Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Maşaallah. Devamını ilgi ile bekliyorum inş.

Yorum

"iste senin olsun"
      sen dogruyu bulmak istersin de O göstermezmi
      devamini bekliyorum ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

beni ve seni o yoldan kurtarıp hak yola sokan allaha hamdolsun

Yorum

Bir kac zamandir aklimda, alevi dergisinde gördügüm kendi sitelerinin net adresi vardi. Buraya bakmam icin dürten bir his vardi gibi. Pc olmadigi icin nereden bakabilecegimi bilemiyordum. Okulda yasakti haric olan konularda neti kullanmak.

Düsüncemde bir office vardi ve bir görevli bayan tanidigimdi. Orada da yasakti, yasak cigneme huyum degildi ama bu nette o siteye bakma istegimden gecemiyordum. Tüm düsüncem oraya odaklanmisti sanki.

Sonucta office gittim ve etrafi kontrol ede ede bakmaya karar verdim, bir kac gün öyle devam ettim.

O steden bu siteye derken Caferilik sitesine rastladim.
          Ya Rabbim ne pozitiv bir siteydi, kendimi alamiyordum. Manevi alemin esigindeydim gibiydi, yazilarda, makalelerde nur vardi sanki. Denmiyormuydu "her bir gercegin üstünde nur vardir" diye?!..

Ve sitede caferiligi anlatan yazida "....Ehlibeyt Mektebinin fikhi cephesine denir. Kur-an ve PEYGAMBER'in s.a.a. GERCEK SÜNNETINI - beseri ve zanni yöntemlere basvurmadan - ILAHI ILIMLE OLDUGU GIBI KORUMAYI ifade etmesi hasebiyle..." yaziyordu.

Bunu beyan edenlerin gercekten dayanagi kesin güclü olmaliydi.. Peygamber efendimizin s.a.a. hristianlarla yaptigi mübahale gibi, davasinda nasil yakinen emin idiyse, bunu söyleyenlerinde öyle olmasi gerekirdi..

Sonra kütüphane bölümünü kesfettim. Birkacina göz gezdirmemden sonra, ki bu günlerce sürmüstü. Dünyaya sacilan gercege dair tüm güzel sözlerin ve yazilarin kaynagini, asil anlamini burada buldukca, hayranligim artiyordu. Sadece Nehcul Belaga'daki cümlelerden makaleler ve hatta kitaplar dahi yazilabilirdi!

Bu sitedeki kitaplarin yazarlari degerli Alimlerin pek degerli calismalari; Imamlarimizin a.s. Peygamberimiz s.a.a. arasinda celiski olmayan ögretileriyle ve yoluyla,
          bu yolun tek Ilahimiz olan Rabbelalemin'in bizler icin kamil kildigi Islam Dinimizin Kur-an'daki buyruklariyla da celismedigine kanaat getirdim acizane! Herseyi,yani akli yönden, henüz bulmadiysam da burda olduguna yakinim vardi, tabiri caizse!

Iste bu! olmaliydi, herseyden uzaklasip, Peygamber efendimizin s.a.a. yanina gidip orda yasama hayalinin anlami (Ilahi'ye yönelme)! Hayata ve anlamina dair tüm sorularin cevabi. Insan olabilmenin en kamil ögretisi. Uydukca ancak en güzele götüren, karanliklardan aydinliga sevkeden sevginin-ask'in, ilmin-amelin Sebili, Siratelmustakim'i!!

Yaradanimiza sonsuz hamdu senalar, sükürler, razi olacagi sekilde olsun!

Bilindigi ve gerektigi gibi akliminda mutmain olmasi gerekiyordu. Siteye baktigim office hemen hergün gidiyor ve kapanana kadar orada kaliyordum. Yakalanmamak ümidi ile Rabbime dualar ediyordum affedilmeme dair niyazda bulunarak.

Müptela olmus gibiydim, artik her olan vaktimi orada geciriyordum, yetmiyordu!. Kagitlara cekip yanima aliyordum, etrafi kontrol ederek, evde rahatca okumak icin (artik bir odam vardi). Orada görevli olan bayana, okul icin cekiyorum diyordum. Pek okadar fena degildi ya.., nitekim aslina bakarsak gercek asil olan okul icin cekiyordum, olmazsa olmaz olan..

Cok sükür ki, diger görevliler gelip gectigi zaman baktiklari oluyordu fakat cekim ayni zaman da bitiyor oluyordu.
          Zamanla artik kagitlarini kullandigimdan dolayi utandigim icin kendim alip öyle cekiyordum. Ordan baska siteler de bulmustum ve o sitelerden de cekiyordum, okadar cekmistim ki evde dolap doldu. Gelen gören sasiriyordu, bu kagit yigini nedir diye.

