Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

ÇOK UTANDIM..:(Nasıl Şii oldum 47 - zehra-i betül)

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Ynt: ÇOK UTANDIM..Nasıl Şii oldum 47 - zehra-i betül)

Kardeş mektebe hoşgeldin inş.... Rabbim bu sabr yolunda güç versin inş... Bu mekteb zor bir mekteb her yiğidin harcı değil... Ameli itikadı inancı ve taşıması zor ve ağır... Biz acizlerin uzerinde bir çok hak ve görev var ama en önemlisi islam dinini yaşayanlara Velayeti tanıtmak... Rabbim velayeti tanıyıp sonra tanıtanlardan bizleri karar kılsın inş.... Çok canını sıkma herşey için ne olursa olsun bu senin sabr sınavın şia mektebinde pes etmek yoktur... Malınla canınla aklınla direnme vardır... Bir bayansın ve zorlanıcağınada eminim.. bu yuzden dediğim gibi Sabr sabr sabr..
    Ey iman edenler! Sabır ve na­mazdan destek alın. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir. (Bakara / 153)
    De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
    (Tevbe Suresi 105)

Yorum

.

Mubarek olsun . Hamd allaha ki sizi hakka yoneltti o hidayet etmese hakkı bulamazdınız

Yorum

hayır şia öyle zor değildir çünkü fıtrata uygundur. bakın size bir hadis nakledeyim:

5- (3049) ...Muhammed b. Marid, rivayet eder:

Ebu Abdullah (Cafer Sadık a.s.)'a dedim ki:

Bize habir hadis rivayet edildi ki, sen şöyle demişsin:

"Bildikten (imamını tanıdıktan, marifet sahibi olduktan) sonra istediğini yap."

"Evet bunu dedim" dedi.

"Dedim ki: Zina etseler, hırsızlık yapsalar ve şarap içseler de mi?

Bana dedi ki: "İnna lillahi ve inna ileyhi raciun/ Biz Allah içiniz ve biz O'na döneceğiz" (bakara 156) Allah'a yemin ederim ki, biz amellerimizden sorumlu tutulurken, nasıl olur da onlar amellerinden sorumlu tutulmaz!

Ben şunu söyledim: Bildikten sonra (imamı tanıdıktan, marifet sahibi olduktan) sonra, hayrın azından ve çoğundan dilediğini yap, bu senden kabul edilecektir."

Usulü Kafi Cilt 2 Sayfa 742-743

bu hadise göre şia öyle çok zor değil. büyük ya da küçük hayır ne kadar yapabilirsine..

ama işte bunu bile bize zindan edenler bir mühürle namaz kılmamıza bile tahammül edemeyecek kadar katı bağnaz cahil yobaz bir toplumda yaşıyoruz. körler ülkesinde görmek yasaktır sağırlar ülkesinde duymak.. delil getirmenin beğenilmediği bir dünyada yaşıyoruz.. malesef

Rabbim tüm takiyyeye zorunlu kardeşlerime yardım etsin.. ve onlara sabretme gücü versin..

Yorum

Bildikten sonra (imamı tanıdıktan, marifet sahibi olduktan)
          İŞTE HERŞEY BURDA BİTİYOR ....bunu becerebilsek kolay...Marifet sahibi omak çok kolay bir iş değil...
          De ki: «İstediğinizi yapın; Allah, peygamberi ve mü’minler yaptıklarınızı görecektir. Sonra hepiniz, görülmeyeni ve görüleni bilen Allah'a döndürülecek­siniz. O size, yaptıklarınızı bildirecek­tir.»
          (Tevbe Suresi 105)

Yorum

Allaha hamdu senalar olsun ki seçilmiş insanlara doğru yolu gösteriyor yazınızdan çok etkilendim allah amellerinizi devamlı kılsın imanınızı ve imanımızı artırsın. Vesile olanlardan da razı olsun ve mükafatlarını versin. YÜCE ALLAH HERKESİ HİDAYETE ERDİRSİN İNŞAALLAH...
            İNNA LİLLAH VE İNNA İLEYHİ RACİUN....

Yorum

"Allaha hamdu senalar olsun ki seçilmiş insanlara doğru yolu gösteriyor yazınızdan çok etkilendim allah amellerinizi devamlı kılsın imanınızı ve imanımızı artırsın. Vesile olanlardan da razı olsun ve mükafatlarını versin. YÜCE ALLAH HERKESİ HİDAYETE ERDİRSİN İNŞAALLAH..."

..Ki, kötülük degil, iyilik kazansin, düsman sevinmesin, Dost üzülmesin!
              Yaradan her daim yar ve yardimciniz olsun ve bir an dahi Ehlibeytten a.s. ayirmasin , Hz Fatima-tüz Zehra s.a. yareni olmaya layik kilsin insaAllah!
              Dini ne sanirsin ki ona kir bulastirilmasina sessiz kalabiliyorsun, kendi nefsinin elbisesini kirden temizlerken...Imam Ali a.s...

Yorum

Bence bir insan kendini ancak bu kadar güzel ifade edebilirdi.Yalansız ve çok samimi.Allah daima yanınızda olsun ve ilminizi artırsın.
                ''Ali Şii'si,sözü amelini doğrulayan,sözüyle ameli uyuşan kimsedir.''[El-Kafi,c.8,s.228]

Yorum

yeni gelen çok sayıda kardeşimiz var siteye.. sonradan şii olan kardeşlerimiz varsa bu bölümde onların da hikayelerini dinlemek isteriz...

