Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Dönüm Noktam Asura !!! (Nasıl Şii Oldum- 41/ Hür_)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=19584.msg118635#msg118635 date=1297808955]
    Rabbim muvaffak etsin ve İmamı Zaman a.f. ile annesi Zehra s.a yı yanınızdan hiç eksik etmesin.. bize de duayı unutmayın inşaAllah..
    [/quote]
    Bu ne güzel bir dua.Rabbim hepinizden razi olsun.
    ‎'Kırk kapıdan geçirip,
    '' işte sevdan '' diye, seni oturttular içime…
    ŞAHADET parmağım şahit olsun ŞEHADETİME…

Yorum

Allah yar ve yardımcınız olsun abla. Hazreti Peygamber(s.a.a)'in yolunda olduğunuzu biran bile aklınızdan çıkarmayın. Şia bizzat ALLAH ve Resulü'nün kurduğu yoldur. Bu yolun kurucusu olan ALLAH ,bu yoldaki müminlere yardımını daima iletir.. saygılar sevgiler

Yorum

[quote author=islam-devleti link=topic=19584.msg118641#msg118641 date=1297810026]
        Allah yar ve yardımcınız olsun abla. Hazreti Peygamber(s.a.a)'in yolunda olduğunuzu biran bile aklınızdan çıkarmayın. Şia bizzat ALLAH ve Resulü'nün kurduğu yoldur. Bu yolun kurucusu olan ALLAH ,bu yoldaki müminlere yardımını daima iletir.. saygılar sevgiler
        [/quote]

Samimiyetinizden dolayi Allah hepinizden razi olsun, kalbi güzel insanlar..
        ‎'Kırk kapıdan geçirip,

Yorum

Allahin adiyla!!!
          Selam ve dua ile;
          "Her sey aslina rucu eder"...Beniz bacim;siz Sii olmadiniz asliniza döndünüz insallah.Bende sizin gibi bu dinle sonradan tanisdim ama Siilik ve Caferilik kavramlarini pek benimseyemedim dogrusu.Bu dinin asil adi Ehl-iBeyt mektebi`dir.Bir cok insanlar bu isimler altinda bu mektebe cok zararlar verdiler ve halende vermekteler.Bu mektebte sikca raslayabilecegin sorunlarin basinda en önemlisi Velayetifakih konusu olacaktir.Velayet dinin özüdür o olmazsa olmazimizdir.Din Velayetle tamamlandi"Ben kimin mevlasiysamla".Bugünde onun uzantisi olan Hz.Veliyyiasir huccetimiz ve onun naibi olan Velayetifakih dir.Benim sana bir kardesin olarak tavsiyem,bu dini sadece namaz,oruc,hac vs ile degerlendirmemendir.Bacim biz bu mektebi tanimadan öncede namaz kiliyor oruc tutuyorduk deyilmi??hep dostlara su tavsiyede bulunmusumdur,bu mektebin zineti olmaliyiz diye.Imam Cafer Sadik(as)"Ey bizim taraftarlarimiz bize zinet olun"demesi bizim icin cok önemlidir.Bacim yazmak istedigim coooook meseleler var ama simdilik bununla yetinelim insallah.Allah sevdigi kullarini sevdiklerinin yaninda görmek ister.Onun icin Kerbela bize cok sey anlatir.Onun icin her sene bu olayi sahneye tasiriz.Onun icin Imam Hüseyn kiyam eder aramizda her Muharremde.Onun icin Hz.Zeynebikübranin feryadi kulaklarimizi tirmalar her asurada.Allahin sevdikleriyle olma programidir asura.Imani,sevgiyi,aski isbat etme günüdür asura.Onun icindir ki biz Ehlibeyt ve Velayet dostlarinin slogani"HERGÜN ASURA HER YER KERBALA"dir.Allah yar ve yardimcimiz olsun bacim.Gevseklik yok,zaman hizmet zamanidir ve her kimin ne marifeti ve meziyeti varsa onun sadakasini vermeli.Selam ve dua ile Allahìn emaninda kal

