Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

AŞURA KAYIŞDAĞI'NDA

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: AŞURA KAYIŞDAĞI'NDA

Halkalıdaki aşura inşaAllah bu sene de siyasilere: himmetinize sığındım ağam paşam gibi yağcılığa dönüşmez onun yerine yezidi düzenlerin tamamına lanetle geçer...

Yorum

Mufazzal bey, İslami bir çok proğram düğün salonu veya spor salonlarında yapılıyor değil mi?
      Aşura meydanıyla ilgili istismarcı tavrınızı yadırgıyorum.
      Ben fetva verecek konumda değilim öğlede bir iddiam olamaz.
      Qoum kardeş senin sorunun ise ölçüsüz olman. Eğer ölçün olmuş olsaydı Başta Rehber olmak üzere bir çok Ayetullahın özel elçiler göndererek
      memnuniyetini dile getirdiği Aşura programı ile ilgili bu denli densiz sözler sarfetmezdin.
      Aşura Hüseyn diye bir derdi olanların yeridir. Aşura din kaygısı olanların yeridir.
      Aşura hizipçilerin ve hizip ehlinin asla olmayacağı yerdir. Vesselam
      Tv binanız nerde adresini yaz geleyim.
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 08.08.2020, 01:46.

Yorum

siz geçen yıl halkalıda değerli alimimiz Ş. Selahaddin Özgündüz'ün aşura için gelen insanlara tek hitapta bulunmayıp, hep başbakana ve bakanlara hitaben: himmetinize sığındık demelerini onaylıyor musunuz?

tv binamızın yeri ve diğer bilgileri özel mesajdan yazıyorum...

Yorum

Diyorum ya senin ölçü problemin var. Terazisiz ölçü yapmaya kalkarsan kendini terazi yerine koymuş olursun. Eksiği yada fazlayı farkedemezsin.
          Teraziye göre doğru olan tartıya da ya eksik yada fazla der ve öyle inanırsın.
          Sayın Selahattin Özgündüzü tanıyan herkes onun yaranma yalakalık için bir şey yapmayacağını bunun onun karakterine tamamen ters bir şey olduğunu çok iyi bilir.
          Kabahat arama mantığı ile bakan insanlar bu tür yaklaşımlar sergiler.
          Tarihte bunun bir çok örnekleri vardır.
          Önce yapılanları anlamak ve gelinen noktanın kıymetini bilmek, sonrada bunun nasıl başarıldığını düşünmek lazım.
          Hiç kimseyi tahkir ederek ona hak sözünüzü kabul ettiremezsiniz.
          Sayın Selahattin Özgündüz yerinde doğru stratejiler uygulayarak Ehlibeyt anlayışını ve toplumunu getirdiği nokta ortadadır.
          Bunu başta Rehber olmak üzere genel de meraciimiz takdirle karşılamakta. Bunu da açıkça göstermekteler.
          Yine yeri gelmişken bir hatırlatmada bulunayım bir ay kadar önce İslami Uyanış konsey toplantısı yapıldı İranda. Bununla ilgili foto ve haberler girdiniz.
          Ama geçtiğimiz günlerde İslami uyanış konseyi merkez yönetim toplantısı yapıldı. Türkiyeden bu toplantıya davet edilen şii alim kimdi?
          Neden hiç bahsetmediniz?
          Biliyorsunuz değil mi? Bu toplantı Rehberlik makamının tertip ettiği toplantılardır.
          Türkiyeden Şiileri temsilen davet edilen sadece SELAHATTİN öZGÜNDÜZ dü. Bu sizin için bir şey ifade etmiyor mu?
          Eğer onun yerine başka bir alimimiz katılmış olsaydı tavrınız aynı mı olurdu?
          Bu arada adresi aldım uygun bir zamanda uğrayacağım.
          Size bir tavsiyede bulunayım Selahattin Özgündüzü ve Zeynebiyeyi Nurettin Şirin den sorun ve onun değerlendirmesiyle bir dinleyin.

