Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Artık Sünniler Dinleyecek Şiiler Konuşacak; Çünkü Beytül Ahzandan Sesler Yükselr

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Artık Sünniler Dinleyecek Şiiler Konuşacak; Çünkü Beytül Ahzandan Sesler Yükselr

Yakup a.s. Yusufun a.s. haberini almak için kaybolduğu taraftan gelen yolcuların geçtiği bir yol üzerine bir ev yapar. orada bekleyip ağlar ve gelenlerden Yusufunun a.s. haberini soruşturur... bu eve Beytül Ahzan (hüzün/çile/üzüntü evi) denir... (Fuzuli, Ermişlerin bahçesi Kerbela s. 73)

Yakub a.s.'ın kıssası ile Hüseyn divanesi şiilerin kıssasında benzerlikler vardır. bu açıdan Yakubun mihnet evi Beytül ahzanı olmuştur kerbela şiiler için. yüzyıllar boyu hep Yakub misali nice gözyaşları akmıştır beytül ahzandan yer yüzü toprağına. adeta şii gözyaşları sel olmuş; Hüseyn a.s. kanının donup tarihte kaybolmasını önlemiştir..

işte bu yüzden artık beytül ahzan günleri gelip çattığında sünniler susacak şiiler konuşacak Kerbela destanı anlatılacaktır. belki de şiiler ağlayacak sünniler başları yere bükük gözleri yerek bakık seyredeceklerdir...

şii sünni vahdetini canı gönülden bekleyen şiiler ise bu günlerde sünniler için en açık şii delili olan Kerbela'yı çok iyi işlemeli bu hatırayı (özür dilerim bu canlı destanı, çünkü bu geçmeyen ve eskimeyen hep capcanlı önümüzde duran bir katliamdır neden hatıra olsun ki) tam olarak anlamalı ve yaşamalıdırlar. yeniden ama hiç eskimeyen yepyeni daha bu gün oluyormuş gibi...

diğer yandan Ehlibeyt a.s.'ın sesi olmaya çalışan velayet.com'un ramazan için koyduğu tartışma yasağı (münazara bölümünün kapanması) aslında yasak olmamakla beraber bir ilke ve tercih olarak bu Kerbela Günleri'nde uygulansa çok iyi olur kanaatindeyim.. böylece gerçek hedef olan vahdet ve şianın anlaşılması beklentisi daha da işlev kazanacaktır...

belki de tüm bunlarda yanılıyorum ve yanlış bakıyorum olaylara. bu yukarıdan beri yazdıklarımın hiç biri doğru değil ve yararlı değil. boş hatta zararlı şeyler.. Hüseyn aşurasını anlamsızlığa büründürecek yok edecek pasif hale getirecek canlılığını anlamını ve mesajını yok edecek çok tehlikeli ve zararlı şeyler...

çünkü Hüseyn a.s. mirasını kendileri, hak, ve büyüklüğü için yaşaması gereken şiileri, sünnilere gösterişe sevkedecek tehlikeli beklenti ve niyetleri doğrurur. belki şiiler Kerbela'yı Kerbela için kendileri için aşura için ağlamak için kendi dirilişleri için, yaşamalılar. hiç bir beklentileri olmaksızın dışarıya karşı.. Sadece Hüseyn a.s. için onun intikamı için, Peygamberin s.a.a. yasına ortak olmak için, Ali a.s. mesajının dışa vuruşu gibi...

dirilişi için imametin Hüseyn a.s. eliyle...

Peygamber s.a.a. mesajı Ali a.s. zamanında ilk sınavını verdi. Ali a.s.'ın 30 yıllık imamet mücadelesi, bunu yok olmaktan kurtardı sadece, fitnelere karşı korudu. bu imamet mücadelesi (İslamın var olmak için korunma çabası) Hasan a.s. zamanında toprağa gömüldü. çürümüş göründü. gözlerden kaybolup kalplerin derinliklerinde gizlendi.. bir toprakta çürüyen tohum misali kıvama geldi. Ve Hüseyn kanıyla yeşerdi tüm inatla kapanan gözlerin sahiplerinin yüzlerine çarpıldı. işte budur sizin görmek istemediğiniz İmamet ve sizin İslam zannettiğini hilafet görünümlü saltanat ve zulmet diye...

hem de hiç kimsenin inkar edemeyeceği kadar net olarak.

işte bu yüzden bu Muharrem ayının yaklaştığı bu günlerde Aşura arefesinde Gadiri humu kutlayıp siyahlar giyinelim.. kendimizi kerbela bilgileriyle bezeyelim. zihnimizi tarihe çevirelim. 10 muharrem gününe. hepimiz en anlamlı kerbela bilgileri okuyup kerbela şiirleri okuyalım siteyi Kerbela yazılarıyla süsleyelim... Aşura destanıyla resimlerle dolduralım...

