Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

muharrem sohbeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: muharrem sohpeti

Allahümme salli ala Muhammed ve Ali Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.
    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

s.a paylaşımlarınız çalışmalarıma ışık tutuyor.dualarınızıda eksik etmeyin inş.Allah razı olsun.Rabbimin rahmeti,ihsanı,ikramı ve bereketi sizlerin ve tüm ehlibeyt dostlarının üzerine olsun.

Yorum

"Gadirhumdan bahsetme fırsatı buldum.

1- peygamber niye bunu yazılı bildirmemiş diyenler için,

2- peygamber sayıklıyor deyip,

3- ebubekirin sayıkladığını düşünmeden vasiyetini hayata geçirenlerle ilgili,

4- hz.Fatımanın ebubekire biat etmediğiyle ilgili hadis kitap.

5- kimler ehlibeytin yolunu doğru takip ediyor sorusuna cevap olarak on iki imamla ilgili hadis kitaplarını istiyorum.

6- fıkıhtaki farklılikların nasıl meydana geldiği konusundada yardımcı olursanız iyi olur.

7- ellerin bağlanmaması,fatihadan sonra amin denilmeyip kısa sureye besmeleyle başlanması ve teravi namazı uygulaması konusunda anlaştık fakat

8- abdeste ayakların mesti konusunu anlatırken yeterli olamıyorum."

kaynaklarla ilgili notlarım:

1- Müslim hum denilen suyun başında...
        2- Ömerin Peygambeirn s.a.a. vasiyetini engellemesi
        3- Ömerin Ebubekirin vasiyetin garantisi olacağına dair
        4- Fatımanın s.a. biat etmeyip küs olarak vefatı ve Peygamberin fatımayı öfkelendiren hadisi
        5- bunu tam anlamadım. bu kütübü sittenin tamamında geçen 12 halife (imam) ama adları yok hadisi mi? sünni yenabiul mevedde kitabında isim isim sayılıyor 12 imam
        6- "toptan Allah'ın ipine sarılın ayrılıp dağılmayın sonra gücünüz gider... " ali imran 103 ayetinde geçen Allah'ın ipinin Ehlibeyt imamları olduğuna dair hadisimiz var usulü kafide. yine ictihad edip isabet eden 2 yanılan 1 sevap alır şeklinde sünni inanış var. İnsanlar Ehlibeyt imamlarını fıkhi olarak da terk edip masum olmayan ve uyulması hakkında hiç bir dini emir ve delil bulunmayan mezhep imamlarına uyduklarında, ki bunlar da farklı farklı bu yüzden fıkhi ihtilaflar çıktı. Şiada bölünme ve mezhepler yok..
        7- güzel..
        8- bu konuda velayette enine boyuna tartıştığımız başlığı düzenledim 30 sayfa olarak size ileteceğim inşaAllah..

Yorum

[quote author=Elmeddin link=topic=467.msg135961#msg135961 date=1321947515]
          Ebu Bekir: "Keşke Fatıma'nın evine hücum etmeseydim"
          imam Kazım a.s: "Hz. Fatıma s.a şehittir"
          ibni Kuteybe: "Muhsin b. Ali şehit olmuştur"

[/quote]

Yorum

selamün aleyküm Nursel kardeşim,
            Allah, inşallah bu işte seni, amacına tez ulaştırır.Bence, sohbetlerinde bahsetmen gereken önemli bir husus daha var.Ben eskiden sünniydim.sohbetler de hocalarımız bize hep''İslamda sadece 4 halife vardır.''diyorlardı.Sünni İslam tarihi kitaplarında ise 4 halifeden sonra Emevilerin,Abbasilerin ve sonra son dönem Osmanlı padişahlarının geldiği apaçık yazılıdır.Bunun böyle olmadığı Hz. Hasan ve Hz.hüseyin'in de
            halifelik yaptığından bahsedebilirsiniz.Onlar sadece 4 halifenin ismini bilirler.Onlara ''5'inci halifeniz kim''diye sorabilirsin.

