Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nasıl Şii Oldum - 40/ Murat Şahin

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

bismillahirrahmanirrahim öncelikle şöyle söyleyeyim yaşım 18 oldu 18 bin yolu araştırdım ailemde sorunlar yaşadıgımdan çoçukken çok hor görülüp ezildim bu beni islami herşeyden uzaklaştırdı bu yüzden farklılıklara yöneldim namaz kıllayım dedim hizbullahçı diye beni soguttular herşeyden
    kınadılar bu kez artık saz çalmaya başladım tarihten kitaplar okudum dinlerden liderlerden hal böyle olunca dinsiz imansız zındık damgası yedim bukalemun gibi olmuştum nefsime yenik düşüyordum her zaman ve çevreden gördügüm islami yaşam la dalga geçer dururdum kendimi deyişler ögrenerek artık dini şeylere ihtiyac duymuyordum fakat insanın elinden tutan olması gerekti tek başıma beceremiyordum bir gün Mufazzal hocamla tanışmam oldu namazla ilgli soru sordu eli baglı kılmak bidattır dedi halbuki ben degil namaz herşeyden uzaktım islami olan 6 aya yakın bir süredir allaha şükür fire vermedim ehlibeytten a.s onları okudukça kendimi buluyordum çünkü bütün imamlar a.s hep dışlanıyordu d.r ali şeriati dedigi gibi dinler arasında islam neyse mezhepler arsında da şia odur bu sözü araştırılarımla tescilledim samimiyettim oldu baglılıgım oldu islama ehlibeyte şia olduktan sonra bir hayli laf yedim kimi yerde konuşamadım allah Mufazzal hocamdan razı olsun çünkü daha önce tövbe etttiysemde 3 günü geçmedi yazacak o kadar çok şey varki bunlar yarısının yarsı selam ve dua ile
    En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:24.
    Hz. Hüseyin (as) bunlardan hiçbirine yanaşmadı. Pazarlığa ve uzlaşıya varacak hiçbir istekte bulunmadı. Yezit’e biat etmesi durumunda, fasıkların yönetimini kabul etmiş olacaktı. İslam hilafetinin yerine saltanata dönüştürülen sistemi kabul edecekti. İslam’la alakası olmayan Yezid’in din işlerinin b

hoşgelmişsen kardaş...Allah mübarek etsin.

Yorum

Allah razı olsun kardeşim hoş geldiniz.. yaşınız küçük (bize göre) ama tecrübeleriniz oldukça büyük görünüyor..

Rabbim bulduğunuz ve mutlu olduğunuz yegane kutsal mektep Şia üzerinde Ehlibeytin şefaatine layık olacak şekilde can vermeyi nasip etsin..

İnşaAllah bu tecrübelerinizi ayrıntılı olarak bekleriz.. Neler düşünüyordunuz kimlerle konuşuyordunuz aileniz sizlere ne gibi şeyler söylüyordu falan bu konularda biraz daha ayrıntı verirsiniz inşaAllah

sitemizin her alanında bol bol paylaşımda bulunmanızı ve istifade etmeyi dilerim...

bu arada Mufazzal kardeşimi de tebrik ediyorum.. bu güzel çalışmasından dolayı.. Rabbim daim ve bereketli etsin...
      En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:24.

Yorum

MaşaAllah bu yaşta bu tür güzellikler görmek herkese nasip olmaz.
        Allah sizi bu yoldan ayırmasın, hiçbir güçlükte yılmayın.
        Allah ne güzel vekildir !

wesselam.
        "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

Mufazzal'ın tebliğ konusunda maşşallahı var. Çok gayretli. Aynı zamanda Murat kardeşimi de tebrik ediyorum.
          En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:23.
          Namazı hafife alana biz Ehl-i Beyt'in şefaatı ulaşmayacak. İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

"Şiilerimiz halvetlerde/yalnız kaldıklarında Allah'ı çok zikredenlerdir." İmam Cafer-i Sadık (a.s.)

Yorum

Mufazzal üstad anlaşılan ''tebliğ''in temel içeriğini; kafa karışıklığını ıslah ederek, retorik bir etki de uyguluyor.
            Tebrik eder, Cenab-ı Allah'tan tebliğ girişimlerinin başarılar getirmesini niyaz ederim.

Öz Muhammed-i İslam'ın tebliğ girişimlerini övmek için, hülasa vermek gerekir:

1964 yıl sonuna doğru; Şehit Dr. Muhammed Hüseyin Baheşti (ra) ve dava arkadaşları, Kum'un Büyük Taklit Mercii Ayetullah-el Uzma Seyyid Huseyn Burucerdi (ra) tarafından, İslami tebliğ de bulunması için Almanya Hamburg'a gönderilir. Hamburg'da Ehl-i Beyt (as) Camii ve mühim kurumlar kurarlar. Türkiye’mizin de içinde bulunduğu değişik ülkelere seyahatler yaparak, sayısız konferans tertip ederler. 1969'da kendisini ve dava arkadaşlarını; Hz. İmam Humeyni (ks) ağamız mukkades Necef-ul Eşref'e yanına davet etmesi ile İslami tebliğ çalışmalarını sona erdirmek zorunda kalırlar. Yaklaşık 15.000 Müslüman; Şia mezhebini, Ca'fer-iyye fıkhını, 12 İmam ekolünü o aziz Şehid ve dava arkadaşları sayesinde tanıdığı ortaya çıkar.

hamiş: murat şahin kardeşimi de aynen kutluyorum.
            En son Qom_u_ask tarafından düzenlendi; 02.08.2020, 00:23.
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19484.msg117897#msg117897 date=1297336046]
              [/quote]

Yorum

[quote author=Musavi link=topic=19484.msg117897#msg117897 date=1297336046]
                [/quote]
                Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

Murat Hoş geldin aramıza. Hakkımdaki düşüncelerinden dolayı Allah razı olsun. Bu forumda çok iyi ehil insanlarla tanışacaksın. Bak bu forumda bir Elmeddin abin var. Yerinde olsam onunla irtibat kurar onun peşini asla bırakmam. Gerçi sen şimdiye onunla tanışmışsındır. Sana gereken ilgiyi en mükemmel tarzda gösterecektir inş. Selametle.

Yorum

YUKARI ÇIK
                  Çalışıyor...
                  X