Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Hak Zaten Meydanda Neden Diretelim Ki (Nasıl Şii Oldum-39 Cüheyman_el_Uteybi)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Hamd Alemleri terbiye eden, Peygamberler gönderip Nübüvveti Hz Muhammed Mustafa (sav) ile tamamlatıp Sonrasında Kurtuluş gemisi olarak sadace ehlibeyti yaratana olsun. Selat ve selamda iki cihan serveri Hatemül enbiya, dininin tebliğcisi sırrının koruyucusu Mevlamız Ebu'l-Kasım Hz. Muhammed Mustafa'ya (sav)e onun her çeşit hatadan şekten şüpheden günahtan masum kılınan Ehl-i Beyt'inin üzerine olsun.

Bu konunun başlığını böyle yazmakta uygunluk buldum ki Hak Allah ın isimlerinden bi tanesi Ve Ehlibeytte Haktır Velayette. Bizim tevaffuk olarak Ehlibeyt mektebini tanığımızı sölersek yalan olur o kadar şanslı değiliz. Belki anlatacağım konu dahada şanslılığımımı uyandırıyor yoksa geri kalmışlığın hezimetimi bunuda siz değerli ehlibeyt dostlarına bırakıyorum.

Küçüklükten beri her zaman ehlibeyt sevdası ile bizi büyütmek isteyen bir ailem ve etrafımızda Şialığı Haşa kafirlik olarak kabul eden ve kendileri küfrün kalesini onaranlarla doluydu. Şükürki ehlibeyt aşkı yerleşti kalbimize. Gelgörki cahilce bi sevda (namı değer şeytanın bir silahı romantikçe bi bağlanma) oldu. Her halu karda kitap okumamızı isteyen ve bize ailece okutturan bir aile büyüğü vardı. Bulunduğumuz yerdede ehlibeyt mektebini sevmek bi yana Haşa fasıklığa sokan bi kavim vardı ve halende var.Ve inadına bize Kitap okutturmak isteyen Babam. illaki ehlibeyti sevin diye bi söz sölemedi ama delilleri ile her şeyi gözümüzün önüne verdi ve bu delillerin çoğunluğu ise Ehli sünnet e (Sunni) kaynaklıydı (malum sen Taraflı olacaksın ama delillerin tarafsız)bunlardan bir kaçı şöyle Gadir Hum olayı Menzilet hadisi . Birkaç tanesinde sürekli tartışılan konularda babamın kullandığı 5. (haşa ) mezhep konusu idi. Cevap gayet basitti.(bu arada tartıştığı şahıslar sunni inancına göre alim sayılabilecek şahıslardı sonradan babamıda afaroz ettiler ne acı değilmi) cevap aynen şöyleydi. 5 sayısının olabilmesi için sırasıyla 1 . 2 . 3 .4 . olması gerekmiyormu öylesse buna bi birinci bulmak lazımdı. Yaş olarak zaman olarak İmam Azam ebu hanife 1. konuma düşüyor değilmi. Evet diye cevap alıyordu her zaman. Peki O İmam azam Ebu Hanife)nin üvey babası kim İmam Caferi sadık as. Artı herkes İmam Hanefi nin bu sözünü biliyor Eğerki 10 sene İmam Cafer in yanında ders görmeseydim helak olurdum. Demekki Onunda Hocası İmam Caferi Sadık. Her yer sus pus. Ama bulunduğumuz bölge itibarı ile herkes Şafii bunada Cevap hazır. İmam Şafii nin 2 kavli var 1-Kavli kadim ve 2-Kavli cedid 1, kavilde tamamen şia aleyhtarı çizgi çizen İmam Şafii (ki o zaman şialar hakkında tek taraflı bilgiye sahip olduğu için)şia aleyhtarı bu kavli sunmuş ama Şiaların arasına gidipte Hakikati görünce kadim kavli fesh edip Cedit (yani yeni ) kavli öngörü olarak yaymıştır. (tabi Hakikatı saklamak isteyenler yine iş başında) Ama Allah nurunu tamamlayacaktır.Hatta bir tartışmada adam şöyle bi kelime kullanmıştı. Woaw ma ne oldi ma bız alevimiyiğ ma bız kızılbaşmıyığki böle yapağın. aradan 17 sene geçmesine rağmen cevabı halende kulağımda çınlamaktadır - Evet Vallahi ben Aleviyim Vallahiğ ben kızılbaşım. (işin acaip yanı babam her zaman Şafiilere göre namaz kılardı )
    Annemin vefatı akabinde amcamın vefatı akabinde dayımın vefatı 27 gün içinde olunca baya piskolojik sorunlarım oldu. (tabi ondan öncede ne namaz ne taat vardı) Taaki İmam bir serin bir sonbahar sabahıydı dışarıda aralıklarla yağmur çiseliyor bense dağınık odamı toplamadan bir yandan pencereden yağmura bakıp bir yandanda internette Seyit Ali Hamanei nin bir video klibini izleyince gözlerimden yaşlar süzülünceye kadar. Hemen ilk işim Babamın bize okuduğu kitapları ,saklandığı yerden çıkarılmak oldu (malum sürekli evimize baskın yapıldığı için saklamaak zorunda kalmıştık) İmam Humeyni ra in Cihadül ekber 40 Hadisi şerhi Ve İmam Seyyid Ali Hamaneyiden 14 mahsumdan 40 hadisi şerhli Bu kitaplardan bir kaçıydı. (hatırlıyorumda dedem o kitapları saklayınca Cihadül ekber kitabının Kapağında İmam Humeyni ra. in Dua eden bi fotoğrafı vardı o zaman dedem -Allah sizin Hakkınızı Tağuta karşı bırakmasın demişti) O zamana dürüstçe namazını kılmayan ben düzenli bir namazı elleri serbest bırakarak yaptım (bu arada 3 sene oldu) Ve her zaman Hakkı haykırmak oldu ilk işim. Bu siteye O hasret ve sevgiyle geldim ALLAH yar ve yardımcınız olsun selam ve dua ile. Her Amellerimizin sonunu Allah a Hamd etmek olsun.
    Hayat iman ve cihadtır. İmam Hüseyin as.