Yorum

bu konuları yeterince konuştuk ve fayda görmedik. başbaşa da konuşuruz inşaAllah.. buradan konuşmanın fayda getireceğine inanmıyorum hele ki içinde bulunduğumuz yas günlerinde böyle kısır tartışmaya girmek istemiyorum. ama gördüğüm kadarıyla siz devam etmek istiyorsunuz.

Nurettin Şirin ya da bir başkasından dinlememe gerek yok. ben tarafsız şekilde şii olmuş, hiç bir şiiyi tanımadan tamamen araştırmalarımla kitaptan Ehlibeyt mektebini tanımış bir şiiydim. şii oluşumu tamamladıkltan sonra şiileri merak ettim ve tabi ilk adres halkalı görünüyordu. gittim değerli alimimiz Özgündüzle 3 saat başbaşa özel olarak konuşma imkanım oldu. kendisini hala çok severim.. Sonrasında gelişen olaylar, halkalıda görmüş olduklarım beni oradan soğuttu. mektep kardeşlerimdir, bir şii dünyadan her varlıktan daha değerlidir. muhabbetim, İmam Hüseyn deyişleri benimle aynı fıkha sahip oluşları sevgimi hangi olumsuz olay olursa olsun kalbimden kazıyamaz. ancak orada görmüş olduğum bazı olaylar beni oradan soğuttu ve bu hale getirdi.. bunları konuştuk. yine halkalıdan çok değerli dostlarım var dostluklarımız sürüyor iletişimimiz kopuk değil. TV'de de halkalıdan gelen çok sayıda çalışanımız var.. Ehlibeyt mektebi bir bütündür..

Kayışdağındaki aşurayı bir muhalefet bir parçalanma olarak görmüyorum. anadolu yakasından gelemeyenlere bir ayrı hizmet olarak görüyorum...

Yorum

İstanbulda Avrupa Yakasında düzenlenen Aşura merasimi elbette ki Takdire Şayandır. Ve elbette ki bundan Selahattin Özgündüz Hocanın Emeği çoktur. Allah kendisinden Razı olsun. Ve inkar edilemez bir durumdur ki, gerçekten kendi bölgesinde hizmetleri büyük olmuştur... Bunlar güzel Şeyler...

İstanbul büyük bir şehir. Halkalı meydanının 10 km. yakınlarında bir hoca çıkıpda ayrı bir Aşura merasimi düzenlemeye kalksa buna emin olun her yürekli insan, istediğini söylemeye hakkı vardır. Hatta bende derim ki O hocanın amacı hizmet değil, bölmektir...

Ben Avrupa Yakasından, aracımla Yeni Bosnadan Kayışdağına 3 saat 45 dakikada anca gidebiliyorum. Yeni düzenlenen program Avrupa Yakasında değil, Anadolu yakasında Kayış Dağında düzenleniyor. İmam Huseyn Camii Dernek yönetimi, Cemaati, bölgenin halkı gidiş geliş sıkıntılarından bunu böyle istiyor ve ondan ziyade kendi hocalarınıda dinlemek istiyor.Bu güne kadar o Hocanın ne özgündüz hocaya yönelik nede hizmetlerine yönelik en ufak aykırı bir tutumu dahi sergilememiştir. Ve bu durumda Kayışdağında düzenlenecek olan Programa Özgündüz Hoca, Bölüyorsunuz, Parçalıyorsunuz dememişken birilerinin çıkıpda Bölüyorsun, parçalıyorsun demesi aykırı bir üsluptur...

Iğdır'ı Örnek vereyim. Küçücük ilde Aşura bir yerde yapılır. Desek ki, Tuzluca ve Aralık orada program yapmasın aman bölüyorlar...Bunu diyemeyiz. Neden dersen Çünkü Onlar hem kendi hocalarını dinlemek istiyor ve hemde yol gitmek istemiyor...Ayrıca arada 40 km. mesafe var. Cemaat, Halk istemezse, Hoca zaten böyle bir şey yapmaz. Aslında bu konuda bilmediğiniz ya da yanıldığınız çok şey var...

