Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

BEN DE ANLAMADIM!!! (Nasıl Şii Oldum/ 48- teacher13)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: BEN DE ANLAMADIM!!! (Nasıl Şii Oldum/ 48- teacher13)

umitvar kardeş hoş geldiniz. Qom_u aşk hocamın dediği gibi uzun uzun açıklamalısınız çünkü bence sitemizin "Nasıl Şii Oldum" bölümü en çok okunan kısımlardan okuyanlara faydalı olur sanırım. Vesselam.

Yorum

[quote author=umitvar link=topic=20426.msg124594#msg124594 date=1304634540]
      Bir keresinde ilahiyata giden bir arkadas:Ya birak bu siilere hosgoruyle bakmayi dedi.Niye dedim.Ya bak sana! mut'a nikahini kabul ediyorlar. (Bana seslenerek),sen bacini mut'a nikahi ile verilmesini ister misin deyince, ben de peki sen bacinin evli bir erkegin 4. hanimi olmasini ister misin deyince, kesinlikle istemem dedi.Dedim ki ;sen istemiyorsun ama bu dinen caiz biliyosun.Dinin hukumleri senin istegine gore ayarlanmamis ki ,istemiyorsan yapmazsin bunda mecburuyet yok ki deyince sinirinden ya birak bu sapiklari deyip kopurmeye basladi.Tahammulu yoktu ama savunacak bir seyi de yoktu.

Bir de avrupada birine dedim ki:Sence Rasulullah S.A.V.V vefat etmeden once ummetinin ne olacagini,kimin nasil, ne sekilde idare edecegini vasiyet etmedi mi? Mantiken ve o gunun arab kulturunu dusunerek soyle dedim.Yok dedi ,Rasulullah vasiyet etmedi, sahabeler egitimli insanlardi Kur'an ve Sunnet isiginda yollarini buldular dedi.Peki dedim 1.halife, 2. halife niye vasiyet etti o zaman.Fitne cikmamasi icin dedi.Peki dedim 1 ve 2. halife fitne cikmamasini dusunuyor da Rasulullah bunu dusunmedi mi deyince sasirdi ve bana Ya git Allah askina, sen bu sii fikirleri fazla okuma senin itikadin icin iyi olmaz deyip cevap veremedi. Baska bazi konular da var ama simdilik bununla yetiniyorum.Hak gelince ,batil yok olur.

[/quote]

daha geçen gün benzeri bir konuşma yaptım. itikadın için iyi olmaz! evet, o itikatta kalan için iyi değil! sahih ve akli itikat içinse bu tür meydan okumalar nimettir.
      HER GÜN AŞURA
      HER YER KERBELA

Yorum

Hos bulduk Sebzivar kardes. Insallah bir gun zaman bulursam hikayemi yazarim.Benimki uzun bir surec.Tunuslu Seyh Ticani'nin eserlerini okumustum mesela.Bir de El- Muvafakat diye bir arapca eser okudum.Irakli bir sii bana vermisti.Internet yazilari,caferiler sitesi vs.Es-Sebil ila Inhadi'l Muslimin isimli Ayetullah Sirazi'ni eserini okudum.Ilahiyat yillarinda Seriati, Mutahhari ve ismini hatirlayamadigim bazi tercume eserler okumustum.Bir de satelitten Salam tv, Ehlibeyt tv, Kevser tv,Envar tv vs. bir suru tv lerden bazen sii ulemayi dinliyorum.Arapca izleyebiliyorum.% 50-60 civari farisi de anlayabiliyorum,bazan farsca ehlibeyt yayinlarindandan izliyorum.Bu biraz da gonul isi.Kalb kanaat edince her zaman da delil istemiyor.Kalbden bir ses evet bu dogru diyor.Bu hala devam ediyor.

Yorum

Elhamdulillah hocam.. sizden daha çok istifade etmek isteriz inşaAllah..

Yorum

masaAllah
            kardesimiz hosgeldiniz hem sitemize hem gönlümüze sefa getirdiniz
            Rabbim yolunuzun cilesini sevdirsin ask ile doldursun gönlünüzü
            cile bu yolun süsü ve özelligi, can feda olsun derken bile acaba bu can bu yola kurban olmaya degecek kadar kiymetlimi diye düsünmeden edemeyecek kadar sevgili ve tatli bir cile!
            su cümleleriniz inanin burada bir cok kardesimizin yüreginde hissettigi duygulari ifade ediyor:

"ağladığımı görürler, anlatırsın anlamazlar. Bu tür bir yalnızlık ve böylesine bir hüznü herhangi bir müslüman kardeşimle paylaşamamak ne kötü."

"Böylesine tad aldığım bir dönem ama böylesine yalnız hissettiğim bir dönem hatırlamıyorum."

evet gercekten öyle, hayatta daha önce yasadiginiz hicbirseye benzemiyor, benzemeyecektirde, bir olan Hakk'in bir olan yolu elbette farkli olacak.... yalniz olmadiginizi biliyorsunuz insaAllah.

insan cok sey görür, duyar, yasar, ama bir an gelir, sanki daha önce duyulmamis görülmemis gibi bir etkilesim olur, bir söz, bir soru insanin hayatinin geri kalan kismina giden ince bir yol ayriminin isareti olur, iste bu ince noktalardan, sorulardan, sorgulamalardan ve cevaplardan yazarsaniz cok seviniriz

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

S.A.
              hepiniz sağolun arkadaşlar.
              okuyunca yazdıklarınızı ne kadar duygulandığımı anlatamam.
              İyi ki varsınız.
              Allah'a emanet olun.
              saygılar

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20426.msg124044#msg124044 date=1304091707]
                MaşAllah nede kuvvetli, bir duygu yüküne sahipsiniz Rabbim ehlibeyt a.s 'a olan muhabbetinizi daim eylesin sizi ve bizleri gerçek şiilerden karar kılsın inş..

Yalnız değilsiniz ...Önce Rahman ..sonra Ehli beyt a.s ve kabul ederseniz bizler sizinleyiz..

Mektebimize ve sitemize HOŞGELDİNİZ...

[/quote]
                "Biz aşkı neynevada öğrendik hani o ihanet diyarında zulme meydan okuyarak baş kaldıran kızıl güllerle."

Yorum

YUKARI ÇIK
                Çalışıyor...
                X