Bir kac hafta sonra, bir gün, yine cekerken konulari kagitlara, baska bir görevli gecti yanimdan. Birkac dakika sonra tekrar dönerken, birden yanima gelip cekimi durdurdu. Bana "bukadar cekemezsin" dedi, tanidigim görevli "ama kagitlari kendisi getiriyor" dediysede, digeri "ama bunun mürekkebi de var" dedi ve kapatip gitti. Tanidigim görevli bayan bana bakti, malesef der gibi, ben de "hic olmazsa bitirseydim cekimi" dedim gülümseyerek.

Bununla beraber bende de durgunluk olmustu, sanki olmasi gereken vardi, oldu!
          Rabbime sükürler olsun ki, bir cok önemli olanlari cekebilmistim. Rahatca okuyabilirdim ins.

Günlük islerimi yapip odama gecip okumaya basladim. Peygamberimizin s.a.a., Imamlarimizin a.s. hayatlarini, o zaman icin bilmem gerektigi kadar da olsa, Onlari a.s. tanidim..Sükürler olsun Rabbimize sonsuz sinirsiz.

Haftalarca.. hayranlikla, sükürlerle, aglayisla, kabullenisle, kizginlikla, halden hale girip okuyup durdum. Yine öyle okumakta iken, "Evet buydu! iste aranan.. Asil Haktan yana ve batila karsi. Hayata dair ne varsa, tüm eksiklikleri doldurabilecek, uydukca insani Insan yapan, asil dogru hak olan Sratelmustakim! Sevgili Peygamberimizin s.a.a. bizlere emanet biraktigi Kur-an ve Ehlibeyt a.s. Yolu" dedim.

Öyleki arayan ile aranan kavusmustu gibiydi. Öylesine ki bir damlacigin kayip oldugu yerden, mesakkatlerle yol asip kayalara carpa carpa mücadele edip, özüne ulasmis gibiydi! Bosluk doluyor, yerini ifade edemeyecegim sekilde huzura birakiyordu!.. Ne diger dinler, ne tüm "..izm"ler ekoller, ne de sunnilikti hak olan, (ki zaten 4 mezhebin hak olduguna dair hic bir kanit yok.

Peygamberimizden s.a.a. yillar sonra gelenlerin onca mezhebten bu 4 mezhebi secip uyulmasina sart kosmalari baglayici olamaz. Ki bu mezheblerin öncüleride Imam Sadikin a.s. ögrencileriydiler..) Zaten Allahin ne buna dair hükmü vardi, ne de savunanlari bunlarin süphesiz Allahin emri-hükmü olduguna bas koyup iddia edebilirler. Ve beser fikride asla Din hükmü olamaz!

Ehlibeyt Imamlarinin a.s., güzide sahabelerin, Alimlerinin neden sehid olduklarina bakilirsa hak ayan olur.. Ki Sevgili Peygamberimizin s.a.a. bizlere emanet olarak biraktigi Allahin ipi Kur-an'da..
          "Bilmediginizi Ehlizikire sorun.." Ehlizikir kim? Ayetin, "..Ona ancak temizler yaklasir..", buyurdugu.. temizlenenler kim? "Ey Ehlibeyt, Allah ancak sizden hertürlü.." ayetine mazhar olanlardir.. Ehlibeyt a.s. kimdir, Peygamberimizin s.a.a. hanimlarimi? O kisilerdir ki, onlara sadaka haramdir.

Peygamberimizin s.a.a. 6 ay kadar bir zaman hergün kapisina gidip, " Ey Ehlibeyt, Allah size Rahmet etsin Namaz, Namaz" diye buyurup cagirdiklaridir! Rabbimiz, dini korumayi hanimlara vermekten münezzehtir! öyle olsa dini koruma adina siyasete girip, ya da cikip cihadmi edeceklerdi? ki cihad (zahiri anlamda) hanimlara yasaklanmisken?! Bu ayetle celisirdi, ki Allahin ayetleri celiskiden uzaktir!.

Hal bu ki coktan kabullenmistim Sia'nin Hak oldugunu. Evet, Sia'ydim ve Imamim, Hz.Imam Mehdi Shib-uz Zaman a.s.accelallahu Ferecehus Serif, hasretle bekledigimiz.. Ilahi sonsuz sükürler olsun sana.. Rabbim ziynetleri olmamizi muvaffak eylesin ve bizide, razi oldugumuz gibi, razi olunanlardan eylesin insaAllah!.

Ne siayi önceden duymustum, ne de sia olan birisini taniyordum. Rabbim lutfetmeseydi kesin kendim bulamazdim. Ya hep arayista kalirdim, ya da birakir akintiya kapilirdim. Rabbim en iyi ve dogrusunu bilendir. Bana abdesti ögreten dede de sia abdestini ögretmisti, abdest konusunu incelerken anladim. Kendiside takiye yapan sia'miydi acaba?!

