Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20326.msg126965#msg126965 date=1308194436]
    maşaAllah kardeşim.. Rabbim muvafak etsin..
    [/quote]

Yorum

Ynt: hikâym pek ilginç.Umarım yüreği ısınanlar faydalanır,Nasıl şii oldum-46/aykut111

öyle saniyorum ki etrafinizda kopan velvele ne kadar kargasa olusturursa olustursun siz hedefi sasmadan yürüyorsunuz
      Rabbim sirati mustakiymde sabit kilsin ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=20326.msg127225#msg127225 date=1308355512]
        öyle saniyorum ki etrafinizda kopan velvele ne kadar kargasa olusturursa olustursun siz hedefi sasmadan yürüyorsunuz
        [/quote]
        Mümine kardeşimin hüsnüzannına hamdolsun. Umarım öyledir....
        Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

ağam seccad'a cevaben,
          2 ana problemden bahsetmek mümkün bu süreçte.
          1-İslam ile şereflenme
          2-Tutulacak yolu seçme ve benimseme

2nci yolda (Hafızam beni yanıltmıyorsa) ilk faydalandığım kitap.A.Gölpınarlının Türkiyede mezhebler ve tarikatlar adlı kitabı.Kısa ve öz açıklamaları olan bu kitap azda olsa önümdeki kapıyı aralamıştır.Sonrasında Henri Corbin'le Tabatabai arasındaki mektuplaşmalar adlı kitap beni çok etkilemiştir.Kenidimi bu yolda emekleyen bir bebek olarak gördüğümden hemen sonrasında Mutaharrinin Doğruların Öyküsü kitabı(Çok zaman sonra Mutaharrinin diğer tercümelerine ulaşma imkânım oldu)
          Tam bu sırada Şehid Muhammed Bakır Es-sadr'ın EKONOMİMİZ adlı kitabı elime geçti. Ekonomik bakış açısının İslamda bir devlet düzenini ilgilendiren kısımlarını nasıl değerlendireceğimiz konusunda oldukça doyurucu bir çalışma.(Bir iktisat çalışma kitabının Şii'liği ilgilendiren tarafı nedir?diye zihinlerde bir soru oluşabilir.Ancak, bu konu benim açımdan çok önemlidir.Böylesine bilimsel bir çalışmanın varlığı bile o dönemde beni çok etkilemişti)
          Bilimin pozitivist bakış açısıyla şekillenmesi bir zorunluluktur şeklindeki zihinsel kabulümü bu kitap yıkmıştır diyebilirim.
          Bu aralarda Şii olsunda ne olursa olsun şeklindeki yaklaşımım bütün tercüme kitaplara saldırmama sebep oldu.Çünkü,Çevir Kazı Yanmasın türündeki Sünni kitaplar beni iyiden iyiye sıkmıştı.Keskin bir zekânın yorumlamalarına olan ihtiyacım beni gerçek alimlere yöneltti elhamdülillah

Yorum

"Bu aralarda Şii olsunda ne olursa olsun şeklindeki yaklaşımım bütün tercüme kitaplara saldırmama sebep oldu.Çünkü,Çevir Kazı Yanmasın türündeki Sünni kitaplar beni iyiden iyiye sıkmıştı.Keskin bir zekânın yorumlamalarına olan ihtiyacım beni gerçek alimlere yöneltti elhamdülillah"

aynı yoldan ben de geçtim... sünni kitaplarda çarpık mantık, vicdana akla ters cevaplar, bir cevaptan doğan yeni onlarca soru ve sorgulama içinden çıkılmaz bir sürece sokuyor insanı. ve çaresizlikten kutsal din inancında sarsılma yaşıyor ve sonuçta tamamen dinsizliği tercih etmekten korkuyorsunuz. dinsiz olmayacağını biliyorsunuz ama sünni dinin de tanrı ve adalet ve bilimsellikle ilgili ciddi yaralar açtığını görmeden edemiyorsunuz.. teslim oluşluk da istemediğinizden çaresiz kalıyorsunuz. işte tam bu anda dinin şerefini koruyan vicdanınızın gösterdiği şekilde cevaplar buluyor ve tıkanan yolun tüm yerlerini açıyorsunuz. üstelik beklediğinizin üzerinde cevaplarla.. işte bu şia oluyor.. sonuç olarak büyük bir saygı.. ve şii olsun da ne olursa olsun düşüncesini bile taşıyorsunuz..