Ynt: Artık Sünniler Dinleyecek Şiiler Konuşacak; Çünkü Beytül Ahzandan Sesler Yükselr

Tarihin hiç bir döneminde hiçbir olay için bu kadar söz söylendiğini bilmiyorum. bu kadar şiir yazıldığını programlar düzenlendiğini bu kadar kitap yazı yazıldığını.. peki nedir Hüseyn destanını bu kadar büyüten. nedir Hüseyn a.s.'ı böylesine ölümsüzler ölümsüzü yapan...

şu maddi alem geçici ve yok olucudur. aynı zamanda bir o kadar da iğrenç ve kabadır. her neye baksanız ruh yok canlılık yok sıcaklık yok aşksız oluşundandır. insandan uzak oluşu insan ruhuyla irtibatsız oluşundandır.

bir ev düşünün bir zamanlar 12 kişinin barındığı kalabalık bir aileyi barındırıyor. ortaya kocaman bir sofra konuyor yokluklar arasında samimice yoğrulmuş nasırlı ellerle yapılan yemekler.. öyle herkese bir çatal bir kaşı bir tabak değil. tek tepsi ortada ve herkese bir kaşık.. ortalık şakır şukur... az olan yemeğin yetmeyeceği endişesinden doğan kapışma ve lezzet..

sonra düşünün bu ev zamanla dağılıyor .. ortada kimse kalmıyor nihayet bu köylü ev her biri birer şehre yerleşen kardeşlerden sonra bomboş kalıyor. girin şimdi şehirden gelmişsiniz eve.. hatıralarınız donmuş ürkek, tozlu kapalı olmasına rağmen sanki bir şeyler var eksiklik bomboş...

nedir eksilen tüm eşyalar yerli yerindedir

işte insandan kopuk olan tüm eşyalar böylesine donuk ruhsuz bir ko kadar itici sıkıcıdır.

tıpkı insanlıktan kopuk insan görünümlü yürüyen cesetler gibi..

Kerbela destanının kanla yazıcısı Hüseyn a.s. işte tam anlamıyla bir aşıktır. bir insandır. kusursuz insanın tüm özelliklerini sıfatlarını görünümlerini kendinde toplamış bir insan.. ona bakmanız gerekmez, onun insanlığına şahit olan kerbela kelimesini bile duyduğunuzda o bile içinizde burukluk olmasına karşın bir çekici aşk masalı gibi anlamlanır, zihninizde, sığmaz oraya ve kalbinize iner sıcacık o aşığın aşkı kaplar her yanınızı. merak edersiniz nedir bu kerbela diye...

İslam mükemlendir ayetler kutsaldır İslam'ın diğer şehirleri de mübarek ve çok değerlidir. ama bir başkadır Kerbela ismi.. sizi içine çekip kendisini tanıtmak isteyen bir ruh taşır kerbela kelimesi.. aşk kelimesi gibi dıştan baktığınızda aşık olursunuz hemen...

hiç unutmam küçüklüğümdeyken kimden duydum kimden öğrendim anlatan sadece adını mı söyledi yoksa Hüseyni Kerbela'da şehid ettiler mi dedi ayrıntısını bilmiyorum ama şii olduktan sonra küçüklüğümdeyken sıcacık bir kerbela anısı olarak hep anımsarım bu kelimeyi. derim ki evet evet bir zamanlar bana kerbela anlatılmıştı. ben duydum bunu ve o zaman daha bir aşkla merak etmiştim beni kendine çekmişti bu kerbela kelimesi diye... meğer ki aşk dolu bir destanmış Kerbela...

