Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

muharrem sohbeti

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: muharrem sohpeti

s.a geçen salı qum-u aşk hocamın tavsiyeleri doğrultusunda gitmiş ve kerbela dahil olmak üzere sohpetimi anlatmıştım.Kerbela şehitlerinin ardindan adlı kitabın 126.sayfasında Ehlibeytin şama giriş kısmı var.onu okuduktan sonra Murtaza Mutahhara nın Adl-i İlahi kitabında evliya için bela kısmıyla sohpeti sonlandırmıştım.

Yorum

bu hafta geçen haftaki sohpetlere gelemeyenler için geçen sohpetin özetini yaparak imam Zeynelabidin in kerbeladan sonraki konuşmasıyla başladım.yine Adl-i İlahi kitabından teslimiyetin aşamaları konusuyla sohpeti destekledim.

Yorum

teslimiz diyorlardı ama kimlere ve niçin.parçada bedenin,aklın ve gönlün teslimi açıklanıyor.taassub,inat,boş yere itiraz ve çekişme huyu içinde olanlara sesleniliyordu.hala önlerine sunduğum şeylere karşın inatçılıkta yarışmazlar ümidiyle,yanımda getirdiğim hadis kitaplarıylada gökten yere uzanan ip,aba,iki emanet ile ilgili hadisleri ,Ali imran 153ve Ahzab 33 ü okudum.

Yorum

sohpeti dinlerken gözyaşı dökenlerde olduğu gibi,nefsine ağır gelip şekilden şekile girip adaptan değildir sohpetçinin sözünün kesilmesi deyip susanlarda,dışarı çıkıp alemlere rahmet olarak gönderilmiş peygamberin evladına bir yasin hediye etmeyi çok görenlerde oldu.

Yorum

kardeşlerimizin okudukları yasinler 440 oldu.

Yorum

Ynt: muharrem sohbeti

sizlerle tebliğ ettiğim kardeşlerin güzel haberlerini verme ümidiyle doluydum şimdiye kadar.fakat bugün o arkadaşlardan biri bana gelip rotamı şaşırdığımı ve benim hocasına böyle davranarak ihanet ettiğimi,bir an önce doğruyu bulmam için dua edeceğini söyledi.arkadan ekledi "Senin için çok üzülüyorum." evet önüne her delili getirmeme,her sorusuna ayet ve hadislerle karşılık vermeme rağmen aldığım sonuç.

Yorum

s.a akşam cemaatten biri aradı.sohpeti dinleyenlerden.sohpetten sonra o kadar dinlediği şeye karşılık aklına takılıp sordukları,Senin anlattığın konular hangi kitaptan,hocaefendinin kitabı değil sanırım.bize onun kitapları sohpetleri yeterde artar bile,eğer sende yoksa ben onun kitaplarından sana verebilirim.başka kaynaklara gerek yok.

Yorum

ve ekliyor hocanın senin bu anlattıklarından haberi var mı?ben onun yakın takipçisiyim anlattıklarınla ilgili onun görüşlerini biliyorum.ve aba altından sopa gösterme zamanı eğer senin bu anlattıkların devam eder ve hocanın kulağına giderse hiç hoş olmaz.

Yorum

bunlarla karşılaşacağımı bilsemde yine insanız nihayetinde üzülmemek elde değil.insanlar hipnoz olmuş gibiler.dinliyor ama idrakmı edemiyor yoksa inatmı ediyorlar.Bu kadar vurdumduymazlık nasıl olabilir şaşıp kalıyor insan.

Yorum

ben bunlarla karşılaşacağımı bile bile bu çalışmalara başladım.en fazla cemaatten atar sohpetlere almazlar ama ben özelde yine çalışmalarıma devam ederim.eğitimim ve çalışmalarımın yoğunluğundan dolayı yazamayacağım ama bilin ki kardeşiniz muhakkak bir yerde tebliğ çalışmalarına devam ediyor olacak.

Yorum

benim için tebliğ etmek yemek içmek gibi zorunlu.almak zorunda olduğum hava gibi su gibi.yaşamamın manası.ben bu çalışmaları yapmazsam yaşayamam bazen durulabilir ama yine Rabbimin izniyle tam hızla devam ederim.şimdiye kadar yardımı olan ve bundan sonrada yardımını esirgemeyecek olan herkesten Allah razı olsun.iltimasi dua...

Yorum

" hipnoz olmuş gibi dinliyorlar" çok doğru nursel kardeş. İşiniz zor Allah (cc) yardımcınız olsun. Anlattıklarınızı Sünni kardeşlerimizin itibar ettiği kaynaklardan delillendirirseniz işiniz biraz daha kolay olur. Selametle kardeşim.

Yorum

Allah yardımcınız olsun. rabbim başarıya ulaştırsın İnşaallah. kökleşmi düşünceleri bir anda söküp atmak gerçekten zordur. ama onların kaynaklarından da deliller sunarsanız daha çabuk olur bu değişim...
                            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
                            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

s.a paylaşımlarınız için Allah razı olsun.arkadaşlar sunduğum tüm kaynaklar onların kabul ettiği hadis kitaplarıdır.üstelik kitapların isimlerini verip buyrun araştırın demedim,bizzat kaynakları önlerine sundum.fakat sohpeti anlatırken şia kaynaklarını kullanıyorum.çünkü Hakkı en iyi Hak yolunda olan,zulmü en iyi zulme uğrayan anlatıp ifade edebilir.

Yorum

bana düşen elimden gelenin en iyisini yapıp tebliyi en güzel şekilde gerekli yerlere ulaştırmak.fakat inat ve duyarsızlık karşısında sizlerden dua Rabbimden de hidayet beklemekten başka birşey gelmiyor elimden.şu da bir gerçek ki Rabbim in hidayeti doğruları inkar edenlere ve zalimlere ulaşmaz.

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X