Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BEN DE ANLAMADIM!!! (Nasıl Şii Oldum/ 48- teacher13)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

S.A.

ARKADAŞLAR FAZLA UZUN BİR HİKAYEM YOK.ÇOK SAYGIDEĞER Şİİ BİR ÖĞRETMEN ABİMİN SORULARIMA VERDİĞİ KİNAYELİ CEVAPLAR KARŞISINDA İSLAM TARİHİ OKUMAYA BAŞLADIM 2 YIL KADAR ÖNCE.BİR GECEDE 1 KİTAPP BİTİRDİĞİM GÜNLER OLDU.OKUDUKLARIM VE GÖRDÜKLERİM KARŞISINDA KAH AĞLADIM KAH SİNİRLENDİM.

ALLAH'A ŞÜKÜR 2 SENEDİR Şİİ BİR MÜSLÜMANIM.KALBİM MUHABBET , GÖZÜM YAŞ DOLU

Ynt: BEN DE ANLAMADIM!!!

Söz yerinde ve zamanında ehlinin gönlünde devrim yaratır. Siz kalbinizi arındırmış ve ön yargılarınızı bir kenara bırakarak okumuş ve kısa bir sürede de meyvesini almışsınız. Allah bu hak yolda ayaklarınızı sabit kılsın...

Yorum

Maşallah kardeşim.
      Hoşgelmişsiniz hem siteye hem Mektebe
      Sevdiklerin yardımcın olsun hem dünyada hem ahirette.

vaktiniz olduğunca öğretmeniniizn kinayeli cevaplarından aklınızda kalanlar
      o cevapların sizin o anki düşüncenizde içinizde kopardığı fırtınalar
      sonrao kuduklarınızdan sizi hayrete düşüren şeyler
      ve sizin aktarılmasını uygun gördüğünüz bazı bilgiler varsa memnun oluruz
      okumaktan zevk Alırız.

selametle inşAllah
      Allah, geçimsiz efendileri olan bir adamla, yalnız bir kişiye bağlı olan bir adamı misal olarak verir. Bu ikisi eşit midir? Övülmek Allah içindir, fakat çoğu bilmezler. (Zümer 27)

Yorum

hayırlı olsun kardeşim.Allah öğrendiklerinizin tamamını hayatınıza da geçirip örnek şialardan olmayı nasip etsin.
        Sonradan şia olan yani mektebi tanıyanlar gerçekten daha bilinçli oluyorlar ve daha sağlam basıyorlar adımlarını,inşaallah sizde öyle olursunuz. VESSELAM
        الــلــهـــم صـــل عــلــى مــحــمــد و آل مــحــمــد وعجل فرجهم

İBRET ALINMAYAN HER BAKIŞ BOŞ,FİKİRLE BİRLİKTE OLMAYAN HER SUSMA GAFLET,İÇERİSİNDE ZİKİR OLMAYAN HER KONUŞMA BOŞTUR.

İMAM ALİ(as)

Yorum

Allah hepinizden razı olsun.

İslamın böylesine yaşandığı, yaşamaya çalışanların bile ne yaptığını tam olarak kavrayamadıkları , baba dinine mensup insanların çok olduğu bu ülkede bir müslüman kardeşinin tarihsel, ruhsal ve gönülsel farkındalığa varıp şii olmayı benimsemesi , heem de sapık damgası yiyeceğini bile bile haykırması , benim gibi sizlerde de "sanki çocuğum olmuşçasına sevindim" duygusu veriyor eminim.

10 yılı aşkın süredir namaz kılar ibadetlerime ve hayatıma olabildiğince dikkat etmeye çalışırdım.

ancak 2 senedir kıldığım namazın tadı başka, kalbimdeki peygamber ve ehlibeyt sevgisinin tadı başka.

Allah'a yemin olsun, Peygamberimi ve biricik ailesini düşünmeden geçirdiğim 1 saat dahi yok.

ve onlara yapılan çirkinliklere gözyaşı dökmek ne kadar güzel.İnsan kalbinin genişlediğini, arındığını hissediyor.

şu satırları yazarken dahi içim titriyor gözlerim doluyor.

ama okulda olduğum için ağlamamam lazım. kapıdan girer ağladığımı görürler, anlatırsın anlamazlar. Bu tür bir yalnızlık ve böylesine bir hüznü herhangi bir müslüman kardeşimle paylaşamamak ne kötü.

bırakın onları , evde hanımıyla bile paylaşamamak ne kötü.

Doldum yine.

velhasıl, arkadaşlar 32 yaşındayım. Böylesine tad aldığım bir dönem ama böylesine yalnız hissettiğim bir dönem hatırlamıyorum.

Benimle bu konuları görüşmek isteyen tarikat ehli arkadaşlarım neredeyse selamı sabahı kesecek oldular.Hatta " arkadaşım olmasaydın seni döverdim" diyecek kadar başkalaştılar.

olsun ben çok mutluyum, gönlüm rahat.

hem karşıya hem çarşıya oynamıyorum.yerim belli duruşum belli Allah'a şükür.Tanıyan böyle tanır seven böyle sever.