basit bir şiiri düşünün. karnınız doymuş koltuğunuza kurulmuş en zevkli bir biçimde yazıyorsunuz en sanatsal kelimelerle örüyorsunuz dizeleri.. bu şiir çok donuktur okuyana tad vermez. ama bir şiir daha düşünün aşk meydanında kıyasıya dövüşmüş tüm gücünü kullanmış onca ağırlığın altında dimdik durmuş sonunda dayanamayıp kırlıp çökmüş bu aşk mücahidini tasvir ettiğinizi düşünün...

işte bunda gerçeklikten kaynaklanan bir anlam vardır kendine çeken sizi...

madde geçicidir kabuktur. tıpkı cevizin kabuğu gibidir manayı koruyan bir o kadar donuktur. onun içine nufuz etmedikçe ona takılı kaldıkça bir zevke ulaşamazsınız.. hep uzaktan bakarsınız... işte Kerbela aşkın dışa açılımıdır. tüm insani değerlerin özgürlüğün, fedakarlığın, yiğitliğin, cesaretin, kahramanlığın, inancın, onurun, iyilikseverliğin, dahası insan ruhunu besleyen tüm kavramlarla eylemlerin bütünleşip dimdik ettiği bir aşk..

nerede bir kerbela töreni kutlanır aşura diriltilir Hüseyn'e ağlanır orada yaşam vardır. nerede Hüseyn için gözyaşı dökülür orada medeniyet vardır. gelecek vardır...

sn Ufukalp demişti yanlış hatırlamıyorsam, dünya'da dünyaya yön çizen iki düşünce ehli vardır siyonizm, hüseynizm, ikisinin de ağlaması meşhurdur biri kerbelada diğeri ağlama töreninde... ikisi de gözyaşları sayesinde dünyayı yönetmektedir dünya onların elindedir..

bu tespit çok yerinde ve doğrudur. siyonizm batıl olmasına rağmen aşkla yapıldığı gözyaşına dayandığı için bu gün kendilerinden kat kat büyük ideoloji mensupları ve devletleri yönetme ya da yönlendirme gücüne sahiptir...

Kerbela aşkına aşk katan sahih oluşudur. daha da doğrusu onu aşk kılan sahih oluşudur. içinde hiç bir beşer geçici unsur hırs, menfaat çıkar olmamasıdır..

makinelerin insanlara hükmettiği bir dünyada artık insansı varlıklar daha da değerli duruma geldi. o yüzden seri üretime karşın insan ürünü olan her şey daha bir alım satım tercihi oluyor...

düşünebiliyor musunuz ne kadar alışverişle şartlandığımız, Kerbelayı anlatmak için verdiğimiz satış örneğinden bile kendini ele veriyor.. işte bu yüzden her geçen gün kapitalist acımasız dünyada, fedakarlığın ve insancıllığın örneği Kerbela daha da anlamlaşacaktır. her gün aşura yas törenlerine bir bir gurup insan daha katılacaktır. her geçen gün aşura daha çok insanı uyandıracaktır. ve her aşura bir önceki yıla göre daha çok göz yaşı akıtacak daha çok gönlü yakacak daha çok insanı eğitecektir. ve Sahibuz zaman a.f. 'e daha çok hazırlık olacaktır. gün gelecek tüm dünyayı kerbela intikamı duygusu saracak, aşura ve şehadet kanının, mazlumiyet feryadının sesi tüm kulakları çınlatacaktır:

"yok mu şu gökkubbe altında bana yardımcı olacak birisi..."

Mazlum Hüseyn'in bu sesi her geçen yıl daha bir güçlü çıkacaktır. Mazumlarlın yalınayaklıların, yağmur yağmasa keşke çünkü ayaklarımız ıslanır yırtık ayakkabılarımız su dolar diyen garibanların, yoksulluktan insanların artıklarından kısmet arayanların daha bir umudu olacaktır. adalete dair, kan içici zalimlere karşın.. insan emekleri üzerinde, kölelerin etleri ve kanları üzerinde yükselen lanetliklerin... karşılarında...

keşke her yer Kerbela olsa, keşke bu ruhu her zaman ayakta tutabilsek.. keşke, her gün aşura olsa...

