmiyorsunuz...

Yorum

İmam Caferi Sadık a.s. mı Ebu hanifeye uymuş yoksa Ebu hanife mi İmam Sadık a.s.'a uymuş?

Yorum

Qom_u_aşk İmam Azam Ebu Hanife, Caferi Sadık’tan hadis almıştır. ayrıca, Ehl-i sünnet alimleri, Hz. Ali (ra), Zeynelabidin, İmam Bakır, Caferi Sadık gibi Ehl-i beyt alimlerinden de hadis rivayet etmişlerdir.

Yorum

Memoli Zeynelabidin (a.s) mın sahifei seccadiye adlı dua kitabı kaçtane sünni kendini islama adamıs ailenin evinde vardır?

Yorum

ehli sünnet ehlibeyt imamlarından hadis almamışlardır.sadece ikinci üçüncü derece hadis kitaplarında vardır ve onlarıda sahih kabul etmezler.mesela sunni kitaplarında imam rızadan tek bir hadis yoktur.
                              HASBUNALLAH

Yorum

[quote author=MEMOLİ link=topic=10860.msg122424#msg122424 date=1302528094]
                                Qom_u_aşk İmam Azam Ebu Hanife, Caferi Sadık’tan hadis almıştır. ayrıca, Ehl-i sünnet alimleri, Hz. Ali (ra), Zeynelabidin, İmam Bakır, Caferi Sadık gibi Ehl-i beyt alimlerinden de hadis rivayet etmişlerdir.
                                [/quote]

Hangi hadisleri almış? Fıkhını nerden almış? İmam Sadık a.s. fıkıh bilmiyor muymuş? İmam Sadık a.s. mı Ebu hanifeye uymuş fıkıhta yoksa Ebu Hanife mi İmam Sadık a.s.'a uymuş?

Ehli sünnet alimleri bunlardan kaç tane ve hangi hadisleri almışlar?

aslında biz bunları sitede işledik ama siz araştırmıyorsunuz..

İmam Ali a.s.'dan 400 kadar hadis almışlar yarısı onun söylemediği ona attıkları iftiralar. Bir kısmı haricilerle ilgili hadisler. Çünkü haricilerle ciddi mücadele eden Ali a.s. idi. Ve hariciler Emevilerin de başına bela olduklarından onlarla baş edebilmek için bu Emevi yöneticileri onlar hakkında ne kadar hadis varsa Ali a.s'dan aldılar.. Bu yüzden konunun bu noktası sünni hadislerin Emevilerce oluşturulduğu da çok açıktır..

bize delil gösterin..

deyin ki Ebu hanife ve Ehli sünnet hadisçileri fıkhi görüşlerinin % şu kadarını İmam Sadıktan aldılar, yüzde şu kadar hadisi Ehlibeytten aldılar.. geriye kalan şu kadarını sahabe ve İmamların dışındaki tabiin ve etbaut tabiinden aldılar diye örneklerle delil istiyorum.. yoksa herkes Ehlibeyt ve 12 imama uyduğunu söylüyor..

Ve 12 imamın hayatı görüşleri fıkhı hadisleri toplam kaç tane, sünniler ne kadarını almış rivayet etmiş ve fıkıh tefsir kelam akaid gibi alanlarda kullandılar bunları istiyorum...

Örneğin hanefilerin ve şafilerin namazları 12imam gibi miydi? öyleyse şiilerin kıldıkları namaz kimin gibi? 12 İmam birbirinden farklı fıkhi hüküm koymuş rivayet etmiş mi etmişse hangiler etmemişse sünnilerin fıkıhtaki ihtilaflarının kaynağı nedir..

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X