Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aşura gününde ne oldu?

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: Aşura gününde ne oldu?

ayrıca aşura ile aşure şeklinde yazmanız yerinde olur. lütfen bunlara da dikkat edin.
    Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
    Hz.Peygamber (saa)

Yorum

Önceki Ümmetlerin Büyük Peygamberleri(as)'nin çeşitli kurtuluş günleriyle, Hazreti Hüseyin(as)'in vahşice katledildiği günün aynı gün olması mantık dışıymış zaten düşününce.

Yorum

@Garibi neyneva; aşure aşuranın değiştirilmiş hali olabilir mi, tesadüf müdür bu kadarı...

Benim dikkat etmem gerekenden ziyade; insanların o günü aşure yememesine dikkat etmesi gerekmez mi? O günü bayram niteliğinde kutlamıyorlar mı?
        Evlerine o gün 1 kilo da olsa birşey alarak, evlerine bereket gelmesine sevinmiyorlar mı? Adının bayram olmasına veya sizin söylemenize gerek yok diye düşünüyorum çünkü uygulanan gelenek genelde budur.

Bende sunni iken bu havayı soluyordum, Elhamdülillah şimdi muharrem havasını soluyorum.

İnsanların "aşure"yi değil "aşura"yı anlamasını umuyorum.wesselam

Yorum

Rabbena atina fiddünya Kerbela Kerbela Kerbela...
          [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

İnsanların "aşure"yi değil "aşura"yı anlamasını umuyorum.

....

ben de...
            Hüseyin'in şehadeti üzre müminlerin kalbinde bir aşk vardır, o aşk asla soğumaz.
            Hz.Peygamber (saa)

Yorum

ASURA MATEM GÜNDÜR BAYRAM DEGILDIR..
              Asure günü yani Muharremin 10 nu Hicri aylardandir..
              Hicri takvimin baslangici Hz.Muhammed (S.a.a)Mekkeden Mediye hicret ettigi zamandir..
              Bu durumda bütün bu asagida vuku bulmus olaylarin 10 Muharremde olmasi mümkün degildir.
              O zaman Hicri takvimin bir kenara birakalim ..Miladi takvim bile yoktu.( 10.olay haric)
              Bu birilerinin Kerbelada yasanan katliami unutturmak istediklerinin en güzel ispatitir..
              Farz edelim ki bugün bütün bu olaylar vuku bulmus olsa bile
              Eger peygamberi Hz.Aliyi sevdigimizi iddia ediyorsak ,onlarin ciger parcalari olan Imam Hüseyin ve yarenlerinin katl edildigi günde bayram yapip sevinmek yerine yas tutar üzülürüz..
              Sevgimiz sözde degil yürekte olmali..

Arzu CETINKAYA

1. Âdem (a.s.)'ın tövbesi o gün kabul edilmiştir.
              2. Nuh (a.s.) tufandan kurtulmuş ve gemisi Cudi Dağı'na o gün oturmuştur.
              3. Süleyman (a.s.) o gün melik olmuştur.
              4. Yunus (a.s.) o gün balığın karnından kurtulmuştur.
              5. Yusuf (a.s.) o gün babasına kavuşmuştur.
              6. İdris (a.s.) o gün semaya kaldırılmıştır.
              7. İbrahim (a.s.) o gün Nemrut'un ateşinden kurtulmuştur.
              8. Musa (a.s.) o gün Firavun'dan kurtulmuştur.
              9. Eyyûb (a.s.) o gün hastalıktan kurtulmuştur.
              10. İsa (a.s.) o gün göğe kaldırılmıştır.

Yorum

[quote author=selmancan date=1383401955 link=topic=25276.msg171232#msg171232] Adem a.s'ın tevbesinin kabul olduğu ay Zilhicce ayının 9'udur. ve yeri de Arafattır. Hacılar Arafatta dua ve tevbeye bunun hatırası olarak durmaktadırlar. Musa a.s'ın kızıl denizi yarıp geçtiği ay Rebiul evvel ayıdır. Hz. İsmail'in bıçaktan kurtulduğu ve koçun kurban edildiği gün yine hac zamanı olan kurban kesildiği gün olan Zilhicce ayıdır. Nuh a.s'ın gemisi Zilhicce'nin 18'inde cudiye oturdu. [/quote]

yanlış anlaşılma olmasında bu dediklerinizin kaynağı nedir ? nerden biliyorsunuz merak ettim sadece hangi kitapta geçiyor ?
                bu dediklerinizi sünnilere anlatmak istiyorumda ama benden işte kaynak isterlerler o yüzden soruyorum

Yorum

[quote author=abdarı_Kerbela link=topic=25276.msg171371#msg171371 date=1384238163] Rabbena atina fiddünya Kerbela Kerbela Kerbela... [/quote]
                  [center]
                  ..ey ahle aalam agham Eli mazloome... یا ابا عبدالله الحسین
                  [center]
                  Bizleri öldürün! Zira Halkımızın bilinci daha da artacak!
                  Şehid Seyyid Abbas Musavi(Eski Hizbullah Lideri)

Yorum

[quote author=_Ehli Beyt_ date=1385321556 link=topic=25276.msg171478#msg171478]
                    yanlış anlaşılma olmasında bu dediklerinizin kaynağı nedir ? nerden biliyorsunuz merak ettim sadece hangi kitapta geçiyor ?
                    bu dediklerinizi sünnilere anlatmak istiyorumda ama benden işte kaynak isterlerler o yüzden soruyorum[/quote]

Şeyh Saduk kendi senediyle İlelu’ş-Şerayi ve Emali kitaplarında Cibille-i Mekkiye’den şöyle nakleder:

“Hz. Ali (a.s)’ın sır dostlarından olan Meysem Temmar’dan şöyle rivayet etmektedir: Allah’a yemin olsun kibu ümmet kendi peygamberlerinin torununu Muharrem ayının onuncu günü öldürecek ve Allah’ın düşmanları o günü bereket günü yapacaklar.Bu iş Allah’ın ilminde geçmiş kesin kazalardandır. Hz. Ali’nin bana öğrettiği ilim üzere ben bundan haberdar oldum.