Yorum

Ynt: Artık Sünniler Dinleyecek Şiiler Konuşacak; Çünkü Beytül Ahzandan Sesler Yükselr

Neden Vazgeçilmez ki Aşura İçin

Söyle bakalım ey nefsim.. bu sene aşura matemine katılacak mısın? geçen sene hafta içiydi çalışma günü olduğu halde 100binler katıldı sen de katıldın onca itirazına ve bahanelerine rağmen seni dinlemeyip oraya gittik ya bu sene ne yapacaksın...

ct de mi çalışıyorsun? izin alırsan maaşından mı kesilir? ödenecek borçların mı var?, ya izin vermezlerse mi? ya işten atılırsan şii olduğunu öğrenirler de seni kovarlarsa çoluk çocuk ve borçları nasıl hallerdersin mi...

işin daha doğrusu çok şükür Rabbime Elhamdülillah ki artık nefsim kesin olarak karşı irademin çok güçlü olduğunu biliyor atık Kerbela matem törenlerine katılmamam için bir mazeret teklif edemiyor...

eğer öyle olsaydı şu soruyu sormalıydık, hangi şey aşura ve Hüseyn a.s. dan daha değerlidir. hangi dünyev iş vardır ki bizi Aşura'ya katılmaktan alıkoysun...

hastalık mı? yoğun işler mi, hava muhalefeti mi mesafenin uzak olması mı? çevre mi? şeytan mı? hayır hiç biri. hiç bir iş 10 Muharrem günü Kerbela matem alanında bulunmaktan daha önemli değildir.. dünyada böylesine değerli bir işin yaratıldığını sanmıyorum...

insan zarar kar hesabı yapan bir varlık... diyelim ki en kötü ihtimal Kerbela metemine katılmak için izin istediniz. verilmedi tabi ki, siz de çekip gittiniz Allah vekildir diyerek...

ne olur?

ertesi gün işe gelmemeniz söylendi.. kovulduğunuz... ne olur.. kendim için düşünüyorum ki asla bu bile Kerbela için İmam Hüseyn a.s. için bir damla gözyaşı dökmeten daha değerli değildir. İmam Hüseyn hayatından vazgeçti biz bir işimizden mi geçemeyeceğiz... o ne zor şartlarda geçti hem de hayatından. tüm değerli varlıklarını en değerli masum çocuklarını kurban olarak verdi bu uğurda...

Kerbela bir var oluş mücadelesidir. orda varsınız varsınız yoksunuz yoksunuz bu dünyada.. bir gün Sahibuz Zaman a.f. zuhur ettiğinde de işiniz olacak, o zaman da ihtiyaçlarınız dünyevi engelleriniz olacak.. işte o zaman O bastığı yerlere canlar kurban Efendimizin hizmetinde olabilmek için bu günden hizmete alışmak fedakarlıklara bürünmek zorundayız. bilinç dünyamızda bir değerler savaşıdır bir hazırlık ve çalışmadır..

bir var oluş bir sığınıştır insanın matem törenine 10 muharremde.. geçici olan şu dünyadaki her şeyden kaçıştır. var oluş gayemizi hatırlayıştır. en değerliyi görüş ve seçiştir. değerler savaşıdır. geçici sahte değerlerdense, gerçekleri görme zamanıdır.

her zaman olmaz bu fırsat yılda bir kezdir. diğer yılın gelip gelmeyeceği daha doğrusu bizim olup olmayacağımız belli değildir. o zaman bu son şanstır. değerler savaşında. en değerlimiz nedir konusunda...

biz tercihimizi Kerbela matem töreni alanında olmaktan yana yapacağız inşaAllah. Ondan bir engel çıkmadıkça her şeyimizi geride bırakıp Hüseynin susuz çölüne sığınacak onun merhamet kanatları altına gireceğiz.. onun mesajının büyüklüğü için büyük fedakarlıklarda bulunarak gideceğiz.. hem nefsimize hem dünyaya göstereceğiz ki en değerli Aşuradır. En değerli olan şu fani dünyada Hüseyn'in yokluk olan maddi ama varlık dolu manevi dünyada olandır.. şehadettir en kutsal olan..

gerçekten merak ediyorum.. nedir en değerli diyebileceğiniz, Kerbeladan daha değerli olan...