Yorum

Yardımlarınızı eksik etmediğiniz için Allah razı olsun.Bende sunniydim.bu çalışma benimde eksiklerimi tamamlamama ve öğrendiklerimi pekiştirmeme neden olacak.ehlibeyt mektebinin hakkıyla tanıtılması anlatılırken hata kaldırmayan bir konu.o nedenlede yardım istedim.vereceğim yanlış bir bilgiyle başlamadan kaybedebilirdim.

Yorum

evet bu mektebin öğretilerinin hata kaldırmadığı kesindir. ve burada, din adamı (müctehid) hata yaparsa 1 sevap da alamıyor!. normal bir insan bir hataya bir günah alırken alim bir hata yapsa iki kat günah alıyor diye hadis de var.

ancak biz yine de insanız. yanlış hatırlayabilir yanlış konuşabiliriz. bu yüzden daha bunu başta söylemeliyiz. sitede yazarken sürekli tekrarlıyorum. ben şianın yeni bir öğrencisiyim. doğru söylüyorsam bu mektebimdendir, yanlış söylüyorsam bu bendendir diye.. ki insanlar öyle dinlesinler.. cevap veremezsek bu bizim acizliğimizdendir, mektebin değil..

Yorum

s.a hocam tel.ulaşamadım.sizin için uygun saati bildirirseniz,sizi bekletmemiş olurum.

Yorum

tl yanımda değildi ben size ulaşayım inş

Yorum

sa.13.00 ve daha sonrası uygunsa gelebilirim.

Yorum

[quote author=nursel link=topic=22205.msg136019#msg136019 date=1322072364]
                        s.a paylaşımlarınız çalışmalarıma ışık tutuyor.dualarınızıda eksik etmeyin inş.Allah razı olsun.Rabbimin rahmeti,ihsanı,ikramı ve bereketi sizlerin ve tüm ehlibeyt dostlarının üzerine olsun.
                        [/quote]

Aleyküm selam,

Allah tüm işlerinde kolaylık versin.Allah sabır versin.Tüm şialara.
                        Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

Amin kardeşim.kaynakları hocamdan aldım,Rabbim ondan razı olsun inşallah.kendisinede söyledim,kendimi savaş meydanına çıkmaya hazırlanan topunu tüfeğini kuşanmış,bir asker gibi hissettim bir an.gazamız mübarek olsun.tabii karşımızdakiler düşmanımız değil,kardeşimiz.bizlerde kardeşlerimizin doğruları görmesini istiyoruz.yarına kadar bekleyemiyeceğim,iki kardeşimizle görüşmeye gidiyorum.

Yorum

kaynaklarda geçen hadislerle ilgili açıklamalar gerekiyor inşaAllah onları yapabilirsiniz..

Yorum

s.a görüşmeye gittim.bir kardeşimizle görüşme fırsatı buldum.hocamın temin ettiği kitaplar çok faydalı oldu elhamdülillah.iki arkadaşımla fıkıh konularına girdiğimi söylemiş,qum-u aşk hocamda daha erken demişti.fakat o arkadaşlarla geçen seneden bu yana hocamdan ehlibeyt mektebine dair ne öğrendiysem onlarla paylaşmıştım.tabi ozaman duyduklarımı anlatıyordum ama anlattıklarımı kendimde idrak edebilmiş değildim.

Yorum

birgün önce anlattığım konuları ertesi günü kaynaklarıyla görünce şaşkınlığını gizleyemedi.kitaplara bakıyor sahih saydığı hadis kitapları ezberinde olan iki emanet hadisi,kitaplarda Kuran ve ehlibeyt olarak karşısına çıkıyor.ama ben bunu sünneti diye biliyordum deyincede sana Kuran ı sünneti kim anlatacak kendisimi deyince susuyor.En sonunda isyan bayrağını çekti ve mürşidimiz bu kitapları okumamış mı,bunları bilmiyor mu,neden şimdiye kadar peygamberimizin (s.a.
                                http://www.velayet.com/index.php?act...=22205.40;wap2

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X