İmam Humeyni ve İmam Hamanein resimleri bile insanların hidayetine vesile olabiliyor. Bu güzide seyyid alimler önderler gerçekten ebaları ehlibeyte layık önderlerdir. Ne mutlu onları gerçek anlamda idrak edip takip edenlere.
    Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
    Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

Allah sizden razı olsun...hoşgeldin aramıza kardeşim.

Yorum

Hoşgelmişsin kardeş.

Allah(c.c.) ibadetlerini daim ve kabul etsin. Ehli Beyt (a.s.) ın şefaati nasip olsun sana ve sevdiklerine ..

Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

[quote author=mirzehan link=topic=19438.msg117673#msg117673 date=1297173766]
          Hoşgelmişsin kardeş.

Allah(c.c.) ibadetlerini daim ve kabul etsin. Ehli Beyt (a.s.) ın şefaati nasip olsun sana ve sevdiklerine ..

[/quote]

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19438.msg117671#msg117671 date=1297173014]
            İmam Humeyni ve İmam Hamanein resimleri bile insanların hidayetine vesile olabiliyor. Bu güzide seyyid alimler önderler gerçekten ebaları ehlibeyte layık önderlerdir. Ne mutlu onları gerçek anlamda idrak edip takip edenlere.
            [/quote]

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19438.msg117704#msg117704 date=1297201510]
            Hoşgelmişsin kardeş.

[/quote]
            [/quote]
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

ALLAH Hepimizi hidayet eyleyip yar, yardımcımız olsun. Allah razı olsun güzel dilekleriniz için dualar müşterektir BıizniLLAH . Selam ve dua ile
              Hayat iman ve cihadtır. İmam Hüseyin as.

Yorum

Hoşgelmişsin kardeş.

[/quote]

Yorum

[quote author=Mehmet UFUKALP link=topic=19438.msg117671#msg117671 date=1297173014]
                  [/quote]

Allah şahit olsun ki özellikle İmam Humeyni ve Ayetullah Seyyin Ali Hamanei'nin resimlerine dakikalarca bakıyorum. Onları seyretmeye doyamıyorum
                  Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

[quote author=özdemir link=topic=19438.msg117840#msg117840 date=1297283321]
                    [/quote]

[/quote]

maşaallah. Allah sevdiklerinizle haşretsin sizi de bizi de inşaallah.

Allah şahit olsun ki özellikle İmam Humeyni ve Ayetullah Seyyin Ali Hamanei'nin resimlerine dakikalarca bakıyorum. Onları seyretmeye doyamıyorum
                    KIYAMI UNUTTUK YA RAB! NAMAZI BATIL EYLEDİK.

Yorum

abim, Allah hepimizi yolumuzda sabit kılsın, bizleri Kuran ve EHli Beyt a.s yolundan ayırmasın. aramıza hoşgeldiniz

Yorum

Hoşgelmişsin kardeş.

[/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X