Yorum

Haydi Hüseyn aşıkları yarından itibaren oruç tutuyoruz akşamları da muharremlik meclisleri denen Kerbela matem meclislerine camilere gidiyoruz..

Yeniden Hüseyn a.s.'ın yanında olduğumuzu hissediyor yeninde arınıyor bir senedir sinmişse zulüm izlerini tüm benliğimizden siliyoruz.. göz yaşlarımızla Hüseyn a.s.'ın yolunu parlatıyor onun ölümsüz mesajını özümsüyoruz.

Yezidlere lanet okuduğumuzu onlardan beri olduğumuzu ilan ediyoruz.

Tertemiz Ehlibeyt yolunda olduğumuzu yeniden tüm canlılığıyla hissediyoruz.. çağın yezidlerini tanıyor onlara karşı bileniyoruz...

Ağamız Sahibuz Zamana layık olmak için vicdanlarımızı yeniden eğitiyoruz...

Yorum

[quote author=ehlibeytin_izinde link=topic=10017.msg65611#msg65611 date=1260997328]
          Haydi Hüseyn aşıkları yarından itibaren oruç tutuyoruz akşamları da muharremlik meclisleri denen Kerbela matem meclislerine camilere gidiyoruz..

Yeniden Hüseyn a.s.'ın yanında olduğumuzu hissediyor yeninde arınıyor bir senedir sinmişse zulüm izlerini tüm benliğimizden siliyoruz.. göz yaşlarımızla Hüseyn a.s.'ın yolunu parlatıyor onun ölümsüz mesajını özümsüyoruz.

Yezidlere lanet okuduğumuzu onlardan beri olduğumuzu ilan ediyoruz.

Tertemiz Ehlibeyt yolunda olduğumuzu yeniden tüm canlılığıyla hissediyoruz.. çağın yezidlerini tanıyor onlara karşı bileniyoruz...

Ağamız Sahibuz Zamana layık olmak için vicdanlarımızı yeniden eğitiyoruz...
          [/quote]

Allah razı olsun abim inşAllah o günüde canını malını evladını eşini dostunu Allah için feda eden imama Layık olup o yas gününde hiçbir dünyevilikle uğraşmayı tercih etmeyiz

Muharremde Zeynebiyede olmak harika bir duygu çünkü burda o matemi daha derinden yaşıyorsunuz yada ben öyleinanıyorum herkesi Zeynebiyeye beklediğim gibi herkesin bir zeynebiye oluşturmasınıda bekliyorum

Rabbim İmamı Zaman Ağamızın eliyle Huseyn a.s mın kıyamını tüm dünyaya duyurup islamı da heryerrde ve herkese hakim kılacağı günü cabuklaştırsın

ALLAHUMME SALLİ ALA MUHAMMED VE ALİ MUHAMMED VE ACCİL FERECEHUM
          "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
          "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

bu gece bir akrabamla aşura töreni üzerine msn de konuştuk. konu ibretle dolu olduu için konuşmayı aynen aktarıyorum. kendinden izin almadan burada yayınladığım için onun adını yazıcılar olarak değiştirdim. çünkü kendisi nurcuların yazıcılar kolunda yetişme ve hala onların iyi bir elemanı..

Buraya yazdığınız iletiler bir cep telefonuna veya çağrı cihazına teslim edilir. Alıcı her ileti için kablosuz hizmet sağlayıcısına ödeme yapıyor olabilir.

yazıcılar:
            Musa yazmşsn ya msnye
            onu
            Musa:
            müstear adım
            Musa aydın
            yazıcılar:
            müstear ad
            Musa:
            evt
            yazıcılar:
            ne oluyr o
            Musa:
            nick rumuz gibi bi şey hekimoğlu ismail bu gerçek ad mı
            yazıcılar:
            hmm nrdn aklna gldi
            dğl
            Musa:
            şii olmadan önceydi nette kendime bir ad aradım zihnimi serbest bıraktım bu ad çıktı onu kullandım
            yazıcılar:
            Hmm
            Musa:
            şii oldum bu adla velayete üye oldum
            yazıcılar:
            anladm
            Musa:
            dediler bu çok büyük bir alimimizin adı karışıklıklara neden oluyor meğer ki bu ad ve soyadla bir şii alimimiz varmış ilmine canım feda bunu kullanamıyorum velayette
            yazıcılar:
            Allah Allah
            Musa:

