Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

caferiler zincirle "deste" yaptı...

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

birinci olarak sunu bilmeniz gerekirki samimi yaptigimiz ameller ile kotu sonuclar elde edebiliryuz.bu sozumu yanlis anlamayin oradaki insanlarin samimiyeti acisindan demiyorum asla lakin isi samimiyete doker isek samimiyet insanlari kurtarmaz musavi kardes....

ben bu konuya deginirkende safevi siili gi anadolu silligi olarak ayirmadim.kimseye haydi kiyam edin de huseyni durusunuzu gorelimde demedim.ve bir seyi ortadan kaldirmadimki onun yerine bir sey koymak istiyeyim.

Allah ile gunde her bes zaman diliminde sohbet etmektesin ve onun huzuruna cikmaktasin.keza tum muslumanlarin uzerine farz olan seyde budur.peki bana soylermisiniz muslumanlarin bu bes vakitlik zaman diliminde Allah in huzuruna cikmalari bir aliskanlik ve adetten oteye gecememis ise ve namaz kilmak Allah i yad etmek amaci ile degilde tamamen bir aliskanligin urunu oldu ise biz o namazdan ne bekliyebiliriz...burada insanlarin samimiyetine hic bir sozumuz olamaz aksine nama zkiliyor huseyn heyetlerine meclislerine gidiyor yaptigi sey ne kadarda byuk ve guzel peki burada insanlarin kalplerindeki ve zihinlerindeki niyyet nedir...bir adet ve aliskanligin ferhengin devamimi yoksa Allah in yadi nefislerin teskiyesi ve huseyni bilincmi....

yukaridada belirttim dusmanimiz daha yeni buyuyen bir cocuk degilki sevmedigini hosuna gitmedigini yok etmeye kirmaya calissin.....hayir dusman yezid gibi degil mauviye gibi hareket etmekte....yok etmiyor bas kesmiyor zihinleri ele geciriyor ve sana din ile geliyor ...ici bos aliskanliklara haps olmus bir dindarlik sunuyor..

sia nin en buyuk zirhi kerbeladir asuradir.dusman bunu yok etmiyor evez ederek icini bosaltiyor.elestirmeyelim sonucta biz tatli yemiyoruz diyorsunuz.buna katilmiyorum...sia bu zamana kadar bu guc ile geldi ise bunun bir sebebide yeri geldiginde kendini sorgulamasidir ve taassuptan uzak olmasidir...

rehberin o kadar emrine buyruguna ragmen halen bazi kesimlerde adet ve aliskanlik olmus olgular degismiyor ise bunu gorupte elestirmemeyi nasil kabul edersiniz.sirf adet edindikleri icin rehberin sozunu kabul etmiyorlar.adetleri inanclarinin onune gecmis vaziyette....

genclerin sirf disco arayisi icin eglence ve enerji harcamak icin divane heyetlerinde ter akitmalarini ve dovunmelerini gorupte nasil elestirmeyiz ve burada yanlis var demeyiz...dikat et kardes ben sine vurmalarina degil nicin vurduklarini soruyorum...namazini adet uzerine kilan bir musluman gibi adet edindigi icin divane olanlari diyorum...helali den alimi den zaker den baskasini bilmiyen kerbelayi onlar ile anlamaya calisanlara diyorum....biz mersiyeler ile buyuduk ki artik mersiye dahi baska yonlere kaymaya baslamakta....bunlari gormuyor duymuyor lal oluyorsak huseyni bilinci anlamamis olmazmiyiz...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=18660.msg113668#msg113668 date=1293963979]
      O törenlerdeki insanların samimi olduklarına inanıyorum onlar huseyni matemi yaşıyorlar diğer insanlar aşura tatlısı yerken...niye onları eleştirelim ki...

geçen istanbulda bir abi yorum yaptı...madem hüseyniyiz ortalıkta niye bu kadar yezit var kıyam etmemiz şart değil mi ?

ama bu mantık diğer imamlara uymuyor. Huseyin aleyhisselam soyundna olan imamlar kıyam etmediler.yani heryerin ayrı kuralı var.

safevi şiiliği diyerek ya huseyın diyenleri ağlayanları eleştirmek bence hoş değil.eleştiren adama derim ki peki sen ne yaptın ? eleştirmek kolay.

safevi geleneği demek kolay ...ama ama ama peki sen ne koyuyorsun onun yerine...
      [/quote]

musavi kardeşim biz dikkat edersen ağlayanları eleştirmiyoruz. hele hele bilinçli olarak o yası gönlünde hissedip, neyin niçin olduğunu bilen ve kendi yaşantısını buna göre belirleyen hiçkimseyi eleştirmiyoruz. aksine bizim dediğimiz şey tam da bu. törenlerimizin, anmalarımızın içini iyice doldurup İmamları ve onların mücadelelerini anlatmak ve bu devirde onların yolundan gitmek için neler yapılmalıdır bunu izah etmek.

yoksa kuru kuruya hadi silahı alıp savaşalım demek cahillerin işidir ve o tür cahiller bu memleket dahil birçok islam beldesinde İslam'a zara vermişlerdir.

safevi şiiliği diyenler ağlayan adamı değil, sadece ağlayıp neye niçin ağladığını bilmeyen ve yaşantısını kendileri için ağladıkları İmamların yaşantısına benzetmeye çalışmayan, kalpleri ile bu dünyayı, dilleri ile Ehl-i beyti sevenleri eleştiriyorlar. yoksa samimiyetle dökülen her damla yaş, ihlasla kılınan her namaz küfre vurulan büyük darbelerdir.

peki biz ne yapıyoruz diye feryadın var. haklısın. ama ne yapıp yapmadığımızı nerden biliyorsun, o acıyı içimizde taşımadığımızı, o dertle dertlenmediğimizi nerden biliyorsun? hiçbirşey yapamıyorsak bile sırf bu sitede gördüğümüz doğruları destekliyor, yanlış olduğunu düşündüklerimizi düzeltmeye çalışıyoruz, o da olmadı Allah için seviyoruz, Allah için buğz ediyoruz. her ortamda kafirlerden, münafıklardan, yezidlerden beri olduğumuzu bildirip safımızı belli ediyoruz. kardeşliğe vurgu yapıyor, kardeşlerimizi anlamaya çalışıyoruz. elimizden gelen bu. Allah affetsin.
      KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

benim yazım sırf sana eleştiri değildi dostum... o gencin niyetini bilemeyiz ama o kişi coşma arzusunu o şekilde gideriyorsa bunda yine kotu bir şey yok... yani discoya gideceğina divane heyetine gidiyorsa buda iyidir...

Yorum

bu arada kama falan gibi saçma sapan şeyleri savunmuyorum kesınlıkle...

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=18660.msg113674#msg113674 date=1293975300]
            benim yazım sırf sana eleştiri değildi dostum... o gencin niyetini bilemeyiz ama o kişi coşma arzusunu o şekilde gideriyorsa bunda yine kotu bir şey yok... yani discoya gideceğina divane heyetine gidiyorsa buda iyidir...
            [/quote]

peki bu anlayis bir iki derken genel bir hal aliyorsa ne yapcagiz...yine gencler disco ya gitceklerine divane olsunlarmi diyecegiz...yani kotunun iyisi olsun... dediginiz sekilde gencler eminem veya ceza vs rapciler yerine helaliyi zakeri vs bunlari tercih etmisler...huseyni bilincten uzak huseyn den bir soz anlamadan sadece huseyn huseyn demisler....bunun kurani mizraklarin ucuna koyduran muaviye yontemi ve silahi ile ne farki var ki....

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X