Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Bu Kez Aşura Gelmeden Şii Olun.. İmam Hüseyn a.s. Burdan Bir Başka Görünür!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınır ve onun Rahman Rahim adıyla başlarız..

hamd Allah'a salat u selam Kutlu Habibine ve Ali'ne, lanetse onların tüm düşmanlarının üzerine olsun..

şii olmadan önce Peygamber torunu kıyam mazlumiyet ve cesaret sembolü İmam Hüseyn a.s. için neden bunu şiiler bizden çok seviyor ve İmamı anmak için törenler düzenliyorlar diye düşünür bir türlü bunu hazmedemezdim. Sünniler arasında bir kaç konferansın dışında bu alanda bir etkinlik olmazdı.. sünnilerin belki de yüzde 90'ı Kerbela olayının yıl dönümünden haberi bile olmaz olanlar da aşuraya boğularak bu günü matem günü olarak değil İmam Hüseynin şehadetinden gafil bayram günü olarak anarlardı.. bu ise beni yaralayan daha büyük acıydı..

Ama bunlara rağmen İmam Hüseyne kayıtsız kalmaz Halkalıda şiilerin düzenlediği aşura merasimlerini kaçırmazdım.. belki de hidayetime vesile olan amellerimden biri bu sıralarda aşura posterlerini alıp istanbulda ilan edilmemiş yerlere asmak bu vesileyle insanların gündemine aşurayı sokmak olmuş olabilir.. İmam Hüseyn a.s. bir sünni olarak benim bu halimden dolayı bana şii olmam için şefaat etmiş olabilir diye düşünüyorm..

iyi ki de şii olmuşum. Böylece gerçekte Şiilerin Aşurayı yaşadıklarını, İmam Hüseyni tanıdıklarını onun acısına ortak olduklarını gördüm. Ve imam Hüseyn bu sembol ismin sünniyken tanıdığımın yüz katı daha çok tanıdım o zaman yakın olduğumdan yüz kat daha yakın olduğuma inanıyorum İmama, belki daha da çok..

Öyleyse tüm sünni kardeşlerime öneriyorum: Acilen şii olun. Çünkü İmam Hüseyn a.s. ancak şiilerce tanıtlılıp anlatılmakta ve anlaşılabilmektedir. Aşura gerçek anlamını şiada bulmaktadır. Bir sünni asla İmam Hüseyn a.s.'ı anlayamaz, ne kadar okursa okusun ne kadar bilirse bilsin onun hikayesini..

Çünkü yanım mazlum şia tarihi ve kültürü aşura destanlarıyla yoğrulmuş Kerbela acılarıyla kazınmıştır her satırına kitapların.. Her hikayesinde bir dıştan gözlem yoktur şianın aşuraya dair. acı vardır ödenen bedeller vardır. Zalim sultanlardan İmamların ve Ehlibeyt dostlarının çektiklerinin izleri vardır. Şia felsefesini zalime karşı mazlumun yanında yer almak şeklinde oluşturmuştur. Zalimlerden hiç bir hikaye bilgi iz ilke inanç rivayet alıp koymamıştır ki kitaplarının bereketine mazlumiyetine bir gölge düşmesin..

İşte bu yüzden sünni kardeşlerimi şiaya davet ediyorum ki bu aşura yıl dönümüne iki aydan daha kısa zaman kalan bu günlerin değerini kaçırmasınlar. en yakın şii camiine gidip şii olduklarını ilan edip aşurayı cami alimlerimizden dinlesinler. Aşura alanında yazılmış şii kitaplarını okusunlar..

Ehlibeytin acılarını tatsınlar ruhlarının ezilmiş şu cahiliye düzen ve toplumundaki yanlarıyla..

Böylece Allah onlara lutfedece ve Ehlibeyt'in şefaatine layık bir yaşam sunacaktır ve bilmedikleri daha nice ilim kapılarını açacaktır. İmam Ali kapısından girerek İlim şehrine gireceklerdir.. Yani Peygamber s.a.a.'in yanına.. inşaAllah... O rahmet Peygamberi de ailesine mazlum Ehlibeytine olan yakınlıkları nedeniyel bu yeni misafirlerine kucak açacaktır inşaAllah..