Yorum

[quote author=Qom_u_aşk link=topic=20326.msg127243#msg127243 date=1308392234]
              işte tam bu anda dinin şerefini koruyan vicdanınızın gösterdiği şekilde cevaplar buluyor ve tıkanan yolun tüm yerlerini açıyorsunuz. üstelik beklediğinizin üzerinde cevaplarla.. işte bu şia oluyor.. sonuç olarak büyük bir saygı.. ve şii olsun da ne olursa olsun düşüncesini bile taşıyorsunuz..
              [/quote]
              Gerçektende böyle.Allah(CC)'ye şükürler olsun ki; tam bu esnada Hz.ALi(AS)'a olan sevgimin aşırıya kaçtığına tanık oldum..Bu yüzden eski şüpheciliğime kısmende olsa geri döndüm...
              Şeytanın bu andaki fısıldamalarına da değineceğim inşaAllah

Yorum

Bismillahirrahmannirrahim,
                Bu kovulmuş şeytanın şerrinden Allah(CC)'a sığınırım. Ya Rabbim, bu çetin savaşçıyı ve nefsimle yaptığı iş birliğini sana şikâyet ediyorum...Bu lanetliyi geçmişte benden uzaklaştırdığın gibi, şu anda ve bundan sonrada benden uzaklaştır....Allahümme Salli ala Muhammed ve ali Muhammed
                Ali(AS) sevgisi beni iyice hararetlendirmişti.Bu, ruhsal bir durum olabileceği gibi biyolojik bir durumdur da.Şii fıkhıyla namaz kılmaya başlayalı(Hafızam beni yanıltmıyorsa) 3 gün olmuştu.Çoşkuyla kıldığım namazın ortasında(Rükudayken) bir fısıltı başladı (anlatırken bile sıkılıyorum,amma bu yola koyulan kardeşlerimin de başına gelebileceği ihtimali bana sorumluluk yüklüyor) : Ali Tanrıdır,Ali Tanrıdır.... Nasıl oldu bilemiyorum bu fısıltı rükudayken dilimede gelmişti....Namazı nasıl bitirdim hatırlamıyorum. Onca felsefi çalışmadan sonra şu başıma gelene bakınız...Perişan halde ayağa kalktım ve karar verdim, çok daha fazla okumam ve değerlendirme yapmam gerekiyordu. Fısıltının nereden geldiğini anlamam kolay oldu Elhamdülillah..Çokça düşündükten sonra Taklit hükümlerinin ne kadar önemli olduğunu kendi kendime bu işi yürütemeyeceğimi anladım..Ben bilirimcilikten kurtulmalı ve soran, paylaşan biri olmalıydım... O günden beri taklit mercinden öğrenmeden bir şeyi tam anlamadıkça sorup hareket etmeyen biriyim...Ali(AS) zamanındaki başarılı kadı durumuna düşmüştüm(Hatırlarsınız, Şeri yargılamanın en güzel örneklerini veren bu hâkim Ali(AS)'ın şehadetinden sonra yolundan çıkmıştı)
                Benim durumum daha perişandı, Taklit merci edinmeden amel etmeye başlamıştım..

Yorum

ilginç.. neredenmiş fısıltı? biraz kapalı kalmış sanki, nasıl çözdünüz? taklit mercii edinmekle Ali a.s'ın tanrı olabileceği vesvesesinin giderilmesi bağlantısını biraz daha açar mısınız?..

her zaman için bir yandan kurtulayım derken diğer yanda aşırılığa kaçmak olası durumdur. çok karşılaşılır. Ali a.s'a hiç değerin verilmediği bir ekolden kurtulayım derken diğer yanda gulat fikirlerine kaçmak da olasıdır. bu konuda hak şia mektebinin öğreti ve ilkelerinin günlü rahatlatan delillerinin bilinmesi şarttır.. Elhamdulillah..

Yorum

Böyle bir zehaba kapılmak benim için açıklanabilir şey değildir.Ali(AS)’ın yeri konusunda en ufacık bir tereddütüm yoktur bu yüzden acaip fısıltıyı şeytana yoruyorum.
                    Şii kaynaklarda taklit merci gerekliliği delilleri ile açıklanmıştır. Ancak bahsi geçen zamanda ben buna pek ehemmiyet vermeden elime geçen (namaz nasıl kılınır,abtest nasıl alınır) kitabı ile namaz kılmaya başladım. Hemen başında da bu sevimsiz olayla karşılaştım. Tabir caizse balıklama atladım. Onca delil ve akıl yürütmeyle geldiğim yerde böyle bir şeyle karşılaşmayı Taklit hükümlerine uymamakla irtibatlandırdım. (bu durum akıl yürütme,sentez,analiz vs ile açıklanabilecek şey değil, dolayısıyla Taklit Merci ile irtibatlamam da tamamen seziseldir.Nitekim bu konuda verdiğim karardan bu yana hiç sıkıntım yok Elhamdülillah)

Yorum

Allah cümlemizi korusun
                      bu tür vakalar baslangictaki Rahmani harikulade olaylar arasina karisabiliyor
                      Allaha siginmasini bilmeyenler, aklinin sinirlarini bilmeyenler icin ani bir sapkinlik olasiligidir

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

[quote author=gulistan_2 link=topic=20326.msg127402#msg127402 date=1308762189]
                        Allah cümlemizi korusun
                        [/quote]

Yorum

YUKARI ÇIK
                        Çalışıyor...
                        X