Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Sünniliği neden terk ettim? Nasıl Şii oldum / 44- Barış87

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Sünniliği neden terk ettim?

allahuekber
    inşaallah en kısa zamanda kalbiniz de mutmain olur.
    ehli sünnet toplumumuz ne yazık ki sahabenin hepsini cennetlik kabul ediyorlar.bu noktada kuranın mealini okumamamızın eksikliği göz önüne çıkıyor-ki bu sadece ehli sünnet camiada değil şialardada var ne yazık ki- kuranı kerimde allah peygamberimizi uyararak onların arasında münafıkların olduğunu da söylüyor.bu uyarıcı ayetler bize bırakın peygamberimizi görmüş insanları onunla yiyip içen vs. sahabelerin bile cennetlik olarak peşin hükümle kabullenmememiz gerektiğini gösteriyor.
    çelişkilerinizi,çözümlerinizi paylaşmanız dileğiyle...
    "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

[quote author=Barış87 link=topic=19756.msg119493#msg119493 date=1299256168]
      2-Muaviye müctehid midir ki ictihad edecekde sevap kazanacak yanılsa bile...
      [/quote]
      Müçtehidlerin yanıldıklarında sevap alacaklarına dair ilahi kaynaklı bir delil yoktur kardeşim. Benim bildiğim bu konuda sadece bir öngörü vardır. Ama zamanımızda öngörüler bile öngörünün sahibine göre sanki din kaynaklıymış gibi gösteriliyor malesef.
      Muaviye müçtehid olabilir. İçtihad edene müçtehid derler. Ama "Kime göre?" sorusu burada doğru sorudur. Muaviye kime göre içtihad etmiştir? Bize göre müçtehid değildir Muaviye. Ama içtihad etmiştir. Ebu Hanife'de içtihad etmiştir. Şafi'de. Ama kime göre? Her içtihad edenin içtihadının biz mukallitler tarafından itibar görmesi hele ki günümüzde sözkonusu değilidir doğal olarak.

Bu sünniliği terketmeniz için bir neden olmamalı diye düşünüyorum ama tabi bu sizin hayatınız. O dönemde birçok insan Hz. Ali as'ı terketmişti. Muaviye'nin içtihadını/görüşlerini haklı bularak.

Yorum

sunniliği terketmek için sayısız delil var...sunnilik sadece mantıkla çürütülebilir ve kesin olarak doğru olamayacak bir inanç.aynı zamanda vicdana ve adalet duygusunada çok ters.

Yorum

hasanhuseyin kardeş ne demek istediğinizi hiç anlamadım?.. Şimdi barış kardeş sünniliği terk edip şii olduğu için iyi mi yaptık kötü mü yaptı? Muaviyeye mi yaklaştı Ali a.s.'a mı yaklaştı? Ali a.s.'ı terk edeneler olmuş diyorsunuz bunu derken barış kardeşin sünniliği terk etmesini bunlara mı benzetiyorsunuz?

Muaviye ictihad etmeye nasıl yetkili olabiliyor? ictihad ne demektir? Muaviye zamanında Ali a.s. vardı ki Peygamber buna uymayı şart koşmuş ve onu imam olarak ilan etmişti. bir müslümanın Ali a.s.'ı terk ederek müslüman kalabilmesi mümkün müydü size göre? Muaviye hangi sıfatlarla müctehid olabiir? Kitaptan sünnetten deliller gösterebilir misiniz? Ya Ehlibeyt imamlarından 5. İmam Muhammed Bakır, 6. İmam Caferi Sadık ve 7. İmam Musa Kazım a.s. döneminde yaşayan Ebu Hanife ve Şafi'nin hangi ayet hadise göre müctehid olabildiklerini yazar mısınız? Bunlar hangi delille Ehlibeytin 12 imamı varken dini kendileri açıklama hükümlerini keşfetme hakkına sahip oldular?

delilleriyle açıklarsanız aydınlanacağız..

Yorum

Bismihi Teala

İlmi açıdan her tökezlemek vaziyeti başlarına geldiğinde, Öz Muhammed-i İslam'a ters hükümleri hiç malumat ihtiyacı hissetmezler. Ehl-i Beyt (as) Mektebi izcileri tarafından her dem ilmi cephe de mağlup edilmişlerdir. Metot bizler için hal olmuştur; 14 Masum (as) doktrinlerini şiddet ile savunarak, Med-Cezir yaşayan çürük inanç mefhumları daha da çürütülebilir. Allah Sübhanehu ve Teala esasen beşeriyet alemine fıtrat olarak salah ile kem arasındaki farkları öğretmiştir. İkmal de kısas olmaz.

6. İmam Hz. C'afer-i Sadık (as), Ebu Hanife'ye şöyle buyurdu: “Senin kıyasa göre fetva verdiğini duydum!” Ebu Hanife'de ''Evet!'' karşılığını verince, 6. İmam Hz. C'afer-i Sadık (as) buyurdu ki: “Vay senin haline! Allah’ın (cc) emirleri karşısında kıyasa baş vuran ilk kimse şeytan idi.'' [1]

Hamiş: Ebu Hanife'nin kendi anlatımıyla yayınlanan; ''Ebu Hanife, 6. İmam Hz. C'afer-i Sadık (as)’ın Huzurunda'' başlıklı ve kaynakları sahih olan ehemmiyet dolu paylaşımın devamını konu ile alakası bulunmadığı için yayınlamadım. [1]

EsSelamu Aleykum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu
            Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

: Sünniliği neden terk ettim? Nasıl Şii oldum / 44- Barış87

bu hikaye yarım kalmış.. daha doğrusu hikaye şeklinde yazılmamış. Barış kardeşin çok uzun süren bir sorgulama süreci var bu mübarek yolun hikayeleştirilmesi şu an daha eski barış olan çok sayıda kardeş için bir ışık olabilir. o yüzden Barış kardeşten hikayesini yazmasını ve bu bölüme ağırlık vermesini rica ediyorum..

tabi bizden de söz ederse yani sitemizden iyi olur diye düşünüyorum.. şayet şii oluşunda katkımız olabilmişse...

Yorum

YUKARI ÇIK
              Çalışıyor...
              X