Hz. Ali bana bildirdi ki tüm yaratıklar hatta çölün yırtıcı hayvanları, denizdeki balıklar ve gökte uçan kuşlar bile Peygamber’in torununa ağlayacaktır.

Güneş, ay, yıldızlar, gök, yer, insan ve cinlerin mümin olanları göklerdeki tüm melekler Rıdvan meleği (cennetin koruyucu meleği) ve cehennemle görevli olan Malik, tüm koruyucu melekler, gök ve arşı koruyan meleklerin hepsi Hüseyin'e ağlayacaklar.”

Meysem (r.a) daha sonra şunları söyledi: “Allah’a ortak koşanlara, Yahudi, Hıristiyan ve Mecusilere Allah’ın laneti gerekli olduğu gibi Hz. Hüseyin’i öldürenlere de bu lanet gerekli olmuştur.”

Cibille diyor ki Meysem’e “Nasıl halk Hz. Hüseyin’in şahadet gününü bereket günü bileceklerdir?” diye sordum.

Meysem bu soruya karşılık ağlayarak şöyle dedi:

“Kendileri uydurdukları bir hadis gereğince Aşura gününün Hz. Adem’in tövbesinin kabul olduğu gün olduğunu söyleyecekler; oysa Hz. Adem’in tövbesi Zilhicce ayında kabul olunmuştur. Yine onlar Aşura gününde Yüce Allah’ın Hz. Davud’un tövbesini kabul ettiğini söyleyecekler; oysa Davud’un tövbesi de Zilhicce ayında kabul olmuştur. Onlar bu günde Allah’ın Hz. Yunus’u balığın karnından kurtardığını söyleyecekler; oysa Allah Teala Hz. Yunus’u Zilkade ayında balığın karnından çıkarmıştır. Onlar Aşura gününde Hz. Nuh’un gemisinin sahile yanaştığını söyleyecekler; oysa bu Zilhicce ayının 18. günü vuku bulmuştur. Onlar bu günde Beni İsrail’in kurtulması için denizin Allah tarafından Hz. Musa (a.s) için yarıldığını söyleyecekler; oysa bu Rebiulevvel ayında gerçekleşmiştir....”
                    [color=green][size=10pt]Akıllı kimsenin lisanı kalbindedir. Düşünerek söyler. [color=red]İmam Ali (a.s)

[color=black][size=10pt]Düştü Hüseyin atından sahray-ı Kerbelâ’ya...Cibril git haber ver Sultan-ı Enbiya’ya

Yorum

bu dediklerinizi sünnilere anlatmak istiyorumda ama benden işte kaynak isterlerler o yüzden soruyorum
                      [/quote]

Onların size kaynak göstermesini isteyin bence..

Yorum

[/quote]
                        Kaynağını Adbarı Kerbela kardeşim göstermiş kendisine müteşekkirim. Ancak bu Şii kaynağı olduğu için sünniler kabul etmeyecektir. Sen bunları ilet kardeşim ancak "bu şii kaynağı" diye itiraz geldiğinde o zaman sen onları ilme davet et. yani ilmi yönteme.

İlmi yönteme göre ise iş onlara düşecektir. bir kere onlar bir çok olayın 10 muharremde olduğu iddiasında bulunuyorlar. öncelikle bunu ispatlamaları kaynak göstermeleri bizzat kendileridir. binlerce yıl önceki olayların kaynağı ancak ilahi kitaplarda bu bilgilerin tasdik edilmesiyle gösterilmiş olur. yani örneğin Nuh a.s'ın gemisinin ne zaman karaya oturduğu bilgisi ancak tevrat incil ya da Kur'an gibi ilahi kitaplarda bu konunun zikri ile ispatlanabilir. çünkü ilahi kitaplar dışında o dönemlerden kitap elimizde yok. olsa da bu kitabın doğruluğu denetlenemez.

eski ilahi kitaplarda geçse bile bu bilgileri Peygamberimiz tasdik etmedikçe yine güvenilir sayamayız. Çünkü tahrif bilgiler olabilir.

Eğer gerçekten de Peygamberimiz s.a.a aşureye inansaydı ve dedikleri gibi olaylar 10 Muharremde olmuş olsaydı, ve bu olaylar İmam Hüseyinin şehadetini gölgede bıraktıracak kadar önemli olsaydı, bu durumda önce Peygamberimizin aşure pişirtip yemesi ve bunu teşvik etmesi gerekirdi.

Kim Peygamberden aşure pişirip yediğine dair bir hadis gösterebilir? o halde Nuh a.s'a Peygamberden daha yakın olan bunlar mı?

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X