Sanki daha önce yasamiyordum...ve yeni dogmus gibiydim!..

Ilahi sana sonsuz sinirsiz hamdu senalar olsun, hidayet ettigin bu Hak yolunda bizleri bir an dahi olsa ayirma ve hidayet ettikten sonra kalbimizi saptirma, katindan bize rahmet bahset, süpsesiz sen cok bahsedensin, sen merhametlilerin en merhametlisi, sefkatlilerin en sefkatlisi, yardimcilarin ve dostlarin en iyisisin, tüm hamd ve övgüler sana mahsustur, ilahi hidayet ettigin bu yolda bizlerin ruhsal ve bedensel güclerimizi ancak senin rizan dogrultusunda harcamamizi muvaffak eyle, sabit kadem kil!..

Rabbime her daim sükürler etsem yine hakkini eda edemem! Bu nasil olabilirki?! Kendimiz bilmedigimiz, sayamadigimiz ve sayamayacagimiz nice lutuflarda, ihsanlarda, bagista vs. bulunan, ana babamizdan daha sefkatli olan Rabbimizin sükrünü nasil eda edebiliriz?!

Sahih kanit ve delillerin yanisira...Nasil bir kapinin disinda durup ta icerisi müsahade edilip anlanmaz ise hakkinca. Bu yol'da öyleki, disaridan bakildigi sürece, ne oranin asil atmosferini, maneviyatini, askin lezzetini anlayip idrak edilebilirdi, ne önceden anlayamadiklarina cevap bulunabilirdi, ne de eksikliklerini tamamlayabilirdi!..

Hayret edilecek durum ki Allaha inaniyorlar ama hüküm koyuculuguna degil. Kendi nefislerince uyarlanmis sistem kuruyorlar ama isin icinden cikamiyorlar ve devam ediyorlar! Allahin birligine inaniyorlar zahiren ama batinda nefslerine uyuyorlar, zahiren tastan olan putlara tapmamakla sorumluluk bitiyormu?!

Peygamberler a.s. sadece namazi, hacci vs ögretmek icin mi gönderildiler, bunca cefa cektiler, ya da sadece iyilik yapip kimseye zarar vermeden yasamanin yeterli oldugunumu?!

Insanlari sahsi menfaatleri icin kullanmazlar Peygamberler a.s., Imamlar da a.s. öyle, ki hicbiri kendilerine cagirmamislardir, ancak tek olan Ilaha cagirmislardir! Cünkü hedefleri birdir ve dünya sevgisi, menfaati yoktur Onlarda a.s.

Arastirildigi zaman acikca görülüyorki Masumlarin a.s. arasinda celiski yok, fakat digerlerinde var. Cünkü digerlerinden hic biri kendilerinin Allah tarafindan secildigini iddia edemezler! Eger dogru iseler... Sahabeler gökteki yildizlar gibidir deniyor, ne varki bu yildizlar diger yildizlarin canina kastediyor?! Yunan mitolojisine benzettim bu tarz düsünceyi!

Yalniz burda "ilahlar" degil Veliler sözkonusuydu. Bir tarafta Allah tarafindan secilen Veliler, diger taraftada, israrla, bazi kisilerce "veliler" olduklarini kabullendirmek isteyen günahkar kullar! Peki o yüseltilmek istenenler kendi haklarinda söylemislermi, "Peygamberden s.a.a. duydum, bana faziletim hakkimda söyle söyle dedi" diye acaba??!

Bir cok ihtilaf ve celiskilerin yanisira, birde su cabalari varki! Imam Ali'nin a.s. sabirini zamanin hükümetini onayladi anlaminda anlamak istiyorlar, heyhat! Imamimiz a.s. Rububiyete inaniyordu tam anlamiyla!

Imam Ali a.s. hükümette hic bir görev almamis yakinlarinada aldirtmamis, yanindakilerede. Denildigi gibi, cünkü onaylamadigi hükümetti. Ilahi sistem degil, beser sistemiydi. Imamimiz a.s. ancak Islami korumaktaydi, masumlugu Imamligi bunu gerektiriyordu! Ve Imam Ali a.s. hakkinin alinmasina, ve bazi gerekcelerden dolayi sabretti. Ki Imamin a.s. kendisi buyurur: "Herkim batila yardim ederse, Hakka zulmetmistir!"

Ve Imamlarimizin a.s. hicbiri mevcud hükümü onaylamiyorlardi ki bu hükümetlerde haksizlik cinayet vs. vardi. Imamlarimiz a.s. bunlardan uzaktir. Örnegin, Imam Sadik a.s. gelen teklifleri geri ceviriyordu.

