Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Yezit ve yavruları

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Yezit ve yavruları

bugün Kerbela hadisesinden çokca zaman geçmiştir ama biz bunu yakın hiss ediyor ve her zaman acısını duyuyoruz. ama ne var ki, bazı kimseler, vicdansızlar babaları Yezitin (Allah ona ve babası Muaviyeye ve dedesi Ebu Sufyana ve onların soyundan onlar gibi olanlara sonsuz lanet etsin) yaptığı yetmiyormuş gibi bugün de o alçağı savunmaya kalkıyor, Yezitin suçu yoktur diyorlar. işte bu alçaklar Yezitin zinadan olmuş yavrularıdr, yavrularıdr, yavrularıdr. bunların zinadan olduklarına hiç süpe yok ki, bunlar Ehli beyte (a.s) düşman oluyorlar, suçlu olan Yeziti (Allah ona ve babası Muaviyeye ve dedesi Ebu Sufyana ve onların soyundan onlar gibi olanlara sonsuz lanet etsin), o melunu ise kurtarmaya çalışıyorlar. Allah onlarda sonsuz lanet etsin, Allah Kerbela vakıasının temelini hazırlayanlarada lanet etsin.

yöneticilerden rica ediyorum yazılarım editlenmesin. çok rica ediyorum editlemeyin çünkü yazdıklarımın doğruluğunu her kes biliyor.

Ynt: Yezit ve yavruları

ey Yezitin yavruları bırakın babanızı savunmayı, bakın babanız Yezit nasıl kafirdir, bakın ne diyor:

«Hz. Hüseyin'in kesik başı getirilip Önüne bırakıldığında Yezid, şu beyitleri okudu: "Ah keşke atalarım, Bedir'de Hazreçlilerin mızrakların ve darbelerin karşısındaki paniklerini müşahede etselerdi. O zaman tekbir getirirler, sevinçlerinden ve bizden de tekbir getirmemizi isterlerdi. Sonra da bana: "Mübarek olsun, artık gözyaşlarını akıtma." derlerdi. O zamanki ağıllarının avlusunda anlattılar ve Abdüleşel kabilesine seher vakti Ölüm gitmişti. Biz sizin eşrafınızın çoğunu öldürdük ve Bedir'in eğriliğini düzelttik- Artık siz de kendinize gelip düzelin." (İbn Kesîr "El Bıdaye Ve'n-Nihaye" Çağrı Yayınları: 8-ci cilt, 6-cı bölüm, sayfa 327-333&quot

bakın, bakın ve görün ki, babanız Yezit nasıl bir alçakdır. görüyormusunuz, atanız Yezit Efendimizden (s.a.a) intikamını aldığını söylüyor.

Yorum

evet kardeşlerim, bu yezit yavruları şii ve bazı sünnilerin Kerbela gününü matem etmesine "bunu neden yapıyorsunuz, böyle şeyler gerekmez" diyorlar. onlara biz çok cevaplar verik ama nafile. şimdi onlara hadislerle cevap vereceğim, ilk cevap atamız Hz. Ademden (üzerine binlerece kez selam olsun):

Tarihçi ve siyerciler. derler ki: Adem (a.s.), oğlu Habil'in ölümüne çok üzüldü. İbn Cerir'in İbn Hamid'den naklettiğine göre Adem (a.s.), Habil için şu şiiri söyledi:

"Beldeler ve üzerlerindeki şeyler değişti,
      Yeryüzü tozlanıp çirkinleşiverdi.
      Rengi ve tadı olan herşey değişti,
      Güzel yüzdeki aydınlık ve tebessüm kıtlaştı." (İbn Kesîr "El Bıdaye Ve'n-Nihaye" Çağrı Yayınları: 1-ci cilt, 3-cü bölüm, sayfa 124-131&quot

ikinci cevap Alemlerin Sultanı Hz. Resuli Ekremden (s.a.a):

Tirmizî, Selma'mn şöyle dediğini rivayet etmiştir: «Ümmü Solome'nin yanma gittim, ağlıyordu, kendisine sordum: Niçin ağlıyorsun? Rasûlullah (s.a.v.)'ı gördüm. Saçında ve sakalında toprak vardı. Kendisine: "Neyin var ya Rasûlallah, bu ne haldir?" diye sorduğumda bana şu cevabı verdi: Az önce Hüseyin'in öldürüldüğünü gördüm:» (İbn Kesîr "El Bıdaye Ve'n-Nihaye" Çağrı Yayınları: 8-ci cilt, 6-cı bölüm, sayfa 327-333&quot

İmam Ahmed b. Hanbel, Ümmü Seleme'nin şöyle dediğini rivayet etmiştir: "Cinlerin, Hüseyin için ağladıklarını ve ona ağıt yaktıklarını işittim." (İbn Kesîr "El Bıdaye Ve'n-Nihaye" Çağrı Yayınları: 8-ci cilt, 6-cı bölüm, sayfa 327-333&quot

Hüseyin b. İdris, Ümmü Seleme'nin şöyle dediğim rivayet etmiştir: Cinlerin Hüseyin'e şu şiirle mersiye okuduklarını işittim; "Ey cahilce Hüseyin'i Öldürenleri Azabı ve cezayı müjdelerim size! Gökteki herkes size beddua ediyor, Ne kadar melek ve peygamber varsa, Süleyman da, Musa da, İncil sahibi İsa da, Bütün bunlar size lanet okuyorlar." (İbn Kesîr "El Bıdaye Ve'n-Nihaye" Çağrı Yayınları: 8-ci cilt, 6-cı bölüm, sayfa 327-333&quot

şimdi ey yezitin yavruları, Hz. Adem, Hz. Resuli Ekrem (selam üzerlerine olsun) kendi oğullarını ağlıyor, cinler bile Hz. imam Hüseyine (selam üzerine olsun) ağlıyor bizmi ağlamayacağız?

Yorum

Lanet olsun yezide onun soyuna ve onu sevenlere...birde derler ya yezidin olumune cok uzuldu agladı.madem oyle olduren ubeydullahı idam etmedi de vali yaptı ?

Yorum

YUKARI ÇIK
        Çalışıyor...
        X