Mehdi Aksu Ayetullah Hamaneinin fetvasına göre Ramazan bayramını ilan etti diye telefon açıp ...EDİT....

Allah'dan korkun. Ben bu cemaatin bir ferdiyim. Ben Özgündüz Hocamızıda Mehdi hocamızıda seviyorum.

Ves Selam...

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=22213.msg136212#msg136212 date=1322474068]

Kayışdağındaki aşurayı bir muhalefet bir parçalanma olarak görmüyorum. anadolu yakasından gelemeyenlere bir ayrı hizmet olarak görüyorum...
                [/quote]

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Aşura kayışdagında

Iftıra cok gunahtır.şiilerin bu bolunmuş hali üzücü.o kadar sene ahlak dersi alan alimlerin iftira atması ne kadar nahoş

Yorum

Selamün Aleyküm,
                    bu yası nerde yaşarsanız yaşayın,ama mutlaka yaşayın.
                    Allahumme salli ala Muhammed’in ve Al-i Muhammed ve accil ferecehum vel an ada ehum.

Yorum

[quote author=huge link=topic=22213.msg136238#msg136238 date=1322505576]
                      Selamün Aleyküm,
                      bu yası nerde yaşarsanız yaşayın,ama mutlaka yaşayın.
                      [/quote]

Yorum

[quote author=Müslim link=topic=22213.msg136206#msg136206 date=1322439473]

Aşura meydanıyla ilgili istismarcı tavrınızı yadırgıyorum.

[/quote]

nedenki kardeş biliyorum aşura meydanı .. muharrem 10. gününde artık bilinen yer olmuştur... Ama hepimiz görüyoruzki bu mekan küçülmüştür... gerek tiyatro gerek desteler gerekse halkın sığması noktasında orası artık namusait... gönül isterdiki o sade haliyle kalması ilk gözağrı misali benim için çok hatırası vardır belkide ilkler... ama artık o sade geniş alan yok ve yeni bir mekanın olması gerekir ... hali hazırda iyi yada kötü huseyni aşuraya sahip olacak hem alevi hemde şia vekiller var onların önderliğinde önerim bence olabilir... bu veklillerede öneriyi götürebilecek alimlerimizde var bu konuda ayrılıkta olacağını sanmıyorum çünkü Rahmetli imamın dediği gibi bizim neyimiz varsa hepsi aşuradandır...
                        De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                        (Tevbe Suresi 105)

Yorum

KONU İLE ALAKASI OLMAYAN MESAJLAR TARAFIMCA SİLİNMİŞTİR!!
                          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Şiilerin şiilerle aralarındaki şahsi problemleri çözeceği yerler bu sayfalar değildir. Nefsini davasına kurban edenler, davalarını nefislerine kurban edemezler. Aynı mektebin insanlarının mekteple alakalı olmayan şahsi ihtilaflarını buraya taşırsanız başkaları konuyu şahsi değil mektebi kavga olarak anlar. Bu da maksada hizmet etmez zarar verir. Aşuranın parklı mekanlarda idraki Aşuraya zarar vermez, farklı mekanları farklılık kavgasına dönüştürmek Aşuraya zarar verir.

Bütün Öz Muhammedi İslam takipçilerinin EhliBeyt Mektebinin meyvesi olan İran İslam İnkılabının ülküleri doğrultusunda Rhberiyyet Makamının emirleri doğrultusunda hareket etmesi duası ile.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Bu kavga işi değil zaten pekte ağız dalaşı yada kişisel bir saldırı yok .. Sadece bir öneri
                              De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
                              (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Benzer yorumlar duruyorken, konu üzerinden yaptığım yorumların tümü silinmiş.. Manidar !
                                Bazen sadece bir kişi, bin kişiye bedel gibi...
                                Bini olmasa olur da, olmazsa olmaz o biri...

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X