Imam Riza'nin a.s. siyasi yönünde de görmek mümkün ki, buyuruyor "“Ben veliahtlıktan razı değilim. Ölümle tehdid edildiğimden dolayı istemiyerek zorla onu kabul ediyorum. Bu sartla veliaht oluyorum ki, devlete ait hic bir ise mudahale etmeyecegim ve ona yardımcı olmayacağım." Ya da, baska sehirden memunu la. ziyaret etmeye gelen birine buyuruyorki " "Senin seferin haram seferdir. Çünkü tağutu ziyaret amacıyla yapılan yolculuk, masiyettir ve namazın kasr (iki rek'at) olmaz.” vs..

Karsi karsiya olanlardan mutlaka birisi hak'tir, ikisi de hak degildir, olsaydi karsi karsiya degil beraber olurlardi! Nitekim herkez kendi görüs tarafini hak bildigi icin savunur. Ya da rahat ettirici ve doyurucu oldugu icin!..

Aklin yolu birdir denir ve orda celiski yer alamaz, celiski olan yerde mutlaka dünya sevgisi icin, nefsin reyi vardir. Hak olani birakip, gercekleri bilerek saklamak, Kur-an da acik sekilde yasaklanmisken, bu hükümlere uymamak, Yaraticimiza acikca karsi gelmekten baska nedir?! Imam Huseyn a.s. buyuruyor "Akil ancak Hakka uymakla kamil olur!" Hakka uymayan da..

Velhasil.. Sii oldugumu ilk zamanlarda aciklamadim. Öyle gerekiyordu, namazi ögrenmeden, mektebi daha iyi ögrenmeden aciklamak istemiyordum. Henüz yolun basindaydim ve ögrenmem amel etmem gereken cok sey vardi!

Okudugum meslekte hijab yasakti, hastalarla ilgili bazi uygulamalarda fikihimiza göre yasakti, bunlardan ve bazi sebeblerden dolayi devam etmeme karari aldim.
          Zamanla sialarimizi tanima özlemi duymaya basladim. nasil ve nerede yasiyorlardi bu, güzel Rabbimizin kiymetli nimeti, Ilahi hak yolunda?!..

- devam edecek ins -
          Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

insanlarla tanışın çünkü insan dilinin altında sakldır buyuruyor İmam Ali a.s...

biz de Zahra kardeşimizi tanıdıkça onun gönlümüzdeki makamı büyüyor.. meğer ki ne aşamalardan geçmiş. hiç bir şii tanımadan sırf okuyup araştırarak hem de caferilik.comdan okuyarak hem de kağıtlara yazdırıp da okuyarak şii olması tam olarak ortak noktalarımız.. sanki okurken kendi yaşadıklarımı gördüm.. bu kadar mı benzerlik olur..

hem ilim hem de duygu olarak çok istifade ettiğim bu yazı dizisi hiç bitmesin ve olanca ayrıntılarıyla sürsün diye bekleyeceğim inşaAllah..

şu satırların altının çizilmesi gerektiğine inanıyorum:

"Hayret edilecek durum ki Allaha inaniyorlar ama hüküm koyuculuguna degil. Kendi nefislerince uyarlanmis sistem kuruyorlar ama isin icinden cikamiyorlar ve devam ediyorlar! Allahin birligine inaniyorlar zahiren ama batinda nefslerine uyuyorlar, zahiren tastan olan putlara tapmamakla sorumluluk bitiyormu?!

"Bilmediginizi Ehlizikire sorun.." Ehlizikir kim? Ayetin, "..Ona ancak temizler yaklasir..", buyurdugu.. temizlenenler kim? "Ey Ehlibeyt, Allah ancak sizden hertürlü.." ayetine mazhar olanlardir.. Ehlibeyt a.s. kimdir, Peygamberimizin s.a.a. hanimlarimi? O kisilerdir ki, onlara sadaka haramdir.

Peygamberimizin s.a.a. 6 ay kadar bir zaman hergün kapisina gidip, " Ey Ehlibeyt, Allah size Rahmet etsin Namaz, Namaz" diye buyurup cagirdiklaridir! Rabbimiz, dini korumayi hanimlara vermekten münezzehtir! öyle olsa dini koruma adina siyasete girip, ya da cikip cihadmi edeceklerdi? ki cihad (zahiri anlamda) hanimlara yasaklanmisken?! Bu ayetle celisirdi, ki Allahin ayetleri celiskiden uzaktir!."

Yorum

Buraya kadar severek, ilgiyle okudum fakat asil bundan sonrasini merak ediyorum, zira yolu bulmak bir zor ise yola devam etmek ve yoldaki engellerle yilmadan savasmak binbir zor
              Allah yardimciniz olsun kardesim

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Ynt: Nasil Shia oldum (32) /Zahra

Selamun aleykum Yüce Yardanimizin Rahmeti bereketi Afiyeti Gözetisi her daim üzerinizde olsun ins degerli kardeslerim!