yazıcılar:
            hmm
            Musa:
            ben de ehlibeytin_izinde adını seçtim velayet için bir arkadaşım Musa aydı adını araştırmış
            nette
            yazıcılar:
            hmm Ok
            Musa:
            alevi şair diye bir sonuca ulaşmış dedi sen misin bu yok dedim
            alakası yok çok ilginç o üstadımdan da özür diledim
            yazıcılar:
            Ewt
            Musa:
            helallik istedim
            yazıcılar:
            Yasymu Musa aydın
            Musa:
            inşallah onun gibi bir ilim sahibi olurum
            evt kırıkkalede ankarada babıali vakfı var oranın onursal başkanı
            kerbela törenleri günlerinde istanbula gelir her yıl
            yazıcılar:
            Babıali bsknı

Musa:
            kendisini çok güzel hitabeti ve mersiye okuyuşu vardır mest oluruz
            yazıcılar:
            hmm
            Musa:
            çok güzel şiirleri vardır..
            buralarda Resul kokardı hasanla hüseyn gezer zehrayı betül kokardı burada açardı vahyin gülleri
            şeklinde medineyi anlatır bir şiirinde
            yazıcılar:
            ee hmm
            Szn trkye bşkanınz km

Musa:
            öyle bir başkan yok ama birbirine denk alimler var insanları eğiten
            yazıcılar:
            cafrler bşkanı dye ykmu
            Musa:
            o dernek şeklinde bir görevlendirme biz şiiler tüm dünyada 8 tane müctehide bağlıyızdır
            yazıcılar:
            geçen gün tplanmşlar dnz bykalda katlmş szn programa hayrdr ne iş
            Musa:
            ayetullah olan bu alimlere taklidi mercii denir
            yazıcılar:
            Knşma yapmş
            Musa:
            kerbela yas merasimlerinde biz ağlarız yasımıza kim katılırsa yüreğimiz açıktır
            yazıcılar:
            ee
            Musa:
            aleviler de gelir onlara hitaben de deniz baykal geldi konuşma da yaptı ama biz şiiler için onun bir değeri yoktur
            yazıcılar:
            Blmym artk
            Musa:
            izledn mi bu seneki aşura merasimini
            yazıcılar:
            alewler gbi olmyn snrada
            yk izlemdm pek
            Musa:
            nie deniz baykalı nerden bildin
            Musa:
            ?
            yazıcılar:
            blrm ben
            Musa:
            hani izlemediydin?
            yazıcılar:
            hr gun hberlri takp edyrm
            Musa:
            haberlerde neden tiyatroyu vermediler
            yazıcılar:
            ordan blym hberd grmştm
            Musa:
            demek haber kaynakların fasık
            yazıcılar:
            blmyrm
            haber7.Com
            gr bk
            Musa:
            senin bu durumun istanbula gelmiş olan iki kardeşi hatırlattı bana biri iyiymiş istanbulda hep camileri sohbet yerlerini görmüş dönüşte de babasına istanbul böyle mübarek bir yer demş
            Musa:
            diğeri de hep meyhane .. haneleri gezmiş dönüşte de babasına kötü demiş herkes nasılsa Allah karşısına öyle şeyleri çıkarır
            o 4 saatlik aşura yas merasimiydi gözyaşları hakimdi harika bir Onurlu Duruşun Adı Zeyneb Adlı bir zulme başkaldırı tiyatrosu vardı 100lerce kişinin onayıp 100 binlerce insanın gözyaşı döktüğü ve milyonların da tv den izlediği ağladığı...
            ama senin nasiplendiğin yönüne bak sen Peygamberimizin gözbebeği İmam Hüseyn için gözyaşı döktün mü?
            yazıcılar:
            uzldum
            Musa:
            bu seneki aşurada
            yazıcılar:
            ama
            Musa:
            bir anlık hatırlamada mı üzüldün o da kimin sayesinde oldu
            ?
            yazıcılar:
            ewt kmsenin
            Musa:
            nasıl hatırladın sana kim hatırlattı pişirilen aşure tatlısı mı
            yazıcılar:
            hatrladm kndm Aklma geld
            Musa:
            yoksa şiileri aşura merasimlerine dair haberler mi
            yazıcılar:
            yo ondn dğl
            Musa:
            İmam Hüseyn a.s. hicretten 61, Peygamber s. den 50 yıl sonra katledildi
            yazıcılar:
            blyrm
            Musa:
            Sence neden Allah bu acı olayı bu 60 yıl önce daha Resul ölmeden ona haber verdi de o cihan serverinin defalarca gözyaşı dökmesine neden oldu?
            yazıcılar:
            ndn wrd
            Musa:
            sünniler o gün aşure pişirip yezidiler gibi eğlensinler ağızları tatlansın diye di mi
            yazıcılar:
            ee yo dusndgn gbi dgl
            Musa:
            sence Resul bu gün yaşasaydı ve aşura günü pişen aşureden Peygambere ikram edilseydi o ne yapardı?
            boğazından geçer miydi yer miydi yoksa onu yapanlara yezid gibi sevinmek için mi bunu icad ettiniz boğazınıza dursun mu derdi?
            yazıcılar:
            hayr
            muharrem ayı oldgu ıcn brd asure gunu içn
            Musa:
            O Hazret yer miydi?
            yazıcılar:
            ewt
            Musa:
            yuh yani yuh
            yazıcılar:
            bz o manayla bkmyrzki aşureye Nyetmzi blyr Allah m.Etme
            Musa:
            Seni, daha İmam Hüseyn katledilmeden 60 yıl önce onun yasını defalarca tutup gözyaşlarına hakim olamayan O Hazrete şikayet ediyorum
            Allah beyinsizle topluluğunu hidayet etmez
            yazıcılar:
            Nsl edrmş sn mi blysn yni bnu br tk
            Musa:
            Sen Peygamber s.a.a.'in Hüseynim Kerbelada şehid edilecek diye ağladğını biliyor musun
            yazıcılar:
            syd blmyrm
            Musa:
            o Yaşasaydı onun katledildiğinde ne kadar ağlayacağını da tahmin edersin o zaman
            yazıcılar:
            ewt ole Ama nyetmz yne salih sewnmyrz
            Musa:
            bu durumda onun yüreğini hangi olay ferahlatır, hangi olay gözüne görünür hangi olay acısınız hafifletip aşure yemesine sebep olur
            yazıcılar:
            en azndan
            Musa:
            aşure pişirp yiyenler yezididir
            yazıcılar:
            ee
            Musa:
            Yezid o gün şükürler etti tatlılar pişirtip herkese dağıttırdı o gn şükür için oruç tutulmasını emretti daha sonraki seneler
            İmam Hüseynin oğlu İmam Zeynüll Abidin a.s. ve halası Zeynep s.a. bu olayı herkese yaydılar

