Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İkitelli'de Hz. Rukayye Gecesi

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

İkitelli'de Hz. Rukayye Gecesi

[/t][/t]
    İkitelli'de Hz. Rukayye Gecesi[/t]
    [img height=180 width=240]http://haberehli.com/resimler/haberler/240/4327.jpg[/img][/t][/t][/t][/t][/t][/t]
    Hz. Rukayye'nin şehadeti yıl dönümü sebebiyle düzenlenen programa katılım oldukça yoğundu. İstanbul, Küçükçekmece'nin İkitelli semtinde gerçekleşen Hz. Rukayye gecesi 19.50'de başladı.

Bismillah

Hz. Ebu Talib Gençliği (HEG)'nin, Hz. Ebu Talib Camii'nde düzenlemiş olduğu Hz. Rukayye gecesi icra edildi.
    Camiye girişte her yerin programın amacına uygun düzenlemiş olması dikkat çekiyordu. Gençler tam organize olmuşlar program için davetlileri karşılıyorlardı.
    Program sunucus HEG'li bir genç, gece münasebetiyle başşağlığı diledikten sonra program akışını ilan etti. Kehf suresi son bölümden ayetler okundu. Kürsünün tam karşısında Hz. Rukayye'nin temsili resim, arkasındaysa HEG gençliğine afişler bulunuyordu.
    Sunucu konuşmalarının arasına Hz. Rukayye'nin Babasına ithafen sözlerini dile getirmek üzere yazılmış şiirden beytler serpiştirdi. Program bol şiirli ve tek konuşmacı olunca sıkılan olmadı ve izleyiciler duygu dolu anlar yaşadı.
    Okunan şiirlerin ardından kürsüye Alim Hacı Ali Ağa geldi. Selam ve taziyenin ardından üç ayetin tefsirini değil mealini paylaşacağını, yapmadığı hiç bir şeyi tavsiye etmediğini az önce 2 rekat ziyaret namazı kılıp sevabını Kerbela'da şehit olanlara hediye eylediğini ve herkesin böyle yapmasını söyledi. Paylaştığı ayetler şunlardı:
    1- "Sizden, tebliğime karşılık bir ücret istemiyorum, istediğim, ancak yakınlarıma sevgidir" Şura 23
    2- "Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir ama siz anlamazsınız." Bakara 154
    3- De ki: "Eğer siz Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Allah bağışlayandır, esirgeyendir." Al-i İmran 31.
    Konuşmacı bu ayetler nedeniyle bu meclisin izlendiğini, söyleyerek , uymak, anmak, ziyaret kelimelerini Kerbela ila bağlantıyla irdeledi. İmam Hüseyni ziyaret etmenin Arş'ta Allah'ı ziyaret anlamına geldiğini ise;
    ..Allah Teala diyecek beni niye ziyarete etmediniz. İman ehli hastayı ziyaret etmeniz Allah'ı ziyaret etmeniz olurdu” hadisi ile destekledi.
    Kısa süren konuşmanın ardından İstanbul Esenyurt'tan gelen Kenan ve Cami müdavimlerinden küçük Zeynep birlikte duygusal şiiri dile getirdiler. “Bu gün İmam Zaman'ın ağladığı gündür..” gibi duygu dolu seslendirmede cami cemaatinden ağlama seslerinin yükseldiği görüldü:
    Gitme baba, beni sensiz bırakma”
    Rukayyem ağlama, oklar değecek sinemi bir de sen dağlama”
    Ben kime napmışım baba, Abbas Amcam senin yaverindi o da gitti, gidenler gelmedi, Sen de gidersen Rukayye'nin hali nice olur, ben kime napmışım, hem amcasız hem kardeşsiz kalmışım süt emen kardeşimin öldüğüne şahit olmuşum”
    "Fatıma'nın kapısını yakmasalardı, bu çadırları yakamazlardı, Ali'ye zincir vurmasalardı size de zincir vuramazlardı..”
    Dünyada gülüm soldu kaldı Kerbela'da.. ben alışkın değilim kumlar üzerinde yatmaya..”
    Program sunucusu, her pazar saat 8'de Camii'de Kur'an okuma programının olduğunu ilan ederek katılımcıları davet etti. Programın bundan sonraki bölümünün anonssuz süreceğini söyledi.
    İzlenen Kerbela Kliplerinin ilki, "Kerbela Fedaisi Muhtar" adlı filmden Kerbelada oklar yağmuru altında namaz bölümü sonrakiler ise yine Kerbela faciasını anlatan Rukayye canlandırması idi.
    Ardından Ercan Varol ve diğer gençlerce mersiyeler okundu ve sine vuruldu.
    Hz. Ebu Talib Camiinin İkinci katı'nın bayanlara ayrıldığı program diğer programlara nazaran az konuşmacı olması ve gençlere daha çok yer ayrılmasıyla dikkat çekiyordu.
    Mersiye okunma esnasında gençleri organize eden Yunus Ağa, arada duygu dolu konuşmayla gençlere şevk, geceye duygu dolu anlar kattı:
    Sizin gözyaşlarınız yaralarımıza merhemdir” (Ehl-i Beyt İmamlarından naklen hadis)
    Zeyneb'e nasıl gamçı vururlar...”
    Senin ellerin küçüktür ama etkisi büyüktür Rugayye..”
    El Ecel Ya İmamı Zaman” (Kendini tez ilan et Ey Mehdi)
    Program, ayakta elleri iyice havaya kaldırarak, hep birlikte okunan Ferec Duası'yla nihayet buldu. Çıkışta HEG gençliği'ne desek amacıyla kitap, duvar saati ve CD'lerin satışı ve dostların görüşerek birbirlerine taziyeleri gözlendi.
YUKARI ÇIK
Çalışıyor...
X