Uzun zamandir, sii olus sürecimde yasamimdaki degisikliklerden dolayi, aranizda yoktum. Fakat imkan buldukca takib etmege calisiyordum Dolayisiylada yazima devam edemedim, sonraki bölümü ancak yazabildim ve ekleyecegim ins..

Qom_u_ask abim, Allah razi olsun ins, estg o gönlünüzün güzelligidir
                güzel bakan güzel görür, güzel gören güzel düsünür... asil ben gibi acizane sizden ve diger kardeslerimden istifade ediyorum..
                Allah c.c. tüm emegi gecenlerden razi olsun ve Ehlibeyt as defterine yazsin, hizmetiniz kabul görsün, ziynetleri olmaya muvaffak eylesin daimi bagli kalarak ve bir an dahi ayirmasin insaAllah!.

Gulistan bacim, Allah razi olsun ins, evet... meger atesten gömlek, kildan ince kilctan keskin.. bumu imis?!.. Kim demis Hak yol kolay imis.. kuzu postunda gecit verilmez imis.. ..sükür ki böyle imis ))
                Aminnn aminnn aminnnn, Allah cümle dostlarla her daim yardimcimiz olsun ins.

Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

Allahumme Salli Ala Muhammed ve Al-I muhammed ve Accil ferecehum

öylesine bir huzur kaplamistiki benligimi, ilk defa derinden tertemiz bir nefes aliyor ve kesfedilecek, ama sanki hicte yabanci olmayan (cünkü fitrat), maneviyatin yogunlugunun heyecanini yasiyordum...

Birde bu deruni hüzün..ve yalnizlik..ve tövbe ile baslayan, idrak ettikce artan, ic inkilab.. Üstad Mutahharinin ra "Insaniyet Mektebi" ve tövbe konusunu okuyanlar neyi kastettigimi anlarlar ve yasayanlar. Üstadin mükemmel anlatimi benim acizane eksik anlatma cabamdan malumdurki cok daha iyidir, gecirdigim evreleri okuyordum adeta

Odama cekilince bunlari o denli yasayabiliyordum, gözyaslarimi, hislerimi, düsüncelerimi özgürce yol almalarina birakarak..

Disarda oldugumda durum degismek zorunda kaliyordu, hani denmis ya: "inandigi gibi yasayamayanlar yasadiklari gibi inanmaya baslarlar", bunu daha iyi anlayabiliyordum.

Bu cümle hep hüzünlendirirdi beni önceleri, arayis dönemimde iken, yani o istenilen sekilde yasayamayarak, yasamak zorunda kalinan caresizlik.. Artik anlamayla kalmayip görüyordum "inanilan gibi yasamanin"cabasinin gerekliligini.

Birde hani su denir: "önemli olan aranani bulmak degil, aranan olmaktir", tabiiki aranani bulmanin da önemi bellidir "yasayanlar bilir..", fakat sonrasinda aranan olmanin önemi coktur ki buna layikmiyim acaba'dan ziynet olma cabasi dogsun. Ki bunu duyumsayan ancak kendinin eksikligini anlayabilir, diye düsünüyorum acizane..

Kendi eksikligini bilmek te bir lutuftur aslinda, bazi "mükemmel görünme" ile eksigini kapatabilecegini düsünenlerin aksine, kapama degil doldurma gerekir.. Bu da görünme ile degil olmak ile olur...

Bu konu derin ve konum disina cikmayayim diye devam edeyim ins.

Bu kastedilen tarzda, "yasadigi gibi inanan"lardan olmaktan yüce Yaradana siginiriz, Rabbimiz bize razi olacagi bir yasam tarzi inayet etsin insaAllah!

Dogruyu bulmak ne kadar arayis, samimiyet, azim, caba vs. gerektiriyorsa, en önemlisi Rabbimin lutfu, uygulama ve ilerleme de daha bir zorlu geciyor. Dogruyu buldum binlerce sükür fakat bulmakla kalmiyor, bu büyük lutuf sahibine mahcub olmamak icin elden geleni yapmak görev biliniyor (ki zaten yeterince mahcub olmusuzdur Rabbimize karsi) ve kiymet böylelikle biliniyor, sabir ve faydalari böyle anlasiliyor ve ve..

Ilerleyen zamanda, sükürler olsun Rabbime, laptop alabildim. Artik evdede bakabiliyordum sitelere vs., rahatca. Öyleki büyük bir nimetti bu sükrenlillah! siteler, dinletiler, haberler, makaleler, Kitaplar, Imamlarimizin a.s.türbeleri ve neler neler. Dalmamak ne mümkün )) Böylece Mektebi daha iyi ögrenmeye basladim , dahada alevlendi icimdeki sevda..

Bu arada okuldan cikmami istemediler, teorie ve praktik olarak sinavlarda basariliydim, seviyordum bende ki insanlara yardim belirgin özelliklerimdendi. Hastalarda sevmistiler beni söylediklerine göre. Düsünüyorumki acaba hicabim olsaydi yine öyle dedikleri gibi severlermiydi?!..