Sen Ali Şiası olmadan önce (sen öyle kabul etmedne önce) de şia imişsin be hocam.
    Rabbim sevdiklerinin şefatini nasib etsin.
    Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Ben hergün Kerbela'yı hissediyorum. Geçen sene bu zamanlar daha körpecik bi şii idim. Hamdolsun bu sene biraz daha bilinçliyim. Level atladım Kerbela vak'asını daha o gelmeden yaşıyorum... Susuyorum Kerbela'ya, imam Hüseyn'e bir kez daha aşık oluyorum... ve ben hep susuz kalmak istiyorum...
      "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Sünni yazarların arasında da Kerbela'yı az çok bilen ve bu vahşet karşısında sessiz kalmayı iman, insanlık onuruna yakıştıramayanlar vardır. Bunlardan bir tanesini bile okumak sünnilere çok şey kazandıracaktır. M. Asım Köksal'ın Kerbela Faciası kitabı ve beyan yayınlarından çıkan çok eski bir kitapçık vardı. Dört yazardan derlenmiş Kerbela yazıları var. daha doğrusu üç yazar ve bir şairden:

kitabın ismi: Hz. Hüseyin, Bir Uyarı/Bir Sembol

kitapta Mevdudinin Kerbela Kıyamının anlamı üzerine nefis bir makaleyi, yine Mevlana Ebul Kelam Azad'ın ve Zakir Han'ın Kerbela ve Aşurayla ilgili güzel makaleleri bulunuyor. Kitabın sonunda ise İkbal'den öyle bir şiir var ki Kerbela, aşk ve İmam Hüseyn konulu.. Dehşet bir şiir. Bu şiiri kıskanıp ben de İmam Hüseyn kıyamıyla ilgili bir şiir yazmıştım. o derece güzel. şiir aşkla aklı karşılaştırıyor ve aşkın akla üstün yönlerinden bahsediyor. beyit şeklinde.. örneğin: akıl tedbir al ve uzak dur, aşk der teslim ol ve kurtul.. böylesine müthiş kıyasları ele alan güzel bir şiir.

Bu kitap küçücük bir kitap olmasına rağmen İHL'li yıllarda bunu okduğum zamanı ve yeri şu an gibi hatırlıyorum.. ağlamaktan kendimi alamamıştım. Dehşet bir kitaptı. Sünnilikte elbette acıklı olaylar vardı ama hiç biri Kerbela kadar beni etkilemezdi. Sanki Kerbela adının kendisinde bile izah edemediğim bir büyü bir gizem bir mesaj vardı. Sanki Kerbela ve İmam Hüseyne a.s. ait bir şey okurken bambaşka bir hislere kapılır bambaşka bir aleme geçişin kapısına kadar gelirdim. başka bir şeyler vardı burada..

şu an bunları çok iyi anlıyorum ki bu tarafta Tertemiz Ehlibeyt mektebi ayrı bir dünya varmış. Şia meğer ki hakmış.. Şia'nın Kerbelayı sahiplenmesi ne tesadüften ne de bağnaz sapma aşırı bir taratçılıktanmı.. Gerçekten hak olanı yaptıklarından hakikatin bir parçası olarak Kerbelayı sahiplenen ve bunu sahiplenmeye layık tek ekolmüş şia..

Kumeyl kardeşimizin dediği gibi Kerbela yılın her anında yaşanan bir hüzün bir susuzluktur.. Ve sünnilerin şiadan bu konuda öğreneceği çok bilgiler vardır. Sünni dünyada aşurayla ilgili bilgiler çok sınırlı ve kısır bazan da taraflı ve çarpıtılmış bir şekilde, yorumlarsa bazen vahhabi ağızlardan çıktığı belli olan yorumlardır.

Sünnilerin bu yorum ve taraflı bilgilerden kurtulması lazım. Vahhabi izlerini silmeleri lazım inanç ve kaynaklarından.

Yorum

[quote author=Kumeyl link=topic=18204.msg109671#msg109671 date=1289080430]
          Ben hergün Kerbela'yı hissediyorum. Geçen sene bu zamanlar daha körpecik bi şii idim. Hamdolsun bu sene biraz daha bilinçliyim. Level atladım Kerbela vak'asını daha o gelmeden yaşıyorum... Susuyorum Kerbela'ya, imam Hüseyn'e bir kez daha aşık oluyorum... ve ben hep susuz kalmak istiyorum...
          [/quote]

Resulullah'ın (s.a.a), hadisini hatırlattınız bana, Rabbim Hüseyn aşkınızı hep zinde, hep kor halinde tutsun inşaallah. Şöyle buyuruyor:
          "Hüseyn'in şehadetinden dolayı mu'minlerin kalbinde öyle bir hararet (aşk ateşi) oluşur ki, asla soğumaz!"

Yorum

YUKARI ÇIK
          Çalışıyor...
          X