Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Her Gun Asura, Her Yer Kerbela!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Her Gun Asura, Her Yer Kerbela!

Selam olsun yardımcısız kalan mazluma.
    Selam olsun zulümle kanı akıtılana.
    Selam olsun yarala-rının kanıyla yıkanana.
    Selam olsun toz-toprağa bulanmış yanaklara.
    Selam olsun kana boyanan sakallara.
    Selam olsun susuz kalan dudaklara.
    Selam olsun gözler önünde başı kesilene.
    Selam olsun parçalanmış bedenlere.
    Selam olsun Kerbela'da yatana.
    Selam olsun gökyüzünün ağla-dığı Hüseyin'e.
    Selam olsun sana, öyle bir kimseden taraf ki, kalbi senin musibetinle yaralanmış ve gözleri seni hatırladığında (devamlı) ağlamış.
    Öyle bir kimsenin selamı ki, eğer Kerbela'da olsaydı, canıyla keskin kılıçların karşısında seni korurdu, sana zulmeden-lerle cihad edip, zalimlere karşı sana yardımda bulunurdu, ruhunu, cismini, malını ve evladını senin uğruna feda ederdi.(Ey Hüseyin!) Her ne kadar zaman beni geri bıraktı, ilahî takdir de benim (senin zamamnda olup) sana yardımcı olmama engel oldu ve ben sana karşı savaşanlarla savaşamadım, düşmanlarına karşı düşmanlığımıgösteremedim.

Ama (onun yerine) sabahlar ve akşamlar (her zaman) sana ğöz yaşı dökerim. (Eğer ğöz yaşım kurursa) göz yaşı yerine kan ağlarım;

Gidip Kerbela’ya, ben efendimin Kapısında boyun büksem ağlasam. Huzurunda bin defa eylesem yemin Hıçkırıp, içimi çeksem ağlasam.

Allahumme Salli Ala Muhammed Ve Al-i Muhammed Ve Accil Ferecehum Ve Leanellahu E'daallahi Zalimihim Mine'l-Evveline Ve'l-Ahirin

İmam Seccad (a.s)’ın kölelerinden birisi; “Efendim! Keder dolu ve göz yaşı ile geçirdiğiniz günler sona ermedi mi hala?”deyince

İmam Seccad (a.s) şöyle buyurdular:“Vay olsun sana, Yakup (a.s)'ın kendisi hem peygamber, hem de peygamber oğluydu, on iki oğlu var olmasına rağmen, Allah Teala onlardan birisini ondan sakladığında, oğlu (Yusuf) dünyada diri olduğu halde onun üzüntüsünden dolayı saçları ağardı, beli büküldü, gözleri çok ağladığından dolayı kör oldu. Ama ben babam, kardeşim ve akrabalarımdan 17 kişinin naşını yeryüzüne serilmiş olarak gördüm; öyleyse üzüntüm nasıl sona erebilir ve ağlamam nasıl son bulabilir.”Kaynak:
    Lühuf, S. 209.
    İmam Humeyni (r.a) şöyle buyuruyor:'Bin dört yüz senedir bu minberler, bu mersiyeler, bu ağıtlar ve bu sinezenler bizleri (İslam ve Müslümanları) korumuştur.'

[1][1] -Cevad Muhaddisi, Ferheng-i Aşura, s.339

Başa Kama Vurma meselesi hükmü ilk olarak Ayetullah Naini'de soruldu. Onun fetvası hem kendi zamanının, hem de daha sonra gelen mercilerin dayanağı olmuştur. Ayetullah Naini, başa kama vurma hakkında herhangi bir ayet ve hadisin olmadığını belirttikten sonra eğer insan bedenine zarar vermezse caiz olduğu fetvasını vermiştir. Ondan sonra gelen onlarca taklit merciide bu görüşü kabul etmiş, aksi yönde fetva vermemişlerdir.

[2][2] - Cevad Muhaddisi, a.g.e. s.215

علی ♥علی ♥علی MEN ALİYYEL MURTAZA' NIN NÖKERİYEM علی ♥علی ♥علی

Ynt: Her Gun Asura, Her Yer Kerbela!

alias Kardeşim Forum kurallarını ihlal ettiğinizden 3 Nolu uyarıyı aldınız.