Birde zaten hicabtan baska konularda vardi sebeb olan. Özel görüsmeler yapildi neden cikmak istedigime dair ama kararliydim, birakmak zorunda kaldilar sonra yine katilirsin, yada uni'ye devam edersin diye. Sonucta cikmak zorunda kaldim.

Yasadigim o tuhaf negativlikler (rüyalar, görüp hissettiklerim vs) azaliyor, pozitiv olanlar cogaliyordu, rüyalarimda artik negativlere karsi ilahi pozitivlik kazaniyordu mücadelede. Sanki öyleydiki, Rabbim daha iyi ve dogrusunu bilir, real hayatta benimle ugrasanlarla (önceden bahsettigim tuhaf kisilikler) mücadelem, rüyalarimada yansiyor ordada mücadelede veriyordum, öyleki kelimenin bitab düsüyordum..

Yani yukarda "negativlikler azaliyor" dedigim artik her gün olmamasi! Rahatlamistim hergün, "bugündemi görecegim öyle seyler" endisesinden sonsuz sükürler olsun Rabbime.

Bedensel olarak bahsettigim tuhaf sey sürüyordu, müthis rahatsizlik veriyordu. Dualara vs devam ediyordum ama düzelme sanki adim adim oluyor, caresi mechul gibiydi..

Bu bölümü tam olarak ifade edemedigimin farkindayim, fakat öyle tuhafki nasil anlasilir sekilde anlatmam gerektigini bilemiyorum. Bundan dolayi kisa geciyorum, aslinda yillardir olan bir durumumu. Ilerde daha iyi anlayabilirsem anlatmaya calisirim ins

Arastirmistim ama anlayarak ögrenmek istiyordum namazimi, bu bedensel rahatsizlikla! zorlanacaktim, fakat Rabbime yalvariyordum öyle ögreneyimki asla birakmayayim diye.. Ve belkide manazimida ögrenirsem belki bu zorluktan kurtulurdum!.. ( tabiiki namazimi ögrenme niyetim bu durumdan kurtulmak icin degildi, yoksa coktan birakmis olurdum..)

Ama nasil ulasacaktim, etrafta sialar dahi yoktu ki, hocalarimiz olsun.

Derken, yine netten, sohbet odalari buldum bir siteden, sanki kardeslerimi bulmus kadar sevincliydim, birde hocalarimiz vardi ve sohbetlere de katilabilecektim. Hamdolsun yaratan Rabbime!

Bu sohbetlere katildim dinledim, sad oldum , derken uzakta olan ama görüsebilecegim kisilerle tanistim. Ne mutlu ki orada camileride vardi, ve tabiiki hocamizda. Bir kac ay sonra onlarla tanismaya gittim, uzakti dedigim yani 8 saatlik bir mesafe idi. Fakat bazi seyler bana degisik geldi, biraz hayal kirikligina ugradim. Olsaydi belki oraya tasinmak istiyordum, kendi kaldigim yerde kimse olmadiginda, yani sialar ve cami mekteb vs.

Olmadi ama vardi bundada bir hayir, "yolcuya bakma, yola bak" sözünü yasayarak anlayacaktim. Ve yolcuya baktim eksik, yola baktim mükemmel..kamil..

Hocamizlada görüstüm Allah razi olsun bana bir kac kitap hediye etti, ama durumumdan bahsedemedim.. Ve sonsuz sükürler olsun SubhanAllah'a namazimi ögrendim, hocamizin verdigi namaz kitabcigiyla. Zorlandigim halde, o duyguyu kelimelere dökmek pek mümkün degil, ilk Rabbimin karsisinda durusumu, pismanlik, hasret, utanma, gözyaslari...

Ahh nasilda, güyaa, yasamisim bu güzelliklerden habersiz..sanki Ruhen degil ama bedensel bulundugum ama birtürlü benimsemedigim ortamda, oraya ait degilmisim gibi, kendimi yabanci hissederek onca zaman?!..

Daha sonra oradan ayrildim ve geri döndüm.

Namazima cok sükür devam ediyordum odamin kapisini kapatarak. Bir süre öyle devam etti. Sonra bir gün namazdayken annem cagirdi, cevap vermedim, kendisi geldi kapiyi acti bakti ve namazda oldugumu gördü. Bana bakar
                  halde basini yana cevirdi, ne yapiyorsun böyle der gibi ve gitti.

Bitirip yanina gittim, biraz konustuk, ögrendiklerimden, kendilerin görüslerinden, biryerlere varamadik. Ama kizmadi, galiba tanidiklarimizdan bazilarida namaz kilmaya baslamis ama sunnilige göre ve kapanmadan, bundan dolayi diye düsünüyorum.