Yorum

[quote author=M.Zehra link=topic=20465.msg124489#msg124489 date=1304515362]
                    Bence bir insan kendini ancak bu kadar güzel ifade edebilirdi.Yalansız ve çok samimi.Allah daima yanınızda olsun ve ilminizi artırsın.
                    [/quote]

Allah razı olsunnn ilmim siteniz sayesinde dahada artacak inş. o kadar güzel şeyler öğreniyorum ki burası sayesinde....Rabbim vesile olandan razı olsun
                    Susuyorum... Tam konuşmaya karar verdiğim anda EFENDİMİZ (s.a.v) bir hadisi geliyor aklıma "Susmak huyların Efendisidir"

Yorum

[quote author=Zahra link=topic=20465.msg124439#msg124439 date=1304469648]
                      "Allaha hamdu senalar olsun ki seçilmiş insanlara doğru yolu gösteriyor yazınızdan çok etkilendim allah amellerinizi devamlı kılsın imanınızı ve imanımızı artırsın. Vesile olanlardan da razı olsun ve mükafatlarını versin. YÜCE ALLAH HERKESİ HİDAYETE ERDİRSİN İNŞAALLAH..."

..Ki, kötülük degil, iyilik kazansin, düsman sevinmesin, Dost üzülmesin!
                      Yaradan her daim yar ve yardimciniz olsun ve bir an dahi Ehlibeytten a.s. ayirmasin , Hz Fatima-tüz Zehra s.a. yareni olmaya layik kilsin insaAllah!

[/quote]

Aminnnn inşaAllah....
                      Susuyorum... Tam konuşmaya karar verdiğim anda EFENDİMİZ (s.a.v) bir hadisi geliyor aklıma "Susmak huyların Efendisidir"

Yorum

[quote author=BEYZA link=topic=20465.msg124305#msg124305 date=1304356255]
                        Hoş geldin bacım can... Hoş geldin.. Rabbim seni tabi olduğun yoldan bir lahza dahi ayrı salmasın seni bu mektebe layık olan gerçek şiilerden eylesin... Vesile olan kardeşimizden de Allah razı olsun...

qum-u aşk hocam kendisini tanımak istediğini söylemiş ... inş tanıtır kardeşimiz kendisini..
                        [/quote]

Yorum

zehra-i betül kardeş Hikayeniz kısa ama çok etkileyici. Allah (cc) bu kutlu yolunuzu Ehl-i Beyt'in nur'u ile aydınlatsın.

Yorum

Rabbim tüm takiyyeye zorunlu kardeşlerime yardım etsin.. ve onlara sabretme gücü versin..

Takiyye, sadece şii müslümanların şii olmayanlara karşı ihtiyaç halinde takındığı tutum değil, Takiyye, peygamberler ve imamların, ilahi sırlar noktasında, onların algısı seviyesinde olmayan insanlara karşı o sırları korumalarıdır da.

Yani Rasulullahın İmam Aliye açıklayıp, diğer sahabeye açıklamadığı sırlar vardı. Bu diğerleri için bir takiyye idi.

Yine İmamların, toplumlarının algıları, seviyelerine göre, onlardan bir kısım ashabına açıkladığı, topluma açıklamadıkları sırlar vardı.

Örneğin, Kabenin şekli ile gili durum. Kabenin bu Rasulullah zamanındaki ve bu günkü şekli asli yapısına uygun değildir. Rasulullahın tarifine göre biraz daha diktörgenimsiye doğru melyediyormuş. Rasulullah: " Kavmimin karşı çıkmasından çekinmesem, Kabeyi söker onu asli haline uygun yeni şekilde inşa ederdim" buyurmuştur.
                            Beşşar Esad bir İslam Kahramanıdır.
                            Suriye İmtihanında İran İslam Cumhuriyetinin yanında yer almayanlar amerikan Emperyalizmi ve İsrail Siyonizminin yanındadırlar. Ve İslamın karşısındadırlar.

Yorum

zehra-i betül kardesimiz hos sefa gelmis
                              ne kadar güzel, kisa ama gercekten dolu bir anlatim ile anlatmisiniz
                              kimbilir etrafinizda daha önceki halinizle size ne iltifat edenler vardi
                              o kardesimize ne mutlu, Allah ondan razi olsun, küfrün güzel gördügü seylere bakisi iman nazarindan oldugu nasilda belli, ne güzelde söylemis
                              Allah yolunuzdan ayirmasin, yasadiklariniz etrafinizda bir cok insana yol gösterecek ins.

Biliyorsan buyur konus...konusta feyiz alsinlar...bilmiyorsan tut dilini seni bir adam saysinlar

Yorum

Zehra Betul kardes, Allah sizi Ehlibeyt yolunda kaim ve daim eylesin.Kurtulus gemisine bindiniz ya, ne mutlu bu geminin yolcularina.Bu sekilde kardeslerimizin artmasi ehlibeyt dostlarini sevindiriyor,duygulandiriyor. Allah bizleri Ehlibeyt yolunu hakkiyla ogrenip, yasayan ve yasatmaya calisan kullarindan eylesin. Amin

Yorum

YUKARI ÇIK
                                Çalışıyor...
                                X