Aşağıdaki ileti tüm alıcılara teslim edilemedi:
            İmam Hüseynin oğlu İmam Zeynüll Abidin a.s. ve halası Zeynep s....

İmam Hüseynin oğlu İmam Zeynüll Abidin a.s. ve halası Zeynep s.a. bu olayı herkese yaydılar
            Yezidin bu büyük katliamını unutturmasına, saptırmasına fırsat tanımadılar. Her yıl muharrem ayında bu zulmü canlı tutmak için yas merasimleri düzenlediler düzenlettiler. Yezid bir keresinde Hüseyn a.s. yolda hastalıktan öldü diye yaymaya çalıştı bununla ilgili yalan haberler uydurtup yaymaya çalıştı Ama E

İmam Hüseynin oğlu İmam Zeynüll Abidin a.s. ve halası Zeynep s....

hlibeyt a.s.'ın yas merasimleri buna engel oldu hala yezidilerin Bu büyük kıyamı ve katliamı ezmeye bozmaya unutturmaya saptırmaya güçleri yetmeytecektir. Tüm aşure yiyen yezidilerin boğazında bırakacaktır gözyaşlarımız.. her aşura gününde ve yeryüzünde aşure yiyen son yezidi kalana kadar bizim gözyşalarımız akmaya devam edecek...

hlibeyt a.s.'ın yas merasimleri buna engel oldu hala yezidileri..

Yorum

YUKARI ÇIK
            Çalışıyor...
            X