Babama anlatacagi kesindi onun tepkisini bekliyordum, birsey demedi, iyi günleriydi ozamanlar ama hakkim da konusuyorlardi odamdan duyuyordum, "iste hoca olacak herhalde, söyle böyle yapiyor söylüyor vs.."

Halbuki her namaz kilan hoca olmuyordu ama, dini hocalara birakipta "modern" olunca kisiler (ayni batililar gibi..onlarda dini papazlara vs birakmislar ya) böyle oluyordu. Bendeki degisikligi farkediyorlardi, onlarin yaptiklarini yapmadiklarimdan vs ve görüyorlardida artik.

Kizginligi tepkiyi icerde saklayip bir kivilcimla patlayis saglikli bir davranis degil, fakat bunu maalesef devamli yapiyorlardi ki yine böyle yapip baya üzmüslerdi. Ama bu seferki namazim dinim hakkindaydi, susmadim ve " ama neden dinimi uyguluyorum diye kiziyorsun bana halbuki digerleri (kardeslerim) tam batililar birsey demiyorsun" dedim..

Daha cok kizacak büyüyecek yada beni kovacak (daha önceleri yapmisti )) )diye beklerken buna birsey demedi ve gitti.. Öncedende belirttigim gibi, yakinlasmamiz bir türlü olmayip yabancilasmamiz artiyordu, buna alismistim, ne kadar alisilirsa!, beni üzüyor olsada, artik bu davranislarina odaklanmiyordum kafa yorarak, kendimi yapmam gerekenden alikoyuyordu cünkü, bunu anlamistim tecrübelerden.

Bir kac sene änce, hayatimda ilk defa babamla nedenleri, nicinleri, herseyi konusma firsati yakalamistim, "sizlerden onca seneler ayri kaldigimiz bir yana, birlestigimizde, sizden ne araba nede bebek istemedik sadece her normal insan gibi anne-baba sevgisi istedik ne yaptik kücük yasta ki yoksun kaldik vs..." diye.

Saatler sürmüstü konusmamiz ve hersey dökülmüstü, babam aglamisti.. yüregimde birlikte.
                  Artik anlamistir diye düsünürken ama maalesef cok gecmedi yine ayni davranislar devam etti.

Son hatirladigim dinim hakkinda tartismadan sonra pek konusmadik daha.. Kapanmam yani hijablanmam konusunda cok dikkatli davranmaliydim, cünkü olabilecekleri az cok tahmin edebiliyordum. Maddi durumumda hic iyi degildi hicab ve uygun giyim alayim. Sabretmem gerekiyordu zor olsada maddi ve manevi yönden..

Velhasil okuldan da ayrilmistim, calismam gerekiyordu okumayacaksam, ama böyle devam etmemeliydi artik ama ne nasil olmaliydi?!.

Bu ne oldugu mechul olan hal-durumum düsündürüyordu, diger yandan ailem ve yalnizligim. Aklimda bir sey vardi ama acaba olabilirmiydi..bu konu hakkinda arastirdim düsündüm, ilerde anlatacagim.. eger hayirli olacaksa Rabbim hayir ile nasib eylesin ins..

Aylar sonra! Etrafimda gördügüm haksizliklarda cogaliyordu,ama bunlar cocukken karsi durduklarim gibi degildi, daha büyük ve agirdi, maddi olarak da cogaliyordu sanki. Heryerden kesinti geliyordu, aradigim isi yerleri olumsuzdu, hatta henüz görüsme yapilmadan "yok kimseyi almayacagiz vazgectik, ya da hijablimisin" diyene dahi rastladim.

Kendimi gelistirme hususunda yaptigim girisimler de kesiliyordu, öyleki gittikce bikiyordum, sanki rizkim kesiliyordu burdan..

Olurmu? olmazmi? nasil yaparim? diye biryandan düsünürken..Ilmimi Mektebten ancak alabilirim, dinimi yasamak istiyorum diyerek, Türkiyeye dönme ye karar verdim!..

- devam edecek ins -

Yorum

yasadiklarinizi hissetmeye calisip dua ederek ilgi ile okuyoruz....
                    Allah sabrinizi artirsin ins.

Yorum

Zahra kardeşimiz inşaallah arayı fazla uzatmazsınız. İlgiyle takip ediyoruz. Vesselam.

Yorum

Gulistan bacima Allah razi olsun ins ilginiz ve dualariniz icin

bu sürecteki tüm kardeslerle birlikte ins, tüm ictenligimle aminn
                        Yaradan sizinde her daim yar ve yardimciniz olsun ins..

Sebzivar kardes Allah razi olsun, ins calisacagim..
                        selam ve dua ile..