Yorum

rebezeli kardesim: yazdiklarin icin tesekkür ederim,Allah razi olsun. Bu dini sadece Namaz, Oruc vs. gibi degerlendirmiyorum zaten.Öyle olsaydi pekde bise fark etmezdiki benim icin.(degisiklik acisindan).Daha fazlasini bekliyorum, istiyorum,arastiriyorum.Yukarda, dönüs sebebimi aciklamaya calistim.Hz.Hüseyinin kiyam anlayisiydi beni etkileyen.O güne kadar düsünmedigim seyleri düsünmeye baslamistim.Hz Ali ydi beni etkileyen, ondaki sir.Ondaki ilim.Diger konularda pespese geldi zaten.Imamet,Nübüvet gibi...Asura programi olmadan icime Hz.Ali düsmüstü.Bazi abilerimle konusuyordum bu düsüncelerimi.Tek hatam,hemen sonuca varmak istiyordum.Ama bazi seyler yasanmadan hissedilmeden algilanamiyor(en azindan benimicin öyle)Sabir gerektiriyor...Asurada, tiyatral gösterimiz bahane oldu.Sorularimin cevapöarini almaya baslamastim.Soru biter mi hic? Hala sormakta,hala ögrenmekteyim.

Yazilan her yaziyi ilgiyle okuyorum.Bu yüzdende cok duaciyim...Lütfen rica ediyorum yazin bana, yeterki yazin...
            ‎'Kırk kapıdan geçirip,

Yorum

Allah razı olsun kardeşim.. her tür soruyu sorabilirsiniz bilirsek cevaplar bilmezsek bilenlerden öğreniriz inşaAllah..

şii olmuş birisi gidip günlük yaşamında tüm amellerini bir alime sunmalıymış.. böyle olmazsa vebali ağır yükümlülükler olduğu halde haberimiz olmayabilirmiş.. hatta yapmakta olduğumuz amellerin bir yanlışları olduğunda mazeret çözüm değilmiş..

öğrenme imkanı olan ama öğrenmeyen sormayan yanlış yapan ya da hiç amel yapmayan birinin sormululuğu kalkmıyormuş.. örnekleri az sonra vereyim inşaAllah...

Yorum

bizim şiamız katımızda bellidir ne eksilir ne artar...imam ali as

evet siz kalu belada şii idiniz ve şimdi o yemininizi hatırladınız.

Yorum

[quote author=rebezeli link=topic=19584.msg118650#msg118650 date=1297812366]
                  Allahin adiyla!!!
                  Selam ve dua ile;
                  "Her sey aslina rucu eder"...Beniz bacim;siz Sii olmadiniz asliniza döndünüz insallah.Bende sizin gibi bu dinle sonradan tanisdim ama Siilik ve Caferilik kavramlarini pek benimseyemedim dogrusu.Bu dinin asil adi Ehl-iBeyt mektebi`dir.
                  [/quote]

Siilik ve Caferilik, bunlar bir degillermi? Farklari mi var? Yada Caferilik ve Ehli Beyt mektebi? Bunlar ayri kavramlar mi?

Aciklarsaniz memnun olurum, kafam karisti....
                  ‎'Kırk kapıdan geçirip,

Yorum

yok kardeşim karışması boşuna.. şii, caferi, isna aşeriye, 12imam mezhebi, imamiye, Ehlibeyt mektebi bunların hepsi aynı isim.. hepimiz tüm bu isimleri kabul eder ve bunlarla vasıflanmakta bir beis görmeyiz..

ama kasıtlı sünni ya da vahhabi ve diğer kötü düşünceliler bunların hepsini ayrı gösterip şia da sünnilik gibi parçalanmıştır demek istiyorlar.. Şianın tek yumruk tek itikat ve amel içinde olmaları onlar için hakkın ortaya çıkması anlamına geldiğinden bunu asla hazmedemiyorlar.. şiayı da diğer mezhepler gibi bir mezhep olarak görmek istiyorlar ki İslam tamamen kaybolsun ve din adına insanların görüşleri doldursun her yeri.. Mezhep insanların görüşleridir. Dinse Allah'ın gönderdikleri.. O yüzden İslam dininde mezhep diye bir şey yoktur..

Allah'ın dini tektir onda ihtilaf olmaz. tersine ayetlere göre (örneğin nahl 43 tü galiba) zaten doğal olarak dağılan ihtilaflara düşen insanlığı birleştirmek için Kur'an gönderilmiştir. Böyleyken insanların mezheplere dağılmalarını nasıl caiz görür... oysa İslam düşmanları müslümanların dağılıp güçlerinin kaybolmasını istemekte inanç ve amelleri bu düşünceye göre yaymaktadırlar.. ihtilafın rahmet olması gibi...

Yorum

YUKARI ÇIK
                    Çalışıyor...
                    X