Kendi tarikat şeyhlerine toz kondurmayan, her kerameti onlardan bilen, zırlayarak isimlerini anan, namazlardan sonra şeyhlerinden de dileyen arkadaşlarım, o pak soya verdiğimiz önemi nasıl fazla görüp aşırılık sayıyor anlayabilmiş değilim.

30 kuşaktan akrabası diyerek herkesii seyyid kabul eden , görmek için sarılmak dokunmak için takla atanlar, ehlibeyte bu değer verildiğinde neden hopluyor anlamıyorum.

Allah herkesi sevdiğiyle haşreylesin.

Allah' emanet olun arkadaşlar

Yorum

Allah şialığınızı mübarek kılsın ve şialığınıza inkılabiliği, hizbulahiliği de eklemeyi nasip etsin. Çünkü inkılabi ve hizbullahı olmayan şii kardeşlerimizde bolca mevcut.
            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

[quote author=Fedai link=topic=20426.msg124017#msg124017 date=1304071511]
              hayırlı olsun kardeşim.Allah öğrendiklerinizin tamamını hayatınıza da geçirip örnek şialardan olmayı nasip etsin.[/quote]
              Puro,bildiğiniz puro işte.Bir ucunda ateş diğer ucunda bir aptal.. Malcolm X

Yorum

MaşAllah nede kuvvetli, bir duygu yüküne sahipsiniz Rabbim ehlibeyt a.s 'a olan muhabbetinizi daim eylesin sizi ve bizleri gerçek şiilerden karar kılsın inş..

Yalnız değilsiniz ...Önce Rahman ..sonra Ehli beyt a.s ve kabul ederseniz bizler sizinleyiz..

Mektebimize ve sitemize HOŞGELDİNİZ...
                "İmam"ın hattı” belli bir mezhebe mensup olanların değil,
                "Muhammedi İslam kimliğ"ini kuşanan bütün Müslümanların hattıdır."

Yorum

Allah ehlibeyt yolunda olmani daim eylesin kardes.Uzulme yalniz degilsin Rabbimiz ,Allahimiz yeter bize.Ben yazilarini okuyunca cok duygulandim.Cunku ayni seyleri ben de yasadim ve yasiyorum.Ama kalbim rahat insallah bu yalnizlik bir gun biter.Ben de kitaplar okudum .TV lerde arapca yayinlarda Ehlibeyte yapilam zulumleri dinleyince hickiriklara boguldum, hungur hungur agladim aynen bir cocuk gibi.Butun bunlar nasil olabilmis diye sasirmistim.Bizlere yillarca hep baska seyler anlatilmisti.Zalim ve mazlum sanki ayni degerde imis gibi anlatildi.Ben Imam-Hatip ve Ilahiyat mezunuyum.Olaylari belirli bir birikimim oldugu icin ,kolayca sorgulayabiliyordum.Ama simdi gonlum,kalbim rahat.Allah Ehlibeyt yolundan ayirmasin ,bu yolda kaim ve daim eylesin.

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20426.msg124044#msg124044 date=1304091707]
                    MaşAllah nede kuvvetli, bir duygu yüküne sahipsiniz Rabbim ehlibeyt a.s 'a olan muhabbetinizi daim eylesin sizi ve bizleri gerçek şiilerden karar kılsın inş..

Yalnız değilsiniz ...Önce Rahman ..sonra Ehli beyt a.s ve kabul ederseniz bizler sizinleyiz..

Mektebimize ve sitemize HOŞGELDİNİZ...

[/quote]
                    Tevekkülle elde edilen sırlar; bir tek yakîn haddini bilenlere mahsustur.

Hakikî Şialarımız da yakîn sınırını koruyanlardır, ki onlardan «Allah'ın varlığı sayesinde hiçbir şeyden korkmamaları»nı bekleriz!

İmam Cafer-i Sadık (a.s)

Yorum

Ynt: BEN DE ANLAMADIM!!! (Nasıl Şii Oldum/ 48- teacher13)

kardeş hoş geldiniz, gerçekten duygu dolu anlar yaşadık yazdıklarınızı okurken. bu başlık altında bir teamüller gereği bir düzenleme yapıp başlıkta ufak değişiklik yaptık umarız sizin için sakıncası yoktur..

ben okuduğum kadarıyla sizin şii oluş süreciniz yeterince açıklanmamış. Şii oluşunuzu sağlayan deliller yaşadığınız olaylar nelerdir. hangi delilleri gördünüz itiraz ettiniz bu olmaz dediniz kırılma noktanız neresi oldu.. bunları uzun uzun anlatır ele alırsanız hayat ayrıntılarıda gizlidir ve bu hikayeler kitap olarak yayınlanacak ve milyonlarca belki de yüz milyonlarca şii adaylarına ulaştırılacak bu özen ve dikkatle yazarsanız ayrıntılarıyla sizin yaşadığınız şartların aynısında yaşayan gördüğünüz deliller görenlerin şii olması daha da mümkün hale gelir inşaAllah..