Yorum

MAŞALLAH ALLAH BU HİDAYETİ EBEDİ VE HAYIRLI KILSIN BÜYÜK BİR HEYECANLA OKUDUĞUM HAYAT HİKAYENİZDEN ÇOK ETKİLENDİĞİMİ İTİRAF ETMELİYİM BAŞINIZDAN GECEN HER BİR OLAR MALESEF BİR ÇOK ARKADAŞIMIZIN ORTAK SORUNLARINDANDIR BUYÜZDEN GERÇEKTEN İLGİLİ ÇEKİCİ BİR YAZI DİZİSİ OLMUŞ ARALARDA ÇOK GÜZEL CÜMLELER YAKALADIM VE HAKKINIZI HELAL ETMİNİZİ İSTİYORUM ÇÜNKÜ BURDAN ALINDI YAPIP FACEBOOK SAYFAMDA BAŞKA KARDEŞLERİMİZDE FAYDALANIR DİYE PAYLAŞTIM.TEVFİK VE BAŞARI ANCAK ALLAHTANDIR.ALLAHIN SELAMI ÜZERİNEZE OLSUN VE HİÇ BİR ZAMAN SİZİ VE İSLAM ÜMMETİNİN MAZLUMLARINI ÇARESİZ BIRAKMASIN...AMİN YARAB...

Yorum

Alemde bir devir dönüyor amma
                            Devr-i İngiliz mi Frenk mi bilmem
                            Halli âsân değil müşkül muamma
                            Zulm-i zalim göğe direk mi bilmem

"Sünnete ittiba oturup ta kuru kuruya lafızları nakletmek değildir.Hadis yemek değildir kağıt yemek değildir.Sünnete ittiba Allah Rasulu'un biraktığı mirası küçücükte olsa bu yükü sırtına alıp SENİ ANLIYORUM YA RASULULLAH demektir."

rabbel alemin gerçek ali i muhammed şialarından eylesin .... müslüman olan herkes kurtulamadıgı gibi şia olanda kurtulamaz....sorumluluklar ve vasıflar yerine getirilmeden markalı zehirli sevgiyle bürünmüş ...

Bugün mezhep diye diye, kan diye diye, toprak diye diye, O(Ali) diye diye, O'nun muhalifi diye diye paramparça edildik. Daha sonra da yutsunlar diye, "böl, parçala, yut" politikası... Tefrika, tefrika, tefrika! eli şeriati ..

Her çağda, şartlar ne kadar ağır ve umutsuz olursa olsun inananlar için bir ''Nuh'un Gemisi'' vardır.

[Sezai Karakoç]

ne mutlu kardeş size bu mutlu yolu bulmuşsunuz... mümin insan olma bilincini selamlarım ...
                            murat şahin....
                            insan olma bilincinizi selamlıyorum

Yorum

bir takım kelami problemleri gündemleştirerek tartışma zeminleri oluşturmaya çalıştıklarını üzüntüyle takip etmekteyim. Bu sorulara antik yunan'da ya da İslam felsefecilerince, ya da kelamcılarca yeterli cevaplar bulunabilmiş mi ki bizler g...ayya kuyularına girip, gaybı taşlayıp, kimi zaman da müteşabih konularla vaktimizi öldürüyoruz. Maalesef butür ortamların beslediği böylesi bir "kaliteli kıraathane" kültürü oluştuğunu gözlüyorum..

Yorum

Hangi yüzle Rabbine kavuşacaksın?
                                Küfür ahkamlara karar alırken mi? Zina ederken mi? Tağutları överken mi? Lanetli bir milliyetçilik ideolojisine çağırırken mi? Masumları öldürürken mi? Ankara'nın göbeğinde masumların canına kıyarken mi? Şirk koşarken mi? Hırsızlık ederken mi? Bir defa secde etmeden mi? Bir defa Eline Kuran almadan mı? Bir defa affet ya Rabbi demedin mi? Bir defa alnını secdeye koymadan mı? Bir defa Subhanallah demeden mi? İçki içerken mi? Eroin kullanırken mi? Uyuşturucu satarken mi? Ey Gafil ne zaman tevbe edeceksin? Sen hangi yüzle Rabbine kavuşacaksın???? Bugün mezhep diye diye, kan diye diye, toprak diye diye, O(Ali) diye diye, O'nun muhalifi diye diye paramparça edildik. Daha sonra da yutsunlar diye, "böl, parçala, yut" politikası... Tefrika, tefrika, tefrika!.. ali şeriati Eğer İmamet yoksa eğer rehberlik ve önderlik yoksa eğer hedef yoksa ve eğer Hüseyin yok ve onun yerine eğer Yezid varsa, işte o zaman; Allah evi etrafında dönmekle puthane etrafında dönmek arasında hiçbir fark yoktur.”

Ali Şeriati. Ya Rabbi! Senin karşında kurt gibi zalim, tilki gibi hilekar, fare gibi istifçi değil; İBRAHİM gibi durmak istiyorum....[Şehid Dr.Ali Şeriati]

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X