Kerrar Kardeşim;
    Bu konuda bir kesimin halen ne diye ve hangi delil, senet ve inançla direttiklerini bir türlü anlamıyorum. Bu güne kadar Hz. Hüseyin a.s'dan sonra ne herhangi bir İmamın ne de hem o dönem hem 4 Naip dönemi hem sonrası ve hemde bu dönem bir Şia aliminin, arifinin, Müçtehidinin Başını vurduğuna dair ne bir söz duyduk ne de okuduk. Hatta Türkiyede bu konuda direten ve gençlere vurun sakıncası yoktur diyenlerin bile başını vurdurmadığını gözlemledik.
    Ama tam tersine Caiz olmadığına dair, Şia için rencide edici, küçük düşürücü ve bidat dolu bir fiil olduğunu öğrendik. Bunun onlarca delili vardır ki sitemizde mevcuttur.
    1- Ayetullah Seyyid Muhsin Hekim
    2- Ayetullah Seyyid Ebu’l Kasım Hoi
    3- Ayetullah Seyyid Ebu’l Hasan İsfahani
    4- Ayetullah Seyyid Muhsin Emin Cebel Amuli
    5- Ayetullah Şehit Seyyid Muhammed Bakır Sadr
    6- Ayetullah Fazil Lenkerani
    7- Ayetullah Salihi Mazenderani
    8- Ayetullah şehit Murteza Mutahhari
    9- Ayetullah Muhammed Cevad Muğniye
    10- Ayetullah Meşkini
    11- Ayetullah Seyyid Ali Hamaney
    12- Ayetullah Cevadi Amuli
    13- Ayetullah Mekarim Şirazi
    14- Ayetullah Mezahiri İsfahani
    15- Ayetullah Seyyid Kazım Hairi
    16- Ayetullah Nuri Hemedani
    17- Ayetullah Şeyh Muhammed Yakubi
    18- Ayetullah Müftü Şia (18 Şahidi var)
    Fetvaların içeriğini yazmama gerek yok. Aşağıda linkini vereyim bakın.
    http://www.velayet.com/muharrem_ozel...-t18706.0.html
    Ve nedense her kim sizlere bunun reddini sunarsa sizler, bu işin sadece Sünnilere karşı yapıldığını beyan ediyorsunuz. Bu çok yanlıştır. Namaz kılmayan, Oruç tutmayan senede sadece 1 kez cami yüzü gören istibra ve abdestten bi haber yaşayan insanlara bu matem günlerinde, Hz. Hüseynin a.s mesajı olan Namazı, Ahlakı, Edebi, İslam aşkını, Ehl-i Beyt muhabbetini aşılamak gerekirken ne diye aslı astarı olmayan saçma sapan bir fiil olan kama vurma olayını meşhur edip duruyorsunuz.
    İşin bir diğer boyutu ise bu işin artık bir şova dönüştüğüdür. Başını vuranın kanını yüzüne gözüne alnına eline bulayıpda kadın kızın içinde volta atar gibi gezmesi. Bu durumun Hz. Hüseyn a.s'a ne faydası var onun davasına ne faydası var.
    Bakınız;
    Geçenlerde Kanal on4'de mükemmel bir film izledim. Baya etkileyici idi. İsmi ADAK. İzlediniz mi bilmiyorum ama izleyin bu filmde bu konu o kadar güzel ve etkileyici işlenmiş ki aklı olan güzel dersler çıkarır.
    Bakınız Ayetullah Hamanei bu konuyu çok güzel açıklıyor:

Kame zeni, uydurma bir gelenektir ve dinden alakası olmayan işlerdendir. Hiç şüphe yoktur ki Allah’ta onun yapılmasından razı değildir.

Komünistler, Azerbaycan’a musallat oldukları zaman, tüm İslami eserleri yok ettiler; örneğin camileri ambara dönüştürdüler; dini salonları ve hüseyniyeleri başka şeylere dönüştürdüler öyle ki İslam ve Şiilikten hiçbir eser geride bırakmadılar.
    Sadece bir şeye izin verdiler o da “kame zeni” idi! … neden? Çünkü kame zeninin kendisi onlar için din ve Şiiliğin aleyhine kullanacakları bir propaganda aracıydı! Bu şekilde bazen düşman bu tür bazı şeyleri din aleyhinde kullanmaktadır. Her ne zaman hurafeler ortaya çıksa, halis din kötü tanınacaktır.

Yorum

YUKARI ÇIK
    Çalışıyor...
    X