bu arada ümitvar kardeşim siz de hocaymışsınız meslektaşız sizden dha çok istifade etmek isteriz.. gerçekten de ilahiyatçıların dini bilgilerinin ve arapçalarının olması sebebiyle şianın delillerini kavramaları çok daha kolay oluyor. ben de dediğiniz gibi hiç itiraz etmeden şiayı görür görmez kabul ettim.. Elhamdulillah.. sizin de şii oluş sürecinizi ayrıntılı ve uzun olarak dinlemek isteriz inşaAllah..

Yorum

allahuekber
                        elhamdulillah
                        hoşgeldiniz kardeşim inşaallah sizin bu hidayetiniz başkalarınada vesile olur.
                        selam ve dua ile...
                        "eğer sıffinde engellenebilseydi cansız kuranın mızraklanışı o zaman kerbelada mızraklanmazdı canlı kuranın başı"

Yorum

s.a şialığı seçn kardeşlerimizin olduğunu duyunca çok etkielniyor ve mutlu oluyorum

İmam Ali (a.s) hemmam hutbesinde buyuruyorya 'işte söz ehline böyle tesir eder ' sizde ehil mişsiniz demekki sözler ve bilgiler size etki etmiş allaha hamd olsun imanınızın ve imanımızın salih olması dileğiyle allaha emanet olun.
                          İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

Selamun Aleykum baci kardaslar.
                            Qom-u-ask kardes, ben ehlibeyt yolunu secme hikayemi insallah bir gun yazarim.Yalniz beni etkileyen seyleri soyliyeyim:
                            Mesela deniyorki: 4 halifeyi kabul etmek ehli sunnet vel cemaat olmanin alameti imis.Taa ilahiyatta iken diyordum ki madem oyle,1.halife zamaninda onu kabul eden olmus, etmeyen olmus,ondan once de tartismalar olmus bu tarihen sabit ve bu sunni kitaplarda ilahiyatta ogretiliyordu.Madem oyle demek bazi sahabiler ehli sunnet degildi bu goruse gore deyince ; Yooo onlar sahabi onlari karistirmayalim, diyorlardi tabi ki sacma.Bir kural bu zamanin muslumanina uygulaniyor ama sahabilerin bazisina uygulanmiyor.Buna cevap yok.
                            Bir keresinde ilahiyata giden bir arkadas:Ya birak bu siilere hosgoruyle bakmayi dedi.Niye dedim.Ya bak sana! mut'a nikahini kabul ediyorlar. (Bana seslenerek),sen bacini mut'a nikahi ile verilmesini ister misin deyince, ben de peki sen bacinin evli bir erkegin 4. hanimi olmasini ister misin deyince, kesinlikle istemem dedi.Dedim ki ;sen istemiyorsun ama bu dinen caiz biliyosun.Dinin hukumleri senin istegine gore ayarlanmamis ki ,istemiyorsan yapmazsin bunda mecburuyet yok ki deyince sinirinden ya birak bu sapiklari deyip kopurmeye basladi.Tahammulu yoktu ama savunacak bir seyi de yoktu.
                            Bir de avrupada birine dedim ki:Sence Rasulullah S.A.V.V vefat etmeden once ummetinin ne olacagini,kimin nasil, ne sekilde idare edecegini vasiyet etmedi mi? Mantiken ve o gunun arab kulturunu dusunerek soyle dedim.Yok dedi ,Rasulullah vasiyet etmedi, sahabeler egitimli insanlardi Kur'an ve Sunnet isiginda yollarini buldular dedi.Peki dedim 1.halife, 2. halife niye vasiyet etti o zaman.Fitne cikmamasi icin dedi.Peki dedim 1 ve 2. halife fitne cikmamasini dusunuyor da Rasulullah bunu dusunmedi mi deyince sasirdi ve bana Ya git Allah askina, sen bu sii fikirleri fazla okuma senin itikadin icin iyi olmaz deyip cevap veremedi. Baska bazi konular da var ama simdilik bununla yetiniyorum.Hak gelince ,batil yok olur.

Yorum

evt bunları en kısa zamanda uzun uzun açıklamalısınız. ilahiyatçıların, geçtikleri çevrelerdeki işaretleri daha net daha aydın olarak insanlara iletme zorunluluğu yükümlülüğü vardır değil mi hocam.. işte bu sorumluluk nedeniyle biz uzun uzun hidayet sürecimizi yazdık.. Rabbimiz bizi bu yoldan hiç ayırmasın..

sizin de yazı dizinizi sabırsızlıkla bekleyeceğim inşaAllah..

Yorum

YUKARI ÇIK
                